curatenia in casa

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Ma bucur sa vad ca nu sunt singura bolnava de curatenie...ca sotul meu imi zice in fiecare zi ca sunt obsedata! Dupa trei ani de stat cu soacra...am ramas da incerc sa ma tratez!

Mereu alaturi de voi.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Io sunt de-aia care face o data pe saptamana. Ma rog, prin bucataria cu matura si mopu' ceva mai des (de fapt da bona, ca eu nu-s acasa). In povestea asta nu intra geamurile si perdelele. Pe care le spal de vreo 3-4 ori pe an . Si de fiecare data - inevitabil!! - ploua dupa ce spal geamurile. Da' chiar, pe caldura asta daca le-oi spala, o veni o sfanta de ploicica? . De calcat nu calc niciodata. Eventual dimineata, mai arunc un fier de calcat peste un tricou sau pantaloni. De spalat spala masina, de intins si strans rufe, le face bona (ma rog, in urma ei tre' sa le mai impachetez o data ca altfel n-au loc in dulap, deci nu se pune!).

Io alta problema am - cand aveti TIMP de ele??? Ca io si asa, cu curatenie de 1/sapt si tot n-am vreme si ma cert saptamanal cu consortu' ca in wk in loc sa umblam de nebuni pe strazi stam ca sa facem curatenie si mancare...

Da' serios acuma, vindeti-mi si mine un pont cum sa am vreme de toate. Plec dimineata la 8, vin seara la 7 si intotdeauna tre' sa fie 2 oameni in casa ca sa se poate face ceva: unul face si celalalt sta cu copila.
Vreau sa am si io wk libere, ca am ajuns la concluzia ca io nu mai am o zi libera niciodata. Cre' ca am o problema cu organizarea...
P.S. Si zau ca nu-s mocaita sa fac o treaba in trei zile!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Madutza ma duc sa ma impusc!Pe bune acum,da la un film mai ai timp sa te uiti,sa citesti o carte,sa te relaxezi pe sezlong in curte pur si simplu?

"La vita e bella"
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Valentina ,cand termini cu pistolul sa mi-l dai si mie.
si eu vreau sa ma impusc.
Madutza, dar tu mai faci si altceva inafara de curatenie?
nu te saturi sa freci in fiecare zi?
mai ,eu nu fac cata treaba faci tu si tot zic ca nu mai am timp de nimic altceva.
si eu visez la o casa luna de curatenie ,da' nu cred ca o sa am sanse vreodata.
bravo tie!

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Madutza, te chem la mine sa imi aranjezi hainele in dulap ca mie mi-e lene. Nu pot spune ca nu snt aranjate, dar cu calcatul intotdeauna raman in urma si pun toate hainele de calcat pe un pat si asta pana ma apuca cheful. Bineinteles ca atunci cand ma apuca cheful am deja cantitate tripla de calcat si atunci calc doar urgentele: camasile sotului, tricourile lui Rayan si cam atat.
Si lenjerie mi-e lene sa o calc. Oricum dupa ce dormi o noapte se mototoleste.

In rest, cu mici exceptii procedez asa: aspirat, spalat pe jos, spalat baia + bucataria- zilnic. Cada din baie o spal temeinic la e zile, dar chiuveta si wc-ul le spal zilnic.
Ster praful cel mult la 2 zile, adica dau mobila cu pronto ca deh, recunosc ca-mi place sa luceasca.
La fel procedez si cu oglinzile, vitrinele, etc, mai ales ca mai mereu se joaca Rayan acolo si lasa urme de degetele.
Ca regula de zi de zi, dupa ce spal vasele, matur si spal gresia. Nu suport bucataria murdara. La fel si baia.
Sa nu credeti ca imi place sa fac asta. Nuuuuuu, deloc, doar ca imi place sa arate totul curat si cat de cat la locu;l lui. Cand e dezordine ma apuca nervii si cum nu are cine sa faca trebuie sa curat eu, asta e.

Aaa, mai mult de 1,5 ore nu aloc curateniei. Cel mai mult ma enerveaza bucatarie dupa ce mancam la pranz, ca e plina de vase murdare, de aragaz ce sa mai zic ( de ce detest eu gatitul), deoarece acolo stau cam 30-40 de minute pana o curat, iar restul termin in maxim 1 ora, daca nu chiar mai putin.
Frigiderul il spal cam la o luna, iar masina de spalat si uscatorul le sterg asa, la suprafata cam la 2 zile.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

fetelor,poate nu va vine sa credeti,dar da,am timp pt toate!job nu am,si poate de aceea!in jurul pranzului in fiecare zi,casa si curtea sunt gata.si restul timpului imi gasesc de lucru.cand trebuie sa plec pe undeva dimineata,ma apuc de dereticat pe la pranz,si in cateva ore e gata.chestia e ca daca le frec pe toate zilnic,niciodata nu sunt murdare in adevaratul sens al cuvantului.aragazul,frigiderul,cuptorul microwave,tocaria,etc le curat cu spray ajax multifunctional si hartie.nu e nevoie de frecat.sunt destul de ordonata ,asa ca in sifoniere si sertare,e mereu ordine,nu-mi ia timp mult niciodata.hainele le calc pe toate odata imediat dupa spalat,ca alfel imi piere cheful si se strang.

asa ca atunci cand nu gatesc si seara,am dupa amiezele si serile libere.sa ma ocup de mine,sa ies in oras,sa stau pe DC,sa ma uit la TV.

crinuta,vin cu placere.am mai fost la doua prietene,dar degeaba,in cateva zile era haos iar.nu inteleg de ce nu tin ordinea.faci odata si apoi ai grija...dar cred ca doar la mine functioneaza asta.
Diadaniela,nu o vad ca pe o corvoada.nu fac curatenie ca trebuie ci ca imi place sa am curat in casa.asa ca...nu ma satur.cred ca de fapt,imi place...

sunt dusa rau fetelor
vorba maica-mii,o sa subtiez podelele,covoarele si tot restul...cum am curatat rosturile de la gresie nu va mai spun!!!am renuntat ca a fost prea multa munca si in cateva zile erau negre la loc

Madutza

http://pg.photos.yahoo.com/ph/madutza79/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

mazzel ,n-am stat sa citesc toate paginile, asa ca nu stiu daca ti-a mai zis cineva, dar daca nu arunci sacul de la aspirator dupa ce aspiri,ai toate sansele ca paianjenii sa iasa din aspirator peste noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Myhaella spune:

Hmm, un subiect sensibil pentru ca eu ma oftic ca pierd prea mult timp din week-end cu treburile casnice, asta in conditiile in care fac curatenie la 2 sapt cu exceptia bailor - saptamanal sau a bucatariei unde zilnic mai deretic cate ceva; lenjeriile le schimb la 2 saptamani. Una din obsesii este legata de oglinzi, folosesc diverse solutii de spalat geamuri cu alcool pentru ele dar tot imi raman urme de la carpe / grasime / firicele de praf asa ca le lustruiesc 10 min pe fiecare si tot nu sunt perfect curate

Spor la

Mergi la inceput