Fetele din America (76)
Raspunsuri - Pagina 10
Oana_B spune:
Nefertiti, dar un co-signer nu ajuta? Ca asta ar dovedi bancilor si dealer-ilor ca isi iau banii pe masina. Ce inseamna franchise dealer?
Oricum, bine ai venit
Oana_B
Sanca spune:
Andrada, daca ai profesori acasa, ca sa instruiasca copilul, de ce nu faci "home schooling?"
La public school nu o sa mute copilul niciodata cu o clasa inainte, chiar daca e avansat. Cu cat e mai avansat, cu atat mai bine pentru scoala pentru ca o sa aibe "high scores" la testele de stat, si profesorii nu-si bat capul cu el.
Baiatul lui Ana Maria a fost mutat inainte ca e la private school si ei isi permit sa faca asa ceva, ca nu au programa scolara de la stat.
Eu daca as avea macar un gram de talent didactic in mine as face "Home school" cu baietii.
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by Sanca
Andrada, daca ai profesori acasa, ca sa instruiasca copilul, de ce nu faci "home schooling?"
La public school nu o sa mute copilul niciodata cu o clasa inainte, chiar daca e avansat. Cu cat e mai avansat, cu atat mai bine pentru scoala pentru ca o sa aibe "high scores" la testele de stat, si profesorii nu-si bat capul cu el.
Baiatul lui Ana Maria a fost mutat inainte ca e la private school si ei isi permit sa faca asa ceva, ca nu au programa scolara de la stat.
Eu daca as avea macar un gram de talent didactic in mine as face "Home school" cu baietii.
Pai si ce trebuie ca sa faci home schooling? Ceva certificari? Conditii speciale? Chiar sint curioasa.
Desi, parca mai bine se socializeaza la scoala... Nu stiu, acum stau in cumpana, Sanca...
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Virsta Ralu
Home, wherever you are...
Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood
Andrada spune:
S-ar putea sa ai dreptate Sanca si sa nu mi-l mute...din fericire scoala este minunata asa ca nu-mi fac prea multe griji nici daca nu-l muta.
Profesori acasa nu am pentru el, mama stie numai romaneste si spaniola cit de-o telenovela.
M-am gindit la optiunea cu homeschooling, f tentanta ce-i drept, dar sint 3 motive pentru care n-as putea: primul e cel social nu are unde sa-si faca prieteni (iar eu nu prea le am cu grupurile de socializare), apoi cel material (ar trebui sa stau full time acasa) si apoi pronuntia mea in engleza nu e fara cusur (ca sa fiu dragutza). Marcu inca pastreaza east european accent la cuvintele invatate de la mine.
Voiam sa va zic ca i-am luat Banzai:
http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=4564296
aseara cind am venit de la serv i l-am montat, o nebunie, abia daca l-am putut lua pe sus sa-l duc in casa, o fericire pe el, mititelu'
(ma gindeam cu sotzu ca daca l-am fi avut noi cind eram mici...eram nicu ceausescu)
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada spune:
M-am conversat o vreme cu o americanca care homeschool ambii copii, e bataie de cap dar nu e extraodinar de greu. Copiii erau fericiti desi relatia parinte copil se schimba nitel.
Nu, nu-ti trebuie certificari si nici conditii speciale. In functie de stat sint fie niste manuale de urmat fie examene la sfirsit de an, fie amindoua. Exista o intreaga literatura cu homeschoolingul asta, m-ar fi tentat sa citesc dupa o discutie aici pe site, dar sint muuult prea scumpe doar ptr o curiozitate,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
lai spune:
Lia, da, tapas sunt appetizers, in Spania de obicei se servesc la baruri, in loc de alune , sa mearga mai bine bautura si sa se socializeze lumea, nu sunt considerate o masa principala. Insa in SUA am vazut restaurante de tapas, care numa' tapas servesc, si lumea merge pentru pranz sau cina (mai mult cina), de obicei merg cu un grup mai marisor si iau multe si le impart. Acuma tu poti sa le folosesti cum te aranjeaza mai bine, sau numa' tapas si faci mai multe, sau niste tapas la inceput si apoi altceva.
Lai
Sanca spune:
Prima oara ideia cu home schooling nu mi-a placut deloc, ma uitam la ei ca la niste excentrici, sau rebeli impotriva sistemului scolar american. De atunci au mai trecut ceva ani si sant mai inteleapta . . . Sant examene si teste care trebuie sa le treaca copilul in fiecare an, altfel statul si-ar cere dreptul si ar obliga parintii sa puna copilul in scoala. Cartile si materialele sant mai peste tot si la indemana oricui.
Andrada, motivul social e important, si daca nu ai alte mamici care a sa aibe copii de aceiasi varsta, in club, cresti un copilut izolat, ceea ce iara nu e bine.
Water slide e o nebunie. Pretul e rezonabil. Ma tenteaza si pe mine sa facem o achizitie pentru vara, sa-i tina preocupati in vacanta. Oricum am fost criticata de baiatul meu de 7 ani de ce nu ne mutam sa ne cumparam o casa cu piscina. . .
Andrada spune:
Si eu am fost sceptica cu homeschoolingul asta. Stiam ca merge pentru unii, cum era prietena mea care calatoreste in toata lumea in timpul anului scolar, dar apoi mi-am dat seama cu acest homeschooling poti taia o gramada din crapul cu care pierd timpul la scoala. Intre timp m-am cumintit, am luat casa intr-o zona cu scoala buna (desi pretul era dublu cit in alte zone) si acu ma las pe mina sistemului.
Cred ca le place mult apa la piticei, i-am luat anul trecut o piscina conventionala la juma de pretz vreo 20 de dolari de la KB toys, dezavantajul e ca trebuie sa schimbi apa in fiecare zi (o gramada de bani), dar altfel nu vreau curtea ocupata tot timpul de o piscina smechera cu filtre...etc. A fost hitul verii, altceva nu mai voia.
Anul asta am luat porti de hockey si ne jucam fie cu crosele, fie fotbal. (chiar am gindeam ca nu stiu cit a avansat Marcu, dar mamaie are un dribling...).
In general putem face orice, alerga, merge in parc, fotbal, pictam gatim...etc, dar el tot de ziua in care am spalat pubelele si ne-am facut din cap pina in picioare de sapun si apa isi aduce aminte.
Apropo, am doi copaci batrini in curte si m-am gindit sa fac un treehouse (ma rog shedul e o ruina, el ar trebui schimbat primul-poate fac un shed in copac), dar nu gasesc nimic ieftin si convenabil.
Am vazut doar englezii ca vind un fel de cort ridicat pe schele si pe care il pot modfica copiii cum vor dar nu mai gasesc linkul.
Ceva in genul tobeez daca le stiti. Chiar a construit cineva casa in copac?
A
Laura _Oprescu spune:
eu nu-s de acord cu homeschoolingul din aceleasi motive pe care le-a expus Andrada mai sus.Copiii au nevoie de o lume a lor, cu prieteni ,altii decat fratii sau surorile. Cu atat mai mult daca nu au frati. Eu acum sunt insa in alta dilema..clasele multiage..second grade cu third grade.Mi s-a recomandat sa il pun pe Rares acolo,insa nu-s complet decisa.Profesorii sunt specializati pe chestia asta si se pare ca au rezultate bune.Daca Rares ar fi third grader, nici gand, insa asa ca si second grader cica se maturizeaza si e mai stimulativ pentru ei...no, om vedea..
in alta ordine de idei, noi avem water slide .. se aduna toata pustimea cartierului aici.Se distreaza foarte fain si eu cu ei:) .e super pentru vacanta ..