curatenia in casa
Raspunsuri - Pagina 2
ruxij spune:
Odata pe saptamana fac eu, foarte usor, asa "de ochii soacrei", iar odata la doua saptamani vine femeia la curatenie. Ar trebui sa vina saptamanal, dar nu ne permitem deocamdata. Daca familia ta e fericita si sanatoasa, nu conteaza catusi de putin.
ginutza2002 spune:
io tot o data pe sapt fac curat!
curatenie generala, mai putin batut covoare pt ca le aspir, si spalat de geamuri.
baia si bucataria in fiecare zi, ca la astea-s maniaca!!!
'Ubita si 'Ubitu' & 'Una alta pentru nunta'
Cum apa totdeauna in apa se scurge, zilele mele in ale tale vor curge!
Clover spune:
Cercetatorii americani au ajuns la urmatoarele concluzii: americanii sunt alergici la o groaza de prostii pentru ca e prea curat in casele lor si copii in case cu mame maniace dupa curatenie sunt predispusi la astm.
Am si eu o gena obsesiva in mine legata de curatenie da adevarul e ca oricum se face la loc. De principiu cred ca o data pe saptamana e suficient, daca esti ocupata merge pe principiul "cand apuci". Cu lenjeriile sa stiti ca unii le schimba chiar mai rar de o saptamana si adevarul e ca daca te speli des seara nu prea se murdareste. Dar chiar si asa eu prefer termenul de o saptamana sa alternez modelele de lenjerii ![]()
Nu ma omor dupa fraze inspirationale si retete de succes dar chestia asta m-a pus pe gandit:
Sterge praful, Daca trebuie
Sterge praful, daca trebuie, dar oare n-ar fi mai bine
Sa pictezi un tablou sau sa scrii o scrisoare,
Sa coci o prajitura sau sa plantezi o samanta,
Cantarind diferenta intre a vrea si a avea nevoie?
Sterge praful, daca trebuie, dar vezi ca nu prea e timp,
Cand sunt rauri in care sa inoti si munti pe care sa te cateri,
Muzica de ascultat si carti de citit,
Prieteni de iubit si viata de trait.
Sterge praful, daca trebuie, dar lumea e acolo afara,
Cu soarele in ochii tai, cu vantul prin parul tau,
O fulguiala de zapada, o rapaiala de ploaie.
Aceasta zi nu se va mai intoarce niciodata.
Sterge praful, daca trebuie, dar tine bine minte
Batranetea va veni si ea nu e intotdeauna blanda.
Iar cand va fi sa te duci, si va trebui sa te duci o data si-o data,
Tu, chiar tu insuti, vei lasa in urma ta mult praf.
Nici nu pot sa va spun cat de multe ore, nenumarate, mi-am petrecut FACAND CURATENIE!
Obisnuiam sa petrec 8-12 ore pe zi IN FIECARE weekend, ca sa ma asigur ca totul este perfect – "in caz ca vine cineva" . Apoi mi-am dat seama intr-o buna zi ca nimeni nu mai avea sa vina… Erau cu totii afara, traindu-si viata si distrandu-se! Acum, cand vin oameni la mine in vizita, nu simt deloc nevoia sa justific "starea" in care se prezinta casa mea. Ei sunt mult mai interesati sa afle ce am mai facut pe cand eram plecat, traindu-mi viata si distrandu-ma. Daca inca nu v-ati dat seama, va rog sa fiti atenti la acest sfat: Viata e scurta. Bucurati-va din plin de ea!
O casa devine un camin atunci cand poti scrie "Te iubesc" pe mobila.
Acu m-as duce sa sterg praful ![]()
You asked me if I'm happy. This is a difficult question. The problem with happiness is that you don't know when you have it. You remember it. Ask me in another ten years. Maybe I'll be able to answer.
roxana1974 spune:
- odata pe saptamana curatenie
- odata la 2 saptamani skimb asternuturi
- de 3 ori pe an spal geamurile
in saptamanile cand simt ca nu mai pot, ca stau 10-12 ore la job si simt ca innebunesc de nervi daca tre sa dau si cu carpa, platesc o femeie care-mi face curatenie generala, desi, in obsesia mea, stiu ca nimeni nu face asa cum fac eu...imi alung repede aceasta obsesie...prefer sa am timp sa stau cu copilul, sa citesc o revista, sa scriu vreo 2 in zona, sa-mi fac unghiile...decat sa ma efortez sa fac curat...
mazzel spune:
scuze ca am disparut dar imi belesc intre timp ochii la tv-u , ma uit ma meci.
deci barbatu-meu se conduce dupa principiul: e curat daca nu se lipeste.![]()
io as pastra curatenia dar vad ca nu vrea ea
, vai ca stersul oglinzii si a chiuvetelor, etc ma dispera.
vad ca voi faceti o data pe sapt, cred ca sunteti ok nu dilite ca mine, dar TOTUSIII, cum naiba altii pot pastra si la noi nu?
bine chestia e ca am si catel si imi cara toata iarba in casa, nun am covoare si totul se vede.
Cu asternuturile m-am gandit si eu sa nu mai schimb saptamanal, doar ne spalam in fiecare seara nu ne culcam jegosi, dar oare "se cade"?
.![]()
mazzel spune:
geamurile ma dispera ca aici e plin de pasaroaie, si bate si vantul si nuj cum se kk , are kktu la papagalii astia de aici nujtiu cum le zice pe romaneste
, niste pasaroaie, o traiectorie, asa ceva...zilnic trebe sa sterg geamurile de kk
, m-oi trezi si cu o aviara ceva 
![]()
miau-miau spune:
mie una daca nu mi se pare inedita acitivitatea, nu o pot face. Si cum am incercat deja toate nuantele posibile de detergenti si cirpe din comert, curatenia a devenit prea plictisitoare. Asa ca barbatu' se ocupa de mincare si spalat vase, la curatenie in casa vin unii din cind in cind, singurul lucru pe care il mai fac -cu greu- este sa bag rufele murdare in masina. Dupa citeva zile le mut la uscat daca nu put prea tare si trebe iar sa le pun detergent sa le mai spal o data, iar acum incerc sa conving copilu' ca se ocupe cu impaturirea lor. Dar nu-mi merge. Zice ca e plictisitor. Nu stiu cu cine o semana.
Geamurile nu au fost spalate niciodata in 6 ani. Noroc ca au inventat astia lumina electrica.
mariussimiuc spune:
Eu dau cu aspiratorul in fiecare zi,ca face fii-miu mizerie.Isi ia painea din cos si-o pune sub brat si merge mancand prin casa.
Nu de alta dar sunt furnici in bloc si n-as vrea sa fiu io cea care le hraneste.In rest,fac ordine si disciplina la sfarsit de saptamana.Pentru doo ore,ca p-aia e totul cum era inainte. ![]()
Miha
si
Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
flori76 spune:
Eu cu aspiratorul dau cam o data la 2 zile si asta pentru ca am "pasarele",ca doar nu suntem decat noi doi,nu copii,nu catel,nimic,asa ca..cine sa ne faca mizerie?!?
Praful il sterg o data pe saptamana,iar la baie cam o data la 2 zile spal si frec pana nu mai pot 
Flori
Noi
Mia. spune:
Miau-miau, esti mortala, m-ai facut sa ma distrez pe cinste!
Ca nici eu nu ma omor si mor cind le aud pe unele ca ma critica!Am o prietena , care se strimba din nas de cite ori vine la mine...Acum nici nu mai vine asa des ca o deprima dezordinea si necuratenia de la mine!!Mai bine!
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze