preturi servicii bona

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giul spune:

ralu,ce te face sa crezi ca pentru acesti bani as fi dispusa sa-ti suport aerele servitoare iti poate fi mama ta si aroganta poti fi cu ea daca te suporta sau daca asa te-a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Diana, ma bucur si ca ai ramas ferma la santajul bonei, si ca a ramas cu bebe Edgar. A incercat si ea - uneori, persoanele fac astfel de lucruri exclusiv la insistentele altora, care le baga "gargauni" in cap.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Buna ziua, doamnelor!
Giul, Ralu, cred ca v-ati infierbintat! Giul, este adevarat ce spui tu, anume ca aceasta munca, de bona, de ''inlocuitor'' de mama ar trebui facuta de persoane care chiar iubesc copiii, iar ea, munca, ar trebui platita cu mai multi bani; totusi, din pacate, traim inca intr-o Romanie care nu are ca salariu mediu ceva de genul 1500 - 2000 de EURO, asa ca marea majoritate a mamelor care sint nevoite sa apeleze la ajutorul unei bone fac un efort suficient de mare ca sa plateasca 5-6 milioane pe luna, ca salariu. Ralu, este adevarat ca munca ar trebui sa fie platita in functie de complexitatea ei( spun asta, apropos de afirmatia cu limbile straine vorbite de bona si care sint transmise copilului''bonificat''), dar o bona nu cred ca ar trebui tratata ca si o persoana de '' rang inferior''.
Eu am noroc de o bona careia ii dau 5 milioane pe luna, ca salariu, plus, fireste bonificatii de toate felurile(adica, mai mult decit o masa sau doua mese pe zi, de fapt, ea este stapina casei atunci cind noi, parintii, sintem la serviciu), care il iubeste pe Vlad al nostru ca si cind ar fi al ei(are si ea un baiat, in virsta de 30 de ani!),iar la angajare a trebuit sa accepte o singura conditie: sa se ocupe numai de copil, de nimic altceva! Vlad este ''atomix'', adica plin de energie si cu foarte multe idei....creative(nu vi le impartasesc.....e mai bine, v-ati mira daca ati afla ce idei ii vin la 2 ani), asa ca este suficient de ocupata cu Vlad, dar nu-mi pare rau ca am angajat-o pentru ca ma suplineste foarte-foarte bine...
Cred ca pina la urma, orice parinte analizeaza situatia , in momentul angajarii unei bone, si este singurul care considera just sau nu pretul/salariu solicitat. Eu nu am auzit de salarii de peste 7 milioane la bone, indiferent de cite limbi straine vorbesc ele...
poate daca vorbim de bone angajate la familiile de diplomati din Romania sau la familiile strainilor care lucreaza pe salarii de UE in Romania, da.. nu stiu ce sa zic, dar pentru familii de romani, care locuiesc in blocuri(de 1-2-3- 9 etaje, irelevant) si au o masina in fata respectivelor blocuri, nu, salarii mai mari de 7 milioane nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

La asa mesaje arogante, asa raspuns.
Eu nu m-am infierbantat, am lucruri mai importante de facut.
Acesta e ultimul meu mesaj la acest subiect, nu vreau sa alimentez o polemica inutila.

Cat vrei, Giul, ca sa-mi accepti aerele si aroganta pe care mi-a transmis-o mama? Spune-mi cat sa-ti ofer. Pentru ce suma iti "vinzi" demnitatea?

Nu mi-ai raspuns ce-mi poti invata copilul pentru salariul urias.

N-ai inteles nimic din mesajul meu, dar ma asteptam.
Eu am descris situatia din perioada pe care o lauzi tu. ASA ERA, guvernanta avea statut de servitoare, nu provenim de la Cuca Macaii si stiu ce vorbesc.

Pentru AnaisAnais. Mai jos am descris si cum procedez eu si care sunt de fapt convingerile mele...
Eu mi-am dorit o Mary Poppins pentru copiii mei (Giul, ai auzit de ea?). Am avut norocul s-o gasesc. Si in familia mea este primita si privita ca atare.

O zi buna tuturor.

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia7 spune:

draga giul...
data viitoare cand iesi in parc sa plimbi cainii, opreste si tu oamenii si intraba-i in ce tara traiesc, ce venituri au, cat e salariul minim pe economie, cat e o pensie a unui om care a facut 2 facultati si a muncit 30 de ani... intrebari care ti=ar dezvalui o realitate cruda... imi spui ca 2 ani din viata de stat cu copilul nu sunt un sacrificiu si ca descrii faptul ca am fost nevoite sa ne intoarcem la serviciu drept un moft al nostru. afla ca in ziua de azi majoritatea lucram in companii private, in birouri individuale, etc, plus ca daca nu tii pasul cu ce se intampla in profesia ta ramai pe dinafara... ce zici de chestia asta? nu ai de unde sa cunosti realitatile astea...
hai sa vorbim putin si de remuneratia unei bone... nu crezi ca daca pretinzi trebuie sa si oferi? cate limbi straine stii? ai pregatire de specialitate? psihologie juvenila, pediatrie, cursuri de prim ajutor , stii poezii, cantece pentru toate gamele de varsta ale copilului, pian, dans, pictura? daca da, iti dau tot salariul meu si juma din al sotului...
daca nu, accepta-ti conditia... de doamna care sta cu copilul pentru niste bani pe care nu poate sa-i obtina facand altceva. cred ca 3 sferturi din bone ajung sa faca asta pentru ca nu se pot angaja in alta parte, nu pentru ca asta ar fi vocatia lor.
afla ca am facut 6 ani de facultate de arhitectura, 2 de master, si ma ridic dimineata din pat pentru 8 milioane...si am si o raspundere foarte mare... iar prietena mea e medic rezident...are vieti de oameni pe mana si ia la sfarsitul lunii 4 milioane in mana. acceptam banii astia, pentru ca presupune o etapa a vietii noastre. si nici un moment nu m-am gandit ca pentru banii astia nu m-as ridica din pat. si afla ca facem un efort chiar mare sa platim bona... s-a intamplat sa nu platim intretinerea, sa facem datorii... ce crezi despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NANU spune:

Platesc bona 300 000 pe zi,de la 9-18.Nu am nevoie de ea in fiecare zi de aceea o platesc in ziua respectiva.Nu face nimic in afara de a sta cu copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Giul are dreptate!
Nimeni nu merge la munca de hoby!
Merge pentru bani.
Si nu conteaza daca copilul doarme sau se joaca sau ce face el acolo!!
Ea vine la program isi face datoria, poti conta pe ea, poti fi linistita ca ai copilul supravegheat. PENTRU ASTA O PLATESTI
Este evident ca fiecare isi are limitele financiare.
Insa preturile pentru bone sunt de la 5 milioane in sus, in functie de program si pregatire, prretentii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Da, daca chiar isi face datoria si totul merge struna, o platesti, daca nu, nu.
Si eu merg la servici ptr ca .........trebuie (intamplator sau nu imi place ceea ce fac) dar daca gresesc sau daca nu imi indeplinesc sarcinile ce mi se cuvin sunt penalizata, poate chiar data afara.
Asa ca da, platim bonele cu sume de peste 5 mil daca isi fac datoria cum trebuie. Daca nu, le mai si penalizam, poate chiar le dam afara, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Stiti de ce nu gasim pe cineva sa ne ajute la preturi mici?
Sa va zic cum se construieste o negociere de salariu:
** Cat am intretinerea iarna?(de obicei la bloc, 2 camere)-
3 milioane, cu tot cu lumina si telefon
** Si oare cat sa cer ptr. mine??
100 mii/zi?? CE fac cu 100 de mii?( care fac cam 2 mil/ luna)

Si uite asa am ajuns dintr-un foc la cei 5 milioane pe luna

Caz fericit -pentru cei ce mai au un venit in familie si completeaza bugetul
Vreau sa va spun ca vad zilnic asa ceva!
Sistemul de valori este total rasturnat!

Absolut pe toate femeile plecate pe acest drum,
(pentru ca ptr. ele nu este o alta sansa sa faca ceva ptr. familie)
nu le intereseaza bugetul tau, sau ce ai studiat tu sau ce faci tu,

ele vor sa munceasca si sa vina cu bani acasa

Dar este foarte clar ca Bona sau Menajera trebuie sa respecte legile si cerintele casei in care intra
Daca nu se adapteaza, pleaca!

Din punct de vedere financiar sunt si
alternative: crese, gradinite -private sau nu,
si mai ales locurile de joaca unde poti lasa copilul chiar foarte mic pentru cateva ore-
alternativa la babysitter de ocazie = total insucces in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

eu vad lucrurile asa: o gradinita buna, cu educatoare cu pregatire psihologica, cu ingrijitoare si asistenta medicala non-stop, costa 8 mil 8.30-18.00. in taxa sunt incluse serviciile personalului si 3 mese pe zi. curatenia este ireprosabila, copiii ingrijiti, stimulati sa isi dezvolte diverse aptitudini, au jucarii potrivite varstei, educatoarea le vorbeste in limba engleza, face evaluari lunare ale dezvoltarii copilului pe care le analizeaza cu parintii.
sa dau 5 mil unei bone care imi face si nazuri ca o platesc prea putin? pai daca imi fac un mic calcul al consumului casnic, al meselor copilului, al meselor pentru bona (ca sa nu vina cu pachetelul), eventual si al abonamentului ratb... ajung sa dau mult mai mult. si pentru ce?
este adevarat ca totul costa si un salariu de 5 mil poate ca nu acopera toate cheltuielile unei bone. dar sa pastram totusi proportiile...

cele mai frumoase

Mergi la inceput