La France (57)
Raspunsuri - Pagina 19
Otilia spune:
Mirunda (si celelalte fete care mi-ati vorbit despre caluti), am uitat sa va multumesc, dar sunt tare debordata cu pregatirile pentru botez, miine incep sa apara invitatii (cei care vin de peste mari si tari) si-s intr-o criza de timp oribila! Si Adelita iubeste foarte mult animalele si nu se sperie de nici unul (nici de ciini imensi care latra, nici de vaci etc.) Si eu cred ca e bine pentru ea sa invete sa se plimbe cu calutul (voir mai mult decit atit, ca asta vad ca deja stie dupa 4 ore), iar accidente daca e s-o luam asa se pot intimpla oricum si facind orice.
Precizare: Sa stiti ca e mai greu sa iei viza de aici dar nu imposibil, cel mai bun exemplu sunt eu care-am venit ca turist si dupa un an jumatate de chin si de munca de lamurire cu administratia am obtinut o viza (profession artistique) - am obtinut o derogare speciala de la prefectura din Paris, iar eu nu aveam nici un drept aici pe cind tata are, au fost de acord si la prefectura cu asta. Si cum am experienta cam stiu cum se duce "razboiul", cu scrisori recomandate cit mai frumos, literar (si eventual lacrimogen) scrise (eu am trimis data trecuta si la ministru, impreuna cu un CD de-al meu :D) etc... Doar ca daca dureaza un an jumatate si pentru tata riscam sa nu mai fie nevoie (sa intre Ro in Europa), bof, nu vreau sa ma stresez chiar asa de tare cu povestea asta si sa patesc si eu ca mama. Om trai si-om vedea.
Gata, ma duc la treburi!
floricici din gradina mea
Maria I spune:
Poftiti, va rog!
Cu dedicatie pt Mik. Da' motanu' e demoazela Initial eu am vrut s-o botez Alba ca zapada, norocul ei ca n-a fost conjointu' d'accord, ca ar fi fost tare confuzata la ora asta. Eu am facut pozele, pe-ale maestrului nu le pot pune-n album, ca-mi cere drept de autor! Si mai e si serios
Cait, bravo
Acu' sa va spun ce cred eu despre cartile astea de sejur, da' sa nu-mi trageti fo poseta-n cap, ca am si io sensibilitatea mea Asa! Deci, presupun ca difera totul de la o regiune la alta, lucruri care in nord par firesti, aici, pe malu' marii, nu-s bagate-n seama, necum sa fie considerate lege. Exemplu concret: la inceputul lunii iunie mie mi-a expirat titrul de sejur, obtinut prin mariaj. Fac cerere pt al doilea, prefectura ma trimite la primarie, functionara de la primarie (aceeasi de anul trecut) verifica dosarul, cu lista pe care tot ea mi-o daduse, constata ca ar mai fie cateva amanunte de reglat, niste hartiute care nu erau trecute pe lista, oare cum asa? Iac-asa! Aduc si hartiutele, isi mai potriveste sursa de inspiratie a lu' Kafka ochelarii pe varful nasului, le mai fosneste inca o data, isi suge o masea (va jurrr!!!) si marâie la mine ca e totul in ordine. Io, ca o floare, zâmbeam. Inchide acreala aia dosarul, se scobeste prin niste sertare, scoate o hartie de-i zice attestation de depôt de dossier, incepe s-o completeze de mana, cauta o stampila pe care-o tranteste in dusmanie in vreo trei locuri pe amarata aia de hartie, ma pune sa semnez intr-o patratica (tot e bine ca nu mi-a zis sa pun deshtu'!), imi intinde docomentu' cu pricina, face o grimasa si ma pofteste sa mai trec pe la ea, cam o data pe luna, sa-mi mai puna cate o stampila pe minunatu' act. Io, in gandul meu, zic ba pe-a mamei dumneavoastra si ma tirez de-acolo, toata un zambet. Mentionez, mizeria asta de hartie nu e recipisa care tin loc de carte de sejur, nu, e o mizerie pe care scrie clar si raspicat ca nu e nici piesa de identitate, nici decizie de admisie! Si mai mentionez ca asa stau lucrurile la mine-n urbe, nu stiu cum e prin alte parti. Ca parere personala, eu cred ca atata vreme cat Sarko va avea ceva de demonstrat si chef de catindatura la functii inalte in dregatorie, cel mai bine si mai bine ar fi ca tot ce putem rezolva la Romanica, pai sa rezolvam, in limita posibilitatilor! Da' mai bine nu ma mai gandesc...
Si pt fetele care vor sa-si aduca parintii aici:
Vin mai pe seara
kiss spune:
nu-i posibil asa ceva! chiar nu mai exista o echipa cu care sa tii pe lumea asta? sint moaaaaaaarta de ofticata c-au batut Les bleus!!!! si parca-i vad si pe handicapatii () aia de italieni duminica! Oricum, situatia e deja prea grava! Ce ne facem, Sibylle?
Lumi, in zadar am stat sa ma zgiiesc pe fereastra, nici voi n-ati venit!... ce viata!
cred ca de-acum ma uit la tenis, ca acolo maninca francezii bataie
si aoleu, Maria, sa vezi cum e cind te muti dintr-un colt al Frantei in altul, si cind aia de dinainte iti spuneau ceva legat de acte, si ailalti dau din umeri, cum ca ei n-aaaaaau auzit asa ceva! ... traita pe pielicica mea!!! ...marea mea mirare e cum de functionarii nu-si iau si ei niste portii zilnice de "vorbe grele", ca la noi in ro? adica civilizatie doar dintr-o parte?
la toate si tot la toate
mami de pui (23 sept 2004)
poze cu noi
Mik spune:
Mirunda, merci de informatie cu dusul la Ambasada, da' nu cred ca mama o sa vrea sa se miste pina la Buc. si inapoi (Iasi). Asa ca o sa incerc sa ma descurc pe loc.
Maria, . Sunt foarte frumoase.
Va pup si ma duc sa ma ocup de ai mei pui.
Mik.
gabgabriela spune:
Dragelor,
Oare nu m-ati uitat ?
Intru si eu caci de vreo luna si ceva (de cand a venit mama la mine) nu am mai facut-o !V-am citit dar semn de viata nu am dat !Unde mai pui ca a mai venit si tata !Intre timp am fost , singura, in Romania, si i-am facut procura judiciara mamei pentru a-mi reface actele romanesti (sunt toate expirate)
Iar de sambata , plecam cu totii( si suntem 7 ) la Ocean , in vacanta .Si acolo nu am internet !
Asa ca era musai sa va dau vesti!
Va pup pe toate cu puiutii vostri cu tot!
Si voi reveni in august!
lu.more spune:
'Na seara si de la mine.
Trei lucruri am sa va spui :
1. Dadui mana cu principele Radu de Hohenzollern la o receptie pusa la cale de asociatia noastra. Si cu consulul general de la Marsilia, si cu consulul onorific la Nice (exeista, exista de 2 zile si vrea sa se bata sa bage avion direct pana la Bucuresti, Doamne ajuta-l!), in fine, vazui lume luminata.
2. Dragul meu de sotior a pus in ligne de 2 zile siteul asociatiei. Nu e cine stie ce, ca el e doar amator, dar tare ne mandriram cu el : www.amitie-franco-roumaine.fr, va invit!
3. Sa mor cu iaurtu-n gura cand am citi in mesajul Mariei ca Madama isi scobeste sertarele!
si 4. Am cunoscut o minune de fata, tot romanca, tot de-aci de pe forum, da' vo n-o stiti, doar Mik (emoticon cu unul care sare in sus de bucurie)
Hai pa!
.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo
Maria I spune:
Lulu, eu n-am facut decat sa descriu cu maaare fidelitate intalnirea mea mirobolanta cu inaltul functionar francez. Zau asa! Imi pare rau ca te-am socat Da' stai sa-ti mai spun: asa o ordine domnea in sertarele femeii aleia, incat mi-a dat docomentu' aproape sifonat si cand mi-a lipit frumusete de poza a lasat un chenar de lipici de jur si pana-mprejur. In rest, n-am nimic cu biata femeie, sa fie sanatoasa! Aaaa, m-a impresionat si biroul doamnei: in holul primariei, in spatele unui soi de paravan. Elegant si practic!
Si site-ul e super, noua ne-a placut foarte mult. Felicitari!
Multumesc, Mik
Otilia, am asistat si noi la un botez acum ceva timp, slujba e foarte frumoasa. Sa faceti poze!
Ce mai stiti despre Nadia si Anais?
Kiss, cate bordeie... Dar asta e
frantuzoaicele si somn usor!
Chuny spune:
Maria, m-am uitat si eu la pozele tale si mi-au placut. Comentariile la fel .
Mirunda, am vazut si pozele nashicii mele cu tricoul bleu, o adevarata nemtzoaica !
Lu, m-am uitat si eu la situl vostru si il gasesc interesant. Stiu ca mi-ai propus deja, dar cred ca in curand o sa-ti cer sfatul pt anumite lucruri, când vom avea ceva timp.
Gabi, vacanta placuta !
Dia, imi pare rau pt cele intamplate cu masina, imi dau seama ce inseamna o asemenea cheltuiala neprevazuta.
Apropo de campionat : miercuri eram la Paris si eram asa de disperata ca nu mai gaseam cum sa ajung mai repede la aeroport in timp util, ca-mi venea sa cânt "Allez les bleus !" , (ca-n reclama de la tele, poate ati vazut-o ), ca sa-mi dea cineva o info.
Aurelia, mersi de info cu cumparaturile la La Roche sur Yon ... pâna la urma nu am mai ajuns la cumparaturi in Vendée, le-am facut la Nantes.
Inca nu m-am hotarat ce carte sa-i iau la Liliana. Am vazut pe net ca si-a luat brevetul. Cred ca pana la urma voi opta pt o carticica de inceput, Le roumain de poche, apoi mai vedem ...
Sibylle saptamâna 27
Pozele mele
Chuny spune:
Ha ! Si mai vroiam sa ma laud cu ceva ! La Paris, intre doua raliuri catre aeroport si apoi catre gara Montparnasse, m-am intalnit cu Ana (andiaroro) si mi-a facut cadou niste hainutze de bebe. Sunt primele hainutze de bebe pe care le am in casa si mi-i drag de ele de mor !
Ana, daca citesti, te rog sa-mi spui numele magazinului de la care am cumparat inghetata, ca sa caut si aici la Nantes. Asta ca sa nu ma ai pe constiinta, ca eu de ieri nu ma gândesc decat la inghetata de vanilie cu nuci de Pécan
Sibylle saptamâna 27
Pozele mele
spic de grau spune:
Buna seara la frantuzoaice!
Mik si Otilia: eu am depus ptr tata cerere la Ambasada Frantei ptr carte de sejour de 1 an (ma multumeam si cu una de 6 luni), cnd nu aveam cu cine sa il las pe David. Am trimis toate actele cerute la Ambasada. Am specificat ca era ptr durata fixa, ca nu vroiam prelungire. Ca il luam in charge pe toata perioada. Ca avem posibilitatea sa il sustinem. Ca are casa, nevasta si copil in RO (chiar daca e si acela insurat, exista). Mi-au refuzat cererea.. Fara nici o explicatie.
Va doresc multa bafta in lupta cu Ambasada Frantei la Bucuresti. Mie una mi se par tare scarbosi.
Maria - in aprilie a.c, imi expira carte-ul de sejour. Ca o fata cuminte, in ianuarie am depus dosarul (sa aiba timp pana in aprilei).
In MAI i-am vizitat sa intreb ce se intampla. "aaaa pai nu trebuie sa va faceti probleme! timp de 3 luni puteti sta linistita fara viza! sau va face probleme angajatorul? nu? pai atunci unde e problema?!"Viza a venit pana la urma, in iunie, la 2 luni si o saptamana de cand expirase. (eu stau in 91)
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.