preturi servicii bona

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giul spune:

si mai mult pentru mamele care vin la serviciu inainte ca, copilul sa implineasca 2 ani se mai platesc 3 000 000 lunar dar bona nu stie asta ca e neinformata ,saraca sau proasta si are nevoie de bani .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Draga Giul,

Care este problema ta de fapt? Avand in vedere ca stai acasa ptr ca n-ai nevoie de bani cred ca ai prea multe griji........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

draga giul,
daca esti pregatita si vrei mai multi bani nu trebuie sa te angajezi neaparat ca bona. sunt multe oferte de munca cu salariul pe care ti-l doresti.
bona o respectam si vrem sa fie bine , sa faca parte din familie ca asa e bine pentru copil si pentru toata lumea . e bine sa fie intelegere si comunicare si armonie.
doar ca multe se bazeaza pe faptul ca nu sunt supravegete de nimeni, copilul e mic si nu spune asa ca de ce sa nu se angajeze ca bona pe un salariu bunicel, papica din cea mai buna ca asa se cumpara pt copil iar pregatire si rabdare pt copil ioc.
Succes la cautari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

GIUL - Eu, personal, nu-ti inteleg mesajul!
De fapt, ce vrei sa insinuezi?
Indiferent cat este de dornic de-o bona, orice om isi face griji. In fond, este o persoana straina pe care o lasi cu copilul si in lucrurile tale. Stiu destule persoane care au avut probleme de pe urma bonelor.
Asta nu inseamna ca serviciile lor nu sunt valabile!
Da, statul iti da 3 mil in plus la salariu. O bona ia numai 3 mil?
In plus, trebuie sa fie sanatoasa, atenta, rabdatoare, curata, sa respecte regulile casei respective...
Si ma indoiesc ca toate intrunesc aceste multiple conditii.
Oamenii, chiar daca nu recunosc, fac unele concesii in privinta lor daca ceea ce este de baza pentru copil e respectat.
Ce te macina pe tine grijile celorlalti?
Au dreptul sa-si spuna temerile si sa primeasca sfaturi sau confirmari, daca e cazul.
Lasa, ca nu-s atat de nestiutoare bonele. Am intalnit menajere, femei de servici, bucatarese sau bone mai smechere (unele dintre ele, fireste) decat multi altii la care te-ai fi asteptat.
Iar faptul ca esti nevoit sa-ti incepi serviciul ca sa nu ti-l pierzi nu justifica un salariu mare, in fond. Adica eu, iau 5 mil. salariu, dar la bona trebuie sa-i dau 6mil. sau poate chiar mai mult?
Asta cum ti se pare?
Iar daca ai aptitudini de-a ingriji un copil atunci fa-te educatoare.
Dar draga mea, pentru informatiile tale suplimentare, in invatamant salariile sunt mici. Si apropo de sistemul bugetar, multi dintre noi lucreaza in el!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giul spune:

se poate observa ca nu trebuie sa ies pe strada ca sa primesc raspunsul ca mai bine stau si ma plictisesc acasa .va doresc succes la cautari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Giul,

M-as bucura ca atunci cand tu va trebui sa iti faci socotelile si sa hotarasti ce e mai bine pentru copilul tau sa nu ti se para prea mari pretentiile financiare ale bonelor. Sau sa nu ai nevoie de bona. Sau sa nu fii obligata sa te intorci la serviciu pentru ca nu iti permiti sa stai acasa.

