Sezatoare canadiana (49)
Raspunsuri - Pagina 9
mamamariana spune:
Buna dimineata fetele!
La multi ani! de ziua Canadei.
Am intrat repede sa va spun despre interviul meu... Mi s-a parut a fi de 2 lei. Am stat practic la barfa cu tipa aia de acolo, n-am discutat nimic profesional, n-a fost nici o intrebare de genul alora complicate. Asa ca, nici macar nu sunt multumita de mine, n-as putea spune ca am trecut un interviu. Miercuri merg la training si de joi incep serviciul. Nu sunt iar multumita de program - e de la 12 la 8. Dar asta e... Si simt ca nu e locul meu acolo. Am hotarat sa ma duc pentru ca oricum nu fac nimic acasa si mai ales pentru bani. Intre timp ma gandesc cum sa ajung din nou la catedra.
Va urez niste zile libere placute.
Numai bine,
Mamamariana
Mona_B spune:
Mamamariana, welcome to the club!Ca job de inceput e ok, nu insa si pe termen lung, si eu am exact acelasi sentiment si aceleasi planuri de revenire la catedra candva, ca si tine.
Sa stii ca si la firma unde lucrez eu multi studiaza si-si fac jobul doar asa ca sa aiba un venit. Va veni si randul nostru.Eu ma bucur ca am ocazia sa-mi exersez comunicarea in franceza si engleza din plin si am invatat deja o multime despre finante si asigurari. Plus salariul bunicel, si beneficii beton.
Si eu imi vad colegele citind in pauze reviste despre telenovele si barfe, but...who cares?Ma intalnesc cu colegii mei romani, care-s foarte seriosi (chiar am primit ieri un compliment de la team leader cum ca romanii fac treaba super!)si sunt fericita ca-i am prin preajma.
Intr-adevar mediul de lucru conteaza enorm, daca vezi ca nu te simti bine acolo, nu e o idee buna sa ramai, poti cauta altceva, chiar daca temporar, dar care iti aduce un minim de satisfactie. Sau daca-ti place poti urma un curs de accounting si cu timpul sa devii certified accountant, e foarte bine platit si backgroundul tau de Maths e un mare atu.
Pacat ca locuiti asa departe dar poate ne vedem noi cumva.
Fetele, va doresc un suuuper long week-end!
parpalak spune:
mamamariana, stilul de interviu "stat la birfa" ii spune interlocutorului cit de bine stapinesti limba si ce aptitudini de comunicare ai, care-s amindoua importante in customer service. Asa ca n-ai de ce sa fii dezamagita de interviu In plus, daca interviul e pentru o pozitie la care e trafic mare, oamenii vin si pleaca des, nici n-are rost sa piarda vremea cu interviuri adinci si profunde.
Si si pentru Mona_B, din customer service se poate ajunge in posturi de management sau business analyst, depinde pina la urma ce vreti sa faceti si ce soi de activitate va displace cel mai putin . Acu citava vreme o cunostinta voia neaparat la catedra, asa ca a reusit sa-si ia niste ore de suplinire, fara scoala si atestate suplimentare, doar pe baza profesoratului (mate) din Romania, si pina la urma a ajuns la concluzia ca-i foarte diferit aici si ca nu vrea sa faca invatamint aici (s-a apucat de programare). Deci depinde atit de ce vrei sa faci cit si sa faci alegerea in cunostinta de cauza. (Am si-o cunostinta care s-a lasat de programare si s-a apucat de mate la liceu, facut curs de pedagogie la University of York dupa dat examen de admitere de limba (parca), una peste alta vreo doi ani au stat cu o singura leafa in casa).
Caroline, exact asa as fi zis si eu despre interviu - eu inca mai aplic principiile alea , in pofida faptului ca tot aud de interviuri d-astea lejere . Sotul s-a dus la interviu cu miinile in buzunare (ala de HR), iar la cel tehnic s-a dus cu un creion, in caz ca-l pun la teste. Pina la urma doar au stat de povesti pe marginea resumeului, iar interviatorul a trebuit sa stea sa-i citeasca cu voce tare rezumeul, ca al meu n-avea copia lui, ca sa stie despre ce subiect anume e intrebarea.. Probabil ca l-au luat de om serios dupa incruntatura..
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
khristin spune:
Mariana, ma bucur din suflet ca incepi serviciul , stiam eu ca esti fata desteapta si dai lovitura din prima, ti-am spus-o . Se pare ca experienta din Thailanda a contat, si partea buna e ca tu stii sa fii realista si sa te autoevaluezi corect, sa nu te ia valul cu detalii minuscule. Nu trebuie sa stai o eternitate acolo. Apoi poti sa faci un switch spre ce vrei tu. Keep in touch, cum ziceam .
Parpalak, sa stii ca nu e chiar asa greu cum pare, o data ce ai intrat in jocul studiilor. Insa intr-adevar, trebuie sa recunosc ca-ti trebuie mult mai multa rabdare decat la un office job, orele de studiu depasesc cu mult 9 to 5, deci se cere si ceva sacrificiu. Dar cum n-a murit nimeni din asta , zic eu ca e un pas inainte Sa stii ca o sa ajungem si noi pe la artificii inca de dupa amiaza, o sa fim un mare. Deci daca-i vezi pe unii galagiosi , sa stii ca noi sintem Felicitari pt. slujba sotului
Va doresc la toate un weekend lung superb si Happy Canada Day
Cristina
noi si poze mai noi
Mona_B spune:
Parpalak, asa este, eu nu sunt foarte clara daca vreau sa fac teaching, desi ideea vacantelor si franceza marea mea pasiune m-ar determina sa aleg continuarea carierei de prof - firma la care lucrez ofera destule sanse de promovare si sprijin financiar pentru cursuri de perfectionare in domeniu, doi romani au promovat pe pozitii superioare dupa doi ani in firma, acum lucreaza ca business analysts in companie.
Ce sa zic sunt norocoasa ca am gasit firma asta, cum o arata viitorul inca nu stiu, noi avem planuri de stabilire in Australia, unde dintotdeauna ne-am dorit sa ajungem, m-ar pasiona sa-mi iau si o certificare ca fitness trainer, am destule in gand.
Parpalak voi unde locuiti?
Mona_B spune:
Pentru programatori un link interesant:
http://www.programmersguild.org/
Conform informatiilor oferite se pare ca o reorientare dinspre IT spre altceva sau diplome aditionale in domeniu sunt mai mult decat indicate.
Sotul meu tocmai a inceput cursurile pentru un degree in Project Management, costa destul de mult, dar dureaza numai cateva luni si te scapa de griji.
Melody spune:
Mona,
Chiar aveti planuri de stabilire in Australia?
Si sotul meu avea asemenea planuri, dar eu nu am fost de acord atunci, dar acum ma cam tenteaza pe mine, dar nu mai vrea sotul..
Ani
quote:
Originally posted by Mona_B
Parpalak, asa este, eu nu sunt foarte clara daca vreau sa fac teaching, desi ideea vacantelor si franceza marea mea pasiune m-ar determina sa aleg continuarea carierei de prof - firma la care lucrez ofera destule sanse de promovare si sprijin financiar pentru cursuri de perfectionare in domeniu, doi romani au promovat pe pozitii superioare dupa doi ani in firma, acum lucreaza ca business analysts in companie.
Ce sa zic sunt norocoasa ca am gasit firma asta, cum o arata viitorul inca nu stiu, noi avem planuri de stabilire in Australia, unde dintotdeauna ne-am dorit sa ajungem, m-ar pasiona sa-mi iau si o certificare ca fitness trainer, am destule in gand.
Parpalak voi unde locuiti?
Mona_B spune:
Da Ani, noi inca din facultate vrem sa ajungem acolo insa e destul de complicat si lung procesul de emigrare, din Canada ajungem mai usor. Acum nu ca nu ne place Canada, dar am analizat bine alternativele si ramanem fideli planurilor noastre dintotdeauna.
Am auzit multe balade cum ca clima e de nesuportat acolo, ca Australia e izolata de restul lumii, (de parca ar trai acolo doar salbatici) dar si mult mai multe lucruri bune. Prietena mea din copilarie si colega de banca la liceu s-a stabilit acolo acum 16 ani si m-a convins ca merita sa traiesti acolo. Plus ca noua ne plac locurile mai wild asa ca nu ne ramane decat sa asteptam sa devenim Can citizens sa ne putem lua zborul.
In asteptare studiem bine terenul si tinem legatura cu cei cunoscuti si stabiliti acolo.
Canadeze, cu toate astea promit sa nu va uit!
Melody spune:
Mona,
Deci totul e "ready to go to Australia"?
Pentru ca ai spus ca asteptati doar sa fiti canadieni ca sa plecati.
Si sotul meu este foarte documentat exact cum trebuie, ce trebuie ca sa emigrezi pentru AU, dar asta a fost acum un an. Eu nu am fost de acord atunci, dar acum as vrea, dar el nu mai vrea deloc.
Zicea ca pana in 39 de ani e mai usor, dar dupa aceea e mai greu, ca nu mai poti indeplini un punctaj bun, nici nu mai stiu acum cat mai e acest punctaj. (oricum el are doar 37 acum).Atunci cred ca era de 110 sau 120.
Mai spune-mi despre asta, ca poate reusesc eu sa il conving pe al meu consort sa plecam si noi...
Ani
parpalak spune:
quote:Uite dom'le cum gindeste lumea in engleza si traduce p'orma... si eu mai am pretentii de la fi-miu.. Sper ca nu te-ai suparat, dar mie-mi pica fisa rar, si-atunci tre sa subliniez, ca cine stie cind se mai intimpla.. . Noi locuim in Whitby, pina la urma nu-i asa ieftin cum mi se parea, ca nu luasem in calcul costul transportului - care nu era gratis nici acu 30 de centi la benzina, nu stiu de ce ramasesem cu impresia asta.. Si desi imi place foarte tare sa conduc, acu sint in halul in care schimb viteza inainte sa dau la cheie..
Originally posted by Mona_B
Parpalak, asa este, eu nu sunt foarte clara daca vreau sa fac teaching
M-am uitat pe linkul de la tine, dar mi se pare ca-i ghilda de programatori americani, saracii de ei, bine macar ca nu se mai supara asa tare pe aia canadieni de cind cu chinezii si cu indienii...
Oricum sa stii ca la management ma gindisem si eu, chiar asa, nu mai ai griji daca faci cursul ala? Ca eu ramasesem cu impresia (nefondata pe nimic, in fapt) ca-i mai complicat, tre sa faci cumva mai intii pe managerul mai asa, neoficial, si dupa aia, daca te descurci, te fac oficial.. Ori manager, ori la spatii verzi, ca in programare... stiu si eu...
Ma gindisem si eu la Australia la un moment dat, cind am primit un mail intr-un.. mai.. sau iunie (?) de la o prietena care se plingea ca-i frig rau, 10 grade, si m-a umflat un ris care m-a tinut vreo 15 minute.. Au aparut minusuri multe de cind am citit de multele soiuri de animale veninoase care misuna prin tot locul.. Iar cu citeala, n-ajungi prea departe. Tot pe parerile unor oameni pe care-i cunosti te bazezi. Am avut la un moment dat la servici un coleg australian, vorbea cu un accent de-l intelegeam tare greu, in rest era in culmea veselie vesnic Intre timp emigratul in Australia s-a transformat in vizitat si e mai pe la coada liste de prioritati.
Vizita in Vancouver depinde foarte tare de viteza cu care reuseste tati sa completeze teancul de formulare pe care l-a primit (intr-un final) in pachetul cu oferta - nici nu vreau sa discut subiectul asta ca sa nu spulber minunata oboseala de pe ziua de azi.
khristin, noi eram aia care mergeam inveliti in prosoape in mars fortat spre parcare in timpul primelor doua rapaieli (a pus DanaMario poze). Au fost artificii pina la urma? Incercam sa mai mergem odata in una din astea doua zile, poate prindem vreo artificie, ceva. Aia cu sacrificiul inseamna cineva care sa se ocupe de Paul, si momentan sintem numai noi doi parinti, mari si lati. Uite-aicea sacrificiu, e trecut de miezul noptii si eu stau sa scriu pe forum in loc sa bag cornu.. Dar asta, cel putin, imi face placere..
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme