Augmentin in primul trimestru?

Augmentin in primul trimestru? | Autor: Catalina

Link direct la acest mesaj

Va pup,
Am si eu o intrebare. Daca a mai luat cineva Augmentin in primul trimiestru al sarcinii. Eu sunt aproape de 9 saptamani si am fost diagnosticata cu infectie urinara cauzata de E.coli care s-a dovedit sensibil printre altele la Augmentin. Asta mi-a si dat dr., de 1g, 7 zile. A mai luat cineva, pe prospect am citit ca mai bine sa eviti in primul trimestru si acum sunt cam speriata ca am luat deja doua pastile de 625 de mg.
Help!

Catalina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

din cate stiu eu nu este bine sa iei un antibiotic asa de puternic si te sfatuiesc sa nu mai iei nici o pastila pana nu mai consulti si alt specialist.pt Ecoli sunt si antibiotice mai usoare, chiar si ceaiuri (care pe mine m-au ajutat mult)dar tb sa iti faci o antibiograma sa vezi ce anume tb sa iei.

Madalina 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

si eu stiu ca augumentinul e unul dintre cele mai puternice antibiotice si mai ales la 1g.mai bine mai consulta si alt doctor!

octy7+,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Mada, mi-a facut antibiograma si augmentinul era printre medicamentele din lista ... Offff, nu stiu ce sa fac, deja a trecut o saptamana de cand mi-a fost depistata infectia si nu as mai fi vrut sa intarzii ... O sa incerc sa mai obtin si alte pareri.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

si daca nu tratezi infectia acum ce se intampla?daca ai lasa-o pt trim 2?mai ales ca mai ai putin si intri in al 2lea trim de sarcina.

octy7+,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Am intrat pe forum la Tutunaru si am vazut ca si el zice ca e ok si am sunat-o si pe doctora de familie (care mi-a depistat infectia) si mi-a spus ca e ok. Imi e frica sa las infectia asa ca nu stiu de cand o am si chiar am gasit azi pe un site un mesaj de la o fata care pierduse sarcina de la complicatii ale unei infectii cu e.coli. Nu stiu care risc e mai mare ...

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

In Franta teoria e ca numai penicilina e
OK
. Augmentin e penicilina sau alt fel de antibiotic?
Mie mi s-a dat Clamoxyl.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

orice antibiotic din clasa penicilinelor este permis in sarcina, inclusiv augmentin-ul - care este compus din amoxicilina (antibiotic din clasa penicilinelor) si acid clavulanic. clamoxyl-ul de exemplu este tot augmentin. deci este permis. ia linistita tratamentul dat de medic si iti doresc sa scapi de infectie. sarcina usoara in continuare,

Roxana

PS: augmentin-ul nu este un antibiotic puternic ci are un spectru larg de actiune (adica este activa pe multe genuri de bacterii) iar asocierea cu acid clavulanic ii "largeste raza de actiune" (acidul clavulanic inhiba actiunea betalactamazei - si astfel largeste spectrul de actiune al amoxicilinei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Eu am luat augumentin in prima parte a sarcinii tot pt infectie urinara si copilul este sanatos si nu are nimic, este mai rau daca stai cu infectia afecteaza copilul, si eu tot gramaj mare ca tine am luat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danip spune:

Buna,
Si eu am luat Augmentin in primul trimestru de sarcina, la recomandarea dr. Tutunaru pentru o raceala puternica si la vreo 3 sapt. dupa am luat Zinnat pentru o infectie cu E. coli in secretie, tot la recomandarea doctorului ginecolog. Si eu am fost speriata si sper sa nu il fi afectat pe bebe, dar dr. Tutunaru m-a asigurat ca e ok.
Multa sanatate,
Dani, 21 sapt

Dani17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Draga Catalina,

Asta spune prospectul Augmentinului:

Utilizarea în timpul sarcinii și alăptării: Studiile de reproducere la animale (șoareci și șobolani) cărora li s-a administrat Augmentin nu au evidențiat efecte teratogene. Există o experiență limitată în ceea ce privește utilizarea de Augmentin în timpul sarcinii. Ca și în cazul tuturor medicamentelor, terapia cu Augmentin în timpul sarcinii trebuie evitată, în special în primul trimestru de sarcină, utilizându-se numai atunci când medicul consideră administrarea absolut necesară. Augmentin poate fi administrat în perioada alăptării. Cu excepția riscului de sensibilizare, asociat cu o excreție în cantitate mică în laptele matern, nu au fost remarcate efecte negative asupra copilului alăptat.

Ce trebuie sa stii tu:
1. la animalele de laborator, dozele de medicament care se administreaza sunt, in general, mai mari (raportat la kg de greutate corporala) cu mult decat cele care se administreaza la om. Daca la animalele delaborator nu au aparut efecte negative asupra embrionului sau fatului, e foarte probabil sa nu apara nici la om. Augmentinul e pe piata de ceva ani, s-ar fi aflat pana acum daca trebuia interzis in sarcina. La alte antibiotice, interdictia este categorica.
2. daca obstetricienii (mai multi, unii chiar ff priceputi) permit folosirea Augmentinului in sarcina, ar fi cazul sa ii credem. Au experienta d epartea lor, plus ca ei stiu cam ce se discuta la congrese si alte intalniri medicale)
3. infectia ta trebuie tratata. O infectie a mamei poate (nu e obligatoriu, dar exista posibilitatea) sa provoace avort sau afectarea copilasului, pe langa neplacerile, uneori f mari, pe care le poate provoca mamei.

Concluzia: ai infectie, ti-a fost recomanadat tratamentul asta de medicul tau, mergi inainte cu el, cu incredere!

Ai grija de voi! Pup!

PS: in general, antibioticele sunt active pe anumite grupe de bacterii. "Puternice" le zice lumea, probabil, in functie de cate tipuri de bacterii pot omori, de durata tratamentului... Asupra copilului poate fi foarte rau si un antibiotic "slab", daca trece prin placenta si daca provoaca rau micutului. Scuze daca suna didactic, n-am intentionat "sa ma dau mare". Despre asta stiam sa-ti spun, am o gramada de chestii la care nu ma pricep!

EllaX

Mergi la inceput