Credit nevoi personale
A luat cineva de curand un astfel de credit? Care ar fi cel mai avantajos ? La ce banca ?
Thx
Raspunsuri
Gianinna spune:
Si eu vreau sa fac un credit pentru nevoi personale. Am studiat putin ofertele bancilor si la BCR mi s-a parut avantajos. Pe de alta parte altii mi-au spus ca la Banca Romaneasca ar fi mai bine. Nu stiu amanunte. Eu am intrat pe site-urile bancilor si cu ajutorul calculatoarelor de credit am reusit sa-mi fac o idee despre dobinzi. Cel mai bine este sa discuti direct cu cei de la credite. Bafta.
zana spune:
Cred ca avantajos este si creditul de nevoi personala de la OTP Bank in franci elvetieni.
Mai exista un subiect interesant depre banci tot aici pe generale.
Informatii suplimentare se pot obtine si www.conso.ro/" target="_blank"> aici .
Gaby spune:
Cel mai bun credit este cel care ti se potriveste tie!!!!
Da detallii....
Va rog sa va revizuiti semnatura in cadrul acestui site
Elise spune:
Cel de la HVB mi s-a parut cel mai avantajos, si am avut vreo 4-5 credite de diverse tipuri facute si inchise in ultimii ani.
Nu sint insa expert in asa ceva.
Poate cineva din domeniul bancar te poate lamuri.
Elise
Gaby spune:
iata care este "pacaleala" cu creditul in franci...este un exemplu pentru un credit ipotecar, dar se potriveste de minune cu cei de nevoi:
"La inceputul lunii aprilie OTP Bank anunta o dobanda �soc� pentru creditul ipotecar: 4,99%. Nu este vorba despre un imprumut in valuta traditionala pentru imprumuturile din Romania, euro, ci franci elvetieni. - Explicatia pentru o dobanda asa de mica este moneda in care se acorda creditul, francul elvetian, finantarea in aceasta valuta fiind mai ieftina pentru banci. Moneda creditului poate cauza insa anumite pierderi clientului, tinand cont ca preturile locuintelor sunt in euro.
Un imprumut in aceasta moneda este o noutate pentru piata bancara de la noi. Creditele in franci elevetieni sunt larg utilizate in tari central europene precum Ungaria, Polonia sau Slovenia, volumul acestor credite depasind chiar pe cel al imprumuturilor in moneda nationala sau euro. Orientarea bancilor catre imprumuturile in franci elvetieni are la baza costul finantarii, nivelul dobanzii la care se imprumuta bancile fiind mai mic decat in cazul euro sau al dolarului. Pe piata monetara internationala, dobanda LIBOR la 3 luni pentru franci elvetieni (CHF) este de numai 1,28%, in timp ce acelasi indicator are o valoare de 2,7% pentru euro si de 5,15% pentru dolar. Pe cand imprumuturi in yeni japonezi, indicele LIBOR pentru acestea moneda fiind de numai 0,11%!
Dobanda de numai 4,99% la imprumuturile ipotecare in franci elevetine este oferita de OTP Bank numai promotional insa, pana pe data 30 iunie. In mod normal, aceasta este de 6,5%. Acest nivel ar putea parea cam mare pentru un imprumut in franci elvetieni, avand in vedere ca, spre exemplu, Volkbank acorda imprumuturi in euro cu o dobanda de 5,95%. Scaderea dobanzii de catre Volksbank sub 6% a fost insa �echilibrata� de banca prin introducerea si cresterea de comisioane, care practic urca dobanda spre 8%. Tot in perioada promotiei, banca a crescut accesibilitatea acestui imprumut, coborand avansul necesar de la 30% la 25%, iar perioada de acordare a fost majorata la 30 de ani.
Cei de la OTP nu au inventat comisioane prin care sa-si acopere reducerea dobanzii, insa moneda creditului poate scoate din buzunarul clientului ceva �maruntis�. Astfel, intrucat imprumutul este in franci elvetieni, cel care ia creditul va pierde din cauza schimbului valutar. In cele mai multe cazuri preturile locuintelor sunt in euro, asa ca francii elevetieni vor trebui schimbati in moneda europeana pentru a cumpara casa sau apartamentul. Schimbul se face la cursurile de vanzare si cumparare ale bancii, insa nu direct, ci mai intai din franci in lei, acestia urmand a fi transformati apoi in euro. Ca sa vedeti cat va poate costa acest schimb valutar, va spunem ca pentru un imprumut de aproape 47.000 de franci elevetieni ( aproximativ 22.000 de euro) pierdeti circa 14 milioane de lei (in jur de 400 de euro).
O pierdere sustenabila, tinand cont de dobanda mica si comisioanele percepute de banca. Banca nu percepe comisioane si taxe aplicate periodic, ci numai la acordarea creditului: de analiza dosar (150 RON) si de acordare credit (2%), taxa de evaluare a imobilului. OPT Bank subliniaza ca nu se solicita asigurare de viata."
pentru creditul de la hvb este unul dintre produsele bune de pe piata bancara!
Va rog sa va revizuiti semnatura in cadrul acestui site
leliutza spune:
Si eu vreau sa iau un credit si am cautat mai multe oferte. Cred ca nu exista creditul care sa convina la fel de mult tuturor, depinde de tine si de ce nevoi ai tu. Cea mai buna oferta implica mai multe elemente, dobanda, comisioanele ascunse, limita de suma la care te incadrezi, perioada de gratie si nu in ultimul rand termenul in care iti vireaza banca banii.
Cumnatii mei aproape au pierdut un teren pentru casa pt ca Banc Postul are angajati neimplicati si dupa ce li s-au dat asigurari ca vor avea banii in termen de 3 sapt. de la depunerea dosarului complet la sfarsit un analist de credite le-a spus in fata ca nicidecum nu vor primi banii asa de repede, ca dosarul e la Bucuresti si daca nu le convine sa isi ia actele si sa plece la alta banca. ce parere aveti?
iti doresc succes si sa iei cea mai buna decizie
roxy spune:
as vrea sa va intreb si eu poate stiti, am citit intr-un ziar cum ca s-ar da pentru constructia unui imobil o reducere de 20 % sau 28% nu mai stiu bine din credit,unei familii in care cel putin un membru are pana in 35 ani.Stiti ceva detalii sau ceva sa ma lamuriti in legatura cu asta , daca e avantajos sau nu de luat ?
huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
Sheritra spune:
Fetelor, pt cele care au probleme cu Biroul de Credit, adica sunt acolo, eu am ajuns din cauza BRD-ului cu o suma mica, dar bancile nu-ti mai acorda credit poti sa fi si cu 1 ron, o stiu pe pielea mea, de mai bine de jumate de an bat la toate usile bancilor. Nici nu se uita la salariu, vechime, bonitate.
Si mi-a picat fisa intr-o seara si am apelat la o soc de brokeraj in credite, si ele mi-au gasit o banca care sa-mi acorde creditul in aceleasi conditii si la aceeasi rata a dobanzii ca si un client obisnuit, pt ca au alte relatii cu ele.
Plus ca nu te doare capul, vine un reprezentant al lor si-ti spune conditiile la banci, te sfatuiesti cu el, o alegi, vine si-ti ia documentatia de acasa, totul fara nici un comision.
Ca sa nu mai spun ca mi-au luat un stres de pe creier, toate vizitele umulitoare la banca, privirea stramba si explicatiile mele reluate la nesfarsit, si dupa aceea imi dadeau hartiile inapoi si spuneau ca ma resping! Politica bancii! ne vedem peste 5 ani!
Bafta la toata lumea!
Sheritra