La France (57)
Raspunsuri - Pagina 31
dia_codat spune:
Corina uite aici o varianta de tarif local
http://www.no-limit-telecom.com/ 0811 65 48 48
Doar pina duminica si doar intre orele 14h-18h
Chatonel nu mai zici nimic?
Celelate fete va trimit cite un si ma duc sa fac un pic dodo cit dom si fetele
lu.more spune:
Ziua buna si de la mine.
N-am mai scris, va urmaresc, ma gandesc la voi.
Nimic nou, caldura mare.
Mie-mi place sa calc, ma credeti ca nu calc niciodata mai mult de-o ora... si niciodata n-am rufe necalcate ?!? Am spor pur si simplu. Nu stiu nici eu cum fac, dar am o viteza... Si-mi place.
Va pup pe toate la gramada.
Si-mi cer scuze celor care asteapta un mail de la mine, asa-s eu mai ciudata. Dar si cand o sa va raspund...
Cu bine.
Lulu
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
frunzaverde2 spune:
Jocelyn
esti sigura ca ceea ce ai vazut tu "Carte Orange 1-5" nu e abonament pe 5 zone (adica din centrul Parisului pina departe in periferia adinca la zeci de km, peste 50)?
Ca durata exista carte orange pe o saptamina / ori pe o zi intreaga (cite una in fiecare din zilele sejurului tau) / ori bilete ("carnet de dix tickets de metro" = 10,90 euros). In toate aceste cazuri validitatea corespunde zonelor 1-2 (adica Parisul si putin in afara, pina la limita capatului fiecarei statii de metrou). E o organizare tarifara pe zone concentrice.Exista 8 zone in total si pe fiecare carte orange scrie : 1-2 / 1-3 etc pina la 1-8.
Daca circuli cu RER poti folosi biletele doar in interiorul Parisului, altfel iti trebuie bilet special, mai scump.
sper sa iti foloseasca toate aceste indicatii
dia_codat spune:
Caldura mare, feteloooor. nu mai putem de cald. Ieri aveam 38 de gr in apartament azi nu am indraznit sa ma uit.
Nu e nimeni prin zona sa ne deschida capitol nou??
dama spune:
Buna seara fetele.
Iaca mai apar si eu, mai rarut, mai ales acum cand sunt in pregatiri pt drum...vineri eu si fii-miu plecam in superba Romanica. Ne intoarcem in septembrie, dar se pare ca nu aici ci in Belgica. Sper ca nu va suparati asa tare ca va parasesc pt ca mai trec eu pe aici...si numai sa va salut, dar tot o sa mai auziti de mine.
Dia, nu stiu daca ti-am multumit pt modelele acelea, sa stii ca nu sunt o neserioasa, ci doar o mare "puturoasa" la scris...daca ar scrie cineva si eu doar sa dictez ar fi super vorba poporului "ia o pauzati-s posmagii?"...deci multumiri mii si . Si faine pozele de la vacantuca, ce n-as da si eu asa un bine fara cupil.
foarte speciali Oanei si puiutului ei scump...nu am mai dat peste nr tau de telefon, il credeam salvat in PM, dar s-a dus, iar pe portabil nu a apucat sa fie ...dar lasa ca aici pe forum tot ne vom mai intalni.
Pupici la toate si numai bine
à binetot
Mami de David (18.11.04)
Samsara7 spune:
Ziua a fost lunga si plictisitoare. Ma trezesc singura, in casa parca dintr-odata prea mare.
Mi-a ramas inca in ochi imaginea adolescentina a Ruxandrei care a plecat la plaja… Pielea frumos bronzata, formele ce prind gratie incetul cu incetul, parul lung ce a capatat o salbaticie senzuala.
Acum cativa ani aveam o piciuneta alergand prin casa in toate directiile, tunzand cu placere demoniaca parul papusilor Barby. Astazi piciuneta se incalta cu sandale impodobite de pietricele sclipitoare, isi pune sutienul neaparat cand se expune la soare, sala de baie devine adesea teren interzis , imperiu in care e decisa sa imparateasca cat e ziulica de lunga ! Oglinjoara fermecata a Albei ca Zapada e demult in concediu de sanatate , pe motiv de hartuire morala din partea stapanei. Vinovata nici nu se sinchiseste, se priveste cu disperare din fata dreapta, fata stanga si profil cel putin de 99 de ori pe minut (pare imposibil dar va asigur ca nu pentru adonaissantes ) !
Cotrobaind intr-un dulap unde am inghesuit tot soiul de bagaje, precis cu gandul sa pun ordine intr-o zi cu ploaie, am dat peste cutii cu amintiri.
E soare, e bine, insa camera urla de singuratate. Profit sa scot albumele de fotografii, sa privesc imagini de altadata, in care eram si eu odata o fetita de 13 ani cu ochi de chinezoaica si zambet largit pe toata fata.
Imi intorc privirea cu nostalgie catre perioada scolara a Ruxandrei , unde troneaza literele de o schioapa, desenele naive insotite de comentarii obligatorii si pline de umor.
Biletzele de pus sub perna, pentru toate ocaziile si mai ales fara ocazie . Biletzele pentru aniversari, biletzele cu scopul de a-si spala micile pacate, biletzele scrise in gluma, scrise cand ii era urat, cand ii era frica ! Biletzele scrise in culoarea pasiunii.
Ehehei, dar desenele si evolutia lor in timp imi par cele mai nostime. Iata cateva :
Doua sirene care fac “tchin-tchin” zicandu-si una alteia cat e de buna « la champomémer » . Asta in amintirea primei cupe de Champomie sunt sigura.
…Sori caraghiosi cu urechi in forma de inima si cu guri amortite de atata ras ! … Gardulete incercuind casuta visurilor ei , in forma dintilor de rechin, in forma de munti cu varfuri deprimant de semet; care va sa zica “atentie unde puneti piciorul!”
…Fluturi uriasi cu model de vacute Milka pe aripi (mmmm, fluturii-ciocolata, nu i-ati intalnit niciand facand popas pe floricelele din gradina voastra?) .
…Norisori culoarea roz de Barbe à Papa si arbori care plang cu ciorchini de struguri ori cu nuci . Uneori apar si arbori multifructiferi: struguri si nuci deodata!
…Pasari in forma de avion .
…Un om de zapada construit din doi dovleci enormi de Halloween, calare unul peste celalalt .
…Si inimi gigantisime pretutindeni , culoare rosu aprins, inlauntrul carora sta scris “Mama, te iubesc!”.
….Scene de viata, chipuri de prieteni , visuri!
Si baloane uriase de sapun in care sunt inchise cuvintele.
La capitolul “sarbatorile de iarna” gasesc o scrisoare pentru Mos Craciun unde - pentru a castiga timp- a lipit de-a dreptul imaginile decupate reprezentand cadourile dorite, promitand repejor si cu diplomatie sa fie mai buna anul viitor. Un Post Scriptum pune lucrurile la punct cu severitate: “Draga Mos Craciun, te-as ruga sa faci o fotocopie (oh, dosarele contabilicesti ale lui Mos Craciun, trebuia sa ma gandesc!) si sa i-o faxezi lui Mos Nicolae pe care il astept cu nerabdare sa vina cu cadouri, de asemenea. Merci!”
Lenesa mare la cei 6 anisori, si mai ales convinsa de puterea tehnologiei, ajunsa chiar si la Polul Nord.
Brrr, ma scutur de fulgii de zapada si ma intorc la canicula Mediteraneeana.
E cald, e bine, miroase si mai tare a singuratate! Vad anii cum zboara deja, incerc sa trag cu coada ochiului prin gaura cheii prin care se intrezareste viitorul , dar ma cuprinde o frica teribila.
Recunosc ca nici nu stiu cum sa inchei capitolul acesta nostalgic! Ma situez, e sigur, undeva intre lacrima si zambet.
Michaela
Aurelia spune:
Mihaela ,uite cum dupa lungi disparitii apari ca o bataie de aripi de fluture si ne inviorezi amorteala cu eternul tau dar de la dumnezeu ,acela de a ne incinta si scotoci prin inimi si amintiri..........
Cind te citesc ma simt ca un pamint uscat ce primeste o rapaiala d eploie dupa mult timp,plus timpul trece si imbatrinesc plus incep sa seman cu pamintul uscat!!
Merci !
Merci
D'êrte revenue !
Mirunda spune:
Michaela,! Hai, capul sus, nu fi trista, nu-i asa ca prin puii nostri ne retraim si noi, un pic, momentele acelea atat de superbe, ale adolescentei noastre? Mi-a venit sa rad, citind randurile tale, caci mi-am descoperit si eu mica mea comoara, care la cei aproape 11 ani ai ei, a descoperit o prietena de nadejde -oglinda-, sta si cate o jumatate de ora in fata ei, de cand...e indragostita! (Sibylle, SA NU MA DAI DE GOL:-)) Of, ce trec anii...Te cred ca esti trista, si eu simt la fel, imi e dor de piticuta mea naiva si copilaroasa...si incerc, in sufletul meu, sa ma obisnuiesc cat mai repede, si mai in ...tacere, cu micuta printesa adolescenta...
Kiss, nu am vazut reportajul de care ziceai, nu stiu despre ce oras era vorba, dar da, intr-adevar, Vendée este o regiune superba, de care, eu una, nu ma pot satura...tot timpul descoperim cate o plaja, cate un colt fermecat, intr-o padure de pini, cum sunt atatea aici, pe malul oceanului...
Aileene, , merci de reteta de mici! Mai ai vesti de la surorile tale?
Va pe toate, si ...ufff, ce tristete m-o apucat...Michaela, te imbratisez cu drag, curaj!!!
Mirunda
Koky spune:
Dragele mele,
Multumesc tuturor pentru sfaturi si informatii, si scuze ca nu am mai intrat cu un "update", dar, bineinteles, in Canada, fiecare vacanta (chiar si "mini", de 3-4 zile), inseamna munca dubla inainte si dupa...
Pe scurt, sunt 99% gata cu "negocierile", acum ne "ciondanim" pe bonus, dar cred ca voi veni in Franta...Am fost 2 zile la Paris, cand cu interviul, multumesc tuturor pentru indicatii, m-am descurcat foarte bine. Ce mi-a placut: femei frumoase, elegante, slabe si PE TOCURI!!! Aici, cam rar asa ceva, coane Iancule...Plus atmosfera de oameni relaxati, multi in vacanta (hotelul era nu prea departe de Champs Elysee). Ce nu mi-a placut: metroul nu are scari rulante, am zis ca mor carand bagajele, si nici intrari ptr handicapati... preturile la pantofi (asta nu insemna ca nu mi-am luat 2 perechi, da' am fost nebuna...comparativ cu preturile din Canada)...In fine, nu va mai dau prea multe detalii, ca sunt la job Interviul a mers bine, si de atunci tot negociem.
Daca totul merge bine, la inceputul lui Septembrie voi fi acolo. ACUM INCEPE NEBUNIA: PLEEEEAAASE, am nevoie de ajutorul vostru. Pun intrebarile pe puncte, e mai rapid, si cine stie si poate, si are chef si timp, sa-mi raspunda, va rog :
1) site-uri de diverse de vanzare de la particulari (mobile, masina, electromenajere etc). Initial m-am gandit sa aduc totul intr-un container, dar pana la urma cred ca o sa inchiriez casa din Canada, sa vad intai cum merge, daca imi place, daca ma acumodez, daca pot s-o aduc pe mama etc Asa ca ce rost are sa imi trambalez mobilele (ca electromenajerele oricum nu le pot folosi)...
2) O banca buna (voi avea nevoie si sa transfer bani international)
3) Un provider de servicii de internet, telefon si cablu bun (am tot vazut pe forum ca sunt probleme, ca ar costa cand suni cu reclamatii...asa ceva nu se intampla in Canada, stai 5 ore in telefon si tot aia e...). Apelurile locale costa? In Canada, in abonament intra apeluri locale nelimitate.
4) Aproximativ, stiu ca e greu de zis si standardizat asta, dar cam cat costa mancarea/luna ptr 2 adulti si 2 copii? Mi-au dat de la companie niste site-uri unde poti cumpara mancare pe internet, dar in Canada "viata reala" (preturile ) difera mult, este mult mai ieftin in magazin ca pe internet.
Cam asta e ptr moment. Va pup. Daca nu aveti timp, inteleg, si nu ma supar, dar daca da, m-ar ajuta mult de tot.
Koky, mama de doi super bebici...acum "Spiderman" si "Cinderella" :)