de ce sunt urati bucurestenii in provincie ?
Raspunsuri - Pagina 2
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by ellej
Stiu ca nu e "cea mai buna din toate lumile posibile" in Bucuresti, dar e totusi un oras care te primeste. La fel cu romanii care se duc in alta tara; e o tara care ii primeste, nu e prea frumos sa te bucuri de avantajele ei dar sa spui ca e asa si pe dincolo. Ma rog, nu zice nimeni sa ridici in slavi locul respectiv, dar cred ca noi oamnenii ne invatam tare repede cu binele, sau mai binele, si imediat incepem sa vedem doar defectele, iar avantajele ni se pare ca sunt de la sine intelese si oricum le meritam.
Uite, sa nu mi-o iei in nume de rau, nu doresc sa intru in nici o disputa, dar ce intelegi printr-un oras care te primeste? Mi-a oferit ceva orasul asta? Nu sunt in tara mea? Nu pot sta unde vreau atat timp cat muncesc si imi platesc toate taxele? Nu prea am inteles ce vrei sa spui. Eu am locuit si in afara tarii iar dezavantajele din Bucuresti se vad mai bine pentru ca sunt realmente mult mai pregnante decat avantajele. Orasul si oamenii nu mi-au oferit nimic. Noroc ca exista companii straine care investesc aici si sunt locuri de munca mai bune decat in provincie. Acum sunt in expectativa. Daca voi avea o sansa buna, voi pleca cat de curand de aici. Nu am inteles nici ce ai vrut sa spui prin faptul ca ne invatam cu binele si avantajele sunt de la sine intelese. Sau poate eu traiesc in alta lume... ca nu stiu sa fi primit nimic, ba imi stric masina pe toate strazile astea nenorocite iar in mijloacele de transport mirosuri oribile si marlanie cat vezi cu ochii, mizerie, oriunde te duci, inghesuiala si rautate; si nu, nu vad numai aspectele negative si nici nu sunt pesimista, dar asta e o realitate.Avantajul este ca suntem relativ aproape de munte si mare si evadam si noi cat putem de des
Everyone has a photographic memory, some just don't have film.
ellej spune:
quote:
Originally posted by adina0
draga mea, am si eu o intrebare stupida: cainele tau sau voi aveati vreo pancarda pe care scrie sunt din bucuresti? este o atitudine normala a unui om care face ce vrea cu masina lui. iar chestia cu bucurestenii care nu sunt iubiti in provincie apai sa stii ca sentimentul e reciproc!
am fost de curand in bucuresti cu treaba si am luat un bus. o cucoana de bucuresti a binevoit sa se aseje pe mana unei taranci din afara bucurestiului ca asa a vrut ea la ea in oras. e frumos?
si eu am facut facult in bucuresti si pentru mine bucurestiul este o dulce amintire, dar cand vad cum se comporta anumiti locuitori ai urbei care au maxim o clasa mai mult ca trenul, ma apuca niste nervi de ii bag pe toti in aceeasi oala!
poate tu ai venit acolo cu ideea ca esti cineva de la bucuresti si trebuie sa fii tratata ca atare! nu cumva e greseala ta?
Poate a facut-o din greseala?...
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
didita spune:
Giul eu cred ca de fapt tu nu cunosti deloc viata la tara, vezi numai peisajul (minunat) si tu esti in concediu de odihna! Din pacate satul in care ai casuta este locuit de oameni care traiesc acolo zi de zi. Viata lor este foarte dificila si daca ar trebui sa se descurce fiecare singur, ar fii si mai dura. Necesitatea i-a facut sa fie uniti (unii peste altii asa cum tie nu-ti place), chiar daca nu se iubesc. isi cunosc toti viata de la un capat la altul si asa pot avea incredere unii in alti (nu te poti baza pe cine nu cunosti).
Cand traiesti intr-o comunitate atat de mica trebuie sa accepti regulile lor de viata. Daca vii si incepi sa impui felul tau de a gandi (ca doar faci ce vrei la tine in curte!) nu te mira ca oamenii nu te primesc cu bratele deschise. Nu ii accepti, nu te accepta.
Si la faza cu cainele... oamenii la tara nu au caine pt ca este un expemlar frumos, ci pt ca este de folos la casa omului. Nu cred ca nu vroiau sa stea langa un caine, cat ca li se pare ridicol sa tratezi asa un caine. Cainele la tara are locul lui si este inferior omului, la fel ca o vaca sau o gaina!
Cat timp nu ai sa intelegi modul de privi viata al consatenilor tai, nu ai sa fii fericita acolo. Atitudinea ta va fii privita ca o atitudine aroganta si nu vei fii acceptata (doar pt ca spui buna ziua!) Nu cred ca te urasc pt ca esti bucuresteanca ci nu te plac pe tine personal sau mai exact felul tau de a fii.
Pentru cine se intreaba sunt nascuta si crescuta in Bucuresti, dar mi-am petrecut mult timp (ceva mai mult decat o saptamana vara) la bunici la tara.
didita
ellej spune:
Pai n-avem de ce sa ne certam, Joycelin, ca zau nu sunt eu marele fan bucuresti. sunt nascuta aici, dar bunicii nu sunt bucuresteni si dupa cum ziceam mama nici acu', dupa o viata, nu se "simte" bucuresteanca
cand ma refer ca un loc iti ofera avantaje, nu ma gandesc la ceva concret, gratis, parca mie mi-a dat cineva bani sau job doar asa, ca sunt de aici? si eu am invatat, am muncit, ne rupem masina in gropi
s a m d. Dar ti se ofera, prin venirea aici, posibilitatea de a gasi multinationale, teatre, o viata de noapte foarte variata daca asta cauti , adica multe lucuri pe care nu le aveai acasa, nu?
Oana spune:
Didita, ai pus punctul pe i. Cred ca ai mare dreptate. Si eu mi-am petrecut multe vacante la bunici cand eram mica si inteleg destul de bine felul de a gandi al unui om de la tara. Deci, concluzia care se desprinde este ca Giul ar trebui sa se straduiasca sa ii inteleaga mai bine pe consatenii ei, pentru ca daca ea nu ii place acestia vor simti imediat si normal ca nu o vor placea nici ei. Sau daca nu poate atunci sa se reorienteze si sa isi faca casa intr-un loc mai izolat fara oameni...
Oana si Paul (3 iulie 2002)
Ticker_Paul
ellej spune:
"Orasul si oamenii nu mi-au oferit nimic. Noroc ca exista companii straine care investesc aici si sunt locuri de munca mai bune decat in provincie."
eu cred ca orasul e cel care iti "ofera" multinationalele. chiar tu ai zis ca ele nu vin in provincie. Exista un motiv pentru care Bucurestiul e capitala si nu al oras din tara: e mai mare, e la campie etc. Majoritatea facem compromisuri pentru copii sau cariere, nu stam in ce oras ne-ar placea, unde am avea si o casuta potae, ne inecam in noxe si fierbem in 57 mp si patru pereti de bca tocmai ca sa fim acolo une sunt oportunitatile si unde in final e solutia pe care am vgasit-o acceptabila.
Asta am vrut sa zic prin "oferta", nicidecum ca nu e meritul tau ca esti ce esti.
diana21 spune:
Eu sunt timisoreanca si stau de doi ani si ceva in Bucuresti. La fel, am venit aici pentru ca sotului meu i s-a oferit un super job. Eu am avut un mare soc si nici acum nu pot spune ca m-am adaptat. Pe scurt, ce nu-mi place mie la bucuresteni. Sunt foarte stresati si obositi, drept urmare devin rautaciosi si irascibili. Sunt si galagiosi si nerabdatori. Cred ca e normal sa se intample asta, avand in vedere ca unii fac o ora, doua pana la lucru, traiesc foarte mult in zgomot, aglomeratie, mizerie...Cand am venit aici eram gravida si nu-mi venea sa cred cat de grosolani erau taximetristii, vanzatoarele, oamenii de la cozi...total diferiti fata de banateni. Nu prea exista respect pentru gravide si pentru mamele cu copii mici. Sigur, exista si exceptii, dar in mare, oamenii sunt altfel pea-ici. Cred ca cel mai tare simt diferentele banatenii si ardelenii, care sunt de felul lor mai pasnici si mai calmi. Sper sa nu supar pe cineva, asta e parerea mea.
Diana, 28 ani, gemeni/rac
Ianca Printesica si Super Mamica
Poze strumfesti
Poze mai vechi
numeioana spune:
quote:
Originally posted by Jocelyn
Uite, sa nu mi-o iei in nume de rau, nu doresc sa intru in nici o disputa, dar ce intelegi printr-un oras care te primeste? Mi-a oferit ceva orasul asta? Nu sunt in tara mea? Nu pot sta unde vreau atat timp cat muncesc si imi platesc toate taxele? Nu prea am inteles ce vrei sa spui. Eu am locuit si in afara tarii iar dezavantajele din Bucuresti se vad mai bine pentru ca sunt realmente mult mai pregnante decat avantajele. Orasul si oamenii nu mi-au oferit nimic. Noroc ca exista companii straine care investesc aici si sunt locuri de munca mai bune decat in provincie. Acum sunt in expectativa. Daca voi avea o sansa buna, voi pleca cat de curand de aici. Nu am inteles nici ce ai vrut sa spui prin faptul ca ne invatam cu binele si avantajele sunt de la sine intelese. Sau poate eu traiesc in alta lume... ca nu stiu sa fi primit nimic, ba imi stric masina pe toate strazile astea nenorocite iar in mijloacele de transport mirosuri oribile si marlanie cat vezi cu ochii, mizerie, oriunde te duci, inghesuiala si rautate; si nu, nu vad numai aspectele negative si nici nu sunt pesimista, dar asta e o realitate.Avantajul este ca suntem relativ aproape de munte si mare si evadam si noi cat putem de des
Everyone has a photographic memory, some just don't have film.
Foarte corect! Ce bine ca nu am ramas in Bucuresti! Patru ani m-am luptat cu calatorii in troleul 69
Ioana
laura_dimitris spune:
Eu sunt nascuta, crescuta intr-un mic orasel de provincie, langa ploiesti. Cumva, pot sa-i spun "tara" in comparatie cu bucurestiul....
De 13 ani locuiesc in bucuresti. Pentru ca asa am ales eu. Mi-a placut dintotdeauna bucurestiul si-mi place in continuare.
Cred ca nu poti cataloga orasele, la modul general, in functie de trasaturile, caracterele unor locuitori cu care intri in contact...
Badarani care nu respecta femeile gravide, batranii exista peste tot, indiferent de oras.
Si, la fel, poate ca exista persoane la tara sau in alte orase care se comporta (sau chiar simt asta) ca si cand ar "avea ceva" cu un bucurestean. Dar asta, cred ca tine de caracterul lui si nu poti spune ca toti vecinii lui sunt la fel... Si, probabil, daca acea persoana ar fi fost bucurestean... ar fi avut ura pe provinciali.... ca asa trebuie el sa fie... sa urasca pe cineva...
De exemplu, pe mine chiar ma amuza eternul "conflict" intre soferii prahoveni si cei bucuresteni!!
Si spun asta in cunostinta de cauza... de 3 ani circul prin bucuresti cu o masina cu numere de prahova.... Astfel, am prilejul, atunci cand mai gresesc sa scot capul pe geam si sa-mi cer scuze punand: " ce vrei, bai, sunt si femeie si blonda si prahoveanca.....!!!! "
Parerea mea este sa te bucuri de casuta ta, de aerul de acolo si de toate cele ce sunt in plus fata de bucuresti si sa nu iei in seama eventualele mojicii ale unora si astfel sa-i bagi in aceeasi oala pe toti!
semneaza: o bucuresteanca facuta iar nu nascuta, dar mandra de orasul ei adoptiv !!!
am spus "cataloga orasele"... ma refeream la orice asezare, comunitate, comuna, sat etc....
Laura mama lui Dimitrakis
adrienne12 spune:
Draga mea daca in Ro se difuzeaza serialul "As Time goes by" ai vedea ca un cuplu in virsta londonez primeste de la o ruda o casa la tara. Exact asa cum spui si tu, oamenii s-au culcat dupa amiaza si s-au trezit cu vecinii pe cap... e o comedie spumoasa.Ah, Jocelyn mie imi place Bucurestiul dintotdeauna. Acum mi-e dor de Bucuresti. nu l-am vazut de 2 ani.