Sezatoare canadiana (49)
Raspunsuri - Pagina 6
Caroline spune:
Mamamariana prietenii vostri nu au copiii, sau sunt mai mari ca Emi?
Vezi ca pentru inceput poti sa dai si meditatii acasa. Fi'mea a dat tot anul trecut meditatii la matematica. S-a dus si a pus anunt la liceul de langa noi si a sunat-o un elev si au batut palma pentru $15/ora de 2 ori pe saptamana cate 2 ore. Si-a scos banii de benzina. E un inceput si-ti faci mana.
Simonna spune:
Buna ziua, doamnelor...
Mamamariana, bun venit... lasa iarna acum, ai timp sa te gindesti la ea... la iarna :) Acomodare usoara!
Ana imi scrii tu un PM, te rog, fie cu numarul tau de telefon si te sun eu, fie cu coordonate mai multe pt. drumul spre Tadoussac? )(Eu as prefera telefonul... ca de mult imi tot propun sa te intreb pe cind ne vedem si noi intr-un parc). Ca noi ne-am duce si ici, si colo, dar cind trebuie sa ne informam ne-apuca lenea... Asa ca l-am lamurit pe colegu' de dimineata, l-am luat pe nemincate, i-am spus ca mi-ar place sa plecam depaaaarte weekendul asta, si poate vedem si noi toate lucrurile alea faine pe care le-ati vazut voi... Dar trebuie sa-i dau coordonate exacte, uite, mergem de-aici pina acolo, dormim acolo, facem ochi si mergem dincolo etc etc... Mi-ar fi de mare ajutor sa vorbesc cu tine. Ca altfel iar stau pe linga casa in weekendul lung si dorm...
Altfel? Cine ce mai face prin vacante? Noi ne ducem in Ontario, la Wasaga, abia astept! Cam putin, doar o saptamina, dar macar vad plaja si muuulta apa.
Cu drag,
Simonna
Cricor spune:
Mamamariana eu lucrez aproape de Woodbridge, la Jane & Hyway 7. Daca vrei ne putem intalni in pauza mea de masa. Mergem la celebrul mall...
Cu casa, cum ziceam, eu stau aproape de tine si Magdone (ea nu cred ca stie zona inca foarte bine). Acolo langa tine e o scoala care cica e buna Three Valeys, are si daycare. Daca intentionati sa stati mai multa vreme si vrei s-o dai la gradinita, inscrie-te pe lista de asteptare ca dureaza cu lunile sa prinzi un loc.
Magdone nu mi-am reparat-o inca. Husbantul e cu mana in pioneze si nu-mi vine sa ma duc sa tot intreb de cotatii (desi eu am bulit masina), ca-mi zic oamenii aia niste chestii de nici in romna nu cred ca stiu ce inseamna. In plus, pleaca mama duminica si acum m-am trezit ca mai trebuiesc cumparate cadouri, tre' s-o duc in vizite de ramas bun, etc.
Parpalak eu sunt trista ca nici macar nu le pot jeli ca nu-mi amintesc de ele . Ma mai mir cu cine seamana fi-miu absent total. Am merge si noi la artificii, anul trecut am fost, n-am fost prea impresionata, dar copilul a fost bucuros (eu cred ca era bucuros ca nu trebuia sa doarma, nu ca i-ar fi pasat de artificii).
Mona_B cum e la munca? Povesteste-ne si tu detalii , cum ti se pare fata de Germania...
Ira, chiar nu mai scrii nimic, nimic?
Ana tare frumos povestesti. Am fost si noi la Tadoussac, din pacate cand am mers in croaziera de vazut balene n-am prea vazut nimic. Eram si cu copilul, iar el a fost mult mai interesat sa se catere pe scaune si pe ce se mai putea, iar eu cu ochii dupa el am ratat mai toate balenele.
Corina
khristin spune:
Magdone, Corina, multumesc de felicitari. Sinteti dragute
Parpalak, cand in weekend, si unde mai exact la lac? La Harbourfront or where?
Mamamariana, trimis PM. Astept sa-mi scrii
Cristina
noi si poze mai noi
parpalak spune:
khristin, la OntarioPlace(.com). Sint artificii in fiecare seara, cred.
Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme
Donia spune:
Simonna, am fost si noi anul trecut la Wasaga Beach, mi-a placut foarte mult! Atat de mult ca nici nu m-am suparat ca Roxana a adus cu ea acasa o ciuperca pe piele si o viroza digestiva, tradusa prin voma si diaree Serios, nu m-am suparat, mai ales ca ma si cam asteptam, intr-un fel. Cand am fost noi apa era atat de calda, extraordinar de calda, ca puteam sa intru si eu fara nici o retinere! Chiar ii spuneam sotului ca e ca supa primordiala, colcaie de bacterii si alte organisme, probabil, ceea ce s-a adeverit. Iar Roxana tocmai prinsese curaj sa isi bage capul sub apa, asa ca probabil a cam ingurgitat ceva... Dar noi ne-am simtit extraordinar de bine acolo, si amintirea asta dainuie, plus amuzamentul cu suvenirurile . Chiar ne gandim sa mai dam o fuga pe acolo vara asta.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Caroline spune:
Canadiencelor m-am inscris la scoala, gata cu trandavitul. M-am hotarat sa-mi termin CGA-ul ca il tot aman de 3 ani. Asa ca azi mi-am mai luat 3 cursuri pana la sfarsitul anului, ca altfel pierd bursa pe anul asta data de compania unde lucrez. Si-asa nu mai pot sa iau decat jumatate din ea.
bubu spune:
Buna canadiencelor,
Sint doar in trecere, ca de obicei in ultima vreme.
Incep cu intrebarea care ma arde cel mai tare. Ne bate gindul sa ne mutam in hamilton de la inceputul lui august. Cum Melany implineste 5 ani ar trebui sa mearga la preschool. Astea sint gratuite sau trebuie sa platim noi ca si gradinitele? Daca trebuie platita cit ar fi?
Revin mai tinziu cu mai multe amanunte despre noi.
Mona_B spune:
Buna fetelor, n-am mai intrat pe forum de ceva vreme, ca de cand am inceput munca nu prea mai am timp de Internet de-abia astept sa ajung acasa la Vladi. Dupa cum am mai spus socrul meu e de mare ajutor, le face bietul aproape pe toate,pana ajung eu acasa.
Mamamariana, bine ati venit,multa bafta in cautarea de job!
Jobul meu e in customer service cu o companie de asigurari si servicii financiare gen pensii private, anuitati, planuri de savings pentru educatie,si sunt in level one training timp in care nu facem mare lucru, doar chestii simple schimbari de date de contact ale clientilor, le dam informatii generale. Daca ni se cer info complexe gen level 2 ori 3 transferam clientii corespunzator ori cerem info de la echipa de seniori.
Ce-mi place aici e faptul ca e o companie serioasa, de mai bine de 125 de ani in industrie si fac numeroase donatii in scopuri caritabile, inclusiv voluntariaza in comunitati si strang bani pentru familii cu copii grav bolnavi. De fapt nu au share holders, practic majoritatea fondurilor ajung in comunitati, la cei ce au nevoie. In al doilea rand, lucram in team si colaboram foarte bine. Eu sunt pe o pozitie bilingva, preiau si apelurile de la clientela din Quebec, iar info primite ce depasesc nivelul meu le traduc pentru sefii de echipa care imi dau si raspunsurile pentru francezi, iar munca de traducere, si tot asa. E obositor dar domeniul e chiar interesant si am invatat deja o multime desi nici pe jumatate din ce urmeaza. In echipa mea mai lucreaza doi romani, Diana si Rares prima din Timisoara si al doilea din Cluj, suntem singurii bilingvi, si evident mai bine platiti.
Imi place ca imi ia doar 20 de minute pana la firma mers pe jos plus flexibilitatea programului.
In Germania era mult mai lejer; lucram part-time si eram mai mult la computer, ori face-to- face cu clientii la agentia de voiaj unde lucram, aici volumul de munca e mult mai mare, dat fiind ca sunt peste 800,000 de clienti in database.
Insa uneori imi lipseste Germania, mai comunic cu prietenii de-acolo in scris ori la telefon...chiar am fost in week-endul trecut la Goethe Institut si am imprumutat niste reviste sa mai arunc un oki.
Dar stiu ca v-am scris pentru toata saptamana Corina, ne mai auzim, poate ne si revedem, cu pitici cu tot.
O saptamana placuta tuturor!
Cricor spune:
quote:
Originally posted by bubu
Buna canadiencelor,
Sint doar in trecere, ca de obicei in ultima vreme.
Incep cu intrebarea care ma arde cel mai tare. Ne bate gindul sa ne mutam in hamilton de la inceputul lui august. Cum Melany implineste 5 ani ar trebui sa mearga la preschool. Astea sint gratuite sau trebuie sa platim noi ca si gradinitele? Daca trebuie platita cit ar fi?
Revin mai tinziu cu mai multe amanunte despre noi.
Melany o sa intre la Senior Kindergarten (daca implineste 5 ani anul asta calendaristic), care face parte din scoala publica, deci e gratuit. Problema e ca tine doar 2.5 ore pe zi (sau 3 zile pe saptamana, depinde de regiunea de care tine scoala), deci daca vreti sa mergeti la serviciu, trebuie sa gasiti o solutie pentru restul timpului.
De ce va mutati tocmai in Hamilton?