Viata in Japonia (36)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nanami spune:

paula e ok , de ce nu crezi ? si fii-miu are la fel 2 , de fapt ala jap. si ala rom e de fapt trecut in al meu , dar acu se fac si pasapoarte separate in ro. la copii , eu acu l-am schimbat prin ambasada si chiar m-au intrebat ce fac cu copilul dar eu am renuntat la ala romanesc , de fapt e nasol ca tre sa duci adeverinta de la tata precum ca e de-acord cu pas, copilullui si tre supra legalizata la HOMUKYOKU si dupa aia la GAYMUSHYO si am zis ca poate cand voi merge in ro. ii voi face ,
copii nostri au voie de 2 pasapoarte deoarece ei au si cetatenia jap. si romana pana la 20 de ani , cand au facut 20 de ani ei trebuie sa aleaga una din ele , ori cea romana ori cea japoneza

asa ca nu-ti fa probleme

BAFTA

G.K.R

poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RIARA spune:

quote:
Originally posted by devylla

va trebui sa ma crezi pe cuvant ca nu ma apuc acu' sa scanez pasaportu' pupilului.
Sincer...crezi ca as avea motive sa mint?

japonia prin ochii unui amator,www.danasoft.com/sig/devylla.jpg" target="_blank">despre tine

www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina

Si baiatul meu are doua pasapoarte,japonez si romanesc individual si imi trebuiesc amindoua...

Fiti fericiti; prietenii dispar cand sunteti nefericiti. - Euripide

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_mea spune:

Da mai, cu pasaportul m-am lamurit,deci e ok se poate si 2 pasapoarte,dar certificatul de nastere(eliberat de amasada rom. din jap.)nu are nici o legatura cu cetatenia,sincer nu am de ce sa va mint,asa mi sa spus si mie ca daca i fac certificat de nastere e ca si cum copilul meu e cetatean roman,am crezut chiar m-am si bucurat,la cateva zile am dat fuga la ambasada i-am scos certificatul