Mamici de mai-iunie 2006 (95)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela.f spune:

Mama,

vezi sa nu fie niste vene mici. Mastita incepe cu febra, frisoane, dureri la san...inrosit, iese in afara reteaua capilara(adica se vede superclar) si bineinteles dureri si tot tacamul.

Eu as zice sa stai linistita, daca nu te doare nimic. Dar poate e bine sa afli si o parere avizata.

quote:
Originally posted by amiss_zip

mai fetelor am si eu o mare intrebare!!!
Sub sanul stang, langa mamelon am niste mici pete vinetii, mici si rotunde. Oare e semn de mastita???? care sunt simptomele? daca ar fi mastita pata trebuie sa fie rosie si mare? Uf! ore e posibil? Bebica suge bine la ambii sani! Sunt foarte speriata!

www.flickr.com/photos/84539179@N00/166696886/in/photostream/" target="_blank">poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolungu spune:

Buna mamici, revenim si ne alaturam si noi clubului de "paturici".
Pe 20 iunie am nascut, prin cezariana, o fetita de 3000 gr si 50 cm pe nume Elena Sanziana. Dupa o saptamana de "suferit de cald" in spital, timp in care bb-i au stat infasati in doua scutece, cu mainile si picioarele legate si capul acoperit (regula spitalului), am ajuns in sfarsit ACASA, si ca sa nu plecam cu mana goala de la spital am venit cu un eritem alergic si o afta in gurita care ne cam chinuie la supt. Nu am reusit sa scriu mai devreme, pt ca a trebuit sa fac pe politaiul si sa pazesc bb-ul de surioara ei care de "drag" ii mai altoieste cate una si in plus nu prea pricepe, la cei 1,10 ani ai ei de ce bebe nu papa pufuleti, desi ea mai incearca sa-i indese in gurita sau de ce nu poate s-o puna in carutul de papusi, etc, etc... De dimineata am reusit sa o pasez insa la tara la bunici asa ca pentru doua zile am si eu un pic de liniste si putin timp si pentru mine.
Am o rugaminte pentru mamicile cu doi copii - cum faceti NOAPTEA sa va impartiti intre cei doi? Eu trebuie sa o alaptez de vreo doua - trei ori pe cea mica, si ma mai trezeste si cea mare careia ii trebuie sticluta cu ceai (pe ea am mutat-o in alta camera, asa ca fac si miscare).
Felicitari tuturor mamicilor si multa sanatate la bb-i, nastere usoara celor care au mai ramas!!!
Va pupam,

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shihana spune:

quote:
Originally posted by crisbar

salutare fetelor,
cu intarziere si scuzele de rigoare intru si eu sa va anunt ca pe 12 iunie am nascut prin cezariana o dragalasa de fetita. stiu ca a trecut ceva vreme de atunci dar acomodarea ne-a dat batai de cap. si vad ca e din ce in ce mai greu. colicii, bat-ai vina!!! nu stim ce sa mai facem, am incercat si sab simplex si baby drink. parca au si n-au efect.
any way, am nascut cu dr. Nayel la CF2. operatia a decurs bine, dr. s-a purtat exemplar, eu ma simt foarte bine acum dar am fost foarte dezamagita de spital, de conditiile de acolo si mai ales de personalul medical. in a treia zi am si plecat de acolo. daca nu m-ar fi lasat sa plec s-ar fi lasat cu scandal. in a doua zi dupa cezariana mi-au adus fetita in salon sa am grija de ea chiar daca nimeni nu a venit sa ma ajute sa ma ridic din pat, sa vada daca chiar pot face asta fara sa pun viata copilului in pericol. evident ca m-am ridicat singura din pat pentru ca voiam sa prind puteri cat mai repede pentru a avea grija de fetita dar mi s-a facat rau de cateva ori. n-a venit nimeni sa-mi arate cum sa pun un pampers sau si mai important cum sa alaptez fetita. am facut-o si eu dupa ureche. oricum, nu stiu cum este in alte spitale dar pe asta nu l-as mai incerca a doua oara.
uff, m-am lungit destul si e si tarzior. fug sa mai prind si eu un pic de somn pana nu se trezeste micuta.
inchei prin a felicita pe toate proaspetele mamici si urez nastere usoara celor care urmeaza sa nasca.
pupici la toate fetele.

