attachement parenting - opinii
Raspunsuri - Pagina 16
Morgano spune:
"Ripley ...nu am inteles prea bine care e treaba cu "Tonul face muzica"
Ar fi fost mai usor sa acceptam ca fiind bun un model de educatie deja aprobat de maj societatii.Dar uite ca unele dintre noi au alte idei si au ales sa tina cont de ele, netemandu se ca vor fi privite ca niste ciudate si atata timp cat nu te priveste pe tine personal si nici nu te afecteaza in vreun fel nu inteleg atitudini de genul..AHA, te am prins , nu esti tu aia care....Daca ar fi educatoarea copilului tau si l ar folosi cobai ptr a experimenta conceptia asta, atunci ai avea dreptul sa fi revoltata"
Exact asta nu ai priceput Alinutza, cum e cu tonul care face muzica: era vba de a accepta parerile fiecareia fara a ne ataca/jigni reciproc, cu exact genul de ton pe care il folosesti tu acum in postarea ta.
Ceea ce dovedeste ca citesti pe diagonala si n-ai inteles ca majoritatea postarilor nu sunt contra AP si nu judeca pe nimeni si nu considera pe nimeni ciudat, ci doar opineaza la subiect, evident dandu-se ca exemplu pe ele sau copiii lor. Eu cel putin, nu imi permit sa judec si sa dau lectii, ci scriu despre mine si ceea ce gandesc. Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Morgano spune:
ripley poate unele care si au tinut tot timpul copilul in brate au facut o ptr ca al lor copil avea nevoie de asta.Uite ca david nu a dormit de la o luna toata noaptea, ba pe atunci avea niste colici de urla ingrozitor mai toata ziua, noaptea nu plangea, dar se trezea aproape din ora in ora.Concluzia, nu mi am deranjat copilul din ritmul lui, ca sa imi dovedesc mie cat de devotata ii sunt, pur si simplu avea nevoie sa fie tinut mereu in brate si asta i am oferit.
Imi pare rau ca trebuie sa-ti atrag iar atentia. Inainte de a raspunde, incearca si tu sa citesti ce se scrie, si poate sa si intelegi.
Ma refeream strict la a nu deranja copilul cand sta linistit, cuminte si este ocupat cu ceva, nu la a-l tine in brate cand plange, din varii motive. Of of of....Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
alinutza00 spune:
ripley, eu am citit
incearca si tu sa intelegi ca unii poate nu au interpretat corect mes tau, mai ales atunci cand una gandesti si alta scrii
"tonul face muzica" scuza ma poate ar fi tb ca tu sa te exprimi altfel daca vroiai sa inteleg din asta ca "era vba de a accepta parerile fiecareia fara a ne ataca/jigni reciproc,"
e valabil si ptr a 2 atentionare a ta
alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77
silvia_d spune:
Ripley,daca ash fi scris un mesaj,99% ar fi sunat la fel ca al tau!
Cu o singura diferenta:polemica la mine e cu MAMA:nu ma-nteleg deloc cu ea,cu toate ca de dragul bebelusului vine si m-ajuta!
In rest...sa ne bucuram ca suntem mamici,sunt atatea femei pe lumea asta care-asteapta zeci de ani sa aiba un ingerash!!!
Morgano spune:
Alinutza, sincer ma superi, nu cred ca iti poti permite, necunoscandu-ma si fiind la asa distanta sa spui ca "una gandesc si alta scriu".
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Androix spune:
Mai nu va mai certati! Degeaba ca e un subiect sensibilos, avem toate deja opinii ferme si nu ni le vom schimba radical in urma acestor discutii. Sa fim serioase.
Am citit si eu subiectul, Gazzela recunosc ca posturile tale excesiv de lungi nu le-am putut parcurge in intregime. In schimb mi-a atras atentia o postare a Lordrei in care spunea ca da cu aspiratorul cu bebe in brate.
Eu inteleg ca voi va simtiti implinite ca mame aplicand aceasta metoda, ca vreti ce e mai bine pentru puii vostri si nu conteaza ce sacrificii sunt necesare pentru un bun start in viata, sunteti dispuse sa le faceti. Dar, de ce anume simti nevoia, Lordra sa te si torturezi singura dand cu aspiratorul??? De asemenea nu inteleg nici faza cu stersul prafului, nu cred ca intelege nici puiul tau de ce simti nevoia sa-l umpli de praf la fiecare doua zile (sau mai stiu eu cat de des stergi tu praful) si nici gatitul nu-l inteleg, asa cum mai zicea cineva este cel mai periculos lucru pe care il poti face, DUPA dormitul impreuna cu copilul mic in pat!
Repet, va inteleg decizia, inteleg ca asa credeti voi ca este cel mai bine pentru copiii vostri, dar macar tineti-va de asta si lasati gospodaria, nu inteleg de ce e nevoie sa le faceti pe amandoua la superlativ. Ca sa demonstrati ca puteti duce o viata normala ca restul femeilor chiar daca va tineti copiii in brate 80-90% din timpul zilnic?
Nu incerc sa ironizez pe nimeni, pur si simplu nu inteleg si incerc o intrebare. Daca vreti puteti sa nu-mi raspundeti nu e nici o suparare.
Andreea mamica lui Filip Stefan
Morgano spune:
Referitor la dormitul cu bebe in pat, din pacate cunosc un caz, o colega de-a mamei mele medic si ea, care a adormit cu bebe la san, s-a trezit dupa juma de ora si bebe murise sufocat.
In plus, cu toata grija si somnul iepuresc, tot nu este sanatos, ca safe clar nu este, sa dormi cu bebe in pat. A mai scris cineva aici despre asta: patul tau si al sotului tau este locul vostru intim, in care faceti dragoste, dormiti, visati, transpirati, exhalati diverse mirosuri de prin stomac... nu vreau sa trec pe partea gretoasa... si noi o luam pe Ana la noi in pat dimineata, eu uneori o mai pun sa adoarma dupa-amiaza si-i citesc si dc atipeste o las si stau langa ea, si deci mai doarme rarisim la noi in pat, insa atat. Patul ei este locul ei intim in care doarme linistita si respira aer curat.
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
lena spune:
quote:
Originally posted by Androix
Mai nu va mai certati! Degeaba ca e un subiect sensibilos, avem toate deja opinii ferme si nu ni le vom schimba radical in urma acestor discutii. Sa fim serioase.
Am citit si eu subiectul, Gazzela recunosc ca posturile tale excesiv de lungi nu le-am putut parcurge in intregime. In schimb mi-a atras atentia o postare a Lordrei in care spunea ca da cu aspiratorul cu bebe in brate.
Eu inteleg ca voi va simtiti implinite ca mame aplicand aceasta metoda, ca vreti ce e mai bine pentru puii vostri si nu conteaza ce sacrificii sunt necesare pentru un bun start in viata, sunteti dispuse sa le faceti. Dar, de ce anume simti nevoia, Lordra sa te si torturezi singura dand cu aspiratorul??? De asemenea nu inteleg nici faza cu stersul prafului, nu cred ca intelege nici puiul tau de ce simti nevoia sa-l umpli de praf la fiecare doua zile (sau mai stiu eu cat de des stergi tu praful) si nici gatitul nu-l inteleg, asa cum mai zicea cineva este cel mai periculos lucru pe care il poti face, DUPA dormitul impreuna cu copilul mic in pat!
Repet, va inteleg decizia, inteleg ca asa credeti voi ca este cel mai bine pentru copiii vostri, dar macar tineti-va de asta si lasati gospodaria, nu inteleg de ce e nevoie sa le faceti pe amandoua la superlativ. Ca sa demonstrati ca puteti duce o viata normala ca restul femeilor chiar daca va tineti copiii in brate 80-90% din timpul zilnic?
Nu incerc sa ironizez pe nimeni, pur si simplu nu inteleg si incerc o intrebare. Daca vreti puteti sa nu-mi raspundeti nu e nici o suparare.
Andreea mamica lui Filip Stefan
ca mare dreptate ai!! as vrea sa aflu si eu raspunsul la intrebarea ta adresata lor!!
Lena si t-rex Freya
spic de grau spune:
De fapt subiectul asta nu trebuia sa se cheme "attachement parenting - ci doar: "dormitul cu bebe in pat, opinii". Ca de fapt aici s-au incins spiritele.
Iar apropo de reactia lui Bic, ca asta era de fapt un subiect unde doar persoanele asa zise pro-attachement ar trebui sa se exprime, de ce nu ati pus titlul: "pro-attach din toata lumea uniti-va"?
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
lena spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Inca odata, eu sunt pro, dar nu stiu cum putem sa spunem ce bine si frumos s-au dezvoltat copiii nostri fara sa ne laudam. Si pentru ca atribuim aceasta dezvoltare minunata AP, nu stiu cum nu s-ar simti jignite celelalte mamici, care practica alte metode.
corect...ruxij stii ca imi place cum scrii...adica eu asta nu inteleg, de ce trebuie generalizat si trecut intr-o extrema, e prima data cand citesc teoria asta, si sa fiu sincera eu mi-am crescut fetitza instinctual si oarecum bazata pe stilul olandez care mi s-a parut "potrivit" si "liber de prejudecati" cu toate astea, sa fiu sincera personal gasesc exagerari multe de tot in teoria AP...una dintre ele este cu tinutul in brate continuu, pai mai zicea cineva si daca copilul nu vrea, ce faceti il fortati??
bic imi inchipui ca esti de mult pe site-ul asta ca sa stii ca subiectele sunt publice, daca vrei sa le faci private si sa va dati numai voi cu parerea e utopic.
pe de alta parte la fel de manipulatoare mi se pare si ideea ca vezi Doamne aceasta teorie te invatza cum sa dai afectiune copilului... pai hai sa judecam un pic asa rational, nu orice mama da afectiune copilului, intr-un mod instinctiv, stie de ce plange fara sa o invetze nimeni, stie ce are copilul, sau cand nu e "in apele lui" tot asa...restul povestilor astora mi se par asa scrise de dragul de a mai aburi lumea cu "noi descoperiri".
cat despre asta Eu am incercat sa aplic metoda asta cu fetitza mea si am observat o dezvoltare mult mai armonioasa fatza de altzi copii care au fost lasati destul de mult timp singuri (camera separata, pat separat, tzarc/leagan/balansoar), pt. ca nu cumva sa devina "naravitzi" (sau fiindca era mai simplu, mama putand sa-si faca treburile nestingherita). e citat din lordra din "capul" subiectului...zau de unde stii tu, si sincer cum iti permiti sa judeci comportamentul celorlalti copii vis-a-vis de a ta, s-ar putea foarte bine sa fie si invers, ei sa fie mai dezvolati armonios decat a ta...eu cer contraexpertiza.
Lena si t-rex Freya