Mamici de ianuarie - februarie 2007 (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

'Neatza, burticutze! Eu acid folic iau una pe zi, de 1mg, azi merg la dr., o sa-l intreb, daca-l vad azi, s-ar putea doar sa-mi ia sange. Oricum, in prospect scrie 1/zi... eu atata iau deocamdata si daca dr. va spune sa iau mai mult, o sa iau!
Ma dor sanii de nici plapuma n-o suport sa-i atinga... si eu dormeam pe burta, acum nu mai pot ca "strivesc" sanii si ma dor. Culmea e ca ziua nu dor asa tare!!! doar noaptea sa nu ma lase sa dorm. Da' nu-i bai! Suport orice, numai sa vina bb sanatos.

fericita

Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Nu vreau sa super pe nimeni si imi cer scuze fata de farmacistele de buna credinta si care isi cunosc meseria, dar va dau doua exemple intamplate de curand.
Unei prietene (insarcina fiind) o farmacista i-a spus ca poate sa ia in caz de raceala 6 pastile de paracetamol pe zi!!!
Eu, vorbind cu dr care mi-a spus clar: maxim 4 pe zi, merg la farmacia din Mall si cer paracetamol si utrogestan. Farmacista se uita cu niste ochi mari si mirati la mine...
- Sunteti insarcinata si racita?
- Da...zic
- Vaaai, pai nu prea e bine sa luati tratament in perioada de sarcina...
Asta in conditiile in care eu abia mai respiram din pricina nasului si a starii de rau pe care o simteam in fiecare muschi.

Pai ce sa mai cred eu in sfatul farmacistei cand una iti da doza mai mare decat trebuie, iar alta se lamenteaza in fata ta desi tu stii care-i treaba si in mod sigur numai de parerea ei nu ai nevoie!? Sunt convinsa ca biata femeie a vrut doar sa se faca utila, dar in secunda aia nu a reusit altceva decat sa-mi coboare moralul meu (si asa la pamant) muuult sub zero.

Altfel spus, Moni si parerea mea este sa te opresti doar la 1 pe zi. Este suficient. Daca in urma analizelor dr iti va spune sa iei cantitate mai mare, atunci e ok, dar nu cred ca e bine sa suplimentezi atat de mult.

Simona 9+ si Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Fetelor...mi-a luat vreo 2 ore sa va citesc din urma. Ma bucur sa vad ca a fost o perioada lipsita de vesti neplacute (greturile nu le pun).

Albinutzza, Nadia, Moni, Maryf, R Marce, Laurak, Danni, Maria Irina, Dianafotache...bine ati venit!
Moni, Danni..de data asta va fi cu noroc.

Marinar...ziceai de epilat...eu pe picioare ma fac in continuare cu aparatul...la cel inghinal evit sa mai merg la salon (eu inca sufar la epilatul inghinal si incerc sa evit orice posibile surse de infectie...asta implica si mainile straine)...asa ca folosesc lama de ras.

Helenutza...nu cred ca se pune sub nici o forma problema ca un control vaginal ar deranja ceva in interior. Mie doctorelul mi-a facut prima data si control vaginal si ecografie intravaginala...si prietenei mele care e in luna a 4 i-a facut ecograf intravaginal. Chiar ma indoiesc ca exista cea mai mica sanasa sa deranjeze samburelul caci altfel nu ar mai face doctorul...iar doctorelul meu este cel mai grijuliu medic pe care l-am cunoscut.

Sim...m-ai amuzat copios cu replica ta de la nastere : "ai prins-o!?"....tare de tot.

Va pup pe toate.

Eu si Noi
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Catalina o sa iti tin pumnii, o sa fie bine

eu am prima intalnire cu doctorul, de cand a iesit testul pozitiv, in seara asta, asa ca, fetelor, va rog, tineti-mi pumnii.

oana_bucur ma gandesc inca daca sa imi fac consultul "pe bune" sau sa ma rezum decat la discutii, sa imi dea analize etc... e greu sa rezist sa nu imi fac o eco... oi vedea ce zice si el. am tot avut asa, niste dureri de burtica cum aveam la ciclu... am citit ca e normal dar...mie tot mi-e teama un pic.

Mergi la inceput

Intrebare intrebatoare...
Am o problema...nu stiu inca cat de serioasa...am omis data trecuta sa vorbesc cu doctorul...desi nu stiu daca tine de domeniul lui.
Eu am sfarcurile in interior...e vreuna dintre voi cu problema asta?
Daca stie vreuna dintre voi ceva despre problema asta am marea rugaminte de a-mi spune si mie ce stie.
Eu am tot trait pana acum cu impresia ca si mama mea a avut la fel si ca i-au iesit in perioada sarcinii...insa am aflat cu uimire acum ca ii iesire inainte.
Intamplator m-am uitat acum la ei si am constatat ca la unul dintre ei parca isi da silinta sa iasa (sau poate e doar o dilatare din cauza caldurii).

Poate stie ceva vreuna dintre voi.

Eu si Noi
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Oana, ai mai zis de asta, dar eu inca nu-mi dau seama... cum adica, la interior? Si ale mele sunt "feciorelnice" dar daca le e frig sau daca le place ceva scot repede-repejor capsoarele sa vada ce-i.

Mergi la inceput

Messa...sunt uituca, stiam ca tot am vrut sa intreb dar nu-mi amintesc sa o fi facut. Cum sa-ti explic!? Imagineaza-ti ca sfarcurile tale s-ar ascunde, asta neinsemnand doar aplatizarea lor...ci intrarea lor in interior cu totul in mijlocul aureolei.
Asa ca in mijlocul aureolei eu am ca un fel de fante in interiorul carora se ascund sfarcurile.

Auzisem ca exista niste formatoare de sfarcuri dar inca nu am apucat sa ma interesez in farmacii...

Eu si Noi
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Helenutza23, iti tin pumnii! Eu vineri merg a doua oara, te felicit pentru rabdarea ta, eu nu am avut atata rabdare!
sim, eu am citit ca paracetamolul se poate lua in sarcina, dar sincer nu stiu ce doza. Sanatate multa iti doresc!

Bubulina 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

quote:
Originally posted by oana_bucur

Messa...sunt uituca, stiam ca tot am vrut sa intreb dar nu-mi amintesc sa o fi facut. Cum sa-ti explic!? Imagineaza-ti ca sfarcurile tale s-ar ascunde, asta neinsemnand doar aplatizarea lor...ci intrarea lor in interior cu totul in mijlocul aureolei.
Asa ca in mijlocul aureolei eu am ca un fel de fante in interiorul carora se ascund sfarcurile.

Auzisem ca exista niste formatoare de sfarcuri dar inca nu am apucat sa ma interesez in farmacii...

Exista intr-adevar, sunt ca nsite palnii de silicon si se aplica pe san. Dar sincer nu stiu ce sa zic, daca vor iesi pe parcursul sarcinii. Stiu doar ca se vor schimba si sanii, in sensul ca aureola se va maronii mai tare, si spre final va aparea si asa zisul lapte. Mama ta ce a facut cand a avut asa?

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005

Bondariciu' mic 7-12luniwww.dropshots.com/albinutza" target="_blank"> Filmuletze cu Bondariciu'

Am crescut atat de mult

6+ BARZA

Parintzi de bondarici

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Oana....e..nu iti dau o veste buna.Eu am un sfarc in interior la sanul stang.Vreau sa-ti zic ca pe toata perioada alaptarii m-am chinuit f tare ca sa suga de la el.De regula il mulgeam un pic inainte si dupa ii bagam sfarcul in gurita.Daca sanul era prea plin , nu reusea sa-l prinda.Sau il trageam cu pompa un pic ianinte ca sa-i dau o forma.Spre sfarsit i-am dat de la un san ca ma saturasem.N-a fost nici o problema.
Cat priveste mameloanele de silicon, eu am cumparat, dar degeaba ca nu a vrut sa suga la ele.
Oricum dr nu are ce sa-ti faca .E bine ca sa masezi sanii , circular si sa-i formezi usurel.Oricum din luna a 8-a e bine sa ne dam cu garmastan ,pt a nu face ragade.
Acum eu si cu garmastanul am facut niste ragade..dar nu prea avem cum scapa de ele...dureaza pana invata bb sa suga.Poate de data asta (cu ceva experienta) il invat mai repede sa suga.

Am uitat sanul respectiv a fost dintotdeauna asa, iar pe parcursul sarcinii nu s-a schimbat nimik, doar mamelonul s-a marit.
Poate tu ai noroc.Eu zic sa stai linistita, vei gasi solutia la momentul respectiv, o sa vezi instinctul functioneaza fantastic si gaseste tot felul de portite.

AniS
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput