Viata in Japonia (36)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Adina, multumesc de raspuns, am mai gasit ceva info si pe net.O sa venim dupa ce terminam aici, mai avem 2 ani in Germania.Pare mult dar parca nu imi vine sa cred ca a trecut deja un an de cand suntem aici.
Eu abia astept, noi asa ne mutam, la 3 ani.Am fost 3 ani in Italia, 3 in Germania si vrem 3 in Japonia.M-am saturat de Europa sincer, abia astept sa ne scaldam in tehnologie, si internet calumea ca in Germania e tare rau la capitolul asta.Plus ca ador mancarea japoneza!!!Cultura e destul de dificila din cate am citit dar facem fata.Daca am supravietuit in Italia, supravietuim oriunde

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yashy spune:

Ce rau imi pare ca nu mai da-ti nici un semn de viata... Am atatea sa va intreb...

Inca n-am terminat speech-u` Nu ma ajutati? Am ajuns la partea unde vreau sa zic de diferentele dintre Ro si Jp. Problema e ca... nu prea-mi mai aduc aminte ce am gandit la inceput... si acu` ca m-am dat dupa ei... nu mai stiu...
* ce vi s-a parut ciudat la ei?
* cu ce nu va puteti obisnui, nici dupa multi ani de Jp?
* care sunt cele mai fregvente greseli pe care le-ati facut, sau inca le faceti?

Va multumesc mult!!

P.S. Raspunsurile le vreau pana joi(2nov) sau vineri(3nov).

Adina & Luka
obraznicatura lu' mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Adina hai sa iti raspund la intrebari,poate te ajuta in vreun fel.

la inceput am crezut ca forma de respect este prea exagerata,cu prea multe plecaciuni si gozaimas-uri.Ca apoi,sa treaca un an si sa incep sa gasesc necesara forma de respect.
Apoi,nu i-am putut intelege cum pot manca nato(bine ca nu i-as intelege nici acum),dar am gatit oddata salata de vinete,e in zadar sa spun ca nu a mancat nimeni,decat yo si sor'mea,si ganditi-va,ce imagine va reda salata de vinete?.Asa ca incep sa inteleg si faza cu nato.
Intr-o zi,cand mancam in familie,m-am apucat sa pun orez in boluri,si vine repede socrela si-mi zice ca intai barbatii,ca ei trebuie sa manance inainte si apoi femeile,ele nu prea conteaza,exact asa s-a exprimat.Am zis ca mor cand am auzit-o,yo stiam altfel,ca intai se servesc persoanele in varsta,apoi femeile si apoi barbatii,si la sfarsit gazda.In fine,nu pot schimba o natie,ma multumesc cand al meu ma ajuta sa pun masa,si ma asteapta sa mancam impreuna.
Sa ii laud putin,mi se pare impresionant cat muncesc,rar ii auzi plangandu-se ca le este greu,ca vai ce rau imi e azi,maine imi i-au liber,sau chestii de genul asta.Ca toti suntem oameni si ne mai doare,mai suntem obositi,numa' yo cat ma plang.
Apoi cand am venit aici,si am vazut orasele mari pt prima data,am ramas surprinsa de arhitectura moderna,superba,de zeci de drumuri suspendate,de monoreru.
Mi s-a parut foarte frumos ca inca se mai imbraca la zile de sarbatoare,la matsuri in kimono-uri.E asa placut sa le vezi pe minionele japoneze,imbracate frumos in kimonouri,incaltate cu geta asortati la imbracaminte,cu gentutele cochete,mergand cu pasi marunti in compania unui samurai.Sincer le urmaresc cu privirea in fiecare an,si-mi aduc acelasi zambet mereu.
Apoi,le apreciez foarte mult bucataria,e atat de variata,ca daca iti pui mintea,ai putea gati in fiecare zi alta mancare,timp de un an
De greseli nush ce sa zic,am afcut destule greseli,insa nu le-am repetat,cred yo
cam atat mi-a venit in minte acu',inca e dimineata,cu cafeaua sub nas,nu luati in seama incoerenta,nu prea ma pricep la scrieri literare .
O fi frumoasa tuturor!

Sabina Y.

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_mea spune:

*Ce vi s-a parut ciudat la ei?M-i s-a parut ciudat faptul ca toata familia de la batrani si pana la copii intra in aceeasi apa din cada,mi-a fost f. greu pana m-am obisnuit sa intru in aceeasi apa in care se spalase socrela
Inca o chieste ciudata la ei:munca multa-libere putine,ei nu au concedii pe o perioada mai lunga(1-2 luni),la ei cel mai mare concediu este cam de 2 sapt.
*Cu ce nu va puteti obisnui nici dupa multi ani in jp?
eu nu m-a pot obisnuii cu faptul ca:ei nu stiu sa s-e distreze la aniversarea zilei de nastere personale sau familiare si in ziua(noaptea)de scimbarea anului "Revelionul"
*Care sunt cele mai frgvente greseli?LIMBA japoneza,mai exact cele cu:....desu,...imasu,...gozaimasu,...shimasu,etc,ect..
Inca o greseala frecventa este:scrisul(hiragana-katagana) l-e cam incurc intre ele
*Ce-mi place la ei?Faptul ca isi iubesc si isi respect f.f. mult traditia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ca am vazut ce ati postat ma cam ia cu friguri....cum spuneam mai sus o sa venim si noi in JP dupa 2 ani de Germania....acum imi e cam frica de exigenta lor si de obiceiuri.
Trebuie sa facem ca si ei sau strainii isi traiesc vietile asa cum ar face-o in tara lor, bineinteles oferind localnicilor respectul cuvenit.
M-am uitat putin pe net si am vazut ca va trebui sa invatam sa ne adresam in limba japoneza cand spunem "Buna dimineata" sau "Buna ziua" etc si ca trebuie sa ne inchinam....
Dar faza cu sa facem baie in aceeasi apa....imi e greu de digerat
Nu vom fi acolo decat 3 ani, deci cum trebuie sa fie in cazul nostru?

"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Ca am vazut ce ati postat ma cam ia cu friguri....cum spuneam mai sus o sa venim si noi in JP dupa 2 ani de Germania....acum imi e cam frica de exigenta lor si de obiceiuri.
Trebuie sa facem ca si ei sau strainii isi traiesc vietile asa cum ar face-o in tara lor, bineinteles oferind localnicilor respectul cuvenit.
M-am uitat putin pe net si am vazut ca va trebui sa invatam sa ne adresam in limba japoneza cand spunem "Buna dimineata" sau "Buna ziua" etc si ca trebuie sa ne inchinam....
Dar faza cu sa facem baie in aceeasi apa....imi e greu de digerat
Nu vom fi acolo decat 3 ani, deci cum trebuie sa fie in cazul nostru?

relax,eu dupa 7 ani de locuit aici n-am reusit sa diger faza cu apa din cada folosita de topti membrii familiei(nu ca as fi incercat vreodata),drept pentru care n-am adoptat obiceiul si gata.Fiecare face baie-n apa lui la noi acasa,cada se spala dupa fiecare folosire...nimic in plus sau in minus fata de ce-am facut intotdeauna.
probabil ca nici o solutie n-au cele care impart aceeasi casa/baie cu parintii sotului.eu locuiesc in casa proprie si fac regulile:),implicit nu poate fi vorba sa ne spalam in aceeasi apa(e adevarat,ei doar stau in apa,se spala in prealabil la dus,dar tot mi se pare fara nici o legatura cu igiena si sanatatea.
merg la un sports center si am vazut acolo o gramada de mamaie cu ciuperca la unghiile de la picioare...timp,energie si bani de sports center poseda,da' vizite la un dermatolog nu pot face...ei inchipuie-ti placere si sanatate maxima sa faci baie dupa o soacra de genu' asta si sa mai faci baie si copilului eventual in apa aia...
da' sa n-o mai intind,ca povestea cu baia in aceeasi apa e fara legatura cu situatia ta daca vii aici...natural ca iti va fi mai usor daca vei fi capabila sa comunici cu japonezii in limba lor,deci e bine sa inveti cat de cat japoneza.In rest va fi la fel ca oriunde in alta parte.numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

quote:
Originally posted by devylla

Apoi,nu i-am putut intelege cum pot manca nato(bine ca nu i-as intelege nici acum),dar am gatit oddata salata de vinete,e in zadar sa spun ca nu a mancat nimeni,decat yo si sor'mea,si ganditi-va,ce imagine va reda salata de vinete?.Asa ca incep sa inteleg si faza cu nato.

Sabina Y.

japonia prin ochii unui amator

Si eu la inceput nu am putut suporta nato insa de vreo 1 luna sunt innebunita,aproape zilnic mananc;in fine gusturile nu se discuta.
Ce nu imi vine sa cred e ce ai spus de vinete,barbatul meu e innebunit dupa salata de vinete;anul trecut la petrecerea lui David de 1 an prietenii japonezi au fost mirati cat de buna e ,nu era gomasuri chiar au mancat pe nerasuflate,pana si copiii.

Stefania,mami de David si Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Buna fetelor!

Stiti careva ceva despre Pineapple ?

Sunt o mamica de nov-dec2005, grup in care a activat si ea o perioada. Ne-am tot ingrijorat pt. ea si fetita ei, despre care ne amintim ca a avut ceva probleme si s-a nascut prematur. Am vazutc a nu mai activeaza pe forum de luni bune, insa m-am gandit ca poate tine careva dintre voi legatura cu ea.

Multumesc de eventualele raspunsuri.

Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ken spune:

Stiu ca nu sint in ton cu subiectul dar am si eu o nelamurire[bang.....am o prietena care sa casatorit in Rom acum 3 saptamini{pe 16].Sotul a plecat in Jap....urmind a face actele pt reintregire de familie.Acesta {sotul} aplecat din Rom pe 20.Ieri am vb cu prietena si m-ai spus ca au iesit actele.DIN cite stiu acest lucru nu e posibil in asa scurt timp sau ma insel? va rog sa ma luminati caci sint in mare ceata..Sint o viitoare pretendenta la postul japonica.Multumesc pt intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

O sa incerc sa iti raspund eu.M-am casatorit,tot in Romania in data de 5noiembrie 2000.Sotul meu s-a intors in Japonia cu actele si nu mai tin minte sigur cat au durat procedurile;dar eu am ajuns in Japonia pe 29 noiembrie.Deci,sa stii ca este posibil ca in 3-4 zile sa fie totul gata.

Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Mergi la inceput