Credit nevoi personale

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

noi acum 10 zile am depus dosarul pt un credit de nevoi personale cu ipoteca. genul de credit care se acorda f repede conform reclamelor. am intrebat la banca cam cat dureaza pana incasez banii raspuns max 3 sapt. ok depunem dosarul cu actele cerute . asteptam telefon. primit tel dupa 10 zile ca ne mai sunt necesare PUZ, adeverinta ca nu exista revendicari in baza L 10/01 desi eu pun ipoteca pe un tern nu imobil,si certificat urbanistic a carui eliberare dureaza 30 de zile. dupa ce depunem si aceste acte de care nu se pomenise nimic si care nu stiu la ce le folosesc urmeaza extras carte funciara care dureaza cam 2 sapt cam asta e cu creditele rapide de la unele banci. banca e volksbank. deci numai de bine despre ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

astia sunt renumiti...DAR cam asa se intampla la toate bancile care dau credit cu ipoteca, pentru ca sunt niste etape peste care nu poti sa treci! Nu la acest tip de credit se spune la TV ca dureaza putin, la cel de nevoi fara ipoteca...2zile!!

Va rog sa va revizuiti semnatura in cadrul acestui site

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Noi am luat un credit la Carpatica, 100 milioane si am platit 180 milioane (cu comisioane, taxe si alte cele), am avut si unul ipotecar la BCR de care nu pot sa spun ca am fost la fel de multumita (trebuie neaparat sa te interesezi daca dobinda e fixa sau nu, care sint conditiile de rambursare anticipate).

Multa bafta. Decizia cea mai buna o iei doar analizind fiecare oferta in parte.

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

www.conso.ro (comparator credite)

Pentru cei care ati luat credite de la bancile de pe acest site....sunt corecte informatiile ref. la DAE si alte conditii ???

Mergi la inceput

geniest: acolo sunt informatii generale...intotdeauna cand ajungi la banca gasesti si alte txate si comisioane aparute plus altefel de cheltuieli...poti doar sa te orientezi, dar nu o lua de total buna; noi facem multa munca de teren, realizam topuri pe credite si niciodata daca am mers la acesi banca dar CONSILIERI diferiti, nu ne-au iesit sumele la fel, uneori diferenta era enorma!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Un articol interesant si o idee pt. cei care vor sa-si cumpere casa sau apartament, bineinteles calculat la buzunarul si posibilitatea fiecaruia, ca nu toata lumea are 1000 de euro venit/luna:

Casa in rate fara avans

Cea mai buna distributie prin care finantezi avansul la creditul ipotecar cu alt imprumut.
Casa pe bani imprumutati de la banca poate fi obtinuta si fara a avea un avans. Primul pas este contractarea unui credit de nevoi personale pentru a obtine avansul de minimum 25% din pretul locuintei. A doua etapa este efectuarea unui imprumut ipotecar pentru a lua de la banca si restul sumei necesare.
Potrivit normelor bancii centrale, ratele aferente tuturor cre-ditelor contractate nu pot fi mai mari de 40a din valoarea veniturilor contractantului sau ale familiei acestuia.
Potrivit calculelor noastre, ideal este ca rata aferenta creditului de nevoi personale sa re-prezinte circa 15a din venituri, iar cea aferenta creditului ipotecar sa fie de aproximativ 25% din venituri.
Aceasta in conditiile contractarii unui credit de nevoi personale cu dobanda de 10a pe o perioada de zece ani, respectiv a unui credit ipotecar cu dobanda de 7% pe o perioada de 25 de ani.
Mai sunt necesari insa si bani pentru taxele notariale, politele de asigurari de viata in cazul in care banca nu le ofera gratuit, respectiv polita de asigurare a imobilului.
De exemplu, o persoana sau o familie cu venituri lunare de 1.000 de euro poate obtine un credit net pentru nevoi personale de aproximativ 11.500 de euro, pentru care plateste o rata lunara de 150 de euro.
Cu acest avans, poate obtine un credit ipotecar de 34.500 de euro, pentru care va plati aproape 250 de euro pe luna. In total, poate sa cumpere o locuinta de 46.000 de euro, pentru care va plati o rata de 400 de euro in primii zece ani si 250 de euro in ultimii 15.
Daca ar fi avut bani de avans, putea lua direct un credit de 49.000 de euro, adica trei sferturi din valoarea unei locuinte de peste 65.000 de euro. Si ar fi platit o rata de 350 de euro timp de 25 de ani.

http://www.newz.ro/stiri/casa-in-rate-fara-avans_n14253.html

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar(George Orwell)
poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

gata renunt la volksbank. decat un credit bine 2 de nevoi p[ersonale la alta banca. asta dupa ce am pierdut o zi la primarie fara sa pot obtie adeverinta ref revendicari desi am intrat in audienta la primar. concluzia este ca revendicari vor exista inca cativa ani si nu dau ei adeverinta atata timp cast terenul a fost cumparat de la particular. cat despre planul urbanistic de detaliu nu stiu nimic. nu au asa ceva. deci nu stiu cine are dreptate banca sa ceara asa ceva sau primaria care imi spune ca nu are cum sa dea aceste acte. si durta si de faptul ca pt 10000E pun ipoteca pe un teren care face 40000E imi bag picioarele si desi ma vor omori ratele voi face 2 nevoi personale si gata.

Mergi la inceput

mai IRINA, fa- ma sa inteleg: tu vrei doar 10.000 euro (ZECE MII???)daca da- nu trebuie sa pui ipoteca ca sunt credite de de nevoi...fa-ma sa inteleg...

Mergi la inceput

scuze nu m-am uitat ce scriu si nu a iesit chiar ce trebuia. da eu de ex vreau un credit de 10.000E. de fapt mama mea, pt ca eu vreau sa fac un credit imobiliar si am nevoie de avans. deci vroiam 10.000 E si avand in vedere ca salariul ei este de doar 9 mil lei si e singura solutia era sa faca un credit ipotecar punand ipoteca pe un teren pe care il avem in otopeni. in rest cunoasteti peripetiile cu volksbankul. asa ca ne-am lasat pagubase pe varianta de ipotecar. deci mare grija la ce banca alegeti. in rest astept idei si sfaturi. multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu o sa merg tot cu BCR.
Am avut un credit la BCR deschis acum 2 ani, dobanda fiind mare, nici nu mai stiu, cred ca 21 sau 22% la vremea aia.
Acum am ales sa il inchid, si voi face altul, pe 5 ani, dobanda fiind de 12,5%. Vorbesc de LEI. Dobanda este revizuibila semestrial.
Am mai intrebat la ING - la ora asta, ING solicita garantie imobiliara pentru orice suma soliciti. Am zis PASS
Am mai intrebat la BRD. Dobanda e putin mai mica, dar bag seama ca se calculeaza altfe. Pentru ca la salariul meu net (10 mil net) nu imi dadeau decat vreo 90 de milioane pe 60 de luni, pe cand BCR imi da 110.
Pana la urma am decis sa cumulez venitul cu al sotului, sa luam vreo 140 de mil pe 60 de luni. Intre 110 si 140 rata nu creste decat cu vreo 200 de mii. Pentru asta ne trebuie venit cumulat de 14 milioane. Rambursam dupa 60 de luni putin peste 200 de milioane (cum spuneam, dobanda e de 12,5% pe an * 3, vezi cat da) Rata e vreo 3 mil 300 pe luna, cu toate comisioanele si asigurarea de viata incluse.
Un avantaj acum, fata de acum 2 ani, comisioanele sunt incluse in rata. Cand am luat creditul celalalt (27 de mil in acte), am primit in mana doar vreo 25, restul au fost comisioane.
Nu am incercat la banci mici. Eu sunt in principiu client BCR, am un istoric cu ei, am card si depozit tot la ei, platile mi le fac tot de la ei. Cu asta am obtinut punctaj la bonitate, si nu ma tem ca nu mi se va aproba dosarul, pentru ca ei ma pot verifica si vor vedea ca niciodata nu au avut probleme cu mine.
Am mai aruncat o privire la OTP, nu suna rau nici la ei, insa ai grija ca este o diferenta intre calculatorul de credite de pe net si ceea ce iti vor spune ei acolo. N-am priceput de ce, dar este!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput