curatenia in casa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pepenash spune:

Hmmm... la noi curatenia ii revine exclusiv menajerei, care vine cam la 2-3 saptamani - o chem cand vad ca s-a pus cam mult praf pe mobila, e mizerie pe jos si trebuie aspirat, nu prea mai avem haine calcate (ca de spalat, le spala masina) sau cand asteptam musafiri. In rest, hainele aruncate in diverse parti, sticlele goale, etc le strang ceva mai des, dar, de regula, in weekend am mai mult timp si atunci ma ocup de ele. Pisicutele (avem 4) au litierele pe balcon si acolo mai arunca nisip in stanga si in dreapta, dar tot menajara aspira nisipul atunci cand vine, noi doar schimbam nisipul si spalam litierele. E drept ca daca e mult nisip pe jos, atunci cand spalam litierele, mai dam rapid si cu aspiratorul, dar numai in balcon. Mult prea lenesi, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Charlie spune:

vai mazzel esti mortala cu kktul zburator purtator de aviara..

The truth is : Si eu sunt la fel ! Te inteleg perfect si eu tot fac si frec si dreg si spal si calc si aranjez si pe urma o i-au de la capat ! Parca niciodata nu e de ajuns !
Am ajunt la concluzia ca nici nu o sa fie - ma rog pana nu ajung sa am un ajutor in casa permanent - pentru ca traim in casa asta si e normal sa fie asa. Si vreau sa-ti spun ca degeaba am ajuns la concluzia asta - ca nu ma simt bine !
Poate deoarece ador sa lipai desculta prin casa fara sa culeg nimic pe talpi, sa adorm in asternuturi proaspat schimbate sa imi admir florile in glastra..etc, etc..
Da nici sa imi petrec toata ziua cu dezinfectantul la cingatoare...
In legatura cu paianjenii, nu se pot deratiza cumva ?

Ma duc sa-mi spal vasele !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

La noi vine menajera o data pe saptamana si face curatenie cu de toate, mai putin faianta pe care o freaca odata la 2-3 saptamani. Tot menajera si calca. Noi mai aspiram (daca e cazul) inca odata pe saptamana, ca fetele mele stau mai mult pe jos, dar nu ne omoram prea tare, ca sa fiu sincera. Pe maica-mea (maniaca) o mai apuca pandaliile din cand in cand ca "vai, ce mizerie e!!!", dar adevarul este ca la noi acasa nu este mizerie, ci dezordine pe motiv de casa lcouita, si nu muzeu.

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Eu n-am fost niciodata maniaca cu curatenia. Noi facem cam la 2 saptamani-adica vine mama cu menajera si ne face si ne gateste+calca camasile sotului cat suntem noi la servici. Noi incercam sa pastram curat in bucatarie, spalam vase, maturam pe jos (in bucatarie se face cea mai mare mizerie)...si beleaua mare e in sufragerie unde, de fapt, noi intram foarte rar dar avem papagalii acolo si pe o raza de 1.5 m e plin de seminte si fulgi, iar pe perete in spatele coliviei se muradareste mereu. Oricat am face, in 30. min e jeg la loc dar noroc ca face sotul, cam o data la doua zile. In rest: faianta, oglinzi...foaaaarte rar. Noi nici nu prea ne-am pus covoare, numai niste carpete, ca sa fie usor de facut curat.
Vad insa ca sunt fete din Bucuresti care au menajere: unde le-ati gasit fetelor, ca vreau si eu si nu gasesc pe cineva de incredere! N-as lasa-o singura in casa, ca vine mama sa stea cu ea, dar asta cu care vine mama nu-mi place. Ceva sugestii?

Iepumic
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/ankadam_2000/album?.dir=97ad
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Vai, fetelor, nici nu stiti, ce bine ma simt, dupa ce am citit mesajele voastre!!! Am scapat de sentimentul, ca sunt eu o puturoasa!!!

Adevarul e, ca dupa ce din ultimele puteri faci curat, si in 15 min copilasii fac totu' cum era inainte..., nu prea mai ai chef de curatenie.

In fine, incerc sa pastrez curat la bucatarie si bai, in rest - imi pun intrebarea, saca trebuie sa fac ceva prin casa, cand nu-mi mai gasesc copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Am grija ca bucataria si baile sa fie in ordine si curate..deci aici pot spune ca frec zilnic cate ceva..in rest,praful se sterge doar daca se poate scrie pe mobila,aspir daca e mizerie pe jos..jucariile din camera copilului le strang atunci cand nu mai am pe unde calca ,spal aproape zilnic,dar de calcat...mai rarut..atunci cand nu mai am unde sa le pun pe cele necalcate.
Nu mi-am facut niciodata un program ..o data pe sapta fac asta,la doua saptamani trebuie sa fac asta..
Cand eram proaspat "maritata",o data la doua zile frecam,spalam,calcam,sa fie puse toate la locul lor,calcate ,apretate si la liniuta..cu timpul..mi-a trecut.

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belnicol spune:

Pai noi locuim intr-un apartament cu o singura camera si ar trebui s-o iau razna cu curatenia. Avem un baietel care nu sta o secunda intr-un loc si-mi insira toate hainutele in mijlocul casei impreuna cu tavile de la aragaz, si-mi umbla prin dulapuri, daca vreau un polonic sau o oala tre sa le caut sub pat, gasesc sosetute in sertarul de la bucatarie (pe care a trebuit sa-l golesc si sa-mi bag obiectele periculoase in debara), biberonul bagat dupa calorifer ... cum e-n bucatarie e si in camera, ca nu avem perete despartitor. Curatenie generala la 2 saptamini (cindva faceam la o saptamina!) dar e munca titanica. Trebuie sa dam copilul la cineva ca sa ne putem desfasura. O zi intreaba munca 2 persoane de ne sar capacele. In rest nici nu ma mai chinui, astept sa creasca fi-miu, poate se mai calmeaza. Dar trebuie sa recunosc un lucru: nu-mi place sa sterg praful! Urasc! Si daca ma gindesc bine ... ma enerveaza si aragazul!

Nicoleta si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

quote:
Originally posted by iepumic
Vad insa ca sunt fete din Bucuresti care au menajere: unde le-ati gasit fetelor, ca vreau si eu si nu gasesc pe cineva de incredere! N-as lasa-o singura in casa, ca vine mama sa stea cu ea, dar asta cu care vine mama nu-mi place. Ceva sugestii?[/purple][/size=2][/font=Comic Sans MS]

Nu prea cred ca te pot ajuta, pt ca menajera mea este intr-un fel menajera familiei. Adica luni la vara-mea, marti la mine, miercuri la matusa-mea etc. Toata saptamana ii este ocupata cu familia noastra. Dar este de super incredere si are chei de la toate casele.

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

mazzel, mie mi se pare ok sa schimbi asternuturile o data pe saptamana, mai ales vara. aspiratorul noi nu-l punem mai des de 1x/sapt, gresia o spalam maxim de 2x pe sapt, noi spalam mai des chiuveta din baie (pe aia din bucatarie oricum o spalam dupa ce terminam vasele de spalat) si wc-ul. O data pe saptama si oglinzile iar geamurile mai rarut. Praful de 2x pe saptamana. Poate as face mai des dar nici unul din nou nu avem timp suficient, avem oricum doar un apartament cu o camera si cand facem ne punem amandoi pe treaba, terminam repede.

Mie mi se pare ca la capitolul ordine trebuie sa lucrez, nu la curatenie.

If you don't stand for something, you'll fall for anything.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau2toma spune:

Eu fac curatenie gen o data pe sapt si e super ok .Acum ies cu el si il tin mai mult afara decat in casa si deci nu prea mai are cine sa faca dezordine .Iarna e mai complicat ca stam mai mult prin casa si uite mizerii si dezordini prin toata casa .

Mergi la inceput