Fetele din America (76)
Raspunsuri - Pagina 7
ruxij spune:
Pai e avansat. Sper sa nu se plictiseasca la K si daca da, vorba ta, il dau ei inainte mai incolo cum a fost cu baiatul lui ocebine.
Laura _Oprescu spune:
Andrada, way to go!
noi am patit anul asta o chestie...adica am primit report cardul de obicei fara minusuri ...e vorba de al doilea ....surpriza Rares avea minus la :listen well, follow directions si works quietly...no, ii fac cupilului teoria de rigoare ,etc etc...ajung la sedinta cu parintii, incepe sa il laude, si am rugat-o sa trecem la partea importanta care trebuia discutata...ea habar nu avea ca scrisese asta, dar ca explicatie mi-a spus ca Rares termina primul la testele din clasa ,el si o fetita , si incep sa vorbeasca ...intre ei cu ceilalti...ma rog si deranjeaza .Era evident de ce...ei in clasa intai au facut adunarea cu 0 parca sau si cu unu..nici nu mai stiu...in timp ce temele erau cu adunari si substractii cu sutele...eu am crezut ca ptr toti copiii sunt la fel,dar am aflat ca nu.Insa testele erau la fel , si normal ca Raresu era plictisit si trata cu superficialitate...no, pana la urma a temrinat cu bine,acum e posibil la clasele comune a doua cu a treia,desi nici eu nu-s decisa ..prea bine daca sa il las au ba...om vedea...dar cred cu tarie ca un copil care poate practic sa faca activitati de competenta altora mai mari, nu neaparat este emotional pregatit sa le faca fata si celorlate provocari...trebuie avut mare grija cum impacam si una si alta...cred ca imi repet mie insami acum:))
Andrada spune:
Cum ziceai, or sa fie atunci mai multe sa consider, daca o fi si-o fi... Asta iarna era la gradinita o rusoaica de scria poezii cu ortografie perfecta.
Partea funny e ca engleza lui Marcu e ceva intre finding Nemo si cea literara (ca de unde altundeva sa stie baiatul:))?
Asa ca in aceeasi fraza poate folosi si "cut me some slack" si "although".
S-ar putea sa nu se plictiseasca la gradinita, inca mai are probleme cu lower si capital letter, n-am facut regulile fonetice (decit niste cintece de pe internet, oricum nici eu n-am retinut).
Si Marcu a avut odata o "insubordinare" ca Rareshu. Unui baietel ii curgea singe din nas si educatoarea le-a spus tuturor sa stea pe loc in timp ce ea l-a dus pe baietel la baie sa il spele. Numai Marcu n-a vrut cu nici un chip sa asculte (cica era ca transfigurat)si s-a luat dupa ei si a stat la tot procesul. Si ea a fost uimita de obicei asculta fara sa clipeasca (chiar rideam cu tac-su ca are sanse sa devina teacher's pet), toate educatoarele il iubeau (baiet singur la printi, se simte mai bine intre adulti),
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
diana_n spune:
Bic pentru certificatul de nastere romanesc intra pe site-ul consulatului de care apartii sa afli info. Eu am trimis la consulatul din NY prin posta toate actele pe care le cereau si un money order de 30$.Dupa 1 luna (asta era termenul) am sunat, certificatul era gata. Daca ambii parinti sunt romani, doar unul din ei se poate duce la consulat sa-l ridice, daca nu, trebuie sa mearga amandoi.
Diana si Petrut (3 oct 2005)
CRISMIR spune:
Fetelor ,eu i-am facut certificat romanesc lui Robert si a durat 2-3 luni(nu mai stiu exact),dar stiu ca m-am enervat ca a durat mult...cica trimite-au nu stiu unde la Bucuresti(noi fiind din Bv si acolo ne-am si dus sa-l facem la primarie) la ambasada,sa il i-a in evidenta...chestii tare ciudate!!!
ALEX si noi mai vrem
SINZI sa nu uiti sa pui pozele...va si ne vedem maine?!...suntem acasa pana la 12,daca nu miercuri!
Mirela si Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI
sinzi_ana spune:
Mirela, astept sa vad ce face Monica...si te sunam!!!
Eu sunt un pic dezamagita de ce se lucreaza aici cu copilasii la graidnita.
Sper ca la montessori sa fie un pic altfel ca nu stiu daca o sa am timp sa lucrez ceva cu el acasa...
Inafara de lipit si cate o litera pe zi (de colorat si probabil invatat) nu am vazut ca fac altceva...
Acum cred ca singura "piatra de hotar" este sa invete limba cat mai repede...si sunt un pic ingrijorata ca faptul ca nu o stie il trage un pic inapoi...
Pt ca la 3 ani cand am plecat din Ro, David stia toate literele, sa citeasca cuvinte simple, stie numerele, poate sa povesteasca o poveste sau un desen animat, poate sa deseneze si sa reproduca desene simple (insa nu coloreaza ca se plictiseste)...stie toate formele si are un joc in care din forme poate sa construiasca tot felul de chestii (de ex patrat si triunghi o casa..plus geamuri si usi) si mai complicate (ca un submarin), a inceput sa scrie si cateva litere (dar dupa puncte)...in fine...stia destule...
Si io ca o mama putin (mai mult) batuta in cap....imi e teama ca aici sta pe loc
De abia astept sa inceapa montessori...
Dar, poate ca Andrada aduc si io bunicii profi aici...hihi...pt meditatii!!!
Andrada, cand a inceput Marc sa citeasca in engleza? David stie literele si in engleza, dar inca nu intelege cum sa le citeasca in cuvant...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
Elenalove27 spune:
sanziana , bine mai, dar voi mergeti tot timpul la Mirela in vizita ? la mine nu vreti sa veniti....
Elena15+
POZE
CRISMIR spune:
ELENA,cum sa nu,venim,dar nu am primit invitatie...fixeaza ziua si noi suntem prezente... si poate daca te simti mai bine acum reusim sa ne mai vedem
Maama da ce Sinzi tu iti faci probleme de acum ca nu citeste si nu scrie si faze din astea,pai are doar 3 ani!!!!!!...cred ca exagerati un pic mai fetelor...sunt sigura ca David va vorbi engleza de 100 de ori mai bine ca voi si va fi destept,dar acum lasatii mai sa aiba copilarie,ca au timp sa invete toata viata,de cand incep clasa 1 s-a terminat cu copilaria,joaca si nazbatiile,nu credeti ca ajunge!!!!!!!!...scuze daca am deranjat, dar mi-am dat si eu cu parerea!
Mirela si Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001 1 anisor AICI
adriana spune:
Salut ..
daca tot e discutia despre kindergarden, puteti sa-mi dati si mie niste info, plizzz?
Noi am vrea sa venim cu copii in USA, NY, prin octombrie ca sa-l dam pe baietel(4 ani si 6 luni) la gradi sa invete limba engleza.
Acum, eu sunt tare in ceata. Nu stiu unde pot sa-l dau, am fi vrut sa mergem la o gradi greceasca (ST Irene greek orthodox Church) dar nu stim daca ni-l primeste.
E vreo restrictie legata de zona(nu stam pe langa ei), sau de varsta?
Trebuie testat la ceva?(desi nu cred, ca nu stie boaba de engleza
Care din voi ati venit cu copii mai marisori in USA(stiu de sanziana) cum s-au adaptat si in cat timp au invatat limba?
Si daca ar fi sa-l inscriem la o gradinita, trebuie facuta inscrierea de pe acum, din vara(ca in Ro) sau putem sa-l inscriem si atunci, in octombrie?
As avea nevoie de niste lamuriri, daca puteti, stiti, v-as fi recunoscatoare
A&C&O
Elenalove27 spune:
da mei Mirela, eu va invit mereu dar vad ca nu vreti sa veniti :(
eu nu fac prajituri ca tine ,de asta cred ca nu vreti sa veniti pe la mine , nahhhacum stiu si motivul.
eu azi sunt acasa , fac ordine,spal,stau cu alvarica... si citesc pe forum retete de imi lasa gura apa
am incercat sa fac si eu caltite zilele trecute si am arucat tot la gunoi si am afcut bucataria plina de ulei,oua si faine...cand a venit sotul mi-a spus ca mai bine sa stau linistita si sa nu mai incerc nimic ca imi aduce el prajituri cate vreau
pup merg sa strang dupa alvarica ca a scris peste tot
Elena15+
POZE