Logan-mania
Link-uri utile:
www.dacia.ro/dacia/ajax#/dacia/logan,8C" target="_blank">site-ul oficial Dacia
www.daciaclub.ro/index.php?showforum=44" target="_blank">DaciaClub - forumul posesorilor de Dacia Logan
Am si eu nevoie de cateva sfaturi de la cei ce si-au luat dacia Logan in rate...ce fel de credit e mai avantajos (auto sau cel pt. nevoi personale)si prin ce banca,cat este avansul si ratele lunare?
Multumesc anticipat!
Vreti sa faceti ceva?5 euro pentru o viata!!
Camelia,mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE
Raspunsuri
iepumare spune:
Cred ca nu-si mai ia nimeni Logan si mai ales in rate de la un timp, dupa cate probleme de fiabilitate are masina asta.
Vezi: http://evz.ro/article.php?artid=261554
Sau : http://www.daciaclub.ro/index.php?s=e58f673b72c6ddcaae4caca40b1c78e8&showforum=34
Androix spune:
Iepumare, eu mi-am luat logan in rate si deocamdata nu am avut probleme. Ma rog, o am de la incepututl anului si nici n-o alerg ca n-am unde, abia am facut 3500 de km. Tu ai logan sau vorbesti doar din auzite? Tot pe daciaclub am citit o intamplare foarte amuzanta. Doi vecini se intalnesc: ei, cum merge locanul, vecine? E cam naspa uite am tot felul de probleme, masina romaneasca dom'le ca sa mai... Celalalt: serios? pai ce sa zic nasol ca ai probleme, eu nu am nici o problema cu al meu, ba chiar mi se pare o masina foarte buna, chiar isi merita banii. Imi pare rau ca ai ghinion si ai nimerit una proasta. Primul: a, pai ti-ai luat si dumneata? e, nici eu nu am nici o problema, dar zic si eu asa... Asta asa ca fapt divers, nu vreau sa zic nimic neaparat cu asta...
Eu am ales creditul de nevoi personale. Nu stiu sa-ti dau amanunte dar dupa ce sotul meu a cantarit toate felurile posibile si imposibile de credite, in functie si de alte credite pe care le avem si de restul conditiilor a ajuns la concluzia ca asa este cel mai usor de obtinut si cel mai avantajos. Am facut la alpha bank, pe 5 ani, platim 210 euro pe luna, am luat 10.000 si cu tot cu dobanda si comisioane returnam 12.600
Andreea mamica lui Filip Stefan
Cristina A spune:
quote:
Originally posted by iepumare
Cred ca nu-si mai ia nimeni Logan si mai ales in rate de la un timp, dupa cate probleme de fiabilitate are masina asta.
Vezi: http://evz.ro/article.php?artid=261554
Sau : http://www.daciaclub.ro/index.php?s=e58f673b72c6ddcaae4caca40b1c78e8&showforum=34
BA NU!
Noi avem Logan din februarie si este super ok si pentru un buget mediu de roman salariat oriunde-o fi el aceasta este masina potrivita, cum am spus noi de tranzitie catre ceva mai scump pentru momentul cand soselele din Romania vor permite asa ceva. La pretul Loganului te poti apropia si de o Skoda dar intretinerea nu mai beneficiaza de acelasi raport asa ca ia-ti Logan cu sufletul deschis si vezi ca sunt forumuri de Logan-isti unde poti afla hibe si calitati. Noi l-am luat in leasing dar nu stiu cu ce banca.
Mult succes!!
iepumare spune:
[quote]Originally posted by Androix
Imi pare rau ca ai ghinion si ai nimerit una proasta.
Pai tocmai asta e problema. De ce sai dai 8.000 eur si sa te rogi sa nimeresti o masina buna? Credeam ca am scapat de problema asta a daciilor de cand a venit reno. Dar se pare ca nu. Decat loteria dacia mai bine un sh de afara.
Androix spune:
Iepu, se pare ca fie n-ai citit, fie n-ai inteles. Era o gluma, eu cred ca e o conversatie care chiar a avut loc... O fi folclor acum nu pot sti.
In orice caz loganul nu este o masina proasta. Nu mai este dacia cea de toate zilele. Asta e clar. Si asa cum spunea si Cristina, nu exista pe piata masina cu dotarile full option la pretul loganului. Poate doar second straina. Dar eu personal nu am vrut sa ma risc in conditiile in care 90% din masinile aduse de afara sunt manarite la kilometraj si nu in ultimul rand din cauza ca si eu si sotul meu suntem tufe de venetia la capitolul masini. Asa ca am preferat una noua, la care am garantie un an jumate, care consuma 6% la drum lung ( desi la cat mergem noi nu stiu ce relevanta ar avea asta), care are servo la directie si nu ma mai trec toate transpiratiile cand fac o manevra pe loc etc...
Sa stii ca lejer m-as fi multumit cu varianta imediat inferioara celei full option dar nu avea abs (si era o diferenta de vre 1.500-2.000 de euroi). Si nici nu puneau abs optional pe bani. La doua saptamani dupa ce am luat-o au scos o oferta cu abs la acea varianta. Iti dai seama cat m-a incalzit pe mine ca aveam inchidere centralizata si geamuri electrice si pe spate
Andreea mamica lui Filip Stefan
aissa spune:
Androix si eu am citit respectiva intamplare/gluma/poanta.
Iepumare - ideea era ca cel care se plangea de masina, se plangea ca "asa fac toti" nu ca avea probleme in realitate.
In fine, alta e tema, eu am luat tot credit de nevoi personale, mi se pare mult mai simplu asa. Am avut banii in buzunar si am luat masina de unde mi s-a nazarit/oferit/potrivit.
Din cate stiu la creditul auto trebuie sa duci acte diferite (factura) de la dealer, astepti dupa ei... La cel de nevoi personale nu esit decat tu implicat si apoi avand banii cash poti cauta masina la orice dealer.
Noi am luat o suma mai mare decat cea platita pe masina asa ca nu are sens sa iti zic cat sunt ratele. Avans? Nimic.
Cat despre masina e prea tanara ca sa imi dau cu parerea (inca nu are 100 [o suta] de km), e varianta cea mai cheala, nu am servo, nu am AC dar fata de fosta mea dacie supranumita "betty cea urata" asta e parfum. Ma rog, o fi standardul meu jos ca sunt nepriceputa, dar si eu am preferat o masina noua, cu garantie.
Cristina si Ale (30.09.2004)
Catalin spune:
Subiect initial: "Rugaminte pt.posesorii de Logan"
postat de aissa, 09/06/2006, 09:40:29
Mai, ma freaca o grija si pe mine si nu ma duc in service pentru asta nici de-a naibii. Imi lipseste siguranta de la iluminatul interior, nu am verificat la ridicarea masinii si in carte e dat tabelul (care e si pe verso-ul capacului de la panoul de sigurante) dar nu si amperajul fiecareia.
Am gasit un tabel pe net cu valorile sigurantelor dar mai vreau o confirmare de la cineva care are siguranta aceea pacatoasa s anu pun nici de o valoare mai mare, nici mai mica.
Asa ca va rog frumos sa imi spuneti si mie de ce valoare e siguranta de la iluminatul interior.
Multumesc anticipat.
Cristina
raspuns postat de dante01, 09/06/2006, 12:16:45
nu stiu de cat e siguranta, insa ideea e asta: daca pui una mai mica se arde instant, daca pui una mai mare tine si cu asta basta...deci nu trebuie sa te cramponezi prea tare de valoare ei, adica musai sa fie de valoarea cu care a plecat sau mai bine zis n-a plecat a ta din fabrica...mai ales avand in vedere ca e pe iluminatul interior...
bafta!
raspuns postat de aissa, 09/06/2006, 13:38:39
Stiu ca daca pun una mai mica se arde, dar am aflat ca daca pun una mai mare tine....dar poate sa faca buba mare arsh de tot. Asa zic baietii de pe daciaclub (de la care am si tabelul cu alea care cica ar fi din fabrica). Eu nu ma pricep si n-am nici priceputi in apropiere sa intreb, dar am zis ca daca verific din macar 2 surse ce am aflat eu deja...e mai bine.
Oricum, nu e ceva foarte stresant, asa ca pot astepta pana fac o vizita la service, insa ma gandeam ca gasesc pe aici pe cineva care sa ma lamureasca.
Cristina
raspuns postat de vladcelvechi, 09/06/2006, 13:44:51
Daca nu ar fi avut vreo importanta, atunci erau toate sigurantele de valorile maxime posibile si gata ...
Serios vorbind, este o idee proasta sa pui o siguranta de o valoare mai mare decit cea indicata. Rolul sigurantei este tocmai acela de a se arde daca este cazul pentru a proteja consumatorul electric respectiv.
Idee: identifica un Logan oprit cu soferul alaturi (benzinarie, spalatorie, etc.) si roaga-l sa te lase sa te uiti la el.
raspuns postat de Mica-mica, 11/06/2006, 23:21:32
Parerea sotului meu este sa-ti cumperi un set de sigurante/becuri facut special pentru logan, set pe care-l poti gasi la dealeri la pretul in jur de 900 mii lei, dar el a vazut setul cu holograma originala si in Vitan la 300 mii lei. Vezi la un logan culoarea sigurantei care trebuie sa o montezi si o folosesti pe cea din set.
Si o sa respecti si legea ca ai un set de rezerva la tine.
Leditia spune:
Am un prieten care si-a luat logan prin credit auto.El a zis ca e dobanda mai mica si e mai avantajos..desi spune ca stie si care sunt dezavantajele(masina nu-i a ta,o cheie ramane la banca,astepti mai mult dupa masina si mai multe pe care cred ca le sti deja)..Aaa..problema e ca la creditul auto se face ditai dosarul cu fel de fel de acte,umblii de nebun dupa tot felul de hartiute..deci e mai complicat.La cel de nevoi personale e mai simplu,il iei in 2 zile maxim la unele banci..si te duci sa-ti iei masina de la ce dealer vrei tu.
Off-topic-mey,nu-i o masina stralucita,are probleme(multe au),dar depinde..la 6300 parca cat e..n-ai ce-ti lua..Iar pt un sh bun de afara iti trebe in jur de 8000 sau peste si nu sti cum ti-e norocul..ce a patit masina aia in suta aia de mii de km(ca de obicei o iei la peste 100.000km),nu toata lumea se pricepe la masini si e probabil sa-ti iei o teapa de 8000euro care nu-s de ici de colo..In plus,daca faci credit..nu-ti pica bine ca pe langa ditai rata sa mai bagi si lunar in ea o groaza de bani..ca deh..asa-i la sh..Asa ca in conditiile date te orientezi catre una noua.(cam asa gandesc io..acu fiecare face ce vrea)
POZE
Happiness_4_us spune:
Oricum se vand la greu in ultimul timp. Chiar ieri am vazut la promotor ca se va lansa Loganul cabrio.
Nana Motoc
Pana la nunta...
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
iepumare spune:
quote:
Originally posted by NanaMotoc
Oricum se vand la greu in ultimul timp. Chiar ieri am vazut la promotor ca se va lansa Loganul cabrio.
Nana Motoc
Pana la nunta...
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
DIMPOTRIVA. IA UITE CE ZICE AICI: http://www.bloombiz.ro/Logan_incepe_sa_frineze_in_piata_--a62032.html