Mamici de mai-iunie 2006 (95)
Raspunsuri - Pagina 22
adib spune:
Avem si o veste buna.
ieri ne-am plimbat de la ora 16 la ora 21. la ora 23 dupa baita si papa am adormit pina dimineata la ora 5.30. e prima noapte atit de lunga. ce bine a fost. speram sa mai fie.
deci gicutza nu dispera cu oboseala. la un moment dat se intra intr-un normal.
Ela si Adi, mamica si taticul lui Raluca Alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adib4900/my_photos
EllaX spune:
Salutare!
Am scris si aseara, dar am pierdut mesajul, ca nu eram logata. N-am avut nervi sa mai scriu o data...
Asadar: vineri, 30 iunie, orele 23:20, am nascut-o pe Ana Miruna, 2900 g, 54 cm (balerine ne facem!), scor Apgar 10, natural cu peridurala aproape insesizabila. Eu am fost circareasa :) aproape de expulzie, dr Muresan a fost magistral, multumim frumos! Greeeeu! Si am avut, oameni buni, un travaliu de vreo 21 ore, din care vreo 12 ore dedicate unor amarati de 4 cm dilatatie, cu contractii la 4-5 minute! Ana mica s-a cam proptit cu capul la iesire, am tras o sperietura buna!...
Ieri am sosit acasa. Acum sunt dupa prima noapte - inca am forte, pentru ca sotul meu a fost la datorie, alaturi de mine. Numa' ca acum si-a luat vreo 2 zile libere, greul o sa inceapa (poate) cand merge iar la lucru!
Momentan... avem probleme cu alaptatul. Ce-i sigur e ca Ana invata repede: in 2 zile, cat eu n-am avut lapte deloc si i-au dat lapte praf in maternitate, s-a invatat cu biberonul si nu mai stie sa suga la san. Acum ne chinuim cu reeducatul, urlete de furie si frustrare din partea ei), supliment de lapte praf la sfarsitul chinului la san. De vreo 3 ori ne-a iesit si alaptatul la san, asa ca nu declaram pierduta speranta! A, si Ana nu mananca niciodata daca are ceva in scutec - urla pana pricepem mesajul si ii schimbam pampersul. Colac peste pupaza, acum incepe sa vina laptele, dar am facut febra laptelui - toate dor si am niste tzaaatzeee!... Ziceam ca mi-au crescut in sarcina? Nu stiam ce vorbeam! Este si un pic de depresie, dar doar un pic, mai degraba sunt cam labila emotional.
Oricum, ne place de fetitza noastra de ne topim! Atata de frumoasa ni se paaareee!... Eu astept sa mi se vindece epiziotomia si sa-mi treaca febra laptelui - tare bine o sa fie peste vreo 2 saptamani! A, si astept sa nu ma mai doara in fund - la propriu! - de la niste hemoroizi chinuiti in timpul nasterii.
Inca n-am citit tot din urma, ca n-am avut vreme. O sa intru mai putin pe aici, pentru o perioada, ca e haos in viata noastra si asteptam sa se aseze lucrurile. De un salut probabil ca o sa fie timp.
Pupici!
EllaX cu
Ana (si cu tati Andrei, care s-a comportat exceptional zilele astea, si care tare se pricepe la copii si la lauze)
EllaX spune:
PS: in Ginecologie I am nascut. personalul e priceput, in cea mai mare parte, dar cred ca a doua oara nu as mai naste acolo - asa, din motive combinate.
EllaX
EllaX spune:
Si tot eu:
Multumesc pentru ca mi-ati numarat si cronometrat contractiile, multumesc ca m-ati asteptat!
EllaX
papadie spune:
Ella abia acum m-au pocnit rau emotiile si dorurile burta:)))
Sa va traiasca Mirunica minunica:-)))
FELICITARI mami si tati!!!
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
adib spune:
Felicitari ELLAX
sa fie intr-un ceas bun
virgi spune:
Salutare mamici,tatici si bebei...ca burtici nu mai avem.
Ella - felicitari si sa aveti o viata frumoasa alaturi de micuta Miruna.
Angelica - tu stiai ca bebelusii pana la 2 ani au reducere 90% pt biletul de avion??? iar intre 2 si 12 de 30%. Ei..eu acum am aflat...si au voie sa-si care si carutul..daca se pliaza?? dilema mea este ca n-au mentionat cate kg sa aibe carutul, ca al meu are 18 kg
, cred ca or sa le para rau..daca n-au pus limita la kg.
Acum nu stiu daca aceasta reducere difera in functie de compania de zbor pe care o alegi.
Compania mea preferata e Lufthansa, dar cand am venit ultima data n-am gasit bilete si am ales Air France si m-au dezamagit profund...ca de la Paris la Seoul mi-au pus avion Korean Air..fara sa ma anunte si ce crezi ca am patit.."am murit de foame" .ERam dupa 2 luni de stat acasa in rom..si ma obisnuisem cu painea..iar astia in 12 ore mi-au dat o salata de shrimp-si fara paine. N-am sa-i uit.![]()
Ti-am vazut comorile. Ai copii superbi!!!.
Adib - aveti o dulceata de printesa. Cat despre diversificarea alimentatiei la doar 7 saptamani eu zic ca-i cam devreme. Choy mi-a spus pana la 3 luni sa nu-i dam nimic altceva inafara de lapte...mai ales ca o si alaptez. Si din ce am citit eu..stomacelul lor este foarte sensibil acum..iar o alimentatie necorespunzatoare la vartsa asta..ii poate cauza probleme mai tarziu. Este doar ceea ce stiu eu..cu siguranta vei mai primi si alte pareri.
inaioana spune:
Adib, te rog din suflet sa nu diversifici bebelusa!!! E mult prea devreme. Pediatra voastra se vede ca a ramas cu ideile de pe vremea lui Ceausescu cand "se purta" diversificarea prematura ca mamele sa se duca la serviciu cat mai repede si se descuraja alaptatul cu toate fortzele. E o gresala mare. Ba inca vad ca face si exces de zel. Nici atunci nu se inlocuia o masa de lapte cu zeama de morcovi, zeama era in plus fatza de mesele normale de lapte.
Oricum ar fi, pana la 4 luni copilul nu are sistemul digestiv suficient de dezvoltat ca sa foloseasca ceva din alimente, altele decat laptic si nici pregatit pentru nitritii din radacinoase (morcovi), spanac, etc. Eu nu as incepe cu morcovi oricum, dar asta e alta problema. Personal merg pe schema americana care mi se parea cea mai potrivita, usoara pt stomacele mici si nutritiva.
Nu sunt un freak al mancatului sanatos dar daca pot evita efectele nasoale pe termen lung asupra copilului meu produse de diversificarea prematura si cu alimente nepotrivite....nu vad de ce nu as face-o.
Multi spun : ei, lasa ca si mie mi-a dat mama morcovi/sare/lapte de vaca/etc la nu's ce varsta si nu am avut nici pe naiba. Da, la multi nu se vad efecte imediate (cele imediate sunt alergii sau indigestii de obicei)dar asta nu inseamna ca ele nu exista. Enorm de multe dintre bolile adultului sunt in parte datorate de sensibilizarea organismului din copilaria mica. De la obezitate (dulciuri, cereale in exces), hipertensiune (sare in cantitate "normala" in mancare pana la 1 an), probleme de digestie, constipatie, pancreatita, anemie (laptele de vaca)....si nu mai continuu.
Ideea e ca trebuie asteptat cel putin pana la 4 luni.
Asa ca ..spor la supt va doresc si mai vorbim peste doua luni!![]()

Ella, felicitari pentru printzesa top-model!!!
Sa fie sanatoasa, fericita , cumintica si papacioasa! Si tie refacere rapida si laptic din belsug!

Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
inaioana spune:
Hei, Papadioara..acum ca a venit si Ella si ne-am reunit, faci tu onorurile de a ne muta la "Odiseea scutecelor" cu paturicile noastre cu tot?![]()
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
adib spune:
Virgi si Ina
multumesc pentru raspunsuri.vad ca nerabdarea mea de a va consulta nu era nejustificata. dr e cam ... grabita.
Ina sper sa vorbim mai des, nu numai peste doua luni![]()