Generatia anilor '70 - '80
Raspunsuri - Pagina 6
aniela23 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puf13 mai multe amintiri aici: http://www.igu.ro/latrecut/ |
Oh,pozele ca pozele, nu prea m-au rascolit, dar fragmentele de video de pe youtube mi-au taiat respiratia. Nu pot sa explic ce simt...sandy belle, mihaela si balanel, reflector....M-au dat peste cap, imi aduc aminte de o viata pe care n-am sa o mai traiesc NICIODATA...Sunt ingrozitor de trista, nu voi mai fi niciodata copil, nu voi mai trai niciodata in aceiasi casa cu fratii si parintii mei, lipsita de griji si de responsabilitati
ANDREEA11 spune:
Prezent 1981!!!
Imi amintesc: gumele turbo, gumele tigari, colectia de surprize, colectia de timbre, colectia de servetele, sifonul, inghetata ploar si sport,pufuletii aia buni, jocuri gen "fata", leapsa, printul si printesa, omu negru...., pantofii Leonardo, tenesii chinezesti, mirosul de ciorba, de la gradinita, pe cravata de soim, snurul de comandant de detasament, mandria cu care imi priveam cravata, trusa de igena de la scoala, revistele PiF, concursurile de desen pe astfalt. Imi amintesc ca stateam in fata blocului pana se lasa seara, imi amintesc ca aveam cheie de gat, imi amintesc ca ma lingeau toti caini, imi amintesc cum urcam in corcodus sau dc nu reuseam mancam toate porcariile de pe jos....
Imi amintesc de oracole, de <<SRTICT SECRET>>, de Depeche Mode, de tabere, de cum am inceput sa practic sportul, etc.
Imi amintesc desenele cu Dalmatienii, Tom si Jerry, Popey de sambata ora 16. Imi amintesc desenele cu Mihaela de la ora 19, Imi amintesc Lumea copiilor de duminica. Imi amintesc ca totusi era frumos...si imi pare rau ca fiul meu nu poate avea ce am avut eu. Mi-ar place sa-l las in spatele jocului , dar cu cine?????
AAAAAAimi amintesc ca prindeam bulgarii cu o croseta bagata in mufa de cablu si dupa 2-3 pumni la tv, insa merita vedeam Heidi,
Si cei mai de pret, aveam o multime de prieteni, prietena mea cea mai buna, actuala nasa a mea este din 83. Aveam 2 ani.....
ANDREEA11 spune:
AAAAAAAAa imi amintesc si batatorul la care toti copii faceau exercitii fel de fel, imi amintesc cum ieseam cu presul afara, imi amintesc sobitele alea din tabla cu care ne jucam, imi amintesc cazematele facute pana si in copaci...Doamne ce frumos era. Noi suntem de vina ca ai nostri copii nu beneficiaza de asta. Noi ca am vrut sa ne modernizam prea mult si sincer cred ca 98 la suta din parinti nu i-ar lasa.
Tudorr spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANDREEA11 AAAAAAAAa imi amintesc si batatorul la care toti copii faceau exercitii fel de fel, imi amintesc cum ieseam cu presul afara, imi amintesc sobitele alea din tabla cu care ne jucam, imi amintesc cazematele facute pana si in copaci...Doamne ce frumos era. Noi suntem de vina ca ai nostri copii nu beneficiaza de asta. Noi ca am vrut sa ne modernizam prea mult si sincer cred ca 98 la suta din parinti nu i-ar lasa. andreea Alegeti viata! Avortul opreste o inima care bate plina de sperante... http://community.webshots.com/user/andreeagogo |
Prezent ...Adriana nascuta in 1976....si io imi amintesc cu drag de batatorul din spatele blocului unde petreceam ore intregi la el ...ne imaginam Nadia ...si ieseam afara cu presu in gradina blocului si ne jucam dea mamele aveam papusi ,seturi din plastic de bucatarie cu farfurii , canite ...si ne jucam toti copii din bloc (si erau multi )dea fatea ascunselea ,sotron ,frunza noi fetele saream elasticul (tin minte ca intr-o zi am desfacut elasticul de la toti nadragii mamaei mele cind sa se imbrace mama ........si stateam in fata blocului pina seara tirziu si nici o data nu s-a intimplat nimic ...acum n-as mai avea curaj sa las copilul pina seara tirziu afara .....si bancile din fata blocului unde stateau vesniiiicccc cite 2-3 pensionare (radio sant)ce supravegheau bunul mers al blocului si daca m-as intinde as scrie 10 pagini ....aaaaa sa nu uit de vacantele la bunici ....superbe ...
pentru anii 70-80
fecian spune:
Prezenta...din 1980
Imi aduc aminte cu placere de serile de vara petrecute in spatele blocului cu satra de copii jucand toate jocurile posibile si imposibile...tragediile prin care treceam cand pierdeam cheia si munca patriotica a fiecarui copil sa ajute la gasirea ei...ca stiam si noi ce urma daca nu o gaseam...
Zilele de iarna cand ne imbranceam pe strada prin zapada si pana ajungeam acasa trecuse o ora si eram uzi pana la piele.
Sau cum ascultam fascinati povestile celor mari despre " sarut" (o mare interdictie si mai ales o mare provocare)..
Copii tembeli ce credeam ca am fost adusi de barza si ca Mos Gerila chiar exista si tocmai l-am vazut sarind de pe bloc.
Vremurile celea, cu micile tragedii si marile bucurii ale copilariei au ramas doar in mintea noastra.
Pacat caci copii nostri nu vor intelege cat de fain a fost tocmai pentru ca nu aveam nimic...decat pe noi si imaginatia noastra...si eram cei mai bogati din lume. Am o pritena de cand aveam 2 ani..Oare copilul meu va avea priteni ata de vechi?
Stateam serile pana tarziu cand venea cohorta de parinti cu jordii in mana sa ne bage in case. Vedeai cum alergam ca bezmeticii noaptea catre case sa nu cumva sa se prinda jordia ceea pe picioarele noastre.
Sau cand ne duceam la bunici si ii mai exasperam cu energia noastra.
Sau imi aduc aminte duminica la ora 4, cand se dadea Mihaela...zburam sa mai prindem si noi macar un minut si apoi cautam cu infrigurare un copil mai norocos care a vazut tot episodul.
Deh...multe ar fi...ramane acum doar un zambet pe sub mustata si o privire melancolica.
Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">Sustin campania pentru reproducere asistata. SEMNEAZA SI TU !
Simplicity is the key to excellency
marchplayer spune:
Si eu ma intreb cand a trecut timpul. mai ieri parca fuse revolutia si eu aveam doar 18 ani. Iaca ma apropii de 40. nascuta si eu in 71.
guma de mestecat tipy-typ cumparata de la bisnitari, blugi din aceasi sursa. Nechezolul, tigari BT si DS, nu fumam dar parintii mei da.
Gogosile cumparate din fata scolii pudrate cu zahar tos(daca aveai noroc). Costume de baie pufinas(daca erai mega smecher si aveai rude prin strainataturi) Espadrile. banane crude invelite in ziar. caramele bulgaresti.
din fericire stau acum intr-un orasel mic si aici copii inca se mai joaca pana tarziu afara vara aproape toate jocurile de care pomeniti.
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete