In Italia (15)
Raspunsuri - Pagina 14
crista-s spune:
Vio daca bebelasul de care zici era ca finul meu de botez (aproape 10 kg la vreo 3 luni ) de mi-a rupt spinarea si popii i-au cazut "outele " pe jos cind l-a luat din bratele mele ... asa ii trebuie ca se uita urit la mine( popa !) credea ca nu sunt eu in stare sa il tin nu ca era bebe "urmasul lui Goliat"
Florile insa .. cam intri la stapin cu ele .. eu nu stiu ce sa ma fac ca ma doare inima sa le las incuiate in baie cit stau in vacanta .. cred ca ma voi rezuma in viitor numai la marar si rozmarin
cidn plec le jumulesc si mai pun alta serie pt toamna -iarna
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
bb_alinus spune:
vai fetelor ce dragute sunteti ca ma primiti printre voi!
Eu nu prea am timp de scris,mai mult de citit!
Iriale, unde putem vedea pozicile lui Ale, ca sa-i facem cunostinta cu Amalia!
Viorela, credeam ca numai eu sunt ratacita pe la italience:)) Felicitari pt noua locuinta! Eu sunt in Olanda de fix 2 saptamani asa ca nu cunosc nimic pe aici. Tocmai ne-am mutat din Franta si incerc sa ma acomodez! Greu tare....ma tot plang pe la Crista voastra, cred ca i-am facut capul calendar! Apropos, nu il cunosc pe Rudi Karrel de care zici - repet nu cunosc nimic aici- insa curios, proprietarul nostru ( care ne e si vecin) se numeste Karrel si este un celebru actor comic, foarte cunoscut cica ( stiu de la tipa de la agentia imobiliara care era toata emotionata cand l-a vazut,si tot incerca sa ne explice cine e. Dar pe noi ne interesa doar casa...). Tipul facea un duo numit Mini&Maxi, el fiind Mini ( e si micut si pirpiriu) insa am inteles ca Maxi a murit acum ceva timp.
Cristinuco, hai mai ai putin si vine vacanta. Sfat: nu vorbiti si voi prea tare italieneste ca, corsicanii sunt focosi rau :)) Mey nu apuc sa iti raspund la apeluri ca ba doarme missa si nu pot face zgomot ba e treaza si o iau in spinare si ne caram prin oras sau la plaja:))...deh incercam sa ne ocupam sinoi timpul acuma cat e un pic cald!
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
crista-s spune:
Neata ...
Ieri a fost groaznic de cald, era cald si in casa si afara ... acum, la ora asta matinala cu usa deschisa la balcon si nu se simte prea multa "racoreala" deci au sosit caldurile "adevarate"...
Eu tot la capitolul bagaje sunt.. si am inhatzat si un dictionar italian-francez ( unde cautam de zor ieri cum se zice la inghetata ) oare e buna si la francezi inghe' ca asta italiana ?? Iri sper ca ai observat ca am zis italian ala general .. caci cea siciliana e UNICA si fara egal.Cu toate ca Fabio o tine pe a lui ca in Corsica se vorbeste in dialect si ca asta seamana mai mult cu italiana ...
o zi buna!!!
Cristina
William spune:
Cum e sa stai in italia. Am si eu un prieten care sta acolo si mi-a zis ca unele femei sunt super grase. In rest mi-a zis ca sunt super mult da vazut, plus ca el sta si langa mare si decateori are chef de scaldat se duce la mare.
bb_alinus spune:
neata Italia!
Cristinico, am auzit ca si aveti voi inghetata buna dar sa stii ca si francezii sunt experti! Eu pot sa iti zic de inghetata din supermarketuri, incearca marca La Laitiere - e dementiala. Sunt o gramada de marci si parfumuri, trebuie doar sa ai timp sa gusti cat mai multe. Eu sunt fan cocos si am gasit o inghetata de la Nestle parca de mananc cate o cutie odata.
Ei, uite inca un lucru care imi lipseste aici... pe langa palmierii mei
O zi insorita va doresc,
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
iriale spune:
Buna dimineata...
A voastra sper sa fie buna, ca a mea a inceput cu o durere de cap...of, ce stresssss.
Alina, pana cand mi-oi aduce aminte sa adaug si cateva poze cu Ale microbist, poti vedea pozele noastre apasand pe casuta de langa numele meu, adica aici undeva mai sus. Ai gasit?
Cri, inca putin si pleci... iar eu la servici, asta se numeste justitie? Sa faci poze multe, da? si sa te relaxezi.
Enn, tot acasa sau...noutati?
Petro la servici, Vio treaba cu casa noua, miresele se miresesc, Nico e tot la Giardini si a uitat de mine... Wiliam, buna dimineata si tie.
Si cu durerea asta de cap, am uitat sigur pe cineva...
A dopo.
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
crista-s spune:
Alina era vorba de inghetata "artigianala " nu stiu cum sa o numesc .. aia facuta de ei, care in Sicilia e minunata, se vinde la cosulet, paharut.. iti alegi tu "gusturile" , deci nu am mai mincat asa buna nicaieri . In Bologna e o gelaterie faimoasa "Da Gianni" dar nu se apropie de performantele siciliene. In primul rind ca asta se bazeaza pe ciocolata ( bolognezilor le place ciocolata , mai ales ca primul in lume care a facut ciocolata "solida" a fost Majani unul dintre ei - pina la el ciocolata se bea numai - si acum exista magazinul lui Majani asta si e marfa ciocolata lor( reteta originala) iar cea siciliana e pe baza de fructe. Dar bine ca ai zis si numele asteia industriala ca e de retinut. Hei la turci iti amintesti inghetata de caramel ?? ei ca aia nu am mai mincat niciunde .. cred ca fiecare are cite un fel de inghe' in care e mare expert
na ca se trezi si Irinuca ..asa ca sa adaugam ..durere de cap zici ? o fii de la caldura, de la presiune scazuta sau crescuta .. pe mine ma ia asa cidn e cald si parca simt ca nu se oxigeneaza restul asta de creier care mi-a ramas. Poze da ... am pus memorie mare in aparat asa ca la "ducere" pot face peste 300 de poze. O sa fiu ca japonezii !
William e frumos in Italia... fete tinere si frumoase, grase, slabe de toate felurile ca peste tot.. insa mignone ca semn general de recunoastere . Si care nu prea vor sa se marite, in general "independente " !! Bravo lor!!
Cristina
pet.cost2005 spune:
'Neata, fetelor!
irinuca - pai cum sa spui ca-s la servici ... de cand ma tot laud pe-aici ca sunt acasa, ca sunt harnicuta ca o albina ... cu treburile casei ... durerea de cap o fi de vina. Nu, am terminat cu munca si ma tot gandesc la vacanta ... mai e un pic!
Astazi ... ceva de calcat, mancare si ... cam atat. Da' nu prea ma simt tocmai bine ... mi-a venit cm si ma ia cu calduri (de parca nu ar fi destul de cald si asa), dureri de burta ... in fine, ne descurcam noi cumva. Si nici azi-noapte nu prea am dormit de caldura ...
Aaaa ... incep sa pregatesc bagajele: scot hainele pe care am de gand sa le iau si le insir prin casa, sterg de praf valizele ... una rinfrescata ...
alina - nu am mai intrat si nu am apucat sa-ti spun si eu "bun venit!" printre noi. Am crezut ca poate pozele cu Amalia sunt adresate numai Cristinei, de aia am crezut ca am facut vreo prostie spunand ca le-am vazut si eu.
Fetelor, vorbiti de inghetata?????? Eu sunt innebunita ... am mancat anul acesta ... ce sa-i faci daca am gelateria sotto casa (la propriu). Aproape in fiecare seara ies sa mananc cate un cornetto. Si nu pot sa zic ca am un gust anume ... imi plac toate si probabil ca e in functie de starea mea de moment, cateodata prefer alea din fructe, alteori ciocolata, nocciola, cocco ... TOATE !!!!!!!!!
Cri - cand pleci exact? Gata valiza? Noi o sa ne mai "intalnim" tocmai la sf. lui august!
Pana la urma mi-au trimis Pm fetele cu raspunsul la intrebare ... deci, hai sa zicem ca nu-i dracul chiar atat de negru!
william - pot sa te intreb, asa de curiozitate, cati ani ai?
Eu iti pot spune ca e frumos in Italia, dar, ca orice padure, are uscaturile ei. Deci ... acum depinde si de caracter si de ceea ce vrei sa faci aici ... daca vii la distractie, ai nimerit-o ca italienii sunt veseli si stiu sa se distreze. Daca vii insa la munca ... e mai greu la inceput, da' nu imposibil!
Mai revin, sunt pe-aici!
Pupici!
Petro
iriale spune:
Petro... sunt , iertareeeeee!!! Ai dreptate, tu si Cri ce va mai pregatiti de vacanta, iar eu te trimiteam din nou la servici, of... ce creier obosit am.
Iri, mami de Ale
Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.
bb_alinus spune:
hai ca scriu 2 vorbe ca missa mi s-a adormit un pic!
Iri acuma ma uit la poze, l-am vazut pe Ale smecherasul, si am trecut la pozele de amintiri, cele in alb negru imi plac mult! Cu durerea de cap, cred ca iti trebuie o vacanta mica nu? Ti-au facut fetili pofta . Serios, sper sa iti treaca!
Cris, nu intelesesem ca te referi la inghetata artizanala, aici nu ma bag ca nu stiu. Eu mananc inghetata din comert, nu prea des ca ma feresc, stiu ca nu o mai pot lasa din mana daca o prind. Iar daca nu o am in fata nu poftesc. La mine in zona unde stateam, erau o gramada de "gelateria" italienesti, poate astea sa fi fost cele artizanale de care zici. Stiu ca lumea se strange ciorchie pe ele. Sunt bune...dar parole ca si La laitiere de care iti zic e buna. Ba si iaurturile si cremele de la laitiere sunt nemaipomenite... sa incerci daca ai ocazia...eu imi incarc portbagajul de fiecare data cand merg la Lille la socri
Petro tu esti in vacanta deja? Unde plecati? Poate ai zis dar nu am fost pe faza!
Fetelor, va mai zic o data, sunteti niste dragute
Pup ca missa da semne de trezire ( mey, ai vostri copchii dorm si ei mai mult ziua, sau tot pe sponci ca a mea?)