Viata in Japonia (36)
Raspunsuri - Pagina 25
yashy spune:
Buna fetelor
Vin cu o mare rugaminte la voi...
Am fost invitata de o adunare (sa-i zic asa) a strainilor din orasul meu, Zama, sa tin un speech, in japoneza, de vreo 5 minute (第6回 座間国際親善スピーチ交流会*). Am refuzat de nenumarate ori... dar al draq `ogisan` nu ma lasa deloc in pace, si n-am mai putut spune nu (e vecin de bloc, ma strseaza din ianuarie sa fac si sa dreg, sa vin la `adunarea` lui (座間市国際交流協会*)sa predau jp. la straini).
Poate 5 minute vi se pare putin... dar mie m-i se pare enorm. Am incercat sa citesc ceva in jp. cu intonatie si cu suflet, timp de 5 minute, ma uitam la ceas din 5 in 5 secunde... Discursul tre sa-l scriu, sa-l gandesc eu. Nici macar o tema, o maslina, ceva nu mi-a dat... sa ma gandesc singura...
Aici vine rugamintea mea la voi... Nu se ofera nimeni sa-mi dea niste idei, macar... daca nu chiar tot speech-u scris de-a gata Toata chestia asta se va intampla duminica pe 19 noiembrie Cine se ofera sa ma ajute... ii trimit poze cu dedicatie
In modul cel mai serios, astept cateva sugestii de cum si ce as putea spune. Va multumesc anticipat!!
*Edit:Am scris in paranteza cum se cheama `adunarea`...
Adina & Luka (4 ani pe 15 mai)
obraznicatura lu' mami
Lia spune:
quote:
Originally posted by yashy
Buna fetelor
Vin cu o mare rugaminte la voi...
Am fost invitata de o adunare (sa-i zic asa) a strainilor din orasul meu, Zama, sa tin un speech, in japoneza, de vreo 5 minute (第6回 座間国際親善スピーチ交流会*). Am refuzat de nenumarate ori... dar al draq `ogisan` nu ma lasa deloc in pace, si n-am mai putut spune nu (e vecin de bloc, ma strseaza din ianuarie sa fac si sa dreg, sa vin la `adunarea` lui (座間市国際交流協会*)sa predau jp. la straini).
Poate 5 minute vi se pare putin... dar mie m-i se pare enorm. Am incercat sa citesc ceva in jp. cu intonatie si cu suflet, timp de 5 minute, ma uitam la ceas din 5 in 5 secunde... Discursul tre sa-l scriu, sa-l gandesc eu. Nici macar o tema, o maslina, ceva nu mi-a dat... sa ma gandesc singura...
Aici vine rugamintea mea la voi... Nu se ofera nimeni sa-mi dea niste idei, macar... daca nu chiar tot speech-u scris de-a gata Toata chestia asta se va intampla duminica pe 19 noiembrie Cine se ofera sa ma ajute... ii trimit poze cu dedicatie
In modul cel mai serios, astept cateva sugestii de cum si ce as putea spune. Va multumesc anticipat!!
*Edit:Am scris in paranteza cum se cheama `adunarea`...
obraznicatura lu' mami
vorbeste despre Romania.si cauta pe net poze,daca ai un laptop mergi cu laptopul...ma gandesc ca au un proiector acolo si in timp ce vorbesti le poti arata imaginile.in cadrul kokusaishinzensupiichikoryu poti povesti despre orice doresti,e o adunare in care strainii pot povesti experiente personale,despre tara lor,etc...uneori 5 minute pot fi foarte lungi:).succes!
yashy spune:
Lia, multumesc muult de tot. E tare buna ideea..., dar io-s mai grea di cap... Nu cred ca ma complic atat,incat sa ma car cu laptopu` sa le arat poze... cu toate c-ar trece timpul mai repede...
Mai vreau multe,multe idei! Poate ceva link-uri interesante...
obraznicatura lu' mami
devylla spune:
Yashi ai putea sa le vorbesti putin de regiuni:moldova,transilvania,pomeneste-l pe Tepes(Dracula),muntenia.Spune cate ceva despre fiecare regiune.Apoi de gimnastica si fotbal,ca sunt interesati zic yo,aaa si de sportul national,cred ca o sa li se para interesant.
Yo stiu poti sa bagi si niste politica usoara...acum depinde si de varsta participantiilor.
AAA si da,yo nu citesc kanji,nu am inteles despre ce era vorba.Dar daca zice Lia ca merge...
Bafta!
Edit:ai putea sa le zici si de perioada comunista,ca doar il stiu toti sau macar au auzit de Ceasca.
Pup
Sabina Y.
japonia prin ochii unui amator
HI_LU_RO spune:
fetele am o mare rugaminte : in kit timp iese certifikatul de eligibilitate de le emigrari?
va multumesc
hanako2004 spune:
HI_LU_RO bine ai venit
eu stiu mai multe fete care au asteptat certificatul chiar si 10 luni
....acum cateva luni in urma la o amica ..la fel 8 luni de zile
nu stiu acum depinde de caz..poate ele au avut neclaritati si le-au tinut mai mult
multa bafta
POZE malaysia
malaysia2006
irinaEMILY2005.01.06
POZICI NOIEMILY sufletelul nostru poze
cine se trezeste de dimineata departe ajunge
nshiro spune:
Adina eu aveam niste discursuri dar mai mult despre scoala in Romania si parca despre Craciun si martisor, insa nu mai stiu pe unde sunt... Iti sugerez sa le vorbesti despre Craciun, despre taierea porcului mancaruri traditionale si toate alea ca sigur le va placea mult. Sau despre obiceiurile de anul nou.
rocsana si bebe maria (3 martie 2006)
yashy spune:
Sabina, Rocsana, va multumesc fff mult pentru sugestii.
Am intrat intr-o mare criza de timp... ar trebui sa fie gata pe 1 nov dar sunt departe de-a termina!
Lia, ce-i kokusaikouryukyokai(国際交流協会)?? Te rog lumineaza-ma si pe mine... sa stiu la ce sa ma astept...
Multumesc
obraznicatura lu' mami
blackpanterro spune:
Buna fetelor,
am intrat putin la voi sa va intreb ceva....
Sotul e militar US Navy, acum avem ordine in Germania, dar dupa ne-am hotarat sa mergem cu ordine in Japonia in Yokosuka.
Sta cineva pe acolo?Daca ar putea sa imi spuna cum e, clima, cat e de mare, la ce distanta e de marile orase...Stiu ca pot afla tot pe net dar experientele personale sunt mai importante, zic eu...
Multumesc mult
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."
yashy spune:
blackpanterro, eu nu stau fff departe de Yokosuka (sunt alte fete si mai aproape...). Eu te-as fi putut ajuta mult mai mult daca veneati in Zama base sau Ayase care sunt la nici 10 min de mine.... (dau cu capu` ca ma enerveaza avioanele cu zgomotul lor infernal)
Yokosuka e aproape de Yokohama (te urci in tren si in vreo 15-20 min ajungi in Yokohama). Eu de cate ori am mers in Yokosuka, m-am simtit bine. Sunt cateva locuri de facut cumparaturi tare dragute. Si Costco e pe aproape...
Daca mai vrei sa stii ceva, nu ezita sa intrebi. Pe cand veniti in Jp?
obraznicatura lu' mami