Ceea ce ai scris tu la acest topic, desi nu are legatura cu intrebarea pusa initial, este doar rautacios, condescendent si nelalocul lui. Din 8 milioane nu pot trai decent o mama si un copil. Iti reamintesc ca doar pampersii unui copil costa mai mult de 2 milioane pe luna. Mai pune lapte, fructe, carne, hainute, jucarii... Poate si o factura doua, ca doar de consumat se consuma... Si ai sa vezi ca din aia 8 milioane pentru tine personal nu iti mai ramane decat de paine si eventual o pereche de ciorapi. Mamele care sunt obligate sa isi lase copiii cu bonele nu o fac din carierism sau de lene sau din nepasare. Ci pentru ca nu le ajuta nimeni in familie. Si de fapt ajung sa munceasca dublu, ca sa isi poata permite sa plateasca bona cu 5 milioane aia de care vorbesti tu ca n-ar fi suficienti. Ca si bona, o mama cand ia salariul nu stie ce sa plateasca mai intai. Ea pe langa tot ce are de achitat trebuie sa mai plateasca si salariul bonei. Bona nu este un lux. Nu-s destule locuri in gradinite si nici de dus la cresa copiii sub 3 ani nu prea incape vorba.
Da, statul iti da trei milioane daca te intorci la serviciu, dar bona costa cel putin dublu. Bona nu plateste taxe si impozite pe veniturile realizate astfel, in plus cele mai multe mai au pe langa salariul de bona si o pensie (putine sunt cele care nu-s pensionate macar pe caz de boala sau fac meseria asa cum zici tu ca ai face-o: din dragoste pentru copii). Si toate bonele mai primesc diverse mici atentii si beneficii (un abonament, o prajiturica, un mic cadou).
Daca tu pentru cinci milioane nu iesi din casa, e minunat. Inseamna ca ai o situatie buna si ca iti permiti sa te plictisesti. Ai fi uimita cate persoane muncesc 12 ore pentru 5 milioane impozabili.
Te rugam, nu ne mai privi de sus pe noi astea, denaturatele, care traim facand echilibristici pe care nu le banuiesti, ca sa fie copilul bine, sa nu-i lipseasca nimic, sa nu ni se adune facturile restante si sa mai platim si bona pentru orele in care mergem sa muncim, nu sa ne distram.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pe unde umbla Irina noaptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Diana,

Bona mea ia copilul de la gradinita la 2 si sta cu el pana la 7 seara. Multe zile vine mai devreme de 2 si mai face treaba prin casa. Si al meu doarme 3 ore, dar asta nu mi se pare relevant caci femeia mea nu sta degeaba, nu e genul- gaseste ceva de spalat, de cusut, de curatat. Dar este o femeie cu mult bun simt.
Ii dau 5 mil. E drept ca mai am nevoie de ea in weekend si atunci o platesc separat, poate conteaza si asta, dar nu mi s-a plans niciodata de salariu.

Mi se pare ca o platesti corect, ea doar incearca sa-ti forteze mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Cam repede iti sare mustarul pentru o persoana asa rabdatoare, draga mea.
OK, noi facem parte dintre cei care castiga bine pentru Romania. Iti ofer 15 milioane pe luna, dar la mine in casa esti servitoare si din doamna nu ma scoti. Ce zici, batem palma?
A propos, cate limbi straine stii? Ce-mi poti invata copiii? Cultura generala, pictura, pian, ceva?

Asa era pe vremuri, in perioada la care te referi tu. Iti garantez.

Erau si familii de conditie medie care aveau guvernante si acelea se bucurau de alte avantaje.

Noi ii oferim doamnei care sta cu fetitele noastre mai mult decat bani (de care are nevoie oricine, desigur).
Si anume: respect, ajutor cand are nevoie, atentie la nevoile dansei, ii ascultam sfaturile (pentru ca e si o persoana deosebita si ne da sfaturi bune), zile libere (in afara de concediul platit de 1 luna pe an) si alte facilitati pe care nu le pot detalia, un mediu placut de lucru, se poate simti la noi ca acasa si o privim ca pe un membru al familiei. Iar la noi in familie atmosfera e una calda si civilizata.

Mi-am educat copiii s-o asculte si s-o respecte, nu sa-i dea ordine. Desi ii spun "tanti", e ca o a doua mama. Cat despre dragoste, a venit de la sine, pentru ca a stiut sa se faca iubita.
Ii place sa vina la noi si noua ne place sa o avem in preajma.

La locul meu de munca am parte si de zile stresante, dar am o atmosfera placuta, sunt apreciata, am libertate de decizie, fac ce imi place si se tine seama de parerea mea.
Toate acestea conteaza pentru mine la fel de mult ca banii in sine, de aceea am cautat sa ofer aceste lucruri la randul meu.
O viata avem si, cu ajutorul lui Dumnezeu, suntem datori sa ne-o traim frumos.

Dar nu toti suntem la fel, fiecare cu personalitatea sa.
O zi buna, calma si banoasa,

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
http://83.103.236.3/Andrei/index.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Interesant... Oare cat trebuie sa castige parintii, ca sa-i ofere unei bone salariu pretins (de 8 mil.)? Si cate familii din Romania pot sa se laude cu asa ceva, tinand cont si de toate facturile, ratele si alte plati? Dar nu asta e important: NU VREI SA MUNCESTI PT 4-5 MIL. - NIMENI NU TE OBLIGA!!! NU-TI CONVINE - STAI ACASA. In fine, salariile bonelor (ca si salariile in alte meserii) nu se stabilesc in functie de veniturile angajatorilor, ci in functie de preturile pietii. Daca eu as castiga 30 mil., tot nu as da bonei 10 mil., daca pot s-o angajez si cu 5, nu? Daca, in afara de ingrijirea generala a copilului, bona poate sa-l invete o limba straina, face "meditatii" la matematica, etc., etc. - normal, preturile cresc. Deci, nimeni nu va impiedica sa mai invatati si sa gasiti un loc platit mai bine.

Eu platesc bonei 6,5 mil. pe luna, pt gemeni de 2 ani 7 luni, de la 7-30 pana la 18 (18-30), concediu platit (dar cand plec eu), in plus, ii mai dau din cand in cand liber (platit) la cerere (ba la doctor, ba nu mai stiu unde).

Nu consider ca e mult, nu consider ca e putin. Mai mult, chiar daca as vrea, nu pot. Daca nu-mi gaseam bona pt banii astia, dadeam copii la cresa.

Totul e simplu: 1. pt. parinti - ai posibilitati financiare - iti iei ajutoare, nu ai - dai copilul la cresa (parintii inteleg asta foarte bine, ca nu am citit sa se planga cineva ce salarii mari vor bonele, samd); 2. pt bona - iti convine sa muncesti pt 4-5 mil. - esti binevenita, daca nu - stai acasa si NU COMENTA. Dar daca ai acceptat- sa-ti faci munca foarte bine, fara scuze gen "la cat ma platesc astia, imi permit...", ca daca nu-ti convine, nu accepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raviczki spune:

va multumesc pentru implicare, inclusiv pentru cea negativa evident ... Intentia mea a fost sa mai aflu si alte pareri pentru ca la mine problema s-a pus absolut transant si fara drept de apel ... ceva gen persoana care pentru 5 milioane nu s-ar misca din casa, ... si sincer am fost luata prin surprindere lucru care m-a dezamagit cumplit tocmai pentru ca eu consider ca sunt corecta cu aceasta femeie. Cred ca surpriza mai mare a venit si datorita faptului ca e la noi de 2 ani de zile, fiul meu o adora iar noi ne purtam cu ea exac ca si cu un membru important al familiei. Daca scumpa de ea are o problema si are nevoie de o sapt libera ... ok ... salariul curge eu in schimb gasesc un inloctiitor pe care evident trebuie sa-l platesc,... cadouri, atentii, produse pentru curatat etc, vacante cu noi la munte (eu sunt din Ardeal) la mare...o vopsea de par... nu mai conteaza.
Vreau sa va spun ca datorita celor citite aici si normal cantarind atent volumul de efor si munca depus de ea ... am luat hotararea sa raman ferma pe pozitie si sa nu accep acest mic "santaj" ... pentru ca eu am fost pusa in fata faptului implinit ... adica "am gasit altceva la 8 milioane ... raman dar vreau atat..."
Vreti sa stiti care a fost deznodamantul???
Asa este! ... a ramas la noi. Se poate sa fi castigat ... sau se poate sa fi pierdut... asta ramane de vazut ...

Mergi la inceput