attachement parenting - opinii

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Mey eu sunt pro-AP. Un tip Dr sears spunea ceva fain:
Ce ati face pe insula pustie, fara societate, fara media fara nimic ..cum v-ati creste copii?
I-ati tine apoape cat sa va fie in vizor mereu, ati reactiona prompt la orice plans, i-ati tine sa doarma aproape de voi... ehh asta-i AP.

Androix suna ironic de fain ce scrii tu, dar eu aspiratorul tot cu ei il pun.. De ce pai cand sunt eu acasa sunt si ei. Daca dorm pot sterge praful, dar aspiratorul nu-l pot pune. De gatit am mai gatit in primele luni cu ei... cand tati putea sau dormeau amandoi gateam fara, dar altfel preferam cu ei. Fasa aceea ti-i poate tine la spate departe de foc, cutit... daca vrei. Cum prajeluri nu fac se poate gati super... sau cand erau bolnavi si cel mic ca acum de ex se sufoca in alta pozitie decat cea verticala (sau aproape verticala). Il leg frumos de mine, adoarme ca un prunc respira foarte bine si eu imi vad de de ale mele.

Nu inseamna ca-s mereu legati de mine. Daca se joaca singuri nu-i perturba nimeni si oricum nu pot sa fie mereu langa mine... eu lucrand, dar cat pot incerc sa fac. Si am lucrat cu juma de norma tot anul ca sa fac cat mai mult.

Ironiile si comparatiile nu-si au rostul in mod evident. Tot in mod evident facem pentru copii ce credem noi ca-i mai bine si mai important pentru dezvoltarea lor.

In plus AP este modul natural... de dinaintea societatii moderne, intalnit inca in societatile primitive din cateva zone ale globului. Deci pe undeva discutia e spinoasa... daca acceptam AP acceptam ca societatea de azi cu tot cu femeia moderna are niste hibe.. de aceea imi displace ca discutam de attachement mommying si nu de attachement parenting cu scrie la carte.

ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

AB chestia asta cu I-ati tine apoape cat sa va fie in vizor mereu, ati reactiona prompt la orice plans, i-ati tine sa doarma aproape de voi... hai sa fim seriosi, asta o face oricine fie ca e adept AP fie ca nu...adica restul nu reactioneaza la plansul copilului?? e aberant sincer...numai ca eu vad si exagerari in chestia asta...si aici se spune ca daca are colici sa-l pui pe burtica ta, chestii din astea, dar de la a face totul si absolut totul numai cu el...asta e exagerare, sa fim seriosi, toata lumea stie ca atunci cand e mic si misculeaza peste tot, e evident sa-l iei si la baie cu tine, sa nu faca cine stie ce...dar totusi pana cand se aplica AP...ca vad acolo ca trebuie forever tinut pe langa "poala", si la majorat??

editai: si sincer crezi ca numai copii la care se aplica AP dezvolta o inteligentza emotionala optima, restul nema??

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

Editai si eu ca sa dau replica cu comparatiile ma gandeam ca pe mine ma veti intreba.

Sincer in afara a ceeace sper eu pentru copiii mei, AP ar trebui sa stimuleze chestii greu cunatificabile...deci nu ma hazardez la a spune decat e o teorie care poate fi aplicata cu moderatie de catre mine si ma stimuleaza psihic

Mergi la inceput

ok...hai ca ai editat deci as avea ceva de adaugat...din pacate nu putem schimba lumea in care traim, oricat de mult ne-am stradui, sincer cine e cat de cat un pic lucid isi da seama de asta, AP nu stiu neaparat daca e o chestie rea, dar aplicabilitatea ei mi se pare de-a dreptul nerealista, asta e...acu ceva timp am citit o carte, din pacate domeniul meu e cu totul altul, deci chiar nu retzin numele, era ceva in engleza, despre copii...care trebuie tratati ca o persoana unica, independenta...in fine ideea era ca daca te duci la un restaurant si kinderul e la varsta la care stie sa comunice cu tine si fara semne sa-l intrebi ce vrea sa manance, exact cum ai face-o cu un adult, asta e o teorie care mie mi se pare de bun-simtz...adica sunt si ei niste indivizi...nu doar copiii nostri...au personalitatea lor, cu dorintele lor, gusturile lor diferite de ale noastre!!

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lena

AB chestia asta cu I-ati tine apoape cat sa va fie in vizor mereu, ati reactiona prompt la orice plans, i-ati tine sa doarma aproape de voi... hai sa fim seriosi, asta o face oricine fie ca e adept AP fie ca nu...

.....
Lena si t-rex Freya

Lena din pacate n-o face oricine. Eu am citit nu stiu cate postari aici desprecum sa obisnuiesti prin planset sa adorma copilul singur. Acum vreun an-doi era o mamica care sustinea ca puiul ei de opt luni atunci e rasfatat. Cum le veneau musafiri copilul se puneape plans parca expres si nu intreba cat poate sa-l lase sa planga... deci copilul numai in vizorul ei nu era ca sa nu zic altceva.

In rest sunt de acord cu tine ca este natural sa aplice regulile de baza.

Si legat de 18 ani in poala.... aidi mey asa-mi scrii tu mie. AP spune ca daca puiul vrea la tine il tii la tine, vrea liber il lasi liber... deci eu pe la 18 ani mai stateam si cu capul in poala mamei sa-mi plang oful in rest eram o adolescenta ca toti ceilalti.
Ai cetit carticica despre cimpanzei a lui In umbra omului de Jane van Lawick-Goodall ? Merita pentru educatia bebeilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ma, sa va zic una sincera.

eu am aplicat AP in prostie, mult mai mult decat oricare dintre voi, si la pian studiam cu ea:D

si acu urla la mine si ma bate si declara ca nu ma mai iubeste cand nu-i convine ceva.

eh?

cum e?
are 3 ani si 9 luni.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AB

Editai si eu ca sa dau replica cu comparatiile ma gandeam ca pe mine ma veti intreba.

Sincer in afara a ceeace sper eu pentru copiii mei, AP ar trebui sa stimuleze chestii greu cunatificabile...deci nu ma hazardez la a spune decat e o teorie care poate fi aplicata cu moderatie de catre mine si ma stimuleaza psihic

bravo asta da raspuns...adica tu consideri asa din creierasul ta ca asta e ceva in care tu crezi ca e bine pentru copiii tai...exact...asta e ideea, ca pe tine te stimuleaza psihic, dar pe altii, asta sunt eu nu.

da AB asta e si ideea mea, ca daca cineva simte ca poate aplica teoria asta si e bine pentru familia ei nemaipomenit daca nu, nu, ea isi cunoaste mai bine copiii, felul ei de a gandi, etc, etc...hai ca ccc cazuram de acord!!

editai: da mey sorry ma exprimai neadecvat exagerai dar asa scriu eu mai plastic, uite o si alta!!
Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

eu am aplicat AP in prostie, mult mai mult decat oricare dintre voi, si la pian studiam cu ea:D

si acu urla la mine si ma bate si declara ca nu ma mai iubeste cand nu-i convine ceva.

eh?

cum e?
are 3 ani si 9 luni.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

LOL...mey asta e varsta, nu altceva :)))

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sabina

eh?

cum e?
are 3 ani si 9 luni.

Sabinel... e probabil geloasa pe activitatile tale extra si-ti cere sa te joci cu ea, nu doar sa fii langa ea... Si teza nu-i simpla
Singura mea perioada deconflicte cu mama a fost cat si-a scris teza. Aveam vreo cinci ani, scria la masina descris.. i-am rupt un capitol, o bateam, o uram si si acum detest sunetul masinii de scris... noroc ca le auzi doar in filme

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AB
Si legat de 18 ani in poala.... aidi mey asa-mi scrii tu mie. AP spune ca daca puiul vrea la tine il tii la tine, vrea liber il lasi liber... deci eu pe la 18 ani mai stateam si cu capul in poala mamei sa-mi plang oful in rest eram o adolescenta ca toti ceilalti.
Ai cetit carticica despre cimpanzei a lui In umbra omului de Jane van Lawick-Goodall ? Merita pentru educatia bebeilor

da da exact idem si la fel a fost si sora mea...si nu stiu daca mama a aplicat metoda asta ca io sunt exact pe dos adica mai putin mamoasa, a se intelege afectuoasa...si sincer ne-a crescut pe toti trei la gramada si cu diferente mici intre noi, eu zic ca mai e chestie si de temperament, nu??

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput