Fetele din America (76)
Raspunsuri - Pagina 11
lai spune:
Imi dau si eu cu parerea de parerista ref. la home schooling. Am cunoscut doi tipi care au fost home schooled, unul dintre ei pe o perioada limitata, unu-doi ani in liceu (in Canada), era mult inaintea colegilor si se plictisea la scoala, plus niste probleme emotionale pe fondul unei povesti mai triste in familie - pentru el a fost se pare solutia cea mai potrivita la situatia respectiva, dupa perioada asta a reintrat - cu succes - in sistem. Celalalt tip a fost homeschooled din clasa I pana la facultate, parintii americani nemultumiti de societatea americana si-au cumparat o ferma in Australia si s-au mutat acolo, pe toti cei patru copii i-au educat acasa. La facultate venise inapoi in America, si din punct de vedere academic era extrem de bine pregatit, dar socially awkward (altfel tipu' foarte dragut, dar nepriceput in relatiile cu cei din jur). Acuma nu stiu sigur care era cauza, da' asa parea, ca home schooling combinat cu izolare la ferma din Australia numa' cu fratii si parintii ar fi avut o influenta nu tocmai fericita in sensul asta.
Eu nu am copii si poate cand voi avea, voi gandi diferit, dar la momentul asta nu as alege home schooling din start, ci numa' intr-o situatie speciala, cum a fost prima de care am povestit mai sus. Altfel cred ca scoala are rolul ei de a pregati copilul sa interactioneze mai tarziu cu diversi indivizi in diverse situatii, plus ca poate invata nu numai de la profesori, dar si de la colegi (asta e cu dus-intors, ca poate invata si lucruri folositoare, si tampenii ), plus anumite activitati de grup care pot facilita insusirea unor cunostinte sau alte abilitati gen negociere, impartirea unor responsabilitati, leadership, si in general lucrul in echipa, ca tot se pune accentul pe asta la multe locuri de munca. Asta in speranta ca voi avea acces la o scoala publica buna/ sau sa-mi permit financiar o scoala particulara buna. Daca nu.. nu stiu..
Lai
lexi spune:
quote:
Originally posted by lai
Daca nu.. nu stiu..
daca nu si nu , mai exista (cel putin in districtul de-acilea) niste programe speciale de accelerated learning, pentru care copilasii dau doua perechi de teste, la care scorurile trebuie sa fie marisoare spre mari si in urma carora se creaza o clasa speciala, cu programa accelerata, cu proiecte si activitati speciale, unde copiii sunt stimulati pe masura apetitului si putintei lor de a invata.
eu le gasesc foarte potrivite, mai ales ca se desfasoara in cadrul scolilor normale, copiii nu sunt rupti de mediul academic, doar ca fac mai mult decat ceilalti, ca, deh, pot! :-)
au doua variante, full time si pull out, prima e de 5 zile pe saptamana, a doua e o zi pe saptamana, iar celelalte 4 - la clasa normala.
Lai, taman ce-am vizionat un filmulet a carui actiune se desfasura in catalina island , musai sa pasim si noi prin zona. multam de descrierea amanuntita de acum cateva capitole, ca n-am apucat.
Llaura spune:
quote:
Originally posted by Oana_B
Nefertiti, dar un co-signer nu ajuta? Ca asta ar dovedi bancilor si dealer-ilor ca isi iau banii pe masina.
Co-signerul ajuta sigur, dar isi ia aceleasi obligatii ca si aplicantul principal, si nu multi oameni sunt dispusi sa faca asta, trebuie ceva ruda sau prieten foarte bun.
Eu stiu ca dealerii au de obicei dobanzi mai bune si conditii mai putin rigide la masini decat bancile.
Edit: si credit union e o idee mai buna decat banca.
lai spune:
Lexi, distractie placuta cand va duceti
Fetelor, sunt cu morcovu' foarte adanc in partea dorsala, mi-am trimis pasaportul (romanesc, ca altu' n-am) prin posta pentru o viza si am avut proasta inspiratie sa-l trimit cu priority mail, la care nu ti se da tracking number, i-am pus numa' certified delivery la dus, da' nu m-a dus mintea sa fac asta si la intors - le-am pus in plicul initial un alt plic, cu timbre si adresa la care sa mi-l trimita inapoi, tot priority mail. Stiu ca a ajuns la destinatie (in doua zile lucratoare) si mi-au zis de la consulatul respectiv (din Chicago) ca mi l-au pus la posta vineri. Teoretic ar trebui sa faca doua-trei zile, deci ar cam fi trebuit sa-mi vina pana acum, da' n-a venit.. Ce naiba fac? (adresa de trimis inapoi am pus-o pe cea de la laboratorul prietenului, cu numele lui.. oare mai plimba astia plicul prin universitate si de aia sa dureze mai mult?..)
Lai
ruxij spune:
Lai, eu zic sa mai astepti pana vinerea asta, sa nu te ingrijorezi. Poate nici nu ti l-au pus la posta vineri, cum au spus si se mai intampla sa faca mai mult de doua trei zile. Si apoi dc. l-au pus vineri la incheierea programului poate n-a plecat pana luni.
nematics spune:
quote:
Originally posted by lai
Lexi, distractie placuta cand va duceti
Fetelor, sunt cu morcovu' foarte adanc in partea dorsala, mi-am trimis pasaportul (romanesc, ca altu' n-am) prin posta pentru o viza si am avut proasta inspiratie sa-l trimit cu priority mail, la care nu ti se da tracking number, i-am pus numa' certified delivery la dus, da' nu m-a dus mintea sa fac asta si la intors - le-am pus in plicul initial un alt plic, cu timbre si adresa la care sa mi-l trimita inapoi, tot priority mail. Stiu ca a ajuns la destinatie (in doua zile lucratoare) si mi-au zis de la consulatul respectiv (din Chicago) ca mi l-au pus la posta vineri. Teoretic ar trebui sa faca doua-trei zile, deci ar cam fi trebuit sa-mi vina pana acum, da' n-a venit.. Ce naiba fac? (adresa de trimis inapoi am pus-o pe cea de la laboratorul prietenului, cu numele lui.. oare mai plimba astia plicul prin universitate si de aia sa dureze mai mult?..)
Lai
Lai
vineri l-au pus
simbata l-a sortat posta
luni a plecat cu avionul si a ajuns
marti l-a sortat posta
miercuri a ajuns la universitate
joi-vineri ajunge in mailbox
Muc cel Mic
Ramona J spune:
Adriana, eu am insistat intr-un an sa inscriu copilul la o anume gradinita, care era faimoasa. Am stat noaptea la coada (da, noaptea) si am reusit sa-l inscriu. Era destul de departe de casa, nu mi-a placut mai deloc cum decurgeau lucrurile acolo. Cu toate astea in anul urmator am incercat sa-l inscriu tot acolo dar nu m-am trezit destul de devreme si s-au ocupat locurile. Asa ca l-am dus pe copil la cea mai apropiata gradinita si una din putinele unde mai erau locuri. Educatoarea de acolo era o spaniola cu unghii multicolore. Ce mai, sa mi se faca rau! Dar in doua saptamini am vazut progrese la fiul meu cit n-a avut tot anul la cealalta gradinita. Am fost intr-o excursie cu copiii si am vazut-o pe tipa in actiune. Era nascuta pentru meseria asta.
Deci nu dispera, lucrurile se vor rezolva.
quote:
Originally posted by adriana
Salut ..
daca tot e discutia despre kindergarden, puteti sa-mi dati si mie niste info, plizzz?
Noi am vrea sa venim cu copii in USA, NY, prin octombrie ca sa-l dam pe baietel(4 ani si 6 luni) la gradi sa invete limba engleza.
Acum, eu sunt tare in ceata. Nu stiu unde pot sa-l dau, am fi vrut sa mergem la o gradi greceasca (ST Irene greek orthodox Church) dar nu stim daca ni-l primeste.
E vreo restrictie legata de zona(nu stam pe langa ei), sau de varsta?
Trebuie testat la ceva?(desi nu cred, ca nu stie boaba de engleza
Care din voi ati venit cu copii mai marisori in USA(stiu de sanziana) cum s-au adaptat si in cat timp au invatat limba?
Si daca ar fi sa-l inscriem la o gradinita, trebuie facuta inscrierea de pe acum, din vara(ca in Ro) sau putem sa-l inscriem si atunci, in octombrie?
As avea nevoie de niste lamuriri, daca puteti, stiti, v-as fi recunoscatoare
A&C&O
The best thing you can do for your children is to love your wife.
lai spune:
Multumesc, Lia si Iuliana, m-ati mai linistit.. Sper din tot sufletul sa vina maine, altfel prevad niste nervi in pioneze, ca pretenu' pleaca vineri la o conferinta, deci n-o sa mai fie aici sa-l ia in primire, iar saptamana viitoare plec si eu la univ. mama sa-mi sustin propunerea de teza, si sunt stresata si pe tema asta cat se poate
Intre timp, daca pasaportu' n-a venit, a venit in schimb permisul pentru stat cu cortul in Grand Canyon la sfarsitul lui octombrie (tara arde si baba se piaptana). V-am mai povestit eu ca data trecuta ne-au respins cererea, si acum am trimis-o in prima zi cand era posibil, la 12 noaptea eu eram la Kinko's sa trimit fax
Lai
nefertiti_ spune:
Laura si Oana multumesc mult pt raspunsuri
Cred ca am uitat sa specific o chestie: tin neaparat sa iau un loan mai mare ca sa imi construiesc un credit bun( si nu ma refer doar la puncte ci si la linia de credit) si asta doar ca in 2-3 ani sa imi permit sa imi iau si eu o casa cu un interes bun.As putea sa iau masina cu cash dar nu asta e scopul meu, iau loanul doar pt CREDIT.Ideea cu co-signerul ar fi buna in conditiile in care punctele ar merge pe creditul meu nu al lui. Am persoane care ma pot ajuta insa stiu ca in acest fel nu imi construiesc mie creditul, ci merge pe creditul lui.
Oana,franchise dealer insemna dealer autorizat in vanzarea unei anumite marci de masini, adica dealer VW, dealer Toyota, dealer Nissan,etc.