attachement parenting - opinii
Raspunsuri - Pagina 19
sinzi_ana spune:
Pai, AB...cum iti dai seama ca atat vor ei???
Ca al meu nu a plans niciodata ca era singur in pat...Dar Gazzela spune ca nu trebuia sa il las sa doarma singur!!!
Pai si atunci, chiar daca plange, chiar daca nu plange...dormi cu el...ca altfel nu e AP!!!!!
Poate doar cand iti spun "gata, nu mai vreau sa dormi cu mine in pat" sunt pregatiti...si poate nici atunci... ca or fi intr-o faza de negare
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radusi David
David
AB spune:
Mda Sanzi eu stiu ca AP inseamna sa te simta aproape si mana mea era pe ei. Nu erau lipiti de mine decat daca incepeau sa misune adormiti fiind. Atunci ii luam langa. Niciodata nu i-am trimis in camera lor chiar daca adormeau in liniste.
ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)
sinzi_ana spune:
Atunci io nu am inteles...cum adorm singuri? Si cum adormeau inainte?
Sinzi, Radusi David
David
Androix spune:
Lordra, sper ca nu eu te-am palmuit, ca nu asta am vrut.
Cu aspiratul ce sa-ti zic, eu una imi blestem zilele cand bag aspiratorul fara sa-mi mai tin si copilul in brate, cred ca daca as mai face si asta as da in primire. De asta am intrebat, si m-a mirat chestia asta, pentru ca eu am covor si in sufragerie si in dormitor si nu exagerez cu nimic: in sufragerie aspir in genunchi si dureaza minim o ora (plus 10-15 minute in mijloc ca sa nu ia foc aspiratorul).
quote:
Originally posted by Androix
Ca sa demonstrati ca puteti duce o viata normala ca restul femeilor chiar daca va tineti copiii in brate 80-90% din timpul zilnic?
Asta nu a fost o intrebare ironica, desi asa suna. Pentru majoritatea mamelor care nu-si lasa copiii sa planga dar nici nu-i tin in brate non stop (adik cele care pledeaza pentru un echilibru), argumentul impotriva AP era gospodaria, ca cineva tre s-o faca, si in puii mei, cel putin barbatu-meu munceste de-i ies okii din cap ca la melc, ca sa-l mai pun sa dea si cu aspiratorul sau sa puna si rufe cand vine rupt de la serviciu.
Ma rog, pana la urma parerea mea este ca si a lui Pisik, extremele nu sunt bune. Nici cu el in brate non stop, nici ca soacra cea nebuna care si-a lasat copilul 5 ore pana s-a albastrit. Sa ma ierte cine a scris ca uite nu mai retin, dar cred ca trebuie sa fii putin cu buba la cap sa REZISTI in urlet de copil 5 ore
Personal cred ca mai repede isi dezvolta personalitatea si spiritul independent daca nu ii suflu in fund toata ziua si il las sa se mai joace si singur, sa exploreze, sa se impiedice etc. Dar cum s-a mai zis, fiecare copil e unic si dupa mine este important sa te dai si dupa el si in limite de bun simt sa-l dai si pe el dupa tine (ceea ce oricum se intampla si daca nu incerci, cum ar fi de exemplu programul copilului care si-l face singur urmand cu aproximatie programul casei)
Andreea mamica lui Filip Stefan
lena spune:
quote:
Originally posted by AB
Mey iar e una mai desteapta ca ailalta?
ei bi, the Extra-Bramburici, si ceata de pitigoi (22.07.2003),(19.06.2005)
cam naspa exprimarea asta...pacat ca nu citisem ce scrisese doruletz acu 5 pagini ca nu ma mai strofocam atata la asa subiect:
"Una peste alta, multe din lucrurile care se sustin aici sunt fie evidentze spuse cu cuvinte pompoase si presarate cu citate fie exagerari cum ca ar trebui sa fie bietul copil legat de mama-sa tot timpul. Vorba lui miau-miau, cui i-ar place sa fie bananait toata ziua de colo colo legat de altcineva fara sa aiba si el spatiul si locusorul lui ?
Altfel, care parinte nu-si ia copilul in brate cand plange, cine nu-l pupa, cine nu se joaca cu el, care l-ar lasa sa urle flamand? sa fim seriosi, nu trebuie sa citim tratate de pedopsihiatrie ca sa facem gesturile astea ancestrale.
Asta cu "parenting atasamentul" e ca in emisiunea aia unde un reporter intreba lumea pe strada: "Copilul dvs e biped?" "Nu domnule, fugi de aici, copilul meu e sanatos tun!"
sinzi ana las-o balta ca al tau pierdu trenu
Lena si t-rex Freya
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by lena
[sinzi ana las-o balta ca al tau pierdu trenu
Lena si t-rex Freya
Incerc si io sa imi fac sperante false ca daca l-as fi tinut in brate nonstop si as fi dormit cu el acu cred ca picta icoane pe sticla!!!!
Sinzi, Radusi David
David
lena spune:
quote:
Originally posted by sinzi_anaquote:
Originally posted by lena
[sinzi ana las-o balta ca al tau pierdu trenu
Lena si t-rex Freya
Incerc si io sa imi fac sperante false ca daca l-as fi tinut in brate nonstop si as fi dormit cu el acu cred ca picta icoane pe sticla!!!!
Sinzi, Radusi David
David
bey ce-mi faci scriu iar acilea numa ca ma plesni rasu cu tot cu cola pe tastatura, iar moare barbate miu...auzi a mea picteaza baloane d-alea cu aer, ca sunt febletzea ei si are numai 2 ani si 7 luni si nu fu "educata" cu teoria asta, se pune??
Lena si t-rex Freya
Banti spune:
Nu am putut parcurge atitea pagini scrise pe marginea subiectului dar am citit cele referitoare la dormitul in pat cu bebe si deriticatul in casa cu bebe in brate. De ce atita inversunare? Uite sint lucruri pe care nici eu nu le faceam sub nici o forma cind aveam doar un copil, nu adormeam niciodata cu bebe la sin noaptea, nu faceam mincare cu ea in brate, sau alte treburi, etc. si nici nu o lasam sa doarma linga mine de frica sa nu pateasca ceva.
Dar cu al doilea si cu al treilea situatia s-a schimbat. Nu mai pot face la fel chiar daca as vrea. Sint asa de frinta de oboseala noaptea ca adorm si cite doua ore cu bebe la sin si ma trezesc asa stind in fund cu gitul amortit si bebe dormind dus la mine in brate. Slava Domnului ca Dumnezeu ne pazeste si nu s-a intimplat nimic rau niciodata. Credeam ca in viata mea nu o sa faca sa ceva, dar uite ca se intimpla. Oboseala e de vina. Se intimpla si sa mestec in mincare cu bebe in brate sa-l potolesc pina tace din plins ca deh, mi se arde mincarea, sau sa il iau cu mine ca altfel se duc copiii mai mari la el si mi-e teama sa-l las prea mult cu ei. Deci, cam asa stau lucrurile. Si nu cred ca vreunul din copiii mei duce lipsa de atentie si atasament.
Ioana - de 3 x mami
pisik 4ever spune:
AB, bravo tie, tu esti bine antrenata ptr al treilea!
am facut baby sitting, am avut doi copii, cel mai mic bebe era o fetita pe care am luat-o de la 2 luni. d-aici stiu cum e. imi pare rau ca nu m-ai prins cu... matza-n sac!!!
tineti-i in brate cat mai mult. e f bine ptr copii, daca ii puneti jos cand dati cu aspiratorul sau faceti mancare, copii devin frustrati si fac nevroze mai tarziu. ce conteaza coloana voastra vertebrala, doar sunteti mamici, nu? si pe urma la batranete pe linga o osteoporoza mica, ce mai conteaza o discopatie?
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
sinzi_ana spune:
Depinde ce picteaza??? The Anatomy Lesson of Dr Tulp sau Madonna with the book sau Christ and the apostles...
Ca daca e copaci si inimiioare nu se pune!!!!
Sinzi, Radusi David
David