Mamici de iulie - august 2006 (63)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

fetelor, eu am niste arsuri de la stomac de innebunesc. Nu stiu ce sa mai fac...ce sa mai mananc ca nu trec nicicum. Voi aveti asa ceva?

http://tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php

Poze cu burticuta si lucruri bebe

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

Larisa si Alexia 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Sabana, eu am facut cezariana cu anestezie generala. Despre sonda ce sa-ti spun eu una nici nu am simtit cand mi-a pus-o(e adevarat ca la ce contractii aveam nu mai simteam altceva) si nu imi facuse inca anestezia. Dupa operatie m-am trezit repede, eram un pic ametita dar nu am avut nici varsaturi si nici dureri de cap. M-a operat seara la 9.00 si dimineata la prima ora m-am dat jos din pat si am mers la baie. Asta dupa ce mi-au scos sonda. E adevarat ca vreo 2 zile ma cam ustura la pisu' dar a trecut repede. La fel m-a suparat gatul(de la intubare) cam 10 zile si imi venea sa tusesc si atunci era mai rau ca ma durea operatia. M-a operat luni seara si vineri la pranz eram acasa cu bebe. La o sapt de la operatie mi-a scos firele( nu doare, ciupeste asa un pic) si atunci si durerile au scazut fff mult. Dupa 2 sapt de la nastere ma miscam fara nici o problema.
Eu nu zic ca e floare la ureche, dureri sunt dupa operatie dar nu e ceva de nesuportat. Si refacerea depinde foarte mult si de organism.
Nu te mai gandi la sonda ca stai cu ea cateva ore si gata.
Ideea e sa te mobilizezi repede dupa operatie, sa te dai jos din pat cat mai des. Asta ajuta si la reluarea unui tranzit intestinal normal.
Primele 2 zile dupa operatie nu am avut voie decat mancare usoara si care nu baloneaza.
Sper ca te-am lamurit cat de cat. Daca mai ai intrebari iti raspund imediat.
Fruntea sus, ai sa treci fara probleme peste asta!

Cornelia, mamica luiEduard(1 an si 11 luni) si 34+ Eric
EDUARD & MAMI & TATI & ECOGRAFII BB2 & TRUSOU BB 2 & INTALNIRE MAMICI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

larissa 79, eu m-am luptat cu arsurile de stomac in trimestrul II(rau de tot) si mai apar si acum cand si cand. La mine a functionat laptele rece si maloox/dicarbocalm pastile.

Cornelia, mamica luiEduard(1 an si 11 luni) si 34+ Eric
EDUARD & MAMI & TATI & ECOGRAFII BB2 & TRUSOU BB 2 & INTALNIRE MAMICI
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Buna ziua, burticutzelor mai mari. Sunt o mamica de ianuarie- februarie 2007 si am o intrebare. Data trecuta cand am fost la medic acesta mi-a zis ca viata sexuala trebuie sa continue insa cu prezervativ. Are vreuna dintre voi explicatie ptr partea cu prezervativul caci eu am fost prea aeriana ca sa mai intreb iar fetele de la ianuarie-februarie vor o explicatie.

Eu si Noi
6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Sabana, si la mine a fost cam ca la Cornelia_Laura. Si eu m-am stresat de sonda dar se pune foarte repede, nu e mai neplacut decat recoltarea de sange pentru analize. Cred ca am avut noroc de un anestezist bun, pentru ca nici la mine nu au fost varsaturi sau dureri de cap ulterior. Local te doare, bineinteles, dar poti sa ceri calmante. De fapt oricum stai cu perfuzia cam 24 de ore. Faza cu tusea e neplacuta rau intr-adevar, la fel te doare si daca razi mai tare. Eu de data asta m-am pregatit cu niste medicamente homeopate de supt, sper sa mai ameliorez un pic problema. Mie nici macar nu mi-au scos firele, mi-au pus din cele care se resorb singure. Eu m-am internat vineri si mi-au dat drumul luni, doctorul meu a vrut de fapt sa imi dea drumul de duminica...

Este foarte important sa te mobilizezi si sa te misti cat mai repede dupa anestezie. Eu seara, la 12 ore dupa operatie, reuseam sa stau in fund pe marginea patului, iar a doua zi m-am dat jos. Sa nu stai sa te complaci ca e mult mai greu. Oricum odata ce m-am intors acasa a fost mult mai bine, tin minte ce bun a fost primul dus .

Copilul l-am vazut cam la 3-4 ore dupa operatie. Mai devreme nu eram in stare, am fost cam somnolenta.

Pumpkin, l-or face si in spital, dar rezultatul nu iese pe loc. Daca ti-l detecteaza acum cred ca te trimite la cezariana pentru ca nu sunt riscuri de transmitere. Mie mi-a zis doctorita ca fiind cu cezariana il facem mai mult pentru mine decat pentru copil.

Crissa71, nu e chiar asa. Ignoranta nu este buna. Daca Doamne fereste stii ca ai o sarcina cu risc, poti sa schimbi spitalul, sa te duci la unul cu sectie de neonatologie mai buna. Sau macar sa fie lumea pregatita la nastere. O fi voia Domnului dar nu cred ca el ne vrea inconstiente .

Kehleyr 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Oana Bucur, eu stiu ca prezervativul trebuie folosit neaparat din luna a 6-a, pentru ca sperma contine nu stiu ce hormoni care declanseaza contractiile si poate sa provoace nasterea. La tine e cam devreme pentru prezervativ, nu stiu de ce ti-a recomandat asta, eu in primele luni faceam fara si nu am patit nimic.

Cristina, 36+ si bebe Eric Andrei

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_miloiu/album?.dir=/98e2re2&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leistra spune:

Fetelor, mi-au dat si mie lacrimile, nu imi vine sa cred, primul bebelus s-a nascut si am niste emotii acum de mor, eu sunt printre primele, mai am putin...noaptea trecuta am avut niste contractii de am zis ca nasc, eram atat de obosita ca nu am putut ramane in permanenta treaza ca sa imi dau seama la ce interval erau!
Marc, bine ai venit!, sa fii sanatos, sa te bucuri de viata alaturi de mami si de tati! Mihaela, multi pupici
madacristina, linisteste-te!, o sa fie bine, ai sa vezi, nu te mai supara ca stresul nu e bun acum, eu iti tin pumnii si ma gandesc la tine!
assa, la multi ani!, multa sanatate, bucurii, un bebe sanatos si frumos!

http://photos.yahoo.com/adina_roberta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

oana-bucur am citit si eu cate ceva despre viata sexuala in timpul sarcinii dar niciunde nu scria sa fie cu prezervativ. Chiar
peste tot se spune ca ai o viata sexuala mult mai linistita (in caz ca nu au interdictie de la medic sau daca ai chef de asa ceva) pentru ca nu-ti faci griji ca ai ramane insarcinata sau fel si fel de alte griji. Poate are dr ta vre-o explicatie personala ca eu de asa ceva nu am auzit pana acum. Poate-s prea putin documentate site-urile si cartile unde am citit de asta desi nu cred. Daca faci un serch pe net gasesti cate ceva de asta in mod sigur.

Monica si 30+

Mergi la inceput

oana-bucur uite aici de ex. un site, nu spune nimic de prezervativ...si exemple din astea sunt gramada...ar fi interesant sa aflam si noi teoria dr. tale

http://www.eva.ro/sanatate/articol139.html

Monica si 30+

Mergi la inceput

oana-bucur poate ca dr ta se referea la asta, insa-i valabil numai limitat: "Singura recomandare pe care o dau ginecologii este evitarea raporturilor sexuale in acele zile ale lunii in care in mod normal ar fi trebuit sa apara menstruatia -aceasta pentru ca in acea perioada uterul poate avea contractii ce s-ar accentua in cazul stimularii sexuale- si in ultimele saptamani inainte de nastere deoarece s-a constatat ca sperma contine o substanta, prostaglandina, care poate induce demararea travaliului. "

Monica si 30+

Mergi la inceput