Sezatoare canadiana (49)
Raspunsuri - Pagina 8
columbiana spune:
buna fetelor,
Simonna, ti-am azi trimis pm.
Felicitari Khristin pentru scoala, Donia pentru casa! e...misto, pentru noi e super la casa- fiu"meu de 10 ori mai fericit, si eu cu nervii dati jos din pioniezele in care mi i-au agatat unii vecini, si linistita.
Caroline...bafta multa iti doresc! eu...am hotarit sa ma opresc...acum mai am un examen-ultimul sper- la inceputul lui iulie din viata mea (nu-s nici in car, nici in...am facut 14 cursuri si as mai fi avut vreo 5-6 pentru ordin, si nu mai pot, efectiv! ma opresc aici, cu o diploma de certificat si 4 cursuri de cultura contabila in plus :))))
Ana
Ana
http://community.webshots.com/user/vara2006photos
Cricor spune:
Caroline felicitari pentru decizia de a te reapuca de scoala. Stiu ca-i greu ca am mai multe prietene care tot dau eamene de cand le stiu, dar vad ca nu se lasa, deci merita. Spor la invatat si bafta la examene (care-s stiu ca-s grele).
mamamariana spune:
Fetele, mersi mult de sfaturi... vineri am interviu pentru un post de customer service. Am doar vorbit cu ei la telefon, nu am trimis nici un cv. Vor sa il aduc la interviu, asa ca il voi reface si voi face asa cum ai zis tu MonaB. N-am nici o idee despre ce va fi la interviu. Ce ar putea sa ma intrebe? Daca stiti, dati-mi o idee, ceva exemple de intrebari. La telefon nu m-a intrebat mare lucru... decat unde locuiesc, ce fac acum, daca am job, de cat timp sunt in Canada, cum ma cheama, evident. Daca totusi m-au chemat la interviu, inseamna ca e o chestie. Eu sunasem asa, de exercitiu.
Ma duc si io la culcare acu - imi pica ochii in gura.
Numai bine,
Mamamariana
Mona_B spune:
Mamamariana, ce ma bucur pentru tine, e o pozitie permanenta sau temporara?
Oricum e bine sa refaci cv-ul ti-au trimis cumva si o descriere a jobului, ca sa stii la ce intrebari ai putea sa te-astepti? Iti trimit un PM detaliat cu intrebari tipice pentru astfel de pozitii.
Iti tin pumnii,sa fie un interviu de succes!
clau07 spune:
Buna fetelor, de abia v-am gasit. A disparut "Calatoriile sufletului". Am crezut ca are forumul probleme , dar de cate ori incercam nu am mai gasit Calatoriile sufletului.
Mamamariana, bine ai venit si bafta la inteviu.
Ana , si eu am terminat un certificat si sunt in dilema daca sa continui cu ordinul sau nu. Acum, cum astept al doilea bebe, am timp sa mai cuget. Mai ales ca nu stiu la care dintre ele : CGA, CMA , CA. Dar timpul trece si daca intrerup imi va fi greu sa continui dupa aceea. Nu stiu daca o sa mai am timp sa le fac pe toate.
Caroline, felicitari pentru decizia luata si multa bafta la examene.
Noi am primit in sfarsit programarea la examenul de cetatenie pe 11 iulie. Trebuie sa ma apuc de invatat.
Numai bine,
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
--------------------------------------------
Poate ca, pentru lume, tu esti o persoana
Dar pentru anumite persoane tu esti toata lumea.
parpalak spune:
Dragele fetele, tati al nostru e in proces de acceptat job, ceea ce nu pot sa va povestesc ce bolovan mi-a ridicat de pe inima. Si m-am gindit ca acu poate reusim sa tragem o fuga in Vancouver, pe care n-am reusit sa-l vad in atitia amar de ani de Canada. Ma gindeam ca o saptamina ne-am permite acum, si ca timp, si ca bani. (Nu stiu prea sigur ca bani, ca inca nu m-am apucat de cercetat piata). Orice idei, sfaturi imi puteti da, sint mai mult decit binevenite. Atit obiective turistice, cit si obiective pentru un copil de 3 ani. Va multumeste mama.
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
Caroline spune:
Moaaaama ce de vesti bune pe aici.
Fetelor multumesc pentru urari. Eu de fapt sunt pe la mijlocul CGA-ului. Mi-au echivalat o parte din credite cu diploma mea de ASE, am mai dat 2 examene acum 4 ani. Si de atunci am pus-o-n cui
Mamamariana felicitari pentru interviu. Va fi un pas inainte anyway. Indiferent cum se termina.
Nu-ti dau sfaturi pe PM pentru ca poate vor sa citeasca si altii si oricum sunt general valabile.
Construieste-ti rezumeul pe superba ta capacitate de comunicare cu elevii, pe skillsurile tale psihologice. Ai pregatite cateva exemple simple si clare. Le place asta cu exemplele pentru orice. Daca zici ce bine comunicai tu cu elevii, urmatoarea intrebare va fi "da-mi un exemplu". Nu cauta formulari complicate. Simplu si la obiect. Asta este si marea diferenta intre sistemul de invatamant canadian si cel romanesc. Cel canadian face eforturi sa prezinte orice idee cat mai simplu, pe intelesul tuturor, cel romanesc il complica.
Exemplul trebuie sa fie simplu, dar nu si rezultatul. Consecintele actiunii exemplificate trebuie sa fie "spectaculoase" si dac se poate in cifre - pragmatismul isi spune cuvantul - (cresterea notelor elevilor, cresterea numarului de elevi inscrisi anul urmator, profit suplimentar pentru scoala). Vorbesc serios, nu ezita sa te lauzi cat poti. Sa nu-ti fie jena. Lor nu le e si considera ca daca tie iti e, asta se datoreaza numai faptului ca nu esti sigura de calitatiile tale.
Exista 2 intrebari capcana:
1. Cum te vezi peste 5 ani? Aici trebuie sa te vezi evoluand impreuna cu compania.
2. Care-ti sunt defectele? Defectele tale trebuie sa sune ca niste calitati. Exemplu: Muncesc prea mult; sunt perfectionista; imi pun colegii pe primul plan si cand ma roaga sa-i ajut nu-i pot refuza, trebuind sa muncesc mai intens pentru rezolvarea taskurilor mele.
Imbraca-te in costum negru. Asta-i tinuta de interviu, de protocol. Nu te gandi ca arati ca la inmormantare. La ei asta inseamna respect.
Pune-ti ciorapi si pantofi inchisi (nu sandale) chiar daca mori de cald. Asta iarasi este un "must". Nu-ti fie teama, ca oricum inauntru este aer conditionat.
Nu te parfuma. Au o multime de alergii la absolut orice.
Nu-ti arata emotia prin ticuri nervoase (frecat degetele, desenat cu pixul sau clicait, pipairea unui nasture, rasucirea unei suvute de par)
Ai curaj, fi sigura pe tine, asta se vede imediat prin atitudine.
La plecare priveste-te in oglinda cu ochii mamei tale si gandeste-te ce vede ea la tine: ca esti tanara, frumoasa, desteapta si sigura pe tine.
Cam asta-i ce mi-am amintit la repezeala. Poate fetele isi mai amintesc si altele.
Succes si daca ai intrebari sunt prin zona, ca doar sunt la servici si frec menta
Laura la multi ani pentru un an de Canada si multi inainte cu noroc.
Ana nu te opri, continua cu cele 5-6 ramase. Este asa de greu sa reincepi scoala, uite, la mine a durat ani.
Parpalak felicitari pentru jobul sotului. De acum viatza va fi mai roz Iata ca a rasarit soarele si pe strada voastra.
parpalak spune:
Caroline, asa-i, a dat cu soare la noi :) Poate mi-oi veni si eu in fire cu tati la domiciliu si fara grija banilor (ipoteca urmatoare adica). Da' io tot batuta-n cap ma simt de cite ori aud ca altii au energie de cursuri, atestate, etc.. Obosesc numa citind de ele..
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
columbiana spune:
pai se poate sa fim pe pag.2?, hopa-sus!
http://community.webshots.com/user/vara2006photos
Alyssa spune:
quote:
Originally posted by Caroline
La plecare priveste-te in oglinda cu ochii mamei tale si gandeste-te ce vede ea la tine: ca esti tanara, frumoasa, desteapta si sigura pe tine.
Caroline... ce mult mi-a placut fraza asta!
Un long weekend placut fetele!
Alice