Mamici de mai-iunie 2006 (95)
Raspunsuri - Pagina 13
arleena spune:
Nicoleta mi s-a facut pielea gaina cand am citit prin ce treci, ma gandeam la un viitor al meu la care eu nu as face fata....desi mai vrem un copil dar cred ca o sa mai asteptam pana e alex mai maricel(zic io vreo 3 ani- sper ca e destul
). felicitari pt sanziana
.
Carmen felicitari si tie pt micutza eliza si nu-ti fa probleme in ceea ce priveste greutatea ca toti copii au ritmul lor....
shoricutza si tu la fel, nu fi asa stresata de greutate.....citeste in urma sa vezi cate mamici paranoice si dupa cate o sapt isi dadeau seama ca s-au agitat degeaba .....
la mine e exact invers....toata lumea imi spune ca prea tare se ingrasa si sa nu-i mai dau atata sa suga
, babisme....el stie cat are nevoie a luat pana acum cam in jur de 1,5 kg/luna. medicul zice ca e ok asa ca nu-mi fac probleme plus ca am noroc cu vara-mea care e neonatolog si ma mai consult cu ea si m asigura ca e ok totul.
cat priveste preocuparea unora din voi sa nu se intarce copilu daca suge din biberon, incercati sa gasiti biberoane din www.misterbaby.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/IT/IDPagina/35" target="_blank">astea. eu am primit cateva si mi-am comandat si un biberon termos la fel. vad ca bea copilu din el exact ca la san. celelalte care le am de la nuk, primi pasi, babynova(ca m-am dotat inainte de nastere)nu vrea sa le vada...adica biata mama de cate ori am lasat-o cu piciul acasa ajungea sa-i dea cu forta din ele.era o adevarata lupta dar cu sistemul asta i-am dat prosteala
asa pot iesi cu el in lume mai multe ore si nu tre sa ma despuiez sa-i dau tzatza cand i se nazare lui ca ar vrea o tzar de papa.

la multi ani !!serghei, robert si david

sa cresteti mari frumosi si sa-i bucurati pe parinti!!
deci se pare ca ella chiar a nascut ca nu a mai intrat pe forum.....way to go ella...era timpul....lya???tu somezi??
de
ALEX (8 mai 2006)
POZE
www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete
arleena spune:
diana ti-am vazut pozele cu printesa voastra si mai mult ma minunez de tine....sincer arati de 16 ani...ai mai multi??
Lya spune:
Cred ca a venit timpul si la mine
.......bietul Eric nu putea sa vina pe canicula aia
si vroia si sa bata recordul de la mamici de mai iunie de stat in burtica.
Mai stau putin si plec
la spital
.........iar voi.....fuga
LA SCUTECE!Sper sa nu va mai gasesc aici
ci la paturici

40sapt5zile cu Eric
&
www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> printesa Ruty
Diana79 spune:
HAI LYA!!! NASTERE USOARA!!!
Arleena merci mult de tot, nu am 16 ani din pacate am 26
. aleaxandru al tau e scump rau de tot mai ales in caditza, tare ii mai place nu??? Va pup si avetzi grija de voi. De fapt vazusem pozele cu voi mai demult dar nu am avut timp sa scriu, mi-a trebuit ceva timp sa ma refac dupa nastere.
Diana
de
Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)
marrycalu spune:
Arleena multumim,ma fermecat baietelul tau,sincer,e minunat sa va traiasca,si nu fi de ochi isi tine foarte bine capul,asa am vazut,al meu nul tine asa bine.Tot m-am uitat pe-aici si nu am gasit burete pentru baie.
Marilena si Robert(2 mai 2006)
arleena spune:
dragelor deci se pare ca trecem la "paturici" 
tocmai am primit un sms:
"am nascut usor un baiat de 3400g si 51 cm, la ora 11:50, natural fara anestezie.Fericita mamica a lui EricMarcus si a lui Rut. LYA"

bravo mamico!!![bis]

si uite asa se incheie odiseea noastra ........ma dau lacrimile.....
de
ALEX (8 mai 2006)
POZE
www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete
ama_kaly spune:
LA MULTI ANI BEBELUSILOR NOSTRI care au implinit azi 2 luni:Alexandru Serghei ,David si Robert!!! Sa cresteti mari, frumosi si sanatosi!!!Lya nastere usoara si un Ericut frumos si papacios!! Te asteptam cu vesti si tinem pumnii sa fie totul bine!!
shoricutza stimuleaza lactatia prin muls intre supturi si daca tot nu ia indeajuns in greutate baga-i completare pana o sa ai laptic suficient.Pediatrul ce ti-a spus?Nu te mai stresa, cum au zis si fetele..fiecare bebic are ritmul lui de crestere.La capitolul timp si eu stau la fel de prost..
mamica si bebica!CarmenCita felicitari pentru printesica!! Sa va traiasca si sa creasca mare su frumoasa!!
Incearca si tu sa te mulgi intre supturi pentru a produce mai mult laptic si da-i si lapticul muls in biberon!
marry cand vorbesti de Robert parca ai vorbi de Seby al meu..la fel doarme si el noaptea de la 11 la 5 sau de la 12 la 6, gangureste, rade toata ziua si e un mancacios! Ii iei laptic muls in biberon cand mergeti in parc? Si cat rezista? Il incalzesti si il pui in termos?? Eu am inteles ca laptele de mama rezista vreo ora jumate maxim 2 cald,daca ii iau in parc si trece mai mult nu ii mai pot da?
lui Robert si felicitari pentru cele 5700 si 53 cm la 2 luni!
Diana79 e superba fetita ta, sa iti traiasca!! Iar tu arati foarte binee!!! Si eu as vrea sa mai stiu ce fac Irinel si Maria..mi-e dor de ea, sper sa fie bine!inaioana arati trasnet in toate pozele, dar acum ca am vazut si poza in rochita
m-ai innebunit de tot!!
Si ai niste copii minunati, nu stiu daca ti-am mai spus..sa va traiasca!! Cand urmatorul?? In locul tau,la cat de bine arati dupa nastere eu as fi facut vreo 4!
Noi la 2luni cantarim 6kg.Am facut si vaccinul..ni s-a umflat piciorusul si am avut febra dar acum am scapat.
toti bebelusii si abia asteptam sa ne mutam la scutece!!
Eu
de
Seby (27 aprilie 2006)
Poze mami, tati si Seby
ama_kaly spune:
Lya FELICITARI!!! Sa va traiasca Eric Marcus si sa creasca mare, frumos si sanatos!!
Te asteptam la scutece cu povestea nasterii si pozici!!!
Nici mie nu-mi vine sa cred ca parasim odiseea si ne mutam la scutece..off, ce repede trece timpul..Eu
de
Seby (27 aprilie 2006)
Poze mami, tati si Seby
shoricutza spune:
Lya felicitari!!!! Sa iti traiasca si sa fie sanatos!!!
Deci chiar s-a terminat odiseea noastra ...
Arleena, Ama, va multumesc ptr sfaturi si sprijin
. Ama ideea este ca laptic am din belsug, zic io, ptr ca ma umplu tot timpul de lapte pe haine iar dupa ce suge ea mai scot laptic din sani. Mie imi este teama ca suge putin ea sau ca laptele meu nu este destul de satios. Marti o sa ma duc din nou la control sa vedem cat a luat saptamana asta si in functie de rezultat o sa iau o decizie.
Diana79 fetita ta este o scumpa! sa iti traiasca! si intr-adevar tu arati f bine dupa nastere.
Steluta spune:
Shoricutza, CarmenCita si noi ne aflam cam in aceeasi situatie. Ieri Andrada a implinit 2 saptamani. Lunea trecuta am cumparat un cantar sa vad cum evolueaza greutatea ei. Si am avut supriza neplacuta sa realizez ca dupa o saptamana avea chiar cu 10 gr mai putin decat cand a iesit din spital. Am facut proba suptului si dupa 30 min, ea nu papase decat 40 ml. Dr. pediatru a spus ca e cam putin, dar din pacate nu ne-a zis cat e normal pentru varsta ei. Asa ca am inceput sa ma mulg si sa-i dau completare laptele de mama cu biberonul. Numai ca bebelusa incepuse sa pape cam la 2 ore. Eu nu mai apucam sa ma mulg, caci eram chiauna de somn si ziceam ca papa suficient. Iar bebelina incepuse sa verse cam mult, mai ales cand se scula. Abia vineri asistenta ne-a spus ca ar trebui sa manance cam 100 ml la fiecare masa. Si ca nu e bine sa pape la cate 2 ore, caci nu apuca sa asimileze lapticul si de aceea regurgita atat de mult.
Asa ca in momentul de fata, ii dau sa pape la san cam 20 min, 10 la unul, 10 la celalalt (si am vazut ca suge cam 40ml, dupa care o ia cu somnic) si apoi completare pana la 100 ml. Ideea e ca masa sa nu dureze mai mult de 30 minute. Se intampla sa nu am chiar dupa muls pana la 100 ml, asa ca ii mai dau si lapte praf. Asistenta ne-a recomandat sa ii dam completarea cu seringa sau cu lingurita. Dar la noi a durat cu seringa si 20 min ca sa bea 20 ml. Asa ca mergem pe varianta biberonului. Acum vad ca doarme si ea mai mult, se scoala cam la 4 ore, si incepe sa ia in greutate. Eu nu cred ca daca ii dau completare cu biberonul, nu va vrea sa mai pape la san.
Acum am si eu o intrebare. Dr. neonatolog ne-a recomandat sa ii dam copilului gluconat de calciu, 7-10 zile/luna. Numai ca fiica-mi nu ii place gustul. Am incercat sa il dau cu seringa, si apoi cu lingurita amestecat cu laptic. Dar nu o pot pacali. VOI CUM ATI PROCEDAT???
FELICITARI LYA!!! SA ITI TRAIASCA ERIC MARCUS!!! Recuperare usoara!!!
Incerc sa fac modificarile in listuta si sa deschid un capitol nou la Clubul scutecelor.
Steluta.