Bebelusi de sept-oct 2005 (124)
Raspunsuri - Pagina 14
Tonnia spune:
Marinela, merci!
Carmi, hai ca poate-i iese dintele ala pana maine! doctorii astia de pe aici spun ca eruptia nu e insotita de febra asa de mare, dar eu chiar cred ca se poate.
Carmi spune:
Tonnia,
pai d-asta am mers si eu cu el la urgenta, ca mi s-a parut cam mare febra. Din pacate, l-a vazut o generalista, ca aia era de garda: s-a uitat in urechi, a vazut ca nu-i rosu in gat si gata, a zis ca e de la dinti. Daca mai face si in seara asta febra, maine mergem cu el la pediatru. Aici nu prea se poarta sa-ti vina pediatrul acasa, sunt mai comozi...
Si e asa de frumos afara...ce-as mai fi iesit...
Carmi
Foto bebe Fabiano cel zambaretz
(20.10.05) si www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
Hildegard spune:
Bona sera
eu nu mai pot de obosita
....mi s-au adunat noptile, parca noaptea trecuta a dormit ceva ceva mai linistit.
De ce nu ies odata dintocii astia nenonorociti?
Stefan e mare pe zi ce trece...parca creste vazand cu ochii.![]()
Minunea asta are atat energie ca eu nu mai pot, nici tat'su...ne epuizeaza pe amandoi.Astia mici chiar nu oboesc deloc?![]()
Este ceva de speriat cat se joaca...Doamne multumesc ca nu e bolnav. Tot ce a fost pana acum a fost nas infundat de la vaccinurile aste idioate.
Papa seara dupa baie de la 9 o titi...dupa care doarme 1 h, si apoi mai papa cealalta titi si tot mai ramane lapte. Noaptea cand se trezeste si vrea suge. Niciodtata nu mi se termina laptele. am impresia ca o sa am vesnic
lapte. Normal ca nu va fi asa. Cat o mai dura?
poze:
aici si aici
Camelia, bine ai venit in gasca

Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze la 7 luni
almy spune:
'Seara!!
CODRUTA,multumesc
, da, pt alea 10 zile de Ca ma interesa, fiindca eu i-am dat pana acum lactic, si voiam sa stiu daca e diferenta mare intre lactic si gluconic, eu cred ca ea tot mai are nevoie de Ca, de aia nu-i prea avansata la miscari. Oricum, D-ul il facem injectabil, ca de la Vigantol nici nu statea in fundulet. Abia dupa 7 luni a stat bine. Asa ca de la 6 luni am inceput profilaxia rahitismului, ceea ce trebuia sa facem din prima lunita de viata, dar pe mine nu m-a intrebat nici un doctor ce si cum ii dau...Si cand s-a vazut ca are tendinte de rahitism, a cui a fost vina? A mea, nu? Ca cica eu am vrut neaparat Vigantol. Ei, poveste veche.
Alma & Eleni Maria (26.09.2005)
simodina spune:
Salutare mamici.
Mai vin si eu sa nu ma uitati, desi de citit va citesc aproape zilnic. Noi suntem la a 2a eruptie dentara care de data asta s-a lasat si cu putina febra si cu o zi juma' de diaree urata, care s-a rezolvat cu ceai de menta, lapte facut cu mucilagiu de orez, orez cu morcov si banana. Ne ies dintisorii de sus, un coltz deja se vede de ieri. In rest avem peste 10 kg si nu mai stiu cati cm.Nu ne ridicam in picioare, nu mergem de-a busilea dar eu nu ma stresez inca. Il mai las o luna si daca nu se intrevede incep sa intreb pe la doctori
.
Am insa o intrebare legata de un copilas sarman la intretinerea caruia ajut si eu si pe care il voi si boteza we-ul viitor. Nu fixeaza cu privirea, adica i se invart ochii in toate partile.Si mi s-a parut si pupila foarte mica, de parca nu s-ar dilata cand deschide ochii, nu stiu cum sa va explic. Baietelul are 3 luni juma'. Oare cand se poate pronuntza un dr in privintza vederii? As putea sa-l duc acum sa-l consulte sau e prea mic? Oare sa-l duc intai la pediatru sau oftalmolog direct? Pentru oftalmolog am nevoie de indrumari ca nu cunosc niciunul. V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un sfat, mai ales ca baietelul e dintr-un sat la 30 km de Bucuresti si nu-mi este asa usor sa-l aduc aici. Alina, tu poti sa-mi spui ceva?
Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)
RalucaCostiurin spune:
Nadina, dupa experienta colegei mele as zice ca niciodata nu e prea devreme sa-l vada un oftalmolog! Pe ofta pediatrica sunt prea putini doctori specializati, in Spitalul de Oftalmologie de la Lahovari sunt cam singurii.... Pe baietelul colegei mele l-au diagnosticat insa la un cabinet normal, parca la Medsana.
Ca tot m-a intrebat Antonia, ce sa zic, baietelul a fost operat la ambii ochisori, si acum dupa 2 luni de la prima operatie, cand a fost la masurat tensiunea intraoculara, din pacate tot mare este. Nu i-a zis nimic doctorita, de ce, ce si cum. Mai grav este ca nu au vrut sa-i faca o fisa de diagnostic, tratament etc, pentru o clinica specializata din strainatate (Franta, parca la Nantes). A zis saraca ca o sa incerce cu pila ei de la ministerul sanatatii sa scoata fisa asta. Nu mi se pare deloc normal. Dar vorba ei, inghite caci chiar de ar trata copilul in strainatate, pentru controale etc tot aici ar trebui sa vina si Doamne-fereste, tot copilul trage.
Ioana, fata verisoarei tale cum mai este?
Alma, prin prisma experientei noastre, Ca gluconic e de departe cel mai bine asimilat. Am incercat si Pharco, si Natural cand disparuse gluconicul,si in luna cu pricina zici ca nu a luat nimic. Ca idee si termen de comparatie, Radu a luat de la inceput o doza f. mare de vigantol, 8 picaturi ca nou-nascut, si inca multa vreme 6, de curand abia a trecut la 4. Ca gluconic tot de la nastere, 5 ml/zi x 15 zile/ luna, mai apoi am ajuns la 5 ml/zi doar 10 zile pe luna. Dar slava Cerului, a recuperat f. bine dpdv calciu, cu toate ca uite, sunt copii care merg f. bine la varsta lui, el de-abia exerseaza statul in picioare.
Hilde, atat esti de norocoasa ca ai laptic si inca din belsug!! Las' ca nu-i o fercire sa ai vesnic biberoane de spalat si sterilizat, lapte praf de facut, apa de fiert etc, sunt dati cand am uitat cate masuri de lapte am pus de am aruncat tot continutul.... eh, laptele tau e sanatos si mereu proaspat si acolo unde ai nevoie de el.
Codruta, mult mi-ar mai placea sa vin in Cluj, am doua prietene acolo de care tare imi mai e dor (c-a treia a plecat in state...), si am in general slabiciune pentru voi clujencele!!
Azi m-amintalnit cu o colega de facultate si cu fetita ei de 1 an si 10 luni, zici ca este argint viu, nu alta!! Normal c-a trebuit sa il feresc pe Radu, ca era curioasa sa pipaie ce ochisori are. Pe urma a invatat flacaul sa se apere singur, a apucat-o pe fetita de plete si da-i si trage!! Circ, va dati seama! Dar nimeni nu s-a suparat si toti ne-am distrat pe cinste.
gata, ca am intarziat si asa cu baia! v-am pupat si mi-e teama ca iar ma scufund pt o saptamana!
Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze
diplodocus spune:
Seara buna!
MAMICI DE BEBICI CU DINTISORI...
si ai vostri prind tot cu dintii si apoi trag??? Sper ca da, si sper ca e doar o etapa ce trece repede...Mi-a frica sa nu-i rupa sau ceva...
HILDEGARD-asa eram si eu cu laptele...Dupa ce a inceput flacaul sa doarma toata noaptea, s-a reglat de la sine, si nu-mi mai "pushca" dimineata...Si oferta e dupa cerere![]()
CARMI-cum e Fabiano? Sper ca miine sa vii cu vesti bune![]()
CARMEN-mie mi s-a spus ca 1 saptamine dureaza un tratament, cum ar fi cel pt Catalina...Totusi poate-ti spune mai exact Alina...
DANA_LUCIA-felicitari pt cele 200 de mesaje depasite
CODRUTA-cred ca ai iesit cu Petra (mamaaa, ce-mi place numele:) afara azi...ca a fost timp frumos la voi, nu?
la toata lumea si noapte buna!
IOANA si Luca-Mihnea
maddy77 spune:
Buna seara fetelor,
am reusit sa adormit fata,de fapt a adormit in carut mancand.Am mai recuperat din urma dar tot mai am vreo 5 capitole.
Tonnia,felicitari
.Ma bucur tare mult pentru voi.Sarcina usoara!!!
Raluca,sa va fie de bine cu botezul.Felicitari pentru progresele lui Vladut!Parca tu ai fost la Souplesse Oblige?!Merita ceva de pe acolo,ca eu tot imi fac curaj de vreo luna si poate reusesc sa ajung luna asta,ca iar cresc kg pe cantar.
Irina,tare nasol cu accidentul,bine ca n-ati patit nimic.Fii mea nu suporta scaunul de masina,vrea in brate,dar o oblig de fiecare data,poate ,poate se obisnuieste.
Ioana,tare dragut patutul.Bravo Miruna pentru papa din canita ci cioc.Tu ce canita ai,ca eu am luat vreo 3 si cu nici una n-o multumesc pe fii mea.
Camelia,bine ai venit!!
Noi la capitolul progrese stam pe loc,Bianca sta in fundulet ,in picioruse,se rostogoleste,dar nici gand de mers in 4 labute sau sa se tarasca.Zice ta-ta,ma-ma,da-da....dar mai des ma-ma.![]()
La capitolul mancare e un dezastru,mofturoasa rau de tot.De cateva zile nici nu vrea sa deschida gura la piureul de legume,ori facut de mine ori borcanas.Ma gandesc ca poate nu are pofta de mancare,in schimb mananca noaptea la 3 ore cate 210 ml lapte.
Nu prea-i bine la varsta asta sa pape doar lapte...sa vedem ce ne mai zice si dr marti cand mergem la control.
Ea papa cam asa:pe la 7-8 cand se scoala,lapte; la 11-12- 50 maxim 75 fructe uneori nu vrea deloc,apoi la 15-16 legumele(ar trebui)cateva lingurite...si daca nu papa ii dau lapte si pe la 19 iartul cu branzica pe care-l papa bine.In rest lapte la 22,12,4.Ma gandeam sa nu-i mai dau fructe si sa-i dau direct legumele pe la 13.Ce ziceti?Sincer nu mai stiu ce sa-i mai fac si ce combinatii sa-i mai dau.
maddy77 spune:
Mai fetelor,vreau sa cumpar tarc si am o dilema,sa iau patut pliant,merge pe post de tarc sau e mai bun tarcul?Voi de carte aveti si daca bebe se joaca in tarc?
BiuMil spune:
buna seara
am revenit si eu dupa o saptamana, de data asta cu carnet....de fapt fara, pentru ca il iau tocmai marti!
Tonnia, felicitari, m-am gandit zilele astea la voi!!!! va doresc multa sanatate si mult curaj!
Irina, intamplarea cu tractarea pe platforma a avut cumva loc vineri seara? ma bucur ca nu a patit Vladut nimic si nici voi! eu am vazut zilele trecute un tata cu baietelul de cativa anisori in brate la volan! brrrrrrrrr!
raportez si eu ultimele "realizari": Milan merge in 4 labe, desi nu credeam ca o sa il vad facand asta. Ziceam ca e grasun si nu o sa se poata sustine...dar de cateva zile e disperat, nici nu doarme noaptea la gandul ca trebuie sa mearga. Se trezeste si il gasesc dormind in fund! plus ca dimineata e direct in picioare! pe langa asta, de cand "stapaneste" mersul si ridicatul, si-a dat iar drumul la gura, zice "ba-ba-ba", "ma-ma", "ta-ta", "aide".....in special cand e obosit....nu inteleg cum vine asta. Iar tati l-a invatat sa isi puna galetusa lui pe cap si sa bage un ou in "gaura" gainii Emma (ca sa ma exprim fromos!).
i-a mai iesit un dinte, are doi acum. e bine ca nu mai are asa mult "scuipici"...plus ca e si mai linistit noaptea.
cu mancarea suntem insa intr-o dilema, de fiecare data cand mananca plange la sfarsit ca mai vrea. el nu mananca insa mai putin de 200 ml la o masa. nu stiu ce sa fac, sa ii dau mai mult? ii dau totusi de 5 ori pe zi, dimineata si seara 250 ml de lapte si in timpul zilei fructe si piure de legume...ma gandesc ca fiind mai activ, are nevoie de mai mult. plus ca mai bea si ceai.
urez multa sanatate Petrei, Catalinei si lui Fabiano!!! si bun venit Cameliei!
Maddy, noi avem patutz pliant de la Graco, care de fapt e mai mult tarc... nu este insa foarte spatios, am vazut tarcuri mai maricele, insa se strange mai bine. Milan nu prea se joaca in el, cand il pun se ridica de margine si daca nu trec pe la el se pune pe strigat! oricum noi il folosim in special pentru somn, deci nu pot sa ma pronunt...
noapte buna!
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005