Fetele din America (76)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

acu sa vedeti ce cautare pe paginile 3-4. uf, pana acum eram mereu pe prima pagina cap de afis!
aacentul nu ti-l pierzi toata viata, apropos de discutiile despre limba. mie mi-a spus si pediatrul si citisem si eu, cei care invata inca o limba straina inainte de a implini 10 ani (sau, ma rog, mai multe), nu vor avea accent in nici un adin ele. dupa aceasta varsta, insa, situatia se schimba. asa o fi?

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

teoretic asa e desi eu cunosc o hispanica , e de la varsta de 9 ani in sua dar are un accent puternic mexican. Probabil n-a iesit din comunitate . cred ca e ca si cu maghiarii in romania. daca stai numai printre romani - sansele sa scapi de accent sunt mici decat daca interactionezi puternic cu americanii .

PS eu stiam ca pana la 7 ani inveti orice limba fara accent era ceva in legatura cu starea corzilor vocale- am uitat

Apropo de accent la maturitate-la universitate in timisoara exista o profesoara din franta care vorbeste perfect limba romana. nimeni nu stie ca e din strainezia si a ajuns in ro tarziu dupa 40 de ani cred.
de asemenea am o prietena care sta in anglia de 7 ani - de la 18 ani - si lumea o intreaba din ce tara vorbitoare de engleza e - nu are accent britanic dar are accent de vorbitor nativ de engleza.
Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Michelle, cu accentul depinde de cat te straduiesti, si cat talent ai la limbi straine. Ma dau de exemplu, nu ca sa ma laud, ci ca sa iti spun ca e posibil sa vorbesti fara accent chiar daca inveti o limba straina in adolescenta. Si-ti mai pot da exemple. Deci teoria cu cei 7 si 10 ani nu prea "tine". Eu aveam 18 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

pai cred ca teoria aia se refera la 99% din populatie - zic si eu un procent asa . Evident ca exista si exceptii intotdeauna.
Sa inteleg ca tu ai venit in SUA la 18 ani si nu isi da lumea seama ca nu esti nascuta in america?? mare realizare- jos palaria
Stiai limba inainte?? Sau nu stiai deloc engleza si ai invatat-o cu accentul lor?

Michelle

Mergi la inceput

Da, Michelle, nu stiu ca nu-s "de-a lor". E drept ca am facut facultatea aici. Stiam germana si engleza scrisa si citita, la capitolul conversatie, nik, doar n-am avut cu cine sa ma conversez in Romania in engleza. Dar mi-am dat toata silinta sa-i ajung si sa-i intrec, asta apropos de ce zicea Pisik, cu limba engleza a americanilor. (BTW, ii dau dreptate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Eu am un prieten la NY plecat din Romania cu parintii la 11 ani, acum are vreo 32. La cata engleza stiu eu mi se pare ca nu are nici un fel de accent, ca si tiza, e de al lor. Mie mi-e cam rusine sa vorbesc in engleza cu el. Pentru ca a locuit in (citez) "mahala" vorbeste spaniola ca in telenovele. Romaneste vorbeste frumos si fara accent, dar nu pricepe toate subtilitatile, am spus o data o gluma si nu a inteles, plus ca mie de ex imi zice "guritza", ceea ce nu cadreaza cu relatiile dintre noi. E mai disperat ca mine sa mearga in Romania, merge des si vrea nevasta romanca, ferm si hotarat (in fine aici suspectez o mare cantitate de alintare, da' cica romancele sunt frumoase si sensibile).

Mergi la inceput

Tiza, nu mai zic nimic de romance vs americance, ca risc sa isc vreo polemica iarasi (a mai fost, nu stiu daca iti aduci aminte), dar referitor la fizicul lor ii dau totusi dreptate. Cat priveste subtilitatile practic nu ai cum sa le pricepi decat daca locuiesti intre ei. Nici baiatul meu cel mare nu pricepe expresii si subtilitati (romanesti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orhidee spune:

Eu stiu ca sunt cursuri de cizelare/reducere a accentului si ne tot bate gandul sa ne inscriem la un asemenea curs. Ideea este nu ca ne-am dori noi sa scapam de accentul est european, ci de faptul de a distrage atentia de la accent ca sa fii perceput mai usor, sa nu dai bataie de cap altora cand te asculta. Cand au avut de facut prezentari colegii mei nigerieni, jamaicani, rusi, etc, eu una nu ma mai puteam concentra la ceea ce spun din cauza accentului[:D, dar altii in cazul meu!!! Profii de pe aici, coreeni, francezi, italieni, iranieni tot mai au putin de accent. Daca ne gandim si la Heliade, care era foarte multumit atunci cand 60% din studentii lui il intelegeau...
Weekend placut tuturor, Orhidee

Mergi la inceput

Orhidee, cursul de cizelare ti-l poti face si singura. Eu cel putin le spuneam colegilor (clasa si la job) sa ma corecteze la pronuntie fara nici o jena. E drept ca aveam alta varsta si acuma nu stiu daca as mai face la fel. Dar pe vremea aia nu-mi pasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

http://community.webshots.com/photo/550940998/2427231670087737923JfdiMm

sa ma laud si io ce copil curajos am!!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput