Circuit cu masina prin EUROPA

Circuit cu masina prin EUROPA | Autor: crengu75

Link direct la acest mesaj

Ne-a propus un prieten sa plecam cu masina prin Europa, sa vedem cat mai multe tari: Austria, Germania, Franta, Spania, Italia si retur Ungaria pe la Balaton.
Pare foarte interesant dar oare cat costa, pe unde putem dormi, ce mancam? Nu sunt genul care sa faca mancare in concediu asa ca poate gasim ceva pensiuni sau hoteluri mai ieftine. Si oare un copil de 3 ani ar rezista? sau e obositor chiar si pentru un adult? Daca a fost cineva si imi poate da niste sfaturi astept cu drag.
Ma intereseaza in special un buget estimativ.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Am gresit titlul: CU masina. Scuze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

circuit de cate zile?
mie una mi se par cam multe tari pt un circuit.. ar insemna sa fi cam toata ziua pe drum

------------------------
Bandit si laleaua ;-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Cu ai mei am fost acum vreo 7 ani. Insa am stat aproape o luna. A fost unul dintre cele mai reusite concedii, cazare nu aveam asigurata decat in spania, unde am stat 7 zile, in Austria, Italia, Franta si Germania ne-am descurcat noi. In Austria de pilda, au niste pensiuni superbe si la preturi rezonabile, sau cel putin aveau. Noi obisnuiam sa stam mai multe zile intr-un oras...de pilda am stat 2 zile la Venetia, 4 pe langa Rimini, de fapt intre Rimini si San Marino, 4 la Paris, 3 in Germnia, etc. Nu mi s-a parut foarte obositor, pt.ca era mereu ceva nou de vazut, plus ca au autostrazi excelente (sau drumuri nationale). Pentru un copil de 3 ani s-ar putea totusi sa fie obositor...nu uita si raul de masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Crengu fara sa iti tai elanul si eu zic ca sunt multe tari. In plus vezi ca in unele dintre ele s-ar putea sa ai nevoie de rezervare la hotel sau unde vrei tu sa stai de aratat la vama. Parerea mea e sa va orientati, cel putin in zonele de linga mare (din Franta spre Italia vei merge cu siguranta de-a lungul coastei) la campingurile de 3-4 stele unde au bungalow-ri, costa mai putin ca la hotel, ai si o mica bucatarioara dar exista si restaurante in incinta campingurilor si deci nu tb sa gatesti tu. Pentru Italia cauta aici :http://www.camping.it/english/ in regiunea : Liguria ( ca sa fii aproape de Franta) si Veneto ( pe linga Venetia).

Dupa ce vezi preturile iti poti face un buget , mai adaugi ca fara 15-20 euro nu maninca o persoana la restaurant. Mai adaugi benzina si bani pt autostrade ...asta nu stiu ca eu nu sunt soferita ..

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Multumesc de sfaturi. Si mie mi se pare cam obositor dar sotul meu zice ca ar fi super, dar, barbatii habar nu au de nimic. Si nu cred ca am putea lua puiutul cu noi. In Austria avem un prieten, in Italia am avea la cine sta , undeva pe linga o statiune. Dar mi se pare departe Franta si ce sa mai zic, Spania. Si nici n-as vrea sa stau numai pe drum. Si mi se pare complicat sa gasesc cazare. sa caut dinainte , sa rezerv sau sa gasesc la locul faptei? nu stiu. Cred ca e complicat cel putin deocamdata cit e copilul mic. Si nici concediu nu am prea mult. Dar ca idee cred ca ar fi frumos. Ma mai gindesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

E super circuitul,dar cred ca e obositor tare pt copil si chiar si pt voi,pt ca trebuie totusi sa ii faceti un program, si e pacat sa pierdeti si noptile prin Italia,sau pe Coasta ,sau in Spania, terasele pline cu lume toata noaptea. Si copilul mare lucru nu o sa inteleaga din atata plimbare .Ar fi bine daca ati pleca precum porumbeii,sa colindati pana cand vi se tocesc talpile si seara sa cadeti franti in vreun hotel,sau oriune :))
Drumul,depinde si de consumul masinii,pune cam 700 E benzina plus autostrazi,daca nu si mai mult ...sunt cateva mii de km...
Sa aveti cea mai buna alegere si pana la urma si la ghici daca plecati,va iesi frumos !
Sfat:un pic grija pe unde opriti si nu lasati in masina bani,acte,si mai ales NU la vedere .bineinteles,nu lasati cheile in contact :)
Drum bun daca va hotarati !!

Mergi la inceput

am un renault clio diesel si consuma foarte putin. sunt tare multumita de ea, e tare buna mititica si e comoda de mers la drum lung. cred ca daca vom merge, vom mai taia din tari, sa ramana Austria, germ, Italia, si restul in alt an. In Italia sa stam cel mai mult ca in Germania nu e chiar asa mult de vazut( fata de Italia). Si apoi Franta ,Spania. Si mi-ar place numai noi doi ca porumbeii, si cu cpilul putem mege la mare. si ce bine era cand am stat in ingrijire copil ca nu-mi mai calculat concediul sa-mi ajunga zilele. In franta am fost cu o bursa de studii in '95, am vazut si Parisul dar la intoarce o zi. Ce sa vezi intr-o zi? Am alergat de colo colo cu metroul de la un obiectiv la altul. acum as vrea sa fie super.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanicea spune:

buna!
daca in italia avetiz unde sta, e perfect!
in austri gasesti sute d epensiuni curate si f dragute cu preturi f bune! plus ca peisajele din alpi sunt superbe!
in germania,la fel! ai sanse sa gasesti aczari ieftine: cauta hoteluturile: formula 1 sau etap ca au preturi rezonabile. in zoan bavariei , in sudul germaniei, gasesti deasemeni pensiuni echivalente celor din austria ca bani ci confort
succes!
va fi o calatorie reusita! sunt convinsa.
si noi am facut ecva similar, adr am inclus in tot circuitul atsa si franta si elvetia. a fost mmmmult mai frumos decat ne asteptam.

calatorie placuta si numai bine!

roxi foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Crengu nu evita Germania pentru ca eo minunatie! Sunt in zona Bavariei castele, Mannheim e o zona super iara si de nord eu sunt indragostita! Hamburg e minunat dar e o bucata de mers pana acolo, insulele din nord catre Danemarca (Sylt unde sta Vikinga e super).

Fa-ti putin temele si o sa iasa super bine. Daca macar ai zonele unde vrei sa mergi si dau cu google search ar trebui sa ai lista cu hostels din zona. Atentie:) Hostel nu hotel. Daca nu sunteti f exigenti sunt curate si ingrijite. De obicei sunt pt tineret. Praga Hamburg Sylt

Sigur o sa iasa minunat, dar cu copilul nu stiu ce sa zic ca nu am plozi:) Dar cam greu zic eu. Dupa o zi intreaga de mers ma doare si pe mine fundu de atata stat pe scaun.. apai pe un bb`eu?

Bafta la concediu

P.S. Noi vrem sa facem tur de Europa pe motor.

Do not go to bed mad! Stay up and fight!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyhila/album?.dir=3060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Crengu, daca te opresti pana in Italia,atunci consumul ar fi cam la jumate . Iti faci tras3eul pe harta,eventrual ti-l scoti si pe o lista ca sa fii un copilot bun, calculezi kilometrii si vcdeti cat consuma masina voastra,4,5 ? Si apoi dublati (aproximativ ) ca sa adaugati si autstrazile.Dus si intors,nu uitati :)

Mergi la inceput