de ce sunt urati bucurestenii in provincie ?
Raspunsuri - Pagina 3
mira_m spune:
Nu vreau sa intru in polemica dar bucurestenii sunt primii in aversiunea contra celor care nu sunt din BUC( nu sunt de acord cu termenul de provincial).
E normal sa fie valabila si reciproca, nu?
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami & minunea mea ( mai 2004)
ellej spune:
O simpla remarca, de asemenea fara intentii polemice: substantivul "provincie" nu are sens perioativ in dictionar (sau cel putin in DEX-ul din '98 nu avea)
PROVÍNCIE, provincii, s.f. 1. Unitate geografică sau administrativă dintr-o țară; regiune, ținut. #9830; Teritoriu sau localitate dintr-o țară situate în afara capitalei. 2. Teritoriu cucerit de romani în afara Italiei și supus legilor și organizării romane. [Var.: (înv.) provínție s.f.] Din lat. provincia, fr. province.
Sursa: DEX '98
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
Anca Wish spune:
Sunt bucuresteanca, dar nu de putine ori mi s-a intamplat sa aud comentarii rautacioase facute de cunostintele mele in legatura cu cei veniti din alta parte. Ieri eram cu un coleg de serviciu in masina care, la un moment dat, s-a apucat sa injure soferul masinii din fatza noastra cu numar de Iasi, pentru ca indraznise sa vina si el in Bucuresti si, culmea, ii statea si in fata. Asta e.
Cred ca exista o reprocitate, dar nu cred ca e vorba de ura.
Pur si simplu, ne credem mai cu motz.
Pe de alta parte, anul trecut cand mi-a murit mama, datorita conjuncturii am fost nevoita s-o inmormantez intr-un sat din Buzau. Calcasem acolo pentru prima data. Spre uimirea mea, tot satul mi-a sarit in ajutor. Oameni pe care ii vazusem pentru prima oara si despre care nu stiam nimic. Super oameni.
Cred ca un pic de ingaduinta si intelegere nu ne-ar strica oriunde ne-am afla.
O zi buna tuturor!
anca...SIGUR intr-o zi
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
Ah, Jocelyn mie imi place Bucurestiul dintotdeauna. Acum mi-e dor de Bucuresti. nu l-am vazut de 2 ani.
Sincer nu stiu daca ti-ar mai placea la fel... sa locuiesti aici. Rudele mele din America bazaiau de nu stiu cand ca de-abia asteapta sa vina in tara, ca dorul ca nu stiu ce si cand au venit aici in toamna (nu mai venisera, e drept, de cativa ani buni, vreo 6) li s-a facut parul maciuca. Si inteleg si eu de ce. Ma crezi ca le era frica efectiv cand am intrat pe strada stramta dintre blocuri, plina cu masini si se uitau cu ochii cat cepele cand parca barbata-miu masina intre altele doua, la distante de cm? Au observat si schimbarile in bine dar erau ingroziti de inghesuiala, mizerie... si eu stau in Dna Ghica unde nu e chiar asa rau . Mi-era mila de ei...
Da, marlani exista peste tot, dar mie in Galati, de unde provin, sau in Brasov, Cluj nu mi s-au intamplat niciodate faze de genul Bucuresti... nu stiu, parca aici se aduna cei mai multi badarani pe mp. Scuzati-ma...dar asta e opinia mea. Si sper sa plecam de aici intr-o zi. Nu cred ca imi voi putea educa vecinii, soferii sau oamenii din autobuz. Si daca ei nu vor sau nu stiu sa se comporte civilizat, de ce sa fiu nevoita sa-i suport? Se poate trai altfel, in alt oras, in alta tara...
Everyone has a photographic memory, some just don't have film.
ruxij spune:
Parca sunteti la subiectu' America versus Europa sau emigranti versus aia ramasi :))
Mie imi place Bucurestiul asa cum e, ca mi-am petrecut copilaria acolo. As prefera insa sa traiesc intr-un oras mai mic daca as avea job bun. Cam greu, cred ca nu le poti avea pe toate asa usor. Aici stau intr-un oras mic, imi place si nu pot sa ii sufar pe aia din New York
ocebine spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Aici stau intr-un oras mic, imi place si nu pot sa ii sufar pe aia din New York
Ai zis ceva de newyorkezi?
Sa vezi ce zicem noi de turistii care stau cu giturile intoarse in sus si blocheaza trotuarul...pai io am timp de ei trotuarul ala e al meu...si numai al meu....
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by ocebinequote:
Aici stau intr-un oras mic, imi place si nu pot sa ii sufar pe aia din New York
Ai zis ceva de newyorkezi?
Sa vezi ce zicem noi de turistii care stau cu giturile intoarse in sus si blocheaza trotuarul...pai io am timp de ei trotuarul ala e al meu...si numai al meu....
Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
I was just kidding ;). N-am fost in viata mea in NY, din pacate. Data viitoare cand te enerveaza frun turist care se zgaieste, s-ar putea sa fiu io :))
AB spune:
quote:
Parca sunteti la subiectu' America versus Europa sau emigranti versus aia ramasi :))
Mie imi place Bucurestiul asa cum e, ca mi-am petrecut copilaria acolo. As prefera insa sa traiesc intr-un oras mai mic daca as avea job bun. Cam greu, cred ca nu le poti avea pe toate asa usor. Aici stau intr-un oras mic, imi place si nu pot sa ii sufar pe aia din New York
Daca revin in NY si nu ma vizitezi... chiar ca pielea ta ajunge pe bat!
Voiai sa zici ca-ti plac new-yorkezele, stiu eu!
ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)
anamari spune:
a propos de NY- sotul care e provincial(s-a nascut si crescut in Pittsburgh) m-a dus la NY la consulat si nu stia cum sa plece mai repede... a ramas ca data urmatoare ma duc singura , ca din cauza lui nu am putut vedea nimica...
Jocelyn- asa-i, e mai multa pleava in Bucuresti decat in Provincie. Da asta-i si pentru ca asa cum multi oameni muncitori se stabilesc in Bucuresti pentru un job mai bun, multa pleava vine ca se gandeste ca-i rost de capatuiala...
pai daca compari America cu Bucurestiul... E ca si cum ai compara prune cu mere, sau Pittsburgh-ul cu Galatiul- ca de, tot orase siderurgice se cheama ca sunt...
Da sigur ca mi-e drag Bucurestiul, chit ca imi aduc aminte prafaraia si autobuzele mirositoare si....(si probabil ca daca m-as intoarce as sta pe langa Bucuresti si nu in Bucuresti)...Doar sunt bucuresteanca . Acolo m-am nascut, am crescut, acolo-s ingropati bunicii si strabunicii. Probabil daca eram dintr-un satuc micut din Moldova acolo mi se ducea inima, nu c-ar fi satucul meu mai bun decat altele, dar e al meu....
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005
poze de copii cuminti
just my 2 cents
catrinelteodoru spune:
subscriu si io la cele spuse de Didita
quote:
Si la faza cu cainele... oamenii la tara nu au caine pt ca este un expemlar frumos, ci pt ca este de folos la casa omului. Nu cred ca nu vroiau sa stea langa un caine, cat ca li se pare ridicol sa tratezi asa un caine. Cainele la tara are locul lui si este inferior omului, la fel ca o vaca sau o gaina!
la tzara, locul cainelui este in curte, nu in pat cu stapanul. Nu avea nimeni nimic cu tine ca bucuresteanca, tu ii jigneai aducandu-le cainele in spatiul inchis al autobuzului; incearca sa-i intzelegi si tu pe ei, de aici vine atitudinea lor de respingere.
Daca nu te deschizi sa intzelegi mai mult decat ce iti place tie, propriile conceptii, cultura in care ai crescut tu, de ce ai pretentzia ca ceilaltzi sa o faca?
Zambeste-mi!