attachement parenting - opinii
Raspunsuri - Pagina 18
adinag spune:
hai ca ma bag si eu, insa recunosc de la bun inceput ca n-am citit toate raspunsurile.
eu cred ca trebuie sa faca fiecare cum crede el ca-i mai bine si mai usor. sa zici ca daca practici AP trebuie sa porti mereu copilul la tine es te o aberatie la fel de mare daca ai spune: copilul trebuie sa invete sa fie singur si nu tinut mereu la poala mamei (da, sunt multi care spun asa).
eu am purtat-o pe fica-mea foarte mult in esarfa, pentru ca nu i-a placut in carut si asa s-a simtit ea cel mai bine. cand a adormit in esarfa, am pus-o in patut. chiar adormea mai repede asa, altfel numai la san. treburi in casa n-am facut decat rar cu ea in esarfa, ca nu-s eu asa martira.
dar sigur ca n-am luat-o in brate si la mine, daca se juca singura si era fericita. bine, nu-i prea placea ei sa fie singura, dar cand da, sigur ca profitam sa stau si eu un pic in liniste.
eu m-am orientat foarte mult dupa ea. un timp a functionat sa doarma in patutul ei. pe urma nu, ca se trezea la 45 minute pe noapte. ca asa-i ea mai energica, numai ca nu am mai avut eu energia sa ma scol asa des din pat. asa ca a dormit la mine in pat. cu timpul i-am pus patutul ei langa al meu, ca intr-un balcon. si am si alaptat-o mai usor asa.
stiu ca se pot intampla accidente, dar se pot intampla pretutindeni. cunosc pe cineva, unde tatl si-a tinut BB in brate, a facut infarct si a cazut peste el. BB mort.
pe de alta parte exista studii dupa care este procentajul enorm scazut la BB care mor subit (nu stiu acum cum se zice exact pe romaneste) mult mai mic, cand dorm in pat la mama, deoarece in studiile astea mama simte copilul mai repede, cand este un pericol. (sper numai ca ma intelegeti ce spun).
lena, din pacate trebuie sa spun ca nu toate mamele isi iau BB in brate cand plange etc. fosta mea soacra l-a lasat pe fostul meu sot la 5 luni sa planga 5 ore pana s-a facut albastru pentru ca ava o faza mai dificila si vroia mai mult in brate. asa i-a recomandat doctorul. si e inca foarte mandra ca dupa aia n-a mai avut probleme cu el!!! si stiu si din generatia tanara care lasa copiii sa planga cu orele. din pacate.
eu personal am facut asa ca asa au fost circumstantele mele. si cred ca cel mai bine e sa ne orientam dupa BB, ca si ei, fiecare e altul. sa avem blandete si rabdare si sa le respectam nevoile. unuia ii trebuie mai multa atentie, altul vrea sa fie lasat in pace. oricum face e bine, atata timp cat copiii nostri sunt fericiti.
si a mea e foarte deschisa si voioasa si s-ar duce cu oricine pe strada. e o pupacioasa, dar asta sigur nu pentru ca a dormit si cu mine in pat (de obicei numai o bucata de noapte, o alta in patul ei) sau stiu eu ce, ci pentru ca i-am respectat necesitatile ei.
sa ne fie fericiti toti BB!
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
AB spune:
no Lena, temperamentul are si el rolul lui, nuu
mey da feminista cum is de ce discutam attachement mommying si nu at. parenting, hmmm?
N-am decat poze cu al meu si port-bebe ca-nfasat nu s-o lasat
ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)
Sabina spune:
al meu face daddy attachament la greu:D
tin minte cand avea 2 sapt bulina si nu dormea decat la cineva pe piept ...saracu,a stat 3 ore in fotoliu si nici la baoe n-a putut sa se duca, a zis ca a fost cea mai crunta situatie ever:D
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
pisik 4ever spune:
mai, eu zic ca extremele nu sunt bune. nici sa lasi copilul sa planga cu orele, nici sa stai numai cu el in brate.
daca se intervine de fiecare data cand plange, cum invata copilul respectiv sa se adapteze? sa-si gestioneze frustrarile?
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
lordra spune:
Mama mia, ce de mamici suparate p-aciia. Mai ca am simtzit plesnitura palmele virtuale prin ecranul computatorului.
Androix, hai sa te lamuresc. Nu-s o maniaca a curatzeniei (eram inainte de nashtere, insa dupa eveniment, am constat ca nu ma mai intereseaza sa luceasca totul in jur), deci fi'mea nu e expusa prea des prafului sters si nici a aspiratului. Da', am mai puratat-o in marsupiu in timp ce faceam chestiile astea si a amuzat-o la culme. Am facut-o fiindca devenea agitata in timp ce aspiram si n-avea rabdare sa m-astepte sa termin. Cand am luat-o-n bratze s-a calmat imediat si a urmarit atenta ceea ce fac. Nu devin o martira in acele momente fiindca dau asha, cat sa nu se adune molozul prea tare. Bebelusha mea e incantata si atenta, asha ca toata lumea e multzumita. La stersul prafului, idem. Il sterg din an in pashti, si-atunci cu o carpa uda, deci Dara-mi nu inhaleaza nimic (nu mai mult decat inhaleaza stand in camera).
Imi permit sa-mi tzin a la long bebelusha in bratze fiindca nu fac cine stie ce treburi prin casa. Cu gatitul nu ma omor (consum de obicei hrana rece, mai mult vegetala), iar pt. operatiuni gen aspirat/spalat rufe la mashina, zau ca nu ma incomodeaza.
Nu-s extremista, asha ca stiu ca in momente ca intinsul rufelor pe balcon sau stat in abur la bucatarie, copilul nu trebuie sa fie cu mine. De obicei fac chestiile astea cand doarme.
Repet a suta mia oara. Am aplicat AP fiindca fetitza mea mi-o cere. Nu sta singura nici in patutz, nici in tzarc, nici in carutz. Sta oricat la mine-n bratze si e incantata. Nu doarme cu mine-n pat, ci alaturi, avand patutzul lipit de al meu, deci nu exista vreun pericol de asfixiere. N-a dormit niciodata in patul meu, fiindca mi-a fost teama s-o las.
Nu stau pe buda cu copilul in bratze, nu fac dush cu copilul-n bratze, nu dorm cu copilul, nu o tzin cand fac activitatzi periculoase pt. ea.
Da, in restul timpului o tzin in bratze fiindca asta-i cea mai mare bucurie pt. ea. N-am auzit-o plangand pan'acum, fiindca am reactionat imediat inca din faza de mârâit. E foarte vesela si comunicativa si evolueaza foarte repede fiindca are incredere in ea. So, care-i problema? De ce deranjeaza atata lume ca o tzin excesiv in bratze? N-am deranjat-o niciodata din jocul ei, daca am vazut-o ca nu e atenta la mine. Insa din primul moment in care am vazut-o ca ma vrea, am lasat totul si m-am dus la ea.
Sincer, io m-am saturat de disputele d-aici. Daca o sa mai vad niste pareri interesante o sa mai intervin. Insa, cum vad numa' sagetzi inveninate in directia catorva, cre'c-o sa ma abtzin. Nu de alta, da' pierd timpu' de pomana.
Hai va pup!
lordra spune:
...dupa cum spunea si AB, exista si mame care-shi lasa copiii sa planga, fie ca nu-s impresionabile, fie ca vor sa-si termine treaba inceputa asha ca amâna mersu' la bebe pt. a-l calma. Io insami am vazut cateva exemplare, asha ca sustzin cu mâna pe inima ca nu toate mamele is bune. Nu zic ca-s mama perfecta, insa nu suport sa-mi vad sugara nemultumita, asha incat, daca asta o face fericita, o s-o port in cârca pana cand va decide ea ca se descurca si singura. In faza asta a existentzei ei are nevoie de asta. Restul, poa' sa mai astepte.
pisik 4ever spune:
lordra, fetita ta vrea in brate ptr ca ai obisnuit-o asa. daca tu te simti implinita ca mama in felul asta, continua la fel si profita de ea, ptr ca cu un al doilea sau al treilea copil nu o sa mai poti face la fel, mai ales daca o sa aiba diferente mici de varsta intre ei.
... si bursuca 08.05.05
AB spune:
quote:
Originally posted by pisik 4ever
mai, eu zic ca extremele nu sunt bune. nici sa lasi copilul sa planga cu orele, nici sa stai numai cu el in brate.
------------------
daca se intervine de fiecare data cand plange, cum invata copilul respectiv sa se adapteze? sa-si gestioneze frustrarile?
lordra, fetita ta vrea in brate ptr ca ai obisnuit-o asa. daca tu te simti implinita ca mama in felul asta, continua la fel si profita de ea, ptr ca cu un al doilea sau al treilea copil nu o sa mai poti face la fel, mai ales daca o sa aiba diferente mici de varsta intre ei.
... si bursuca 08.05.05
Mey iar e una mai desteapta ca ailalta? Am doi copii cu diferente de mai putin de doi ani. Si AP mere foarte bine.
Si nu e chestie de invatat. Bebe doi de la 7-8 luni brusc adoarme singur, mai putin cand e bolnav atunci e pe mine si scheauna nu plange. Fetita adoarme si singurica de vreo doua luni maxim. La fel de tinuti in brate si gadilati in talpi.
Iar chestia cu frustrarile unui bebe... tu esti serioasa, nuu? Un copil nu vad de ce saaiba frustrari, un bebe nici atat.
Si cu doi copii de unde stii cum e? Fara suparare?
sinzi_ana spune:
Am vazut azi la tv o familie care avea o fetita de 3 ani, 4 de 16 luni (cum se numesc? cvapleti??) si inca 3 (tripleti) de 4 luni!!!
Hihihi..cum ar putea saracii sa aplice AP? Chiar ma gandeam cand ma uitam la emisiune!!!
Erau in parc si toti misunau...bietul tata de abia facea fata sa alerge in toate directiile dupa cate unul...cum il aducea in zona sigura, cum trebuia sa fuga dupa altul!!! Noroc ca cei micuti erau (deocamdata) linistiti in carucior...
Dar oare cum ar fi sa dormi cu toti in pat????
AB, pai daca dorm singurei atunci nu e AP...ca din cate am citit tre sa dormi cu ei
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
AB spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
.....
AB, pai daca dorm singurei atunci nu e AP...ca din cate am citit tre sa dormi cu ei
Sanzi am dormit si cu ei in pat cand au vrut ei. Si cat i-am alaptat , ca am vrut noi, ba-n pat, dar cel mai adesea cu patutul lor lipit de al nostru si bara data jos