Mamici de ianuarie - februarie 2007 (7)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Fetelor, mie au inceput sa mi se umfle picioarele. E normal sa inceapa sa faca asta din saptamana a 8-a?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Albinutzza...maica-mii i-au iesit de la sine cu ceva vreme inainte de sarcina.
Anis...mersi...poate am noroc si o sa iasa...macar la unul .
Om trai si-om vedea...sper sa nu se puna totusi problema de operatie in cazul in care laptele nu poate iesi.
Eh...
Messa...sambata inainte sa plec la nunta (din cauza caldurii, cred)mi s-au umflat bine de tot piciorele de abia imi mai incapeau in pantofi. Acum imi amintesc ca printre altele, acum cateva luni, iridiologul mi-a zis ca in perioada sarcinii sa-mi tot tin picioarele sus cand pot macar cate o juma de ora pe zi.

Eu si Noi
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

fetelor, am venit de la doctor. i-am zis ca daca se poate sa nu fac eco transvaginala si a zis ok, nu a insistat, mi-a facut eco normal numai ca nu s-a vazut decat o vaga umbra despre care a spuns ca nu isi poate da o parere. peste 10-14 zile sa repet si se va vedea. in schimb mi-a dat sa fac analize, m-a intrebat daca am inceput sa iau acid folic, i-am zis ca da, a zis ok. cam asta a fost primul consult.
oana_bucur stiu f bine ce inseamna sanii fara sfarc, din pacate. daca nu ma insel au si o denumire stiintifica dar nu mai stiu cum se cheama. nu stiu cum o sa fac sa ii conving sa scoata capul afara. stiu ca sora mea s-a chinuit, ca ii are la fel, pana la urma au iesit, adica a supt mai intai sotzul . se zice ca inainte de a naste tre sa masezi si sa incerci sa ii scoti, sa ii formezi... nu stiu, sper sa reusesc sa fac asta...

va doresc o seara buna si un somn cat mai lin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Dragele mele,
Am intrat intr-o noua lume. Nu stiu prea bine cum sa descriu ceea ce simt, sunt sentimente de bucurie amestecate cu sentimente de frica si o mare nesimtire pentru orice altceva pe lumea asta. Ieri dupa-amiaza, eu si tati am vazut puiul in burtica la 11 sapt si 2 zile (varsta lui). Am vazut ca are 10 degete, i-a masurat dl dr pliul nucal si e 0,14 (am inteles ca tre sa fie sub 0,3), a facut tumbe si s-a uitat l-a noi. I-am auzit inimioara (am zis ca tati lesina nu alta)si am fost pe alta planeta. Am fost bucuroasa ca in sfarsit am terminat cu transvaginalele si mi-a facut eco pe burta. E un sentiment unic. Si analizele sunt bune, doar ca in doua luni tre sa repet toxoplasmoza si CVM-ul.
Mai vreau insa sa spun ceva azi, nu pentru reclama, nu pentru ca vreau sa combat pe cineva ci asa, pur si simplu.
Inainte sa merg la Dr. Radoi (pur si simplu recomandat de CMU) am citit pe net multe povesti unele dintre ele terifiante. Am mers la el cu sufletul indoit din cauza asta si nu am indraznit sa mentionez ca am retineri din cauza a ceea ce am citit. Am fost extrem de uimita ieri cand dl dr a inceput singur sa imi povesteasca despre cazul respectiv, perspectiva lui, aducand eu vorba de internet si ce citesc acolo. Pe buna dreptate a insistat sa aud si varianta lui pentru ca i se pare nedrept ca pe un site atat de citit sa se posteze chestiuni la care nu are drept la replica. Repet, nu cunosc povestea, nu pot sa imi inchipui ce este in sufletul unei mame care isi pierde copilul cand stie ca trebuie sa ii dea viata, dar am apreciat enorm ca dl dr a abordat subiectul si am discutat pe tema asta. Mi-a mai zis si de un alt caz. Pe de-o parte m-a cam ingrozit cand mi-a spus ca exista aceasta moarte subita a copiilor fara cauze aparente cam in 20% din cazuri. Dar incerc sa nu ma gandesc la asta prea mult.
E un om bland, zambitor, care ma linisteste (ceea ce pentru mine e foarte important) si care ma asculta si imi raspunde la intrebari. Cu alte cuvinte, ceea ce cautam.
Sper sa mearga totul bine, acum nu mai iau nici acid folic (ca a zis dl dr ca tubul neural este format) si nici duphaston (dl dr a zis ca nu sunt dezlipiri de placenta, totul e ok asa ca nu mai e necesar). Iau doar Elevit - azi am inceput.
Merg din nou peste 4 saptamani inainte de Triplu Test.
Imi cer scuze ca m-am lungit ca o placinta dar am vrut sa va impartasesc din bucuria mea.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni25 spune:

Neata fetelor!
Am inceput si eu acidul folic, 1 pastiluta / zi(are 5 mg). Azi imi planificasem sa merg sa fac analizele, numai ca dimineata imi este f. rau si daca nu mananc ceva, nu-mi revin.Nu numai ca mi-e greata, si dau la boboci, evident, dar am o slabiciune.. parca mi se scurge toata vlaga din mine. Asadar mai am un pic si fac 6 sapt si eu nu mi-am facut nici un control, nici o analiza, nimic. poate maine..
Sim, eu stiam ca nu e bine sa iei deloc paracetamol.
ne mai auzim....
Moni 5+si maria5,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoraHope spune:

Fetelor, am trecut printr-o spaima...sa va povestesc!
Ieri la servici, am simiti o scurgere..repede m-am dus la baie...si ce vad...sange negru peste tot...vad dati seama ce am simtit!!!
Am fugit la urgenta la ginecologie, m-a consultat dr. de garda si ma linistete ca totul este ok.
Eu tot nu eram linistita, asa ca imi face si o echo sa il vad pe BB ca misca si ii aud cum bate inima..
A spus ca este ok ca fost sange negru si nu rosu, poate fi o dereglare hormonala si mi-a dat trat. cu duphaston si no spa, cu toate ca nu am avut nici cea mai mica durere.
Voi ce ziceti?
Ati mai auzit asemenea cazuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

quote:
Originally posted by Messa

Fetelor, mie au inceput sa mi se umfle picioarele. E normal sa inceapa sa faca asta din saptamana a 8-a?

Si eu sunt la fel. E normal, pt ca e si caldura, Daca ai si uns erv in care stai in fund pe scaun cu picioarele in jos, sau daca stai mult in picioare, e normal...din pacate

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005

Bondariciu' mic 7-12luniwww.dropshots.com/albinutza" target="_blank"> Filmuletze cu Bondariciu'

Am crescut atat de mult

6+ BARZA

Parintzi de bondarici

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Catalina, foarte frumos spu, ce sentimente minunatte ai, si chestia cu nesimtirea si eu am fost la fel la prima sarcina. Acum nu mai pot, pt ca exista un piticutz langa mine de care treb sa am grija. Legat de dr, nu cunosc, nu stiu, dar f frumos din partea lui ca ti-a spus, e mare lucru, si asa te-ai linistit si tu

Bondariciu' mic 7-12luniwww.dropshots.com/albinutza" target="_blank"> Filmuletze cu Bondariciu'

Am crescut atat de mult

6+ BARZA

Parintzi de bondarici

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Buna, gravidute frumoase!

As vrea si eu pe lista voastra, mai am un baietel de 8 luni implinite astazi... si o sarcina de 8 saptamani, la doar 6 luni de la cezariana (dupa o metoda a calendarului care n-a mai functionat ca inainte), spre marea mea spaima. Mi-e frica de nu mai pot, numai la ruptura de uter si la alte grozavii ma gandesc.Ce sa spun? Cu Dumnezeu inainte!

Sarcini usoare si nasteri la termen va doresc la toate, din tot sufletul!

Anis: UM 22 aprilie, DPN 27 ianuarie.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by moni25
...Azi imi planificasem sa merg sa fac analizele, numai ca dimineata imi este f. rau si daca nu mananc ceva, nu-mi revin.Nu numai ca mi-e greata, si dau la boboci, evident, dar am o slabiciune.. parca mi se scurge toata vlaga din mine. Asadar mai am un pic si fac 6 sapt si eu nu mi-am facut nici un control, nici o analiza, nimic. poate maine...

Nici eu nu am ajuns, si vb ta nu stiu cum voi face analize, ca au inceput greturile. Sapt viitoare ma duk si eu, oricum cu cat mai rpd cu atat mai bine

Am crescut atat de mult

6+ BARZA

Parintzi de bondarici

Mergi la inceput