Draga mea,vroiam sa-ti scriu pe PM, dar cum nu-l ai activat..
In primul rand sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa , mancacioasa si cuminte...
Eu sunt o mamica de iulie-aug, care urmeaza sa nasca tot cu dr Nayel si tot la CF2..M-au cam speriat "pataniile" tale, mai ales ca am optat pt CF2 tocmai pt bunele remarci la adresa conditiilor si personalului de acolo..Spune-mi te rog, fara sa te simti jignita,asa se purtau cu toate sau ai "cotizat " tu insuficient..??Da-mi mai multe detalii, te rog, despre spital, ce necesar ai avut nevoie, cum a fost operatia cu dr. Nayel..amanunte pe care ai fi vrut si tu sa le stii dinainte..Nu vreau sa suparam proaspetele mamici de mai-iunie care au acum intrebari mult mai fierbinti despre starea bebeilor, asa ca te rog trimite-mi raspunsul pe PM..

Multumesc mult si ..felicitari inca o data pt ingeras!!

Shihana 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Se mai ocupa cineva de lista?????????? Vedeti ca mamica Crisbar este inca la gravidutze iar ea a nascut de pe 12 iunie....

[poze carmina
intalnire burtici

Varsta lui Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Crisbar, am vazut si eu mesajul tau si sincer m-a pus pe ganduri pt ca tot acolo urmeaza sa nasc si eu tot cu dr Nayel.
Te rog daca poti sa ne dai mai multe informatii..cum ai facut cezariana cu anestezie generala sau cu rahi? Eu intelesesem ca personalul de acolo e destul de amabil si ca te ajuta indiferent daca cotizezi sau nu acum nu mai stiu ce sa cred..

Martha 30 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricutza spune:

Salutare la toata lumea!
Lya, Ella va tin pumnii si va urez nastere usoara!!!
Impresionant ca am ajuns la sfarsitul odiseei ... incep sa fiu nostalgica ....
Dragelor va multumesc mult ca ati existat si va spun sincer ca a fost mult mai fain sa fiu gravida cu voi alaturi ... de fapt nici nu vreau sa-mi imaginez cum ar fi fost fara voi!
Partea buna este ca vom fi alaturi in continuare la scutecele! ura!!!

Felicit pe noile mamici si le urez bebei sanatosi si lapte din belsug!

Din pacate io stau tare prost cu timpul si doar ce apuc sa citesc ce s-a mai intamplat pe aici ca de scris zau ca nu prea am cand. Nu stiu cat de bine reusiti voi sa va organizati dar io sunt repetenta la capitolul asta. Si cu aproximativ 4 ore de somn pe noapte (rar 6-7 ore) sunt cheuna aproape in permanenta.
Sunt epuizata fizic si incep sa fiu si psihic mai nou. Eram atat de multumita ca am laptic suficient si ca Ana mea papa cu spor incat nu mi-am facut nici cea mai mica grija cu privire la greutatea ei dar cand am fost la controlul de la o luna mare surpriza sa aflu ca are doar 3500 g (s-a nascut cu 3050). Deci n-a luat decat 450 g ... Incep sa devin depresiva ... Si tare n-as vrea sa-i dau formula ... Ce sa fac dragelor?
Ajutati-ma cu un sfat ca nu stiu ce sa fac ...

Va pupic pe voi si pe toti bebelusii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen Cita spune:

Salutare la toata lumea !

In sfarsit apuc si eu sa intru sa va scriu doua vorbe si sa va dau de veste ca Eliza s-a nascut pe 8 iunie cu 3510 g (3350 la iesirea din maternitate) si 52 cm, APGAR 9. La CFR2 in general toate au fost ok (dr. Nayel in mod special)...mai putin caldura si cateva personaje...inevitabil in orice spital cred, dar deja nu mai conteaza. Eu mi-am revenit repede dupa cezariana, decat ca vreo 5-6 zile am suferit de dureri cumplite de cap de la rahie ...dar au trecut si astea si acum suntem bine.
Problema e ca eu nu am lapte suficient si prin urmare Eliza a luat putin in greutate, adica avea 3420 grame la 17 zile (ultima cantarire). La doua saptamani pediatrul ne-a recomandat sa-i bagam o completare cu NAN 1, ceea ce am inceput sa fac ...cu o imensa strangere de inima...ca se va intarca din cauza biberonului si ca mie imi va scadea lactatia si asa anemica...
Vineri am am facut proba suptului (la Municipal - la acel centru de incurajarea alaptarii de care vorbea si Bogdanai) si a supt de la sanul drept timp de cca 50-60 min in jur de 50 grame , iar dupa supt, la pompa nu a mai iesit decat o lingurita ...deci e clar ca l-a golit complet. Eu ii dau sa suga la cerere si daca nu s-a saturat ii dau si completare (la 2-3 mese pe zi, cca 30 ml... in rest se pare ca ii ajunge totusi ce suge de la ambii sani).
In cazul nostru se pare ca si Eliza e un pic mai lenesa la supt, dar nu asta e marea problema ci laptele insuficient. Chiar si cu completare si tot mi se pare uneori ca nu papa suficient ...sau o fi doar paranoia mea de mamica incepatoare ? Vom vedea luni cat a mai luat in greutate.
Acum fug ca s-a trezit shtrumfitza. Revin mai tarziu ...sper

Pupici la toata lumea si mai ales la bebeii papaciosi!

Carmen 39 cu Eliza in burtik

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20730;103/st/20060613/dt/8/k/2f72/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrycalu spune:

Robert maine face 2 luni,nici numi vine sa cred ce repede a trecut timpul,azi lam cantarit si masurat,are 5700gr.si 63 cm.,la masurat pediatra eu nu prea stiu sa o fac,bebe rade,gangureste,scoate diferite sunete,se uita atent la jucarii,gangureste la ele,cel mai mult ii place caruselul cu iepurasi.E un scump fara de care nu as mai putea trai,colici mai are dar rar,ziua doarme cam putin dar noaptea de obicei doarme de la 11 la 5,mai face si excepti cand se mai trezeste la 3 sau 4,dar adoarme dupa papa.
Va
Marilena si Robert(2 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

Buna fetelor!!!
Am vazut si noi ceva poze cu bebelusii, care mai de care mai nazdravani si mai frumosi. Sa va traiasca si sa va bucurati de ei.

CamiM tie si micutei Sofia!! Ma bucur ca nu ne-ai uitat..

Roxana asta e sunt cam necajita si eu ca bebelina mea nu vrea sa suga dar nu-i bai. Am fost cu ea la control de 2 sapt si a luat in greutate de la nastere 500 g (la iesire din spital avea 2810 si la 2 sapt avea 3300). Noi suntem f fericitzi.

Eu ma mulg cam la 4 ore si in 20 de min scot cam 60-80gr, este putin. Ii este de-ajuns doar pt jumatate de masa, in completare ii dau formula dar nu lapte praf, este un lapte lichid care ni l-au dat si in spital.

Eu va pup pe toate si va doresc numai bine tuturor iar bebelusilor sa creasca mari si sanatosi.

Am pus si noi poze noi aici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/necdiana/album?.dir=/3e0dre2

Diana de Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

Fetelor as vrea sa va intreb ce mai stitzi de Irinel si fetitza ei?

Diana de Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)

Mergi la inceput