Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (20)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Buna ziua, tuturor, si in special salut Mioara,

Eu am avut un weekend prelungit, ieri am lipsit de la munca pe motiv de diaree acuta.Am stat numai pe buda de la 7 la 11 .(combinatie de sucuri naturale, cu cirese , inghetata si o ciorbita).
A fost cam nasol ca ma durea burta la inceput si nu stiam sigur ce se intampla.Dar am suportat altfel durerile cand mi-am dat seama ca e de la altceva.
Acasa nu mai am net, ne certam cu firma care ne distribuia si am iesit si pagubiti si fara net.Asa ca azi la munca, dupa ce am facut treburile restante de luni, mi-aluat ceva timp sa citesc cam tot.

am vazut ca pitikot se plangea de problema cu sanii, eu sunt ,dupa cum m-am mai plans in aceeasi situatie.Am trecut deja la a doua marime la sutien, acum am 2 baloane care trag in jos de grele ce sunt, mai mult rosiisi cu vinisoare , ce mai.. nu imi mai doresc sani mari acum..Toti se minuneaza de ce am acum sub bluzita, dar ei nu stiu adevarata realitate.Nici pe sotul meu nu il las sa ii vada, sa nu ramana marcat.
Eu m-am ingrasta 6 kg in 18 saptamani , deci un kg la 3 spatamani, nu e putin, dar nici prea mult zic eu,si pe bebe il simt seara la meciuri .. ma miram eu de ce dintr-o data imi place campionatul mondial.. - am pariat pe Brazilia,sa vedem.

Sanatate tuturor burticilor mai mari sau mai mici..Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Ruxandra, tu stai la coada la medicul de familie???? Stii ca, conform legii, gravidutele au prioritate? Eu, de regula, sun cu o zi doua inainte sa-mi fac programare, sa nu dau asa buzna peste cap programul omului...Si daca trebuie sa merg urgent, atunci astept sa iasa cine-o fi inauntru, dupa care intru...E adevarat ca si eu incerc sa evit medicul de fam, insa odata /luna tot trebuie sa merg si acolo...si-ti dau dreptate ca te enervezi acolo...chiar si cu programare si tot nu scap de nervi ca-s cam nesimtite asistentele alea...

Adina si Madaluta, imi pot doar imagina ce greu trebuie sa va fie...Eu va trimit doar pupici multi si sa dea D-zeu sa fie bine pana la capat...o meritati amandoua...

Veronici, inca nu stii sexul bb-ilor???? Cum e sa ai gemeni in burtica???

Oana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

madaluta, vreau sa-ti spun ca eco nu e deloc periculos pt.bb. Ba mai mult, ne face noua bine, daca te gandesti ca ne scapa de stres si de ganduri negre. Si cred ca toate avem momente din astea, cand nu stim cum e bb, de ce nu misca, etc.... si te miri ca Tom Cruise si-a cumparata eco ca sa urmareasca de acasa sarcina lui nevasta-sa... si eu ziceam atunci ca-i nebun, dar acum m-as bucura sa pot sa-l vad pe bb cand vreau eu :))
fatima, ai intrebat de alunite - eu am vb cu medicul meu dermatolog in care am mare incredere (eu acum 2 ani a tb sa-mi operez 2 alunite) si mi-a zis asa: in sarcina, e normal sa ti se inmulteasca alunitele, si chiar sa-ti creasca. Periculos e daca isi schimba culoarea - se fac f. inchise sau isi modifica forma (devin neregulate). Dar toate modificarile lor sunt influentate de statul la soare, care, chiar si cu crema de protectie, nu e prea recomandat in sarcina. In plus, in perioada asta s-a anuntat ca sunt mari explozii solare, asa ca va rog eu nu mai stati la soare!!!
pitikot, si la mine sanii sunt uneori umflati si ma dor, si alteori parca nu ii simt... dar cica e normal, ca avem si noi fluctuatii hormonale
roxanac, sa stii ca si eu am de 2 zile dureri articulare la nivelul genunchilor... azi dim asa de tare m-au durut ca-mi venea sa tip... dar m-a trecut in 5 min. Cauza se pare ca e (am citit in Larrouse pt parinti) slabirea si relaxarea ligamentelor in timpul sarcinii, datorita producerii de progesteron
radu anca, sa stii ca si eu am atat acasa 3 saptamani, din care 2 in pat, tot datorita unei sangerari. A fost f. geu, dar ce nu facem pt. bb, nu? eu de vineri ma duc la lucru, sper sa fie totul ok in continuare. Ai si tu grija sa nu te obosesti prea tare si, mai ales, sa nu te stresezi... ca i definitiv, e doar un job, nu? si nu merita sa-l punem pe bb in pericol ... eu m-am gandit ca daca o sa simt ca ma stresez prea tare la servici, o sa stau in medical pana nasc. Asta e, lui bb sa-i fie bine!
la toate
Dia 16+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

A intrebat cineva daca am facut cumparaturi pt. bb. Eu inca nu am facut, dar m-am uitat prin magazine si stiu deja cam ce vreau. Am gasit patut pt. bb cu masa de infasat incorporata cu sertare jos...era f. faina si practica. Ce m-a placut in special era faptul ca patutul avea un sistem de balans si il poti legana pe bb, iar cand creste bb, se poate fixa ca sa nu se mai legene (ac bb sa nu se balanseze singur cand mai creste). Oricum nu il cumpar decat prin luna a-6-a, ca-s un pic superstitoasa + ca nu am unde sa-l pun inca, ca de abia din iulie ne apucam sa amenajam camera lui bb.
Chiar, voi ati amenajat deja camera pt. bb?
In ce priveste caruciorul, eu am ales varianta mai ieftina de a-l cumpara din Franta (am cumnat acolo) pt. ca un carucior care aici e 18.000.000 il cumpar de acolo cu 250 euro... si ma mai costa 15 euro transportul lui (mi-l trimite cu autocarul). Asa ca treaba asta e rezolvata, il voi primi in august, modelul deja l-al ales, + ca am fost sfatuita de cumnatu-meu si cumnata-mea care au si ei bb de 2 ani, asa ca stiu ei bine cum e treaba cu carucioarele
Dia 16+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama.lia spune:

Miro,
Multumesc!!!

amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

iti trimit un pm cu detalii despre vopsea....e naturala...m-am vopsit pe la 14 saptamani.....altfel daca nu gaseam vopseaua asta nici ca imi puneam alta pe par

quote:
Originally posted by madaluta

Mirona: mi-ai dat o idee grozava, dar sa vad dc ma pricep. promit sa incerc si dc nu ma descurc (sa creez acel word link) mai cer ajutor...
Imi pare tare rau k nu pot dormi dupa-amiaza k ar mai trece timpul, dar probabil sunt prea odihnita si isi face efectul si cafeluta de dimineata(tb neaparat sa beau k am ternsiunea 8).Dar depre ce perna e vorba? e o gluma si nu am priceput-o eu, sau e chiar ceva real?Dc iti mai vin idei de "umplut timpul liber"le ascult cu cea mai mare placere.
adinazot:imi pare rau k si tu ai probleme, dar cu ajutorul lui D-zeu trecem noi peste ele.Si eu sunt convinsa k bb merita tot sacrificiul din lume, dar ceream si eu idei pt timpul liber, k sa nu mai am vreme de ganduri negre.
Dolores:Frumoasa burtica si frumoasa mamica.Vreau si eu o burtica asa mare...Vad k esti blonda (si eu sunt)si k esti proaspat vopsita.ai avut curaj sa te vopsesti...cu ce vopsea si la cate saptamani ai facut-o? eu nu stiu ce sa fac si de-asta te intreb. ma gandeam k blondul este destul de tare si imi aste cam teama.ai gasit vreuna pe baza de plante?
Miro, am uitat sa iti spun k si tu ai o burtica super ...si o imaginatie la fel...

Madalina 15+
http://pg.photos.yahoo.com

dolores 17+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis spune:

buna la toate burticile,
sunt o burtica de 16+ saptamani care va citeste de ceva timp, dar m-am hotarat mai greu sa si scriu deoarece am mai pierdut 2 sarcini si am zis sa mai astept ca sa fiu sigura ca este totul in ordine de data aceasta.
imi face o deosebita placere sa va citesc si sper sa reusesc si eu sa intru in familia voastra numeroasa.
inca nu stiu daca e fetita sau baiat bebele meu , ma duc la eco deabia in 7 iulie, si sper ca bb sa nu stea cu funduletul la dl. doctor, ca sa vedem ce este.

moni 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

am aterizat si eu de la doctor......si am venit parca mai bosumflata decat m-am dus....am luat rezultatul de la TT...cica bun, doar estriol-ul putin cam mare , dar cica nu e problema...asta ce vrea sa insemne? am tot cautat pe net ce inseamna acest estriol si nu gasesc...sa va scriu valorile si sa-mi spuneti va rog cele care deja aveti rezultatil de la TT daca sunt bune.
estriol liber 1,863 - val. normale 0.4-1.6
HCG 42045,6 - val. n. 10500 - 80.000
AFP 23,76 - val.n. 13-60...deci ce inseamna rezultatele astea fetelor??
asta ar fi una...a doua chestie ce inseamna DBP...si ce inseamna exact, sa va mai scriu niste valori si sa-mi ziceti daca sunt ok:
DBP=38 mm
BCF=ritmice
LA=n
placenta ant.....of fir-ar mama lor de prescurtari.
asa....deci ce am eu in burtica nu vrea sub nici-o forma sa ne arate daca e fata sau baiat...era cu capul in jos...cica e ok (oare o fi normal sa stea asa cu cracii in sus??? o fi fata?? glumesc, dar acum pe bune e ok cu capul in jos?), col lunj inchis orientat posterior...asta ce vrea sa mai insemne?

pe 22 iulie mi-am facut programare la 4D echo morfologic fetala...cam astea sunt noutatile....eu nu sunt prea multumita si nu stiu de ce...am fost cu agenda dupa mine..am intrebat destule, dar ce era mai important am uitat s-o intreb...si anume de nastere si conditii spitalizare....
va pup si astept un raspuns care sa ma calmeze si pe mine...

dolores 17+
poze

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

iti raspund la ce stiu eu:
LA - lichid amniotic, n -probabil inseamna catitate si aspect normale
BCF - batai cardio fetale
placenta ant ce? ca dupa ant trebuia sa mai fie continuare ... anterolaterala sau cum?
colul este bine daca este si lung si inchis
mai stiam si DBP dar nu-mi mai aduc aminte...poate te mai ajuta altcineva. La TT eu abia saptamana asta le iau asa ca...
Leyla17+

quote:
Originally posted by dolores

am aterizat si eu de la doctor......si am venit parca mai bosumflata decat m-am dus....am luat rezultatul de la TT...cica bun, doar estriol-ul putin cam mare , dar cica nu e problema...asta ce vrea sa insemne? am tot cautat pe net ce inseamna acest estriol si nu gasesc...sa va scriu valorile si sa-mi spuneti va rog cele care deja aveti rezultatil de la TT daca sunt bune.
estriol liber 1,863 - val. normale 0.4-1.6
HCG 42045,6 - val. n. 10500 - 80.000
AFP 23,76 - val.n. 13-60...deci ce inseamna rezultatele astea fetelor??
asta ar fi una...a doua chestie ce inseamna DBP...si ce inseamna exact, sa va mai scriu niste valori si sa-mi ziceti daca sunt ok:
DBP=38 mm
BCF=ritmice
LA=n
placenta ant.....of fir-ar mama lor de prescurtari.
asa....deci ce am eu in burtica nu vrea sub nici-o forma sa ne arate daca e fata sau baiat...era cu capul in jos...cica e ok (oare o fi normal sa stea asa cu cracii in sus??? o fi fata?? glumesc, dar acum pe bune e ok cu capul in jos?), col lunj inchis orientat posterior...asta ce vrea sa mai insemne?

pe 22 iulie mi-am facut programare la 4D echo morfologic fetala...cam astea sunt noutatile....eu nu sunt prea multumita si nu stiu de ce...am fost cu agenda dupa mine..am intrebat destule, dar ce era mai important am uitat s-o intreb...si anume de nastere si conditii spitalizare....
va pup si astept un raspuns care sa ma calmeze si pe mine...

dolores 17+
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Dolores,
da pe medic de ce nu l-ai intrebat toate astea?
Lasa ca stiu cum ein fata lui, si eu patesc la fel.
Eu nu tsiu valorile TT, maine il iau si eu, dar stiu ca DBP= diametrul biparietal, LA= lichid amniotic (N=normal).Cred ca daca era ceva in nergeula te anunta.Si eu ma uit ca matza-n lemne la insemnarile de pe caietul de gravida, dar daca jos acolo scrie N, adica normal, nu imi fac probleme.
Succes
Lavinia 18,

Mergi la inceput