Bebei cu alergii!
Raspunsuri - Pagina 12
Andries spune:
Eu nu stiam de chestia asta cu alunele, dar suna teribil!!
Si mie mi-a spus medicul ca este posibil sa se atenueze reactia alergica la praf si polen si puf, dar numai cu conditia sa nu il expun!!! Adica sa evit cat de mult, sa il tin in casa, sa il duc in alta parte...pai cum sa fac asta cu el asa mic, sa-l tin in casa 2 sau 4 saptamani pana trece puful?
Si la antibiotic nu a reactionat de la prima doza, adica a facut copilul o infectie (pe la 9 luni cred ca s-a imbolnavit). Eu stiam de la verisorii lui ca pot fi probleme asa ca am fost atenta. Deci i s-a prescris antibiotic sirop. Dupa prima lingurita nimic, dupa 6 ore la a doua lingurita au aparut niste bube pe piept si la a treia tot mai multe bube, sun pediatra si imi spune sa il opresc. Opresc antibioticul, dar bube tot apareau, pana s-a umplut. Da-i claritin (sau nu mai tin minte ce) si incep sa treaca. De atunci are prohibitie la antibiotice, eu cu fiecare raceala ma lupt numai cu paracetamol si nurofen si vit C. Exista un antibiotic pe care pot sa il dau fara probleme, i l-am dat o data cand avea otita si nu aveam incotro, dar am inteles ca daca abuzez de el este posibil sa faca si la ala si daca doamne fereste face ceva si mai grav nu mai am ce sa ii dau... nasol.
Aia cu puful la un an nu s-a manifestat (sau nu mi-am dat eu seama), ci la aproape 2. Si nici pomeneala sa se atenueze, dimpotriva. Cica ar trebui sa ne mutam intr-o localitate mai putin poluata.. unde????
Andries
ancamironiuc spune:
Andries asta cu mutatul ma face sa rad! Si mie mi-a zis dermatologul sa ma mut in Constanta
, acolo cica este cel mai bine pentru ca briza ia mult din alergeni
. O sa scot casa din pamant, o pun in tir si ma mut! No comment.
Stiu povestea cu expusul si este greu cu plopii, cu praful mai tine. Eu de la praf, cand eram mica, faceam saptamanal crize de astm. Acum doar stranut in nestire...insa casa este foarte aerista, nu sunt covoare etc. Cu plopii este greu.
Am mai scris ca si la noi alergiile au aparut mai traziu. Tocmai de aceea tot "militam" cu Pisicuta si Ramona sa fie date alimentele numai la varsta la care au voie copii. Toti cred ca daca a mancat o capsuna la 4 luni (de pofta deh) si nu a aparut nimic este scutit de orice alergie. Ca sa nu mai vorbim de mancare fast-food sau sucuri minune.
Faptul ca nu ii dai antibiotic nu este rau. Ar fi mai bine, stiu, sa fie alegerea ta sa nu ii dai, nu sa fi fortata, insa din experienta pediatrii iti arunca antibiotic pe reteta pentru orice. Al meu cred ca a luat de 15 ori in 2 ani
. Abia acum am gasit un pediatru care nu da antibiotic decat pentur lucruri gen otita sau infectti urate. In ultimul an cand racea nici nu il mai duceam la doctor. Trageam tare cu paracetamol si pot spune ca nu a mai racit la fel de des. Ii facusem praf sistemul imunitar.
la bebei alergici!
POZE: EMANUEL
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
Andries spune:
Daaaa pediatra mea e super tare!! Stiti ce face? Spune ea: "eu va scriu reteta pentru antibiotic ca sa fie, DAR....il tineti 3 sau 4 zile cu paracetamol, nurofen si vit C si DOAR DACA NU SCADE FEBRA ii dati antibioticul si oricum ma sunati inainte sa incepeti cu antibioticul sa mai verificam ... ca poate e spre bine copilul si scapa de raceala fara, dar eu va scriu reteta ca asa trebuie" si mi-a mai recomandat oscilococinum si i-am dat si vad ca a avut efect desi eu eram tare sceptica.
Si cea mai tare reteta contra racelii, tusei, stranutului o am de la mama si consta in ceai de ceapa cu miere, efect garantat.
Andries
pisicuta si matei spune:
Salutare!
Ce ma bucur ca sunteti asa de vorbarete.Eu sunt intr-o pasa proasta de la vreme si alte probleme si nu ma pot mobiliza!Am inceput listuta dupa cum ati vazut,este in lucru si cea cu alimentele,dar nu stiu cand o sa fie gata ca de 2 zile nu am mai facut nimic decat sa imi plang de mila
.Va rog sa nu va suparati
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Ramona J spune:
Hello fetele. Sint si eu pe aici. Pisicuta multumim pentru liste. Sper ca totul e in ordine.
Va urez weekend placut. La noi e sarbatoare si avem weekend lung.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ancamironiuc spune:
Pisicuta
. Totul ok? Matei e bine? Lasa ca avem timp de listute!
Ramona weekend placut! eu imi duc pichilu la bona, maine fac DC-day si fursecuri![]()
Andries esti o norocoasa! eu am schimbat 5 pediatrii. Imi fac lista personala cu cei " de evitat"! Abia acum am gasit, prin alta fata de pe forum, un pediatru de nota 10, minunat! Am mai avut unul dar s-a retras. Ne-a pastrat o perioada si se simtea depasit...a disparut
. Nu mai putea de asaltul mamelor!
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
Ramona J spune:
Nu v-am spus ca fiul meu implineste azi (2 Septembrie) 7 anisori. Asa ca e de distractie la noi!
Weekend placut!
ancamironiuc spune:
LA MULTI ANI
!!!!! Sa fie sanatos si norocos si sa creasca maaaare mare ca venim sin noi din urma!
, LA MARE
,MAMININA
,MOTI
, CASUTA
,FLORI
pisicuta si matei spune:
Si multa multa distractie,de cadouri ce sa mai zic.
Matei este bolnav,racit cu febra plus infectie la stomacel.Suntem pe antibiotic de vreo 2 zile![]()
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Ramona J spune:
Va multumesc pentru urari. Sa creasca si ai vostri ca brazii si sa fie sanatosi.
Pisicuta, imi pare rau ca aveti atitea probleme. Sper ca merge totul spre bine, dupa doua zile ar trebui sa se vada o imbunatatire daca ia antibiotic.