Fetele din America (76)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Copii mei sant mai cu mot, ca nu vorbesc in romaneste, dar in schimb inteleg totul. Baiatul de 10 ani, cand merge in RO vorbeste, dar cu accent.
Nu stiu ce e cu internetul meu, ca a trimis raspunsul neterminat, asa ca-l editez...
Mai nou, sotul meu se irita tare cand vorbesc cu el romaneste in casa ca nu intelege. Toane si fitze ... Eu i-am zis ca avea tot timpul sa invete romaneste, i-am predat si lectii. Dar la americani nici engleza nu le intra in cap, ce sa mai avem pretentii sa invete si romaneste.
Cu baiatul de 10 ani sant la lectii de predare cum sa citeasca in romaneste, dar am mai scris si ieri, nu prea am talent didactic . ..

Votez si eu sa mutam tot subiectul la Prietenii dintodeauna, ca nu prea ne mai potrivim la Calatorii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Daca nu-l muta Andrada sau Veve intre timp pe urmatorul il deschidem la preteni.

Referitor la copii cred ca tine de firea fiecarui copil, la noi in familie exista o verisoara care a venit aici prin adoptie cand avea 3 ani acum are 14. Vorbeste romaneste cu accent ca matusa vorbeste cu ea in casa numai romaneste dar am ramas masca cand am vazut ca scrie si citeste in romaneste. Matusa a spus ca ea singura a invatat, n-a obligat-o, ba chiar fata se ducea si o mai intreba una-alta. E adevarat ca mai face greseli gramaticale la scris dar mi se pare extraordinar ca a vrut sa invete singura.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Ai mei sant mai caposi si puturosi. Iar eu .. ....
Daca ar fi avut copii de varsta lor sa comunice cu ei in romaneste, cred ca ar fi fost mai motivati si si-ar da si eu silinta.
Asa ca, in concluzie, Laura, venim la tine in vacanta o saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

si la noi in casa se vorbeste numai romaneste, engleza o folosim cand romana nu mai face fata, adica in situatii limita: am observat ca juniorii asculta mai bine de mine daca indicatiile sunt in engleza, nu stiu de unde obedienta asta pe linie lingvistica, cert e ca [deocamdata] merge.
de cand cu colectivitatile, vad ca engleza devine prioritara si ca anumite subiecte nu se pot desfasura decat pe limba lui shakespeare, de exemplu ce se petrece la scoala ii e mai usor sa-mi povesteasca in engleza, chiar daca eu insist delicat si aduc vorbele pe panta limbii materne. si-atunci situatia se caraghiosleste si mai si, descrierea activitatii de la scoala e pigmentata de "am facut playing", "am facut writing", "n-am avut writing pe green page" (o hartiuta de comunicare profesor-parinte, unde ne spunem pasurile zilnic).

nu stiu altele cum sunt (ca mamicile se streseaza mai tare decat taticii, nu-i asa?), dar eu sunt impacata cu ideea amestecului astuia verbal, ma amuza pana la un punct, cand trec de el... mai vedem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

mi-a venit si mie autorizatia de lucru. si am cerut SSN. incet dar sigur! daca dureaza si la asta cum a durat ptr autorizatia de lucru pe care de abia am primit-o si ar fi trebuit s-o am in 2 luni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

dulce rau pustiul tau, philip!

noi suntem cele mai motzate cu limbile pe aici. eu ii vb in romaneste iar tac-su in franceza. iar de sapt viitoare o paste o cresa in americaneste, ca engleza nu stiu astia sa vb pe aici.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orhidee spune:

Si apropo de pronuntie, cum spunea Andrada zilele astea, nici eu una nu ma pot lauda cu o pronuntie pura in ghilimele. Sa va povestesc o intamplare de la concursul de spelling; a ajuns la faza pe district scolar, si s-a impotmolit la kilometer, cand ramasesera doar 10 copii pe scena, dar nu ca nu-l stia, ce stia ea de la mine era cu totul altceva Dar nu-i nimic, mai nefericita am fost eu decat eaSi am tot cautat cum se pronunta dupa ce a trecut evenimentul. Deci sa mai incolo si incoace, e greu, dar cand mai vin si mamicile pe capul lor cu lb. materna, ca nu cred ca sunt singura.
Asa cum zice Sanca daca nu sunt si motivati, nici nu au de ce sa se mai chinuie cu ro, pt ca si engleza are fineturile ei.
Mult noroc si spor tuturor, Orhidee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela29 spune:

Okay... am ratacit subiectul. Dar se rezolva toate cu putina rabdare.

Sanzi, Mire, facem o "programare" la Cuckie Cheese sambata sau duminica? Poate se intalnesc si baietii la un tenis si noi sa fericim copiii. Astept sa faceti programarea si sa ma anuntati si pe mine. Va pup!!!

Mire, noi nu ne ducem la parada ca e astazi la 2pm si nu prea pica bine peste programul nostru. Incearca sa o urmaresti la TV, ca va fi transmisa in direct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Alex, ce parada???
Da...facem o programare...mai bine duminica, ca noi sambata am vrea sa ajungem la o petrecere cu trenrui...am gasit in revista parenting!!! hihi...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by pisik 4ever

dulce rau pustiul tau, philip!

iar de sapt viitoare o paste o cresa in americaneste, ca engleza nu stiu astia sa vb pe aici.

Mai ushurel cu aruncatul bitei, pliz, silvuple...

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput