Fetele din America (76)
Raspunsuri - Pagina 4
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Sanca
Siminaf, de ce incepe copilul de la pre-school direct la clasa 1? Nu face un an de Kindergarden?
(pura curiozitate).
Si eu ma intrebam acelas lucru, mai ales ca Bogdan al meu e nascut tot in 2002 si am impresia ca si Andrei la fel. Bogdan la anu' va merge la Kindergarten, e nascut in Feb 2002 si anul asta nu cred ca putem sa il inscriem pentru ca nu are 5 ani impliniti in August. La anu' nu cred ca il putem inscrie in clasa I pentru ca nu va avea 6 ani impliniti pana in luna August. Sau se poate? Daca stie cineva ca l-am putea inscrie la scoala publica la kindergarten inainte de 5 ani si in clasa I inainte de 6, spuneti-mi si mie, ca mi-ar conveni mai mult, mai ales dpdv financiar, n-am mai plati.
ocebine spune:
Alex al meu incepe clasa I inainte sa aiba 6 ani impliniti...este nascut pe 24 noiembrie 2000.
Se poate, intrebati la scoala.
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
Sanca spune:
La scoala de stat au cut off age - si mi se pare ca e 1 Noiembrie. Daca e sa inscrii copilul la 5 ani neimpliniti pentru K si la sfarsitul anului nu e in rand cu ceilalti copii, mai repeta clasa odata.
Aici K este intensa - invata numerele pana la 32 si sa citeasca, sa scrie cuvinte, nu numai litere.
ruxij spune:
M-am uitat pe site-ul scolii noastre. Scrie ca pt. kindergarten trebuie sa aiba 5 ani "as of August 1st 2006". Si nu e gratis, e cam 300 pe luna!!! In cazul asta nici nu ma mai agit. Inainte de 6 ani parca nu l-as da la scoala, ca e nascut in Feb si ar insemna sa il dau la 5 ani si 6 luni, mi se pare cam prea devreme.
Sanca spune:
Ruxi,
e scoala de stat sau private school?
San Diego School District nu cer nimik pentru K, iar unele scoli au pre-k gratis.
Siminaf spune:
Deiu nu e nascut in 2002, ci in august 2000. A fost la kindergarten unde am stat inainte, anul trecut, dar putin. Apoi ne-am mutat, iar din oct-nov anul trecut a fost la o scoala de stat din zona noastra, dar la clasa pregatitoare. Poti s-o consideri kindergarten sau preschool. Si asa e, au invatat sa citeasca, sa scrie, sa socoteasca, de toate. Si doar daca nu recupera suficient mai raminea un an la preschool, altfel, chiar daca nu va avea 6 ani impliniti la inceperea scolii, va merge la first grade. Mie-mi pare rau, ca avea 2 teachers f. k lumea aici, un tip si o tipa. Am mai vazut si altii, dar astia chiar erau cei mai atenti si implicati cu copiii lor.
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Virsta Ralu
Home, wherever you are...
Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Sanca
Ruxi,
e scoala de stat sau private school?
San Diego School District nu cer nimik pentru K, iar unele scoli au pre-k gratis.
E de stat, asa stiam si eu ca la stat e gratis, d'aia ma grabeam ca acu' dam cam 500$/luna la preschool si ziceam ca n-ar strica sa scapam. Zice pe site: fees for K: nine payments of 278$, deci nu chiar 300.
Sanca spune:
Si baiatul meu a avut un profesor super de clasa 1. A bagat militaria in ei, i-a organizat, si s-au si vazut multe progrese.
Conteaza mult la ce profesor cade. Unii asteapta sa vina copilul la scoala cu notiuni de algebra din clasa 1, ca sa-si bata ei capul mai putin.
Maine e ultima zi de scoala, si vreau sa-i iau un Thank you card si un gift card la Bookstore, ca in mai nu am fost destul de organizata cand au avut teacher apreciation day.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by ruxij
M-am uitat pe site-ul scolii noastre. Scrie ca pt. kindergarten trebuie sa aiba 5 ani "as of August 1st 2006". Si nu e gratis, e cam 300 pe luna!!! In cazul asta nici nu ma mai agit. Inainte de 6 ani parca nu l-as da la scoala, ca e nascut in Feb si ar insemna sa il dau la 5 ani si 6 luni, mi se pare cam prea devreme.
Daca e nascut in Feb...lasa-l. Nick e nascut in Februarie 1998 - am cite un copil de caciula pentru fiecare exemplu. A inceput PreK la 4 ani si 7 luni...ulterior el a avansat repede si l-au dat o clasa inainte (a facut Kinder si Clasa I intr-un singur an). Io zic sa-l dai mai tirzior si daca e prea pregatit incearca aceeasi metoda.
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.
ruxij spune:
Simina, sorry, am avut impresia ca Andrei e tot in 2002.
Iote scoala noastra aci:
http://www.wl.k12.in.us/cumberland/roundup.htm
Zice, pt K:
Bring a birth certificate or passport and a record of the child's immunizations.
Students must be 5 years old by August 1, 2006.
All day or half day kindergarten available.
All day kindergarten fees = 9 payments of $278