Fetele din America (76)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns orhidee spune:

Eliade rectific, l-am pus pe celalalt.Orhidee

Mergi la inceput

Laura asta faceam si eu pe vremuri, prin Bulgaria unde facui facultatea si chiar ma corectau, dar dupa cum zici si tu una este sa fii pufulet si alta este situatia acum. Pe aici nu prea te corecteaza, probabil se gandesc sa nu te jigneasca...
Cel mai mult ma ajuta tot copilul la pronuntie, ne mai corecteaza si rade de noi.
Orhidee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

orhidee, io am vrut sa zic, da' am zis sa stau in banca mea
ok, deci nu-i adevarat cu accentul, pai asta nu poate decat sa ma bucre, nu ca mi s-o intampla taman mie, da' mai stii???

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

sanzi, ce curajos e david la numai 3 ani. chiar, numai atat are?

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Eu am un prieten la NY

Baietasul asta are ceva care ma enerveaza rau de tot , are un apartament aranjat extraordinar de frumos, nu ca la mine care parca traiesc in reclama la Ikea si probabil asa am sa traiesc toata viata . Acuma ce sa zic, e si arhitect, da' pe mine care m-am nascut cu ochi de tabla tot ma enerveaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Da, Orhidee, copchii astia sunt de milioane cand te corecteaza! Numai ca (si iarasi revin la comentariul lui Pisik) pe la scoala nu toate cuvintele le invata si ei ca lumea, ca de multe ori eu trebuie sa-l corectez pe al meu.

Eu nu cred ca daca-i rogi tu sa te corecteze nu te corecteaza, doar le place sa se dea "rotunzi"oricum, nu? Acuma depinde si pe cine rogi, stii cum e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Tiza, baiatu' o fii experimentat pe el intai, cu apartamentul, apoi ce sa zic, poate ca acasa vine de doarme numai, sau poate si aia o face pe sarite Nu fii si tu asa de "autocritica".

Mergi la inceput

Philip, cred ca depinde de fiecare cat de mult il agaseaza accentul, pe mine una ma streseaza, si imi place sa fiu inteleasa, de fapt cui nu-i place! Tin minte ca pe vremuri trebuia sa repet de 2 ori tot ce spuneam
Orhidee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

eu sunt trista ca am accent. as vrea sa scap de el tocmai ca sa ma integrez mai bine nu pt ca mi-ar fi rusine ca sunt romanca. Nu am probleme sa ma fac inteleasa , nu mi s-a intamplat niciodata sa se uite cineva mirat la mine ca nu intelege ce spun - desi vorbesc ingrozitor de repede ( defect genetic ) . Am scapat de rrrr-ul rusesc dar sunetele corespunzatoare literelor t,d, o,u is tipic est europene. Laura Takacs - pt ca esti romanca ai putea sa ma ajuti sa-mi lamuresc o chestie . Care sunt dupa parerea ta greselile pe care le facem in pronuntie romanii? adica care litere , combinatii de sunete le pronuntam gresit in permanenta.
Barbatu-mio e indian si mi-e f usor sa-i identific greselile. indienii pronunta frecvent v in loc de w si invers si t -ul si d-ul lor are un accent tipic indian . dar mi-e greu sa ma aud pe mine .

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Da, Philip...3 ani si 4 luni...
Ii place la nebunie apa...si sare in ea fara sa clipeasca!!!
Sare si fara aripioare, dar nu puteam eu sa ii fac poza ca tre sa fiu pe faza sa ajunga la marginea piscinei!!!

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput