preturi servicii bona

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mnarcisa spune:

Colega mea de birou are o fetita de 2 ani si normal a apelat la seviciile unei bone. Intamplator a gast-o shiar la ea pe scare si plateste 3 mil pe luna. Bona ia copilul dim la ea si seara il ia mama de la ea, astfel bona isi face si treburile ei, dar si gateste pentru copil, il plimba, il culca, si chiar o invata si poezii si cantecele. Poate ca ar mai trebui sa mentionez ca salariul colegei este de 5 mil 500. o alta prietena plateste 5 mil dar vine bona si sta cam 8 ore cu copilul si beneficiaza si de concediu platit si masa.

Narcis George si Narcisa

"Cu cat e mai intuneric cu atat stelele stralucesc mai tare."

http://pg.photos.yahoo.com/ph/smnarci2000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Citesc ce scrieti si nu incetez sa ma minunez de ce aflu. In primul rand,vreau sa ii spun doamnei Giul ca mama mea lucreaza in sistemul bugetar,iar o doamna care este in subordinea ei, cu o vechime de mai mult de 25 de ani, are 5 milioane de lei salar. Si femeia aia are responsabilitati fata de unitate, si mai are si fata de familie, ca este mama de doi copii destul de mari. Stau acum si ma intreb,Giul: tu ai sta pana la 2 noaptea la birou sa introduci date in calculator corect, ca sa iti iasa o balanta ca lumea,daca stii ce-i aia? Nu cred, si asta fara sa-i fie platit timpul suplimentar. Si inca ceva,ca pur si simplu m-a socat aroganta ta. Ai calificare speciala, cursuri de psihologie-pedagogie,cunosti limbi straine,stii literatura universala,poti oferi educatie de nota 10 unui copil? Aici, in Uk, daca nu ai toate astea, plus certificat medical de la psihiatru cum ca esti ok la minte si cazier judiciar de la politie,cum ca nu ai avut probleme in trecut, nu se uita nimeni la tine, draga mea. Si sa-ti mai spun un lucru,ca sa vezi cum stau treburile aici, intr-o tara super puternica economic, unde se castiga in medie, de 10 ori mai mult ca in Romania.Eu am o fetita de 3 ani si 9 luni, am o firma destul de puternica, un restaurant destul de aglomerat,muncesc de nu stiu cum ma cheama,ca sa pot conduce astea doua ,alaturi de sotul meu,si in conditiile astea am apelat la serviciul unei bone. Stii cat ii dau si ce ii dau? hai sa-ti spun: locuinta permanenta,separat, masina personala,pe care o foloseste cat timp este la mine, si aduce copilul de la gradinita, masa la discretie,o zi libera pe saptamana,iar in restul zilelor,de la ora 9 la 18. Vine in vacante cu noi in strainatate,ii platim absolut tot,ii facem cadouri,o respectam ,si , in conditiile astea, are £100 pe saptamana,bani de care, practic, nu se atinge. Si e foarte multumita. Si stii de ce? Pentru ca de asta a venit in UK, si stie ca asa se da la baby-sitter au-pair,cum este ea. Si mai mult, are concediul platit,cand ii vin rude din tara stau la ea in apartament ( are un dormitor separat, cu un living micut,baie proprie,si o bucatarie micuta, pe care nu o foloseste, ca mananca la noi),si nu ii cerem nimic chirie pt apartament. INSA, fata stie 3 limbi straine, ii citeste fetitei,se joaca cu ea, o ia de la gradinita si face tot felul de activitati cu ea, educative, o duce la plimbari, o supravegheaza,si sunt foarte multumita de ea. TU,giul, ai face asta?si vreau sa iti spun ca £100 nu inseamna nimic aici, in Londra,mai ales ca stie foarte bine ca noi nu suntem salariatii altcuiva, ci avem propriile afaceri,care merg foarte bine. Si nu mi-a cerut niciodata 1 penny in plus.
ce ma zici de asta, Giul?
Scuze ,fetelor, ca m-am aprins asa. Voiam sa stau in banca mea, insa ma mancau degetele daca nu tastam mesajul asta.
Cum poti avea incredere intr-un om,care in primul rand traieste intr-o alta lume? Giul, tu unde traiesti? Cum poti spune ca iti place sa ai grija de copii si ai face asta din dragoste? ca eu ,in toate mesajele tale, nu am simtit nici o urma din toata pasiunea asta a ta.....

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

CRISTINA, te felicit pentru mesajul tau...e de nota 20!!!!

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

pozele noastre
PETRECEREA DE 1 AN!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

cristina1974, felicitari ca ai avut rabdare sa-i explici lui giul lucrurtile asta. Sunt sigura ca nu a inteles nimc si nici nu va intelege.

Cristina te intrebi Cum poti spune ca iti place sa ai grija de copii si ai face asta din dragoste? ca eu ,in toate mesajele tale, nu am simtit nici o urma din toata pasiunea asta a ta.....
din mesajul ei eu nu am inteles decat o mare dragoste de bani!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Of, am avut rabdare, si daca nu era tarziu aseara,cand am scris mesajul,mai ziceam inca.....
Este inadmisibil,inacceptabil, mi-e si rusine sa le spun prietenilor de aici ca in tara mea se intampla chestii din astea. Pur si simplu nu-si cunosc limitele,treaiesc in alta lume,....inca nu-mi dau seama de ce exista comportamentul asta la unele femei.
Sa aveti o zi cat mai buna si sa va loviti cat mai putin de oameni gen doamna mai sus mentionata.

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Realmente am ramas masca citind acest topic! am vazut preturi de 6 milioane ... pentru persoane necalificate, pentru o munca prestata ilegal! Sa rad sau sa plang, in conditiile in care am colegi care se concentreaza in fata calculatorului 8 ore pe zi si unii dintre ei iau tot atat salarul ...

Si culmea bonei selecte pe care am vazut-o este "nefumatoare"! Ce limbi straine, ce cultura, aiurea!

Eu tocmai am zis pas unei bone care avea multe pretentii si mai nimic de oferit. Nu vrea sa plimbe copilul, nu vrea sa vina de la ora cutare, nu vrea nici aia, nici aia ... Cred ca isi doreste un cec livrat la domiciliu fara sa faca nimic.

Probabil Giul ar dori la fel. Cand se simte singura, sa se joace cu un copilas, dar fiind obisnuita sa stea acasa, nu stiu cat ar rezista solicitarii. Vorba cu fapta rareori converg la asemenea persoane declarat "iubitoare de copii".

Giul, o sugestie: exista oferlinate unde poti sa iti exerciti din plin pasiunea, pe gratis! Daca te tine, vei primi in schimb afectiune neconditionata si vom recunoaste ca ai avut tu dreptate si nu noi, cei care ti-am criticat atitudinea.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Tocmai am platit salariul unei bone pe aproape o luna de stat cu copilul, aproape nimic din ce am stabilit nu a mers, imi spunea ca nu o scoate afara (dar o lasa la desene toata ziua cu TV urland, abia intelegeam ce spune cand o sunam) ca nu vrea copilul! A mancat cartofi prajiti preponderent, iar fructele nu stiu cine le manca.

Cel mai tare si mai tare ma deranja ca intra incaltata in casa, desi noi mergeam desculte, ca o lasa sa manance paine goala prin toata casa, si....... ca venea dimineata si fara sa spele pe maini ii baga degetele in gura sa-i dea sa manance! I-am zis de 2 ori, a 3-a oara nu mai repet ca nu am de ce.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Wow ce oameni exagerati!! Draga Giul, stiam ca traiesc printre noi si oameni ca tine, dar speram sa nu dau de ei si pe un site destinat cresterii si educarii copiilor...cu atat mai putin intr-o sectiune special dedicata creselor, scolilor, bonelor... Nu cumva ai gresit sectiunea?...ma gandesc ca ideea ta era sa intrii de fapt la generale sau la Zona Zoster, asta ca sa nu zapacesti de cap mai mult decat sunt ele deja niste mamici care poposesc aici cu intentia clara de a cere un sfat avizat si de a gasi o solutie la problemele lor.
Si ca sa raspund la subiectul de fatza, noi platim 4,5 milioane bona in perioada de vacanta, cand ducem copilul la ea la ora 7:30 si-l luam seara in jur de 18-19. Cand plecam in concediu, ii platim si acele saptamani ca si cum le-a lucrat, cum de altfel suntem platiti si noi la servici. La fiecare inceput de saptamana o alimentez cu tot ce are nevoie copilul de mancare, ramanand numai ca dansa sa-i pregatesca.
Baiatul meu este mare deja, are 5 ani si este mult mai usor de stat cu el. Nu am nevoie decat de cineva care sa-l aiba in grija in orele cand noi suntem la servici. Avand in vedere ca sta la dansa acasa, isi face linistita treburile, iar el isi vede de joaca (nu sta cu ochii in tv): are destule jocuri, masinute, coloreaza...etc, si-n plus ies afara la joaca.
Va doresc sa gasiti oameni inimosi si capabili care sa stea cu copiii vostrii!

