Sezatoare canadiana (49)
Raspunsuri - Pagina 7
parpalak spune:
3 zile pe saptamina, dar se termina la ora 3 (daca nu ma insel) asa ca tot trebuie sa gasiti solutie pina la 5-6 cind vine lumea de la servici. Ori scoala are un centru de day care in aceeasi cladire, ori alta solutie. Day-care-ul (incerc sa pronunt asta) la care merge Paul, tanti aia ori ii duce la scoala, ori ii duce la statie care-i peste drum de casa ei, si ori ii ia, ori ii ia din statie, si se ocupa de ei pina vin parintii. Dar nu stiu daca pentru zilele de scoala ia mai putini bani. Ca daca socoteste 5 dolari pe ora pentru 4 ore (adica juma de norma), fac 20 de dolari, fata de 25 cit e o zi intreaga.
DanaMario zice, si pe buna dreptate, ca e cam tirziu pentru artificii, ca incep la 10 jumate seara. Nu prea stiu ce sa fac, ca oricum am probleme cu Paul cu adormitul de 3 nopti incoace, ne tot prinde 10-11 in tratative. Iar ziua e din ce in ce mai obosit. Ma gindesc ca daca si-asa tot trage de el sa nu doarma, macar sa vada artificii. Iar daca-l prinde oboseala, adoarme el oricum. Ideea e ca trebuie sa gasesc o metoda sa-l obosesc, ca de buna voie nu doarme decit cu scandaluri mari.
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
Podeanu spune:
Bine v-am gasit fetelor, ca v-am cautat cam mult.
Eu sunt in concediu saptamina asta,speram sa profit de vremea buna, din pacate insa aici ploua cam in fiecare zi. Unde e vara aia fierbinte prezisa la meteo????
mamamariana, bine ai venit in Canada,Khristin si caroline felicitari.
Si noi am fost citeva zile la cascada Niagara. Initial trebuia sa stam la o prietena in Kitchener dar un ultima zi am inchiriat chiar la Cascada . Am gasit un hotel bun si nu scump la pret.
De fiecare data cind vin in Toronto imi place dar ma si ia ameteala de la atita agitatie. In Montreal e mai putina populatie si mai mica forfota.
De data asta ma vizitat mai multe la Niagara, am mai fost odata la Marineland. Luni am urcat si in Cn Tower, unde vizita a fost de o jumatate de ora si coada la lift de 2 ore.(era aniversarea de 30 ani)
Nu am mai ajuns in alte locuri pe care le visam. Ne-ar fi trebuit o saptamina, cred.
Mi-ar fi placut sa vizitez si niagara on the lake, Science Museum, etc. Next time, poate.
Hopa ca a iesit soarele in Montreal.
Dana si gemenii
Voiculestii
Magdone spune:
Fetelor, am facut o descoperire interesanta aseara la noi in bloc nu exista buton pentru etajul 13???!!! asa e si pe la voi? ca am auzit ca si in Montreal ar fi la fel, haha cica din cauze de superstitii...
Mona, tot romanii de baza!! ce bine ca-ti place la servici!
Caroline, spor la invatat!
va pup
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Caroline spune:
Super Dana, ma bucur pentru voi ca ati iesit in vacanta.
Da-ne si noua numele hotelului cu pricina, este interesant de stiut.
Niagra on the lake se poate vizita foarte bine la intoarcerea de la Niagara. Daca nu o luati pe autostrada si mergeati pe marginea lacului. Este superb.
Fetele la MOntreal noi avem un hotel dragut si ieftin cand mergem. Este exact in buricul targului. Este mic, ieftin si curat.
Se numeste Hotel Quartier Latin - adresa: 1763 St Denis, H2X3k4 Montréal
Edit: website: http://www.ratestogo.com/Hotel/EN/Hotel_Quartier_Latin_Montreal
Caroline spune:
Magdone asa e, etajul 13 nu exista mai pe nicaieri.
Mercic de urari fetele. Abia astept sa primesc cursurile. Am intrat in priza
mamamariana spune:
Fetele, ajutati-ma si pe mine cu un sfat... pentru ce slujba ar trebui sa aplic io acuma??? ce-as putea face altceva decat sa fiu vanzatoare la supermarket??? Ca nu ma taie capu'.
M-am tot uitat pe la alte domenii si toti cer experienta in domeniu, cer diplome. Chiar nu pot face nik aici cu diploma mea de profesoara de matematica?
Numai bine,
Mamamariana
Mona_B spune:
Mamamariana, daca experienta ta nu corespunde pozitiilor pe care le gasesti, construieste-ti un resume in care sa scoti in evidenta orice skills: communication, computer skills,( toate tipurile de software applications ce le cunosti) organizational skills,, customer service skills.
Eu, desi nu aveam experienta in domeniu, am aplicat si pentru pozitii de customer service ce-i drept bilingve, ca sunt mai bine platite si am ales jobul cel mai apropiat de casa si permanent.Daca ajungi la un interview, fa tot posibilul sa-i convingi ca ai skills pentru pozitia respectiva, chiar daca n-ai experienta, unele companii sunt dornice sa instruiasca personal la angajare, asa ca da-i drumul si incepe sa-ti adaptezi resume-ul la pozitiile dorite.
Multa bafta si mai ales rabdare!
Mona_B spune:
Magdone, promit sa revin cu un PM la tine ca n-am avut timp sa scriu mai mult. Ai un baietel? ce varsta are? al nostru are aproape 19 luni si deja ma ajuta prin casa la diverse trebusoare, papa singurel, si e tare vorbaret.
Ne-am propus sa-l dam in toamna la un daycare din zona unde locuim, desi bunicul lui va fi cu noi pana in ianuarie viitor. Va petrece doar doua trei zile pe saptamana acolo, caci e foarte sociabil si se plictiseste rapid, are nevoie de provocari mereu noi.
laurajr spune:
Mama, cat v-am mai cautat...la Prieteni din totdeauna, la...dar pe unde nu v-am cautat !!!
Va pup pe toate de bucurie ca v-am gasit !
Felicitari Kristin pt absolvire si celorlalte fete pt noile lor slujbe !
MamaMariana, asta e o perioada mai grea dar si frumoasa, e totul la inceput, am avut senzatia ca -mi construiesc o casa imaginara, cand am venit anul trecut si am trecut prin aceleasi aventuri .
Daaa, sambata trecuta am facut 1 an de Canada, bilantul e pozitiv, ramane sa ma dumiresc totusi ce scoala sa urmez ca nu vreau sa fac doar laborator toata viata .In anul asta cat voi sta cu bb acasa, voi aplica pt alte tipuri de job, MonaB mi-a dat ceva idei...pacat ca aici in zona mea chimia nu prea merge .
Donia, ati mai fost duminik la Festival ?
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 16 sapt si Ioana Nazdravana
khristin spune:
Multumesc de urari fetelor, sinteti toate niste dragute .
Caroline, e super ca te apuci de CGA , am avut o colega romanca in companie,e aproape pe terminate cu programul si acum e foarte multumita cu ce face, poti urca destul de rapid pe scara ierarhica. Asa ca nu-ti doresc decat rabdare, restul e relativ . Eu una sint de parere ca scoala aici eventually pays off, si e important sa faci ce-ti place
Dana, ma bucur ca ti-a placut Ontario, noi de fiecare data cand mergem la cascada nu ratam Niagara-on-the-Lake, este superb oraselul, intotdeauna plin de flori si de turisti, o minunatie . Spune-mi si mie te rog, sau celelate fete din QC, ce e de vizitat prin Quebec City. Vrem sa ajungem acolo peste vreo luna in afara de Montreal, unde am mai fost. Ma intereseaza in special sa-mi strang material didactic autentic (poze, samd) de-acolo.
Laurajr, felicitari pt. bilant , si mai ales pt. . Iti trimit o ....virtuala numai hehe ...
Mariana, eu ti-as recomanda sa aplici la scolile private. Este foarte greu sa patrunzi, pt. ca de obicei ti se va cere certificare de prof cu scoala aici, dar nu imposibil si oricum n-ai ce pierde. O alta solutie ar mai fi sa dai meditatii asa cum zicea Caroline (du-te intr-un community center aproape de tine si vezi cum sta treaba) sau sa lucrezi intr-un daycare/kindergarten, sint destul de multe sanse acolo, si-ti faci si experienta in educatie. Iti tin pumnii
Cristina
noi si poze mai noi