preturi servicii bona

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anna_Alexa spune:

Giul....
...dar ce cauti tu aici? Cred ca te-ai ratacit....si mai cred ca nu e treaba ta sa dezbati acest subiect delicat...e problema noastra ..a mamicilor...care suntem inebunite de situatie...si nu toate suntem platite ca-n America ..asa ca mai bine stai in banca ta...n-ai dreptate!
Poate ai altceva mai bun de facut decat sa intri pe forumuri de mamici...cauta, eu stiu ...despre ce mai e nou in moda. care sunt ultimele tendinte in materie de imbracaminte..si nu te mai baga in situtii care de fapt te depasesc si lase-ne si pe noi sa traim cum putem...Bafta!
P.S. Cat ate micutul tau Laura de l-ai dat la cresa? E o solutie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

l-am dat la cresa de la varsta de 1 an si 11 luni...
Acum are 3 ani si 3 luni si in septembrie mergem la gradinita ( sper!!! ca locurile de la gradinitele de stat... dar asta este alta poveste)
Oricum, cresa a fost o solutie buna in comparatie cu exemplele negative date de unele bone de care am auzit sau citit....
Bine ca se mai gasesc si femei bune, cu suflet care sa faca treaba asta...

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tedita spune:

draga Giul, as dori sa precizez faptul ca cei 3 mil de care vorbesti cu se dau mamicilor care se intorc la servici. Ei reprezinta bonuri de cresa, adica nu vede nimeni nici un ban in mana. Cu aceste bonuri de cresa nu poti decat sa platesti contravaloarea la o cresa de stat . Sunt foarte putine firme care acorda in acest moment bonuri de cresa. Te rog mult sa nu mai dezinformezi cu asttel de mesaje pentru ca uite asa mai citeste una alta si normal ca in momentul in care vreau sa imi angajez o bona imi va pune problema ca eu primesc oricul 3 milioane de la stat. REPET: NU SE PRIMESC CEI 3 MILIONE BANI CASH. PENTRU CELE CARE VRETI SA DEVENITI BONE, VA ROG SA NU MAI CONSIDERATI CA NOUA NE DA STATUL 3 MILIOANE MOCA. Si mai vreau sa spun ceva, ai tinut sa precizezi ca pe vremea mamicilor noatre nu era concediul platit si nici nu era asa de mare( ca numar de zile) Te rog sa iei in considerare faptul ca noi, tinerii de azi nu am primit nimic moca de la stat asa cum primeati voi, ma refer la o casa. Noi ne chinuim cu rate si iar rate , nici intr-o viata nu strangem 50-60 mii de euero sa ne putem permite o casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tedita spune:

imi cer scuze pentru faptul ca am tot " mancat " din litere si nu a fost foarte coerent mesajul dar asa de nervoasa am fost incat nu stiam cum si ce sa scriu mai repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Eu mu am avut bona la copil, am cunoscut doua cazuri tragice -o verisoara a sotului careia bona i-a ars fetita 9 se iuta la TV si in bucatarie fierbea laptele , cea mica era nesupravegheata ...)si inca un baietel care n-a vorbit mai deloc pana la 2, 5 ani , parintii au pus camere in casa si ce-au vazut i-a determinat sa se mute cu totul din cartier ( femeiea aducea tot felul de barbati dubiosi si fecea sex de fata cu cel mic ).
Nu ma intelegeti gresit. Nu generalizez . dar cand ai exemple de-astea langa tine , e greu sa mai risti. Pe cel mic l-au crescut mare parte din timp parintii mei, mai ult tata ca mama inca lucreaza . Nu e cea mai buna solutie . Tot vei fi nemultumita. ca de ce e rasfatat, de ce nu asculta , de ce , de ce .Nu am avut alta solutie . Eu si sotul ucram la aceeasi firma - a noastra zi de zi. Nu ma poate suplini nimeni .Nu ma simt bine cand stiu ca am pierdut atat de mult din ,,primul si ,,prima facute de iticul meu . Chiar mi-e ciuda ca nu pot sa fac mai mult si ma simt vinovata in fiecare zi. Cand vine acasa - cam o data pe luna , exceptand week-endurile cand o data la 2 sapt. mergem si noi la el , sta cate 2-3 sapt. si incerc sa recuperez timpul pierdut. Sincer va spun ca nu am putut sa am incredere in bone .
Mi-as fi dorit o femeie cum are o prietena din Oradea. O femeie care acrescut 3 copii, curata , cu deprinderi igienice solide , ferma cu copilul dar si dragastoasa . Un membru de familie care are parte de dragostea si atentia tuturor ca doar ea il ingrijeste pe cel mai drag dintre ei . Dar in Bucuresti cel putin ,nu cred ca e posibil. femeile sunt interesate doar de bani , am vazut ce fac cu copii la parculet -ii invata sa faca cafea si ele vorbesc de bani, salarii si unde muncesc mai putin .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maish spune:

Vai fetelor, ma ingrozesc cand citesc ce monstri exista. Eu sunt in cautare de bona si efectiv ma apuca disperarea numai cand ma gandesc ca o necunoscuta va pune mana pe printesita mea(10 luni). Nu stiu in ce parte sa o apuc .......unii recomanda agentiile altii nici sa nu auda....Si prin recomandari e acelasi lucru .......nu tot straina de casa mea si de mine, este? Stiu ca nu poti gasi pe cineva care sa -ti iubeasca copilul asa ca tine dar daca au ales sa faca meseria asta cel putin sa aiba responsabilitate . Cu ce sunt de vina micii ingerasi?

Salutai la\toate mamicile de ingerasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiuras spune:

Sa am plang si eu ca mor!
Bona noastra sta de la 8-18, facem mancare de 3 ori pe saptamana pentru ea si fetita mea (3 ani si 3 luni), are 3 saptamani pe an concediu platit si la sarbatori cadouri. Pentru ca din aceasta toamna incepem gradinita s-a oferit sa ne ajute si la curatenie si calcat. Pentru acest lucru a cerut suplimentar de la 4 la 5 milioane lei. Am spus agreat cu aceasta suma, desi m-a calcat pe nervi din cauza ca salariul solicitat de ea initial si convenit cu mine fusese de 100euro si eu ca proasta ii dadeam 4 mil. Calificarea a fost la locul de munca...Dar asta a trecut.Sunt multumita de ea, fata mea o iubeste si noi o iubim si respectam pentru acest lucru.
Astazi ce m-a enervat:
La angajare acum 2 ani i-am spus ca vara din 1 iulie in 15 septembrie va fi plecata la munte cu fetita si parintii mei. A fost de acord. Parintii mei sunt in putere si se ocupa de gospodarie, gatit, etc.
Bona avut concediu in acest an 1 sapt in iarna si 2 in vara.
Astazi cand trebuiau sa plece mi-a comunicat ca sotul ei nu o lasa sa stea la munte decat 2 saptamani in loc de 3 cat am vorbit. Si cand am intrebat-o daca sotul ei o va plati pentru saptamana cand nu munceste mi-a replicat ca ea la munte a muncit 24 de ore din 24 si nu i-am dat nimic in plus. M-am enervat de foarte tare si sunt foarte dezamagita ca desi eu pe langa bani pun si suflet vad ca suntem trati ca niste oi de muls. Pai ea nu se gandeste ca daca eu dau copilul la gradinita ea ramane acasa sa faca mai nimic!
Imi este frica sa renunt la ea ca nu am cu cine sa imi las fata daca se imbolnaveste la gradi, mai ales acum in primul an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Fetelor...sa va povestesc si eu... Anul acesta am decis sa-mi incerc norocul cu o bona pentru Andrei (7ani)pentru ca anul trecut am avut ca bona soacra si am ramas cu un gust super amar dupa ce bunica copilului meu (de fapt al fiului ei ca este din prima casatorie a sotului meu)mi-a cerut 2,5 mil pe luna pentru a sta cu copilul de la 16,00 (cand il lua de la gradinita) pana la 19,00 (cand veneam eu de la servici) si ca niciodata nu ii dadea sa manance ceea ce eu ii spuneam (meniul preponderent fiind cartofi prajiti cu oua ochiuri).
Anul acesta am cautat printre cunostintele mele si am gasit o bona careia ii dau tot 2,5 mil pe luna si acum, in vacanta a stat cu copilul meu de la 7,30 la 18,30 iar cand va incepe Andrei scoala va veni mai tarziu( adica la 11,30 ca sa-l ia pe cel mic de la scoala). Nu i-am cerut sa faca nimic in casa dar mai imi calca hainele, mai sterge un praf, mai spala un vas...ce-i drept ca si eu sunt foarte atenta cu ea...
Andrei o place foarte mult si sunt extrem de multumita de ea...singura nemultumita este soacra mea care are mereu de obiectat la adresa bietei fete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happymama spune:

Am citit cu mare atentie toate mesajele voastre si recunosc ca am invatat multe din experientele voastre. Si eu trebuie sa ma intorc la serviciu ft curand si sunt in cautare de bona. Azi ma intalnesc cu o femeie pe care am gasit-o intr-un anunt pe internet, iar aseara am stat de vorba la telefon cu alte 10 femei care-si cauta de lucru ca bone. Una singura a mentionat salariul clar la telefon: 250 eur! Toate au folosit acelasi cliseu: "imi plac copiii si de aceea am ales sa fac asta". Asa sa fie! Eu caut pt copilasul meu (de 6 luni) o femeie care sa aiba frica de Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Din pacate iar sunt in situatia de a angaja o bona, am gasit o doamna care pentru 7 mil lei lunar va sta program de 9 ore zilnic. Pentru acesti bani doamna se va ocupa de copil, ii face menajul copilului, mancare, haine, etc, il plimba de doua ori pe zi, ii spune povesti, poezii, etc. Este slava domnului o doamna cu experienta la inca 3 sau 4 familii (nu mai tin minte exact CVul) si cu referinte foarte bune. Din prima zi am vazut ca are intr-adevar experineta cu copiii si ca poate sa puna in practica jocuri si activitati pentru un pusti de 2 ani si ceva. Dar am cautat-o de mi-au iesit ochii ca la melc. Va recomand cu tarie daca aveti bani sa luati pe cineva cu experienta si cu referinte verificabile, sa vorbiti personal cu familiile la care au mai lucrat, nu va lasati pe mana agentiei sau pe povestile spuse la telefon. O doamna cu experienta si care mai stie si o limba straina poate cere 7mil lei, dar o alta doamna care are doar experienta unui nepot, nepoata ar trebui sa fie multumita ca o angajeaza cineva cu 4 mil lei. Una este sa iti cresti nepotul si alta este sa lucrezi in casa straina, unde trebuie sa stii sa te porti si cu copilul, pe care nu ai voie sa il urechezi, trebuie sa stii sa discuti si cu parintii, sa respecti familia si sa poti aprecia respectul primit. Majoritatea cunostintelor mele se plang ca bona se poarta execrabil cu parintii si o tin numai pentru ca se poarta bine cu copilul. Dupa ce lucreaza 1 an macar la o familie si familia ii da referinte bune, hai sa spunem ca poate sa isi mareasca "scorul" dar altfel nu. Si acum ma apuca dracii cand ma gandesc la fosta mea bona pe care dupa ce am dat-o afara pentru furt, ma suna sa o primesc inapoi...ce face ea fara salariu...saraca...si am tratat-o cu maxim respect si eu si sotul pana am prins-o cu matza-n sac.

Si mai exista un "secret": nu va intindenti cu bona la povesti din viata voastra sau din familie, ca i se suie la cap democratia si i se pare ca fara ea nu va mai puteti descurca de nici un fel...ceea ce nu e adevarat, numai parintii nu se pot inlocui.

Andries

Mergi la inceput