Generatia anilor '70 - '80
Raspunsuri - Pagina 4
giulia81 spune:
prezenta si eu:nascuta in 81....frumos...a fost frumos...pacat ca a trecut asa rpd.
eu la varsta baietelului meu (5 ani) eram afara in fata blocului de cand veneam de la gradi...acum mi-e frica sa il las singur si daca eu stau si il supraveghez de pe balcon.
la 5 ani mergeam sa cumpar paine, pe baietelul meu nu l-as lasa singur afara din casa pt nimik in lume...
si ar mai fi multe de spus....offfff copilarie fericita!
giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."
arinaa spune:
Doamne ....mi-au dat lacrimile pe parcursul citirii celor 4 pagini.De inghetata impachetata cum e acum untul...care ti se prelingea pe maini si te lingeai pana la coate nu cumva sa faci risipa ...de cozile la portocale,pufarinele se dadeau pe sub mana la fel si mentosanele ...de gustul prajiturilor fara E-uri ...
Am spus prezent in '78
http://tt.lilypie.com/Lg7Ap2.png
geba2001 spune:
Foarte frumos...
De tabara de la Navodari si forumurile pionierilor, de comandantii de grupa, detasament si unitate, de tresele si insignele la care aspiram, de concursurile PTAP si orientare turistica...
Si eu pe aici - generatia '73.
ava27 spune:
PREZENT! an de fabricatie 1981. am prins si eu cele cateva minute de inviorare dimineata inainte de inceperea orelor, intonatul imnului inclasa tot inainte de cursuri.vai de noi daca uitam acasa bentita sau inelul ala de plastic de la cravata.
eram "responsabila" cu statul la coada la panine (normal cu cartela in buzunar)
Nu stiu cum se facea dar le spuneam parintilor sa mergem la padure numai in duminicile cu sot si nu ni se potriveau nr de inmatriculare de la masina.
Am baut suc de la dozator (am prins si varianta aia veche unde paharele erau doar clatite cu un jet de apa si se considerau spalate, si erau 2 variante pahar mic si pahar mare costau parca 25 si 50 de bani)brifcor,aurora,cand aveam pepsi era....
iarna era iarna frate cu troiene mari de zapada, faceam cazemate si ne bateam cu bulgari. cand ne saturam de bataia cu bulgari legam saniutele si faceam un trenulet. ne intorceam acasa rosii in obraji, plini de zapada, de multe ori cu vanatai (de la cazaturile de pe sanie)si morti de foame de la atata joaca.
Am si eu un film pe care vreau sa-l revad RACHETA ALBA. Il are cineva?
ni-na spune:
Prezent.nascuta-n 1971,traita la tara pana-n 1986(liceu)cu venit acasa in fiecare sambata cu autobuzul cu burduful spart,cu practica agricola unde ne duceau gramada intr-un camion descoperit (cine prindea un loc la oblon sau lantul de la mijlocul camionului era fericit)cu porumb depanusat si cules de musetel,cu respect fata de profesori(ce daca cel de mate era unchiul tatii,mi-a trantit un 4 intr-a 7-a de stiu si acum geometrie),cu hartile de la istorie(cred ca aveau sute,cu plansele de la biologie,cu ierbar,cu insectar..........).Altoiam trandafiri in clasa a 5-a,rezolvam probleme din Gazeta de Matematica,beam apa cu o singura cana,cu totii de la un vecin de langa scoala........iar acu ma panichez ca educatoarea fiului meu ii da teme acasa si-i stresat......Alte vremuri,alte timpuri,alta mentalitate.........
carla2005 spune:
'79 ...am ajuns sa avem copii?!! "Noi in anul 2000 cand nu vom mai fi copii", dar vom naviga pe net ...:) super tare generatia noastra!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=35" target="_blank">POZA CONCURS - "primiipasi1"
MsLara spune:
..si eu in generatie.'77!
M-au trecut fiorii amintirilor si m-a apucat nostalgia...Multumesc!
Emma lupta iar cu cancerul
Lali
iulicutza spune:
Sunt nascuta in 84 dar ma regasesc foarte mult in toate lucrurile expuse mai sus.Off ce mi-e dor de anii copilariei!!