Fetele din America (76)
Raspunsuri - Pagina 13
sinzi_ana spune:
Orhidee, dar voi ati vb cu ea mereu in engleza??? Acasa adica...
Eu am cunoscut o tipa care avea 2 ani cand a venit aici (acum avea 20) si vorbea perfect romana...
Si proprietara complexului in care stam e romana, are 2 copii nascuti aici si ambii vorbesc perfect romana!!!
Deci..ma gandesc ca e destul de greu sa uite...
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
adriana spune:
Orhidee.. multumesc pentru experienta impartasita.
Totusi, cred ca la copii care refuza sa vorbeasca romaneste cu parintii, nu e vorba ca uita limba ci, in mod inconstient, vor sa se integreze mai bine in societate (gradinita, joaca cu copii care vorbesc engleza de la nastere) si efectiv nu mai vor sa foloseasca limba parintilor.
A&C&O
philip spune:
nematics, am sa fac si eu in seara asta pt baiatulmeu. merci!
philip&andreea
copilasi dragalasi
sinzi_ana spune:
Philip ce dulce e baietelul tau!!!!! E frumos foc!!!
Sinzi, Radusi David
David
Llaura spune:
quote:
Originally posted by nefertiti_
vreau sa imi iau o masina beton
Nefertiti, la noi pe raportul de credit aparea sigur Wachovia Bank autonumastiuce, paid as agreed, sigur fara numele cosignerului; din pacate cu mutarea in Canada am aruncat o groaza de hartii, am sa il intreb deseara pe barbatu-meu daca mai are vreun raport de credit vechi sa iti zic exact ce scrie de suma. Nu stiu cum e cu dealerii astia; noi am cumparat de la Mile One.
Niste prieteni au aplicat exact la 1 an de la sosirea in US si au fost aprobati fara co-signer, cu avans cam 10%, lucra numai el, stateau in chirie si avea un credit card. Eu zic ca sigur o rezolvi pana la urma.
orhidee spune:
Sanziana, noi acasa - adica eu si sotul, nu tu rude; nu tu prieteni; vorbim doar in romana, cred ca as parea ridicola sa vorbesc cu fata mea engleza, mai ales ca eu tin foarte mult ca ea sa stie si romana si tot ii dau explicatii ref. la avantaje. Acum termina clasa a II-a (humanity class) si suntem f. multumiti ca am dat-o la presch, pre-k, inainte de gradi. Dar eu cred ca daca am mai fi avut poate rude sau prieteni si ar fi auzit si pe altcineva vorbind ro., acum ne-ar fi fost mult mai bine. Cu toate ca la un moment dat ne facusem niste cunostinte intr-un orasel apropiat, dar ei vorbeau cu fetita lor si intre ei numai in engleza!!! Fiecare are dreptul sa isi creasca/educe copilul dupa bunul plac. Cel mai mult ma durea cand fetitele vorbeau intre ele in engleza... Unele mamici poate cred ca am ceva la cap!
Adrianasa stii ca tinand cont ca in jur ce aude nu este numai engleza, nu ar trebui sa opuna atata rezistenta, dar o inteleg, nu a fost nici macar un an la scoala in Ro, cand mergem in Ro vorbeste in ro, de citit citeste si in ro povesti, numai ca arhaismele ne omoara!!! O dupa amiaza placuta tuturor, Orhidee
Laura Takacs spune:
Iar ma bag si io. Baiatul meu cel mare are 10 ani si vorbeste aproape perfect romaneste. Da, a trecut si el prin faza cand e refuzat sa vorbeasca romaneste, asta dupa ce a mers la scoala in clasa intai, dar eu am refuzat sa-i rapund, si uite asa l-am obligat sa faca efortul. Nu e vorba de integrare, ei vor sa vorbeasca engleza si acasa pt ca e mai usor, dupa ce 7 ore pe zi o trag pe limba lui Shakespeare.
philip spune:
ma gandeam ca acu ca se schimba titlul subiectului, poate ar trebui sa ne mutam la prieteni dintotdeauna ca noi numai in vacanta nu suntem pe aici...
sanzi, merci, las' ca nici cu voi nu mi-e rusine. pupic
philip&andreea
copilasi dragalasi
sinzi_ana spune:
Al meu copil e defect deocamdata!!! haha!!! Isi da foarte bine seama de diferenta intre limbi...la playground si la gradi numai in engleza vb...cu noi...sa nu cumva sa ne auda ca folosim macar un cuvant in engleza ca se supara tare...
Dar presupun ca toti sunt asa la inceput!!!
Sinzi, Radusi David
David
Laura Takacs spune:
Al meu mai baga cuvinte si propozitii in engleza acasa, dar daca suntem in public, sa-l pici cu ceara ca nu vorbeste engleza cu mine, o "trage" doar in romaneste. Functioneaza pe invers. Cu cel mic e bine, ca nu stie decat romaneste oriunde ar fii.