Mamici de sept-oct 2006 (43)
Raspunsuri - Pagina 4
eloise spune:
Ralukutza am citit postarea ta de la "Doctori de care sa te feresti". Nu cred ca trebuie sa te pripesti sa o califici pe dr ta, daca in rest e ok, ai auzit numai lucruri bune despre ea si iti face o impresie buna la vizite. Medicii sunt si ei oameni, si inca din aceia foarte ocupati si stresati (noi nici nu ne putem inchipui pe deplin cum e sa fii in pielea lor, eu mai stiu cate ceva de la parintii si sora mea, dar tot nu m-as putea pune in locul lor) si din pacate nu au intotdeauna rabdare sa fie super-amabili cu pacientii. Ce sa facem, e un defect al celor din Romania, unde sunt si mai putin instruiti in sensul asta (al psihologiei pacientului, inter-relationare, etc). Unii doctori sunt mai volubili si mai dragutzi, altii mai morocanosi si mai tacuti, dar asta nu inseamna ca o categorie sunt "Buni profesionisti" si cealalta "Prosti" Mai asteapta si vezi cum se comporta de acum incolo
Eloise
22+ cu 
EU
Virsta bebe
_Ralu_ spune:
multumesc pt cuvinte eloise! sper si eu din tot sufletul sa fi avut o zi proasta ca in rest mi-a placut super mult de ea pana acum...dar deh, am fost si eu socata un pic ca ma stiam cu probl si mi s-a parut un pic cam deplasata iesirea ei! de aia nici nu m-am pripit cu concluziile. am expus faptele asa cum s-au intamplat... e adevarat c-am citit numai de bine despre dansa! miercuri ma duc la control sa vad ce si cum...
am uitat sa urez lui itzy-bitzy la multi ani fericiti in continuare cu sotul si...de acum si cu bb! sa fiti o fam fericita si implinita!
pe sandra o pazesc la cotitura sa-i urez si ei la vremea potrivita!
raluca
28+
cu
alexia-maria sau david-christian
album yahoo
album webshots
...vine
alinamoro spune:
Buna fetelor!
Bine v-am regasit!
Noi am fost plecati in concediu, a fost super, dar a fost prea scurt.
In rest suntem ok, bb e bine, burtica creste, mai nasol e ca se umfla picioarele. La fel a fost si la sarcina anterioara, dar s-au umflat mai tarziu, dupa 7 luni, acum vad ca au inceput mai repede.
Vad ca voi scrieti intr-un ritm ca nu se poate tine omul de voi, eu nici nu reusesc sa citesc ot ce scrieti.
Poate recuperez cand voi fi in concediu, deocamdata e cam greu cu timul liber.
Va pup! 
Alina
(27+)
& Dragos
(11.04.2002) pozici
tasia spune:
Am scapat de examene !!!
Am postat azi un mesaj pe la amiaza, am dat sent dar vad ca nu e pe aici
Si m-am chinuit ceva sa-l scriu, asta e...
cri19 Eu vin la intalneala
tu doar sa spui cand si unde ![]()
pufymic vezi ca ti-am trimis un mesaj pe PM, sper sa imi raspunzi cand ai timp 
25 + 
pozele noastre
bebe
eli26 spune:
TASIA FELICITARI
ai scapat! acum mai ai si tu putin timp liber (pina nasti,)ca dupa aia a-ti mananca bb tot timpul
succes in continuare si sarcina usoara !!!
Tina26+ POZE
itzy-bitzy spune:
Fetelor va multumesc fff mult pt urari. Sunteti toate niste dragute. Nici nu ma asteptam sa primesc atatea felicitari. Si eu la randul meu va intorc urarile de bine, si va doresc sa fiti fericite alaturi de sotii vostrii si de viitorii bebei.

Am sa va iau la rand pe toate celor carora nu v-am multumit in cursul zilei de azi, sper ca nu v-am uitat pe nici una si va transmit asa cate un pupic virtual:
Tasia, Martha 78, Pufymic, Mexxa, Vauva, Putzuruca, Zina, Camisol, Cri19, Ely26, Ralucutza

Azi v-am spus ca ma duc sa ii caut un cadou sotului prin magazinul Unirea. Dar cand sa ies de la metrou pe cine vad pe scara rulanta. CULMEA...Pe el impreuna cu un coleg de serviciu. In primul moment am zis ca ma fac ca nu il vad ...si trec pe langa ei, ca sa ma duc prin magazin. Nu am rezistat si le-am facut semn.
In final am fost impreuna ...si ne-am uitat dupa o camasa si cravata ...care sa mearga cu rochita mea de nasa. Desigur ca tot planul meu de a-i lua un cadou s-a dus de rapa.
Incerc maine...din nou...Si cand ajungem acasa imi spune: Eu voiam sa iti iau niste flori sa iti fac o surpriza dar daca ne-am intalnit...

. I-amm marturisit ca si eu tot asa voiam sa ii fac o surpriza dar daca ne-am intalnit...asta e. Oricum ne-am amuzat copios de telepatia asta...
Camisol idei de cadou iti dau dupa ce iau si eu unul
Zina si eu am aceeasi problema cu senzatia de plin dupa ce pap. Si mai simt si ca nu am aer. OFFF
Cri19 ce detalii picante ca v-am spus ...ultima data am sarit eu la propriu pe el ca deja cred ca o luam razna cu visele astea. Lui ii e teama sa nu ne faca rau, mie si bebelinei iar eu ii tot dau tarcoale poate poate...Bietii de ei daca nu au controlul nu stiu ce se intampla. M-ar tine sub un glob de sticla daca ar fi dupa el.
Oanacn misto faza cu papucii

Tasia felicitari de acum odihna placuta!
Flory si Roxana01 voi chiar nu mai spuneti nimic?
Va pup si numai bine
Itzy-Bitzy
27 cu
Ana-Maria
POZE
pufymic spune:
Itzy-bitzy faina faza cu telepatia!
Las' ca tot ai timp sa-i faci cadouri macar vreo 50 de ani de acum incolo!
...si el tie![]()
Oanacn esti beton cu faza cu papucii!!!
Lasa ca macar esti comoda si nu ti se umfla picioarele
!
Tina, Ralu, Ramomar va multumim de complimentele la adresa goangei!
!
Tasia ma bucur ca ai scapt (cu viata
) de examene!Acum sa te pui sa te odihnesti!Iti trimit PM imediat!
Eloise ti-am vazut si eu pozele!Esti tare draguta in rochita aia alba!
(mey fetelor numai gravide frumoase avem in trupa
!!!)
Cri si eu imi fac maine macaroane cu varza ca tot mi-ai adus tu aminte
...si mie-mi plac mult de tot!
Si stai linistita!Si eu ca am deja copil mare ii vad pe altii prost crescuti(si nu gresesc prea des)....iar pe Alesio nu l-am vazut urat cand l-am nascut....era...ciudat!Si imi era ingrozitor de frica de el!Frica! Am inceput sa-l iubesc abia pe parcurs, dupa ce m-am mai linistit....asa ca nu toate mamele sunt innebunite dupa piticii lor cum ies din burtici
!
Acum e viata mea....e totul pentru mine....
Asa ca va fi bine, vei vedea!
Pupici!
Ioana
(27+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik
tasia spune:
Fetelor eu sunt dea dreptul 

Mesajul pe care il cautam si ma ofticam ca nu a ajuns e la capitolul anterior la sfarsit
Lasa ca imi revin eu.... acuma ca sunt invacanta ![]()
eli26 
itzy-bitzy ce funny intalinirea cu sotu'
Las ca data viitoare poate iese serpriza 
pufymic
merci mult de tot. Nu vreau sa fie ieftin, vreau sa fie bine (la dr. ma rtefer) ![]()
25 + 
pozele noastre
bebe
try spune:
Dar stiu ca am ceva de citit din urma...
Laliq, nu stiu ce sa spun… dupa 34-35 sapt .incolo oricum lichidul amniotic nu mai e in cant mare (ca proportie din total sac uterin). Pe la nastere parka e vorba de ceva in jur de 1 kg. Deci nu e greu sa pierzi putin cate putin. Pe mine insa ma mira de ce nu a fost inlocuit lichidul. Cand pierzi lichid intr-o rata mica, imperceptibila pt. tine, coprul ar trebui sa acopere pierderea usor, cel putin asa consider eu. LA fiecare 24h lichidyl amniotic e reinlocuit cu altul nou. Deci iti dai seama in ce ritm produce corpul nostrum acest lichid. N-am idée cum ai putut tu ramane fara lichid fara sa observi. Ma gandesc mai degraba ca nu a fost vorba de o pierdere , ci de o problema la capacitatea de reilocuire…Ti-a zis medical de vreo astfel de ipoteza? Eu stiu, din diverse motive poate corpul nu a mai produs cat a trebuit si in final ai ramas fara…
Cumplita experienta, oricum.
Sympa, control lunar atat timp cat nu am alte motive sa fiu chemata mai des. Si cum totul pare sa decurga normal, uite-ma luant la medic. Am urmatoarea progr. Pe 28, cand facem 6 luni de sarcina. Sincer acum arat ca de 7 luni… am zile cand ma mir si eu de ce burtoi mi-a crescut…dar banuiesc ca in urmatoarea perioada o sa mai stagneze…Sau o fi de la faptul ca burta mea e tzuguiata (desi asa a fost si la alex). Dar ecografii doar 2 pana acum la active si nu se mai prevede nici una la active daca totul decurge normal.
Tamina, cum sa-ti iasa ovarele prin burta? Cred doar ca e vorba de conturul burtii tale. Imediat deasupra oaselor bazinului burta “pleaca” fara limite caci se descrie burtica de gravida, dar cred ca e mai mutl imagiantia ta ca-ti ies ovarele in relief. N-are cum.
Iar miscarile pe care le descrii tu ca-s in dreptul buricului, da sunt bebe. La 20 de sapt. fundul uterului ajunge pe linia buricului. Chiar daca simti msicarile mai sus tot bebe e. Cateodata msicarile se propaga din interior catre exterior in puncte diferite. Deci posibil sa-l simti si mai sus, chiar daca miscarea a fost iscata de mai de jos. Unda de shoc…
Burtica te doare cand faci pipi pt. ca stai probabil prea mult pana sa faci pipi si vezica se umple prea mutlt si ocupa loc prea mult pe-acolo si forteaza alte “chestii” (printer care si bebe) sa stea mai inghesuite. Cand dai drumul la pipi, acea tensiune se relaxeaza si automat uterul se relaxeaza si-si ocupa un pic altfel pozitia ceea ce atrage dupa sine si intinderi ale ligamentelor. De aici poate aceste dureri pe care le descrii tu. Daca trec imediat asta e cel mai probabi l sa se intample. Si eu cand stau prea mutl timp nefacuta pipi am asa o durere surda (dar parka n-as numi-o totusi durere). Daca e o durere clara, vezi sa nu cumva sa ai de fapt o infectie urinara (sunt destu lde frecvente in sarcina) care sa se manifeste acum prin aceste dureri la facut pipi.
Eloise, schimbarea medicului nu e ca la proiectul de diploma, san u te mai ia nimeni odata inceput. Poti schimba medical oricand fara probleme. Doar ai grija sa alegi unul cu ceva recomandari mai de inceredere de data asta. Dar sa stii ca nici la medical meu nu dureaza mai mult de 10-15 minute o vizita cand totul decurge fara probleme si eu nu am nimic de discutat mai in amanunt cu dr. Dar el ma intreaba mereu: iei Materna? Iei Baby aspirin, ai dureri, sunt ceva probleme? Etc. Iar eu daca n-am nimci de “raportat”, normal ca nu are ce sa dureze prea mult. Mi se ia intr-adevar tensiune, greutatea si fac pipi pe betisor (nivelul de glucoza) la fiecare control Mi se masoara fundul uterului, mi se palpeaza burta si ascultam inimioara lui bebe. Astea sunt reguli stat din care nu iese medical meu. Dar tuseu vaginal n-am facut nici eu si nu mi se pare anormla deloc. Tuseul vaginal nu ofera cine stie ce info despre o sarcina. In nici un caz mai importante decat masurarea fundului uterului si ritmul batailor inimii lui bebe. Aici tuseul vaginal e cerut de anumite conditii, nu se face doar ca sa mai vedem cum mai stau lucrurile pe-acolo. Ecogafie… doar 2 sunt obligatorii, restul sunt suplimentare si trebuie cerute de cause medicale ca sa ti se mai faca (altfel nu te opreste nimen isa faci pe banii tai, darn u-ti vine la 200$/buc.). Poate ca e diferita un pic si perceptia despre controlul in sarcina aici fatza de Ro. E adevarat ca nu am auzit pataniile de acolo aici despre medicii ginecologi, e adevarat si ca medicii isi cam fac datoria aici si pacientii au de regula incredere in ei.
Insa la cum ai descris tu ca decurge o vizita la dr. tau, preferabi lsa-l schimbi, mai ales ca nu mai ai deloc in credere in ea.
Cri19, si eu la sarcina cu alex eram in stare sa plec cu tot magazinul dupa mine si as fie iesit mereu la cump., dar ma mai tempera tati care pe atunci n-avea hormone de tatic prin vene. Acum, la a doua saricn,a unde stiu ca tot baiat o sa fie si le am pe toate de la alex, nu ma grabesc sa cumpar nimic. In afara de consumabile noi nu am ce cumpara. Ma mai uit si eu cu jind prin magazine la tot felul de hainute, dar apoi incerc sa ma temperez si sa ma gandesc daca alex are sau nu nevoie de hainute noi. Nu e vizita sa nu primeasca ceva…Iar la cel mic (caruia nici acum nu i-am gasit un nume) stiu ca oricum o sa mai primeasc si el pe langa hainutele vechi de la alex (cel putin alea de pana intr-un an sunt aproape I nstare perfecta, n-a avut cand sa le uzeze).
“Vreau sa fiu si eu pentru fetita mea asa cum a fost mama pentru mine.Credeti ca am sanse sa ma mai transform la varsta asta?”
De-ai stii ca de dragul lor ne transformam in orice!!!!! Ai sa vezi, osa stai si-n cap si-n maini de stii ca asta e cel mai indicat/bine/sanatos pt. copilul tau. Datorita acestor mcii mogaldeteze devenim ma ibuni cum spunea mama gandacica (pe unde-o mai fi umbland?)
Ignatica, ai grija de tine cu placenta previae… din pacate daca ti s-a pus deja diagnosticul definitive, lucrurile pot parea suportabile pt. tine si crezi ca poti “duce”, dar uneori si eforturi usuale iti pot provoca neplaceri. Ai grija si previne orice effort.
Aramantina, pana la urma ai nascut vaginal, sa inteleg? Sau acum vrei vaginal dupa cezariana (aici e posibil, desi prin Ro nu prea am auzit medici sa incurajeze vaginala dupa cezariana). Iar chestia cu ruptul apei: doar 25% (parka, nu-mi mai aduc bine aminte procentul) din femei experiemtneaza ruptul apei inainte de declansarea contractiilor. Si eu mult itmp am trait cu impresia ca epicul nasterii asa este: ti se rupe apa si apoi apar contractiile.
Susa, poate e o infectie urinara (si in astfel de cazuri poti sangera), dar ma mira sa ajungi la sangerari de la infectie urinara fara sa ai dureri…
Susa, o idée ar fi sa porti tampax pt. cateva ore ca sa vezi daca sangerarea provine din vagin. Daca tamponul va fi murder de sange pe varf, atunci e din interior, daca e doar la baza, sangerarea vine de la uretra, deci de pe canalul urinar.
Mai, voi ma speriati cu caruturile de 20 mil. Adica pretul ma sperie…Pai aici un carut sofisticat e pe la 350-450$ canadieni care parca inseamna vreo 25.000/1$cdn.Deci ar insemna in jur de 10 mil. Dar 20.000.000? Ce-are frate, e cusut cu fir de aur? Raman la parerea mea ca vanzatorii exploateaza foarte tare acel sentiment de care vorbea Cri19, “vreau sa cumpar ce-i mai bun pt. bebelusul meu”.
Hai ca ma duc la culcare ca fi-miu imi tot da cu sutul doar doar oi pleca la culcare (sa se relaxeze si el in burtica si sa nu mai stea ghemotocit cand sta mami pe scaun. Termin de citit/raspuns maine.
.......in 24+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi