curatenia in casa
Raspunsuri - Pagina 5
iepumic spune:
Eu deja am stabilit niste interviuri la o firma de plasament pt. menajere. Daca moderatorii nu au nimic impotriva si nu se considera reclama, va dau si voua link-ul.
Iepumic 
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.
liliac1 spune:
Inainte de a avea fata eram si noi maniaci cu curatenia. Am dat o firmitura pe jos, pac, adus aspirator, si daca tot am dat aici putin, hai sa dau in toata camera, si daca tot am dat in camera asta, hai sa trag si pe hol...si daca tot e curat pe hol...ce naiba, hai sa fac si-n celelate camere sa nu se duca "mizeria". In dulapuri, daca ceva nu era aliniat perfect, luam tot raftul si incepeam sa ordonez...daca era o pata pe chiuveta, ma apucam si dadeam cu toate solutiile pana ma vedeam ca in oglinda...sertarul de rufe necalcate era cel mai mic din casa, nu de alta dar nu prea aveam ce pune in el...La mama nu eram deloc asa...si nu spun ca a fost tare surprinsa..dar era casa mea.
Eiiii, a aparut fata...si de-aici s-a rasturnat sistemul de valori....
Curatenie se face dupa ce termina ea cu imprastiatul...dar nu si dat cu aspiratorul intotdeauna ...dulapurile...hmmmm, lasa ca mai am unde sa pun restul...chiuveta daca este patata un pic (de la calcarul din apa) parca nu ma mai apuca suferinta...pana si vasele au inceput sa se adune pana spre seara...
Asa ca...am schimbat tactica: se face curatenie generala sambata!!! Cu tot ce implica ea si atat cat pot...fara sa ma mai apuce crizele ca cine stie ce n-am apucat sa fac...
Sertarul meu de rufe necalcate a devenit neincapator...iar lenjeria de pat o calc doar cand am chef...(m-am mai shmecherit intre timp si cumpar de-alea creponate...)
Mi-au mai ramas insa niste "pitici pe creier": 1.wc-ul pe care trebuie musai sa-l spal de cate ori il foloseste oricare din noi si 2. intinsul rufelor pe sarma care trebuie sa fie musai intr-o anumita ordine, pe dimensiuni, culori si neaparat cu carlige asortate...Dar o sa ma tratez, incetul cu incetul...
Schimbatul lenjeriei...aici e un subiect "delicat" pt noi. Ca regula de baza...sambata, odata cu curatenia generala, asta daca nu cumva am mai schimbat-o de 3 ori intr-o zi, pentru ca draga noastra fetita, daca nu-i convine ceva, isi provoaca voma si nu va zic unde se urca sa presteze...

. Asa ca poate fi schimbata f des. Daca scapam de etapa asta intr-o saptamana suntem fericiti ![]()
Hai va
si apor la curatenie
ca io n-am...ca m-au molesit caldurile...
valentinag spune:
Alina,am fost si eu ca tine odata,demuult inaintea erei noastre
,acum 1 data pe saptamana,aspirat,sters parful,frecat in baie toate alea,schimbat lenjeria.1 data la 2 zile spalat pe jos,ca ne place sa mergem desculti prin casa.1 data pe luna spalat perdele,tocuri la geamuri,geamurile.
In bucatarie e alta treaba,matur in fiecare zi,frec chiuveta de cate ori spal vasele,pe aragaz am pus folie de aluminiu pe care o schimb 1 data pe saptamana.
"La vita e bella"
poze
valentinag spune:
Aaa,uitam eu am o obsesie cu WC-ul,am pastila din aia care coloreaza apa in vas,am 2 dezodorizante agatate pe pereti si dau cu domestos sau cif in fiecare dimineata si seara si sterg ci capacul cu spirt cum zicea cineva mai sus.Pun pariu ca am pe farfurii 10000000 de microbi da la wc nu cred ca-s vreo 2-3![]()
"La vita e bella"
poze
amarantina spune:
quote:
Originally posted by Mara76
Amarantina, cate camere ai si cati bani ii dai? Presupun ca vine saptamanal?
Scuze de offtopic, fetelor!
Tariful ei e intre 100.000-120.000/ora. Vine saptamanal, sta cam 7-8 ore.
Nadia1976 spune:
La mine merge asa: aspirat, sters praf, spalat podele, curatat baia si buc. - zilnic!
Luni- spal haine si schimb lenjeria de pe pat, calc haine, marti- spal perdele si geamuri; miercuri- curat in basement; joi-curat frigiderul si restul saptamanii ma "relaxez", bineinteles dupa aspirat, sters praf, spalat podele, curatat baie si buc.
Dar eu sunt obsedata de curatenie, stie toata lumea!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
energy79 spune:
nu am citit decat 2 pagini dar cred ca eu sunt cea mai maniaca![]()
parca mi-e si jena sa va spun.dau cu aspiratorul in fiecare zi,spal pe jos de cateva ori pe zi,praful il sterg zilnic si odata cu el si toate oglinzile.la baie si bucatarie spal toata ziua.chiuveta,oglinda,cada,wc le spal si sterg si de 4 ori pe zi,la buc nu suport sa am vase in chiuveta sau aragazul sa nu luceasca.si uneori gatesc de 2 ori pe zi,deci am de munca nu gluma.oricat as fi de obosita,uneori chiar si dupa cate o calatorie de 24 ore,nu pot sa ma pun in pat si sa ma simt linistita daca nu e curatenie in casa.si numai eu fac curatenie,nu suport sa faca altcineva ca mi se pare ca nu face bine si o iau de la cap in urma lui.lenjeria de pat o schimb o data la 2-3 zile.
eu am catel si stau si la casa si el face ture in casa-in curte toata ziua si de-aia am mereu senzatia ca nu e curat!chiar daca il spal si pe el in fiecare saptamana iar cand nu e uscat afara il astept cu prosopelul umed la usa sa il sterg pe labute![]()
un singur lucru urasc sa fac:spalat geamuri.o fac de nevoie,o data la 2 sapt!in rest tocaria,faianta se freaca zilnic.oricum am mereu la indemana un aspirator de mana,un spray multifunctional si hartie.
hainele in sifonier sunt aranjate la dunga si pe culori.toate sertarele la fel.pot sa gesesc orice la mine in casa cu lumina stinsa.cred ca as putea sa si gatesc cu lumina stinsa,fiecare lucru are locul lui exact si nu se accepta exceptii.inclusiv la baie.
cat despre curte,matur si spal zilnic,pe scarile de la intrare si in jurul intrarii dau cu aspiratorul,uneori mi-e rusine sa nu ma vada vecinii.curat si gardul.cu peria de sarma.
vecinii mei au multe pisici si vin sa isi insemneze teritoriul si pe la mine in curte.miroase groaznic si in situatiile alea spal curtea cu clor.de la detergent tot ramane miros.
sunt chiar maniaca?
Madutza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madutza79/my_photos
RaluD spune:
Madutza, ai copii?
Ei, cand o sa ai, o sa-ti treaca. ![]()
Nu mai stiu cine spunea, parca Iren, ca face curat si-n 2 minute au facut copchiii mizerie la loc. Asa e si la noi, eu nu ma mai stresez, inainte eram mult mai axata pe curatenie.
Acuma cand am un moment liber prefer sa ma joc cu bblushele.
Lasand gluma la o parte, e frumos ca ai curat in casa. Daca iti ramane timp si sa te distrezi, nu vad nici o problema.
Edit: Nadia, sa ma ierti de baba ametita, dar eu acu' vazui ca tu esti gravi. Felicitari, sarcina usoara si bb sanatos. 
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm
energy79 spune:
quote:
Originally posted by RaluD
Madutza, ai copii?
Ei, cand o sa ai, o sa-ti treaca.
Nu mai stiu cine spunea, parca Iren, ca face curat si-n 2 minute au facut copchiii mizerie la loc. Asa e si la noi, eu nu ma mai stresez, inainte eram mult mai axata pe curatenie.
Acuma cand am un moment liber prefer sa ma joc cu bblushele.
Lasand gluma la o parte, e frumos ca ai curat in casa. Daca iti ramane timp si sa te distrezi, nu vad nici o problema.
Edit: Nadia, sa ma ierti de baba ametita, dar eu acu' vazui ca tu esti gravi. Felicitari, sarcina usoara si bb sanatos.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm
nu,nu am copii!si chiar ma gandeam daca as putea de mici sa ii educ in spiritul curateniei...
Madutza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madutza79/my_photos
Nadia1976 spune:
Ralu, din pacate, am pierdut sarcina si nu-mi pot schimba acolo, ca nu am destule puncte...
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."