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Cand e vorba de copilul tau, nimic nu e prea mult. Dar sa dai aproape tot ce castigi tu unei bone, mi se pare trist. Uite, eu castig 12 mil iar bona ma costa 6 mil. Asta e, nu-mi pare rau, nu ne afecteaza prea tare bugetul familiei, dar ea mai are si o pensie de 3 mil, asa ca in total castiga mai bine decat mine. De ce sa nu fi multumit cand practic ti se tripleaza veniturile? Dar ce sa mai zica biata mama care castiga 8 sau 9 mil? Ii da pe toti bonei? Tie, draga Giul, ti se pare corect? Sa stii ca in astia doi am primit de la stat 8 mil si eram multumita, dar din astia opt mil eu mai aveam si cheltuieli cu copilul. De ce n-ar fi multumita o bona cu 5 sau 6 mil in conditiile in care nu are cheltuieli cu copilul? Normal ca e greu, dar ce nu e greu? Eu o sa ma trezesc la 3 dimineata sa ajung la 4 la lucru, fac asta doar pentru fetita mea sa fiu la pranz acasa. Nu am acceptat eu sa lucrez de la 10 la 18 daca am posibilitatea astea, de a fi cat mai mult cu ea.
Daca as avea mult mai multi bani, as da si zece mil. unei bone, dar vorba cuiva de mai sus, ce face pentru banii astia? Trebuie sa fie o super femeie, educata, cu cultura generala, cu notiuni solide de psihologia copilului. Prietena mea lucreaza in invatamant, preda franceza la un liceu, si are salariul 2.800.000. Si atunci, e putin 5 mil, draga Giul? Mai ales ca spui ca ai o situatie buna. Gandeste-te ca mama face un sacrificiu angajand o bona, nu o face din snobism, ci de nevoie! Eu una, as da orice sa mai stau acasa cu fetita mea, dar nu mai pot pentru ca implineste doi anisori. O iubesc prea mult ca s-o dau la o cresa de stat. Eu sper din inima ca bona mea sa fie multumita, vine de la 7 la 14 deocamdata...nu trebuie sa faca nimic altceva decat sa se ocupe de copil. Nici macar vase nu am pretentia sa splele.

Giul, am mai auzit de zece milioane salariu pt. o bona, dar persoana respectiva este o vedeta, sotia lui, la fel, castiga enorm amandoi...poate ai noroc la familii din astea ca in rest, n-am mai auzit. Si merg zilnic in Moghioros, discut mai tot timpul cu bone (dimineata e plin parcul de ele). Castiga intre 3.5 mil si 6.

Concluzie: Daca bona este o peroana iesita la pensie este mai mult decat ok sa-i oferi 5 mil. Daca este o persoana tanara, care vrea un loc de munca si salariu bun, nu e ok. Recunosc ca e putin, mai ales daca are si familie. Dar atunci e greseala ei ca a ales sa faca asta, in conditiile in care asta este oferta.

Ianca Printesica si Super Mamica

Poze strumfesti
Poze mai vechi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Dumnezeule..... citind parerile celor doua doamne ale caror opinii s-au desprins clar de majoritate... (nu mai scriu numele lor...) ma felicit din nou ca am ales sa duc copilul la cresa...
Si nu am facut-o nicidecum din cauza banilor pentru ca oricum, soacra-mea plateste toate cheltuielile copilului meu...si ar fi platit si bona, indiferent cat i-as fi dat...
Dar, mi se pare absolut aberant...
Sunt oameni in Romania care muncesc de dimineata pana seara pentru 3.000.000 /luna...
Si muncesc nu gluma....
A avea grija de un copil implica multa responsabilitate tradusa printr-o mare atentie... Dar, munca grea unde este? Mi se pare chair o munca placuta...
Sa fii platit sa stai cateva ore in parc la aer, sa dai sa manance unui copil, sa-l duci la culcare timp in care - probabil - dormi si tu, ca bona...
Pe langa banii care ii primeste bona, mancarea nu se calculeaza ??? Cu toate stim cat de mult costa mancarea....

Si macar daca ar exista doar bone de genul celei descrise de cristina 1974....
Dar ce spuneti de cele care fura, nu au grija de copii, fumeaza langa ei etc....

In fine, mai bine ma opresc ca asa m-am enervat ca incep sa fiu incoerenta.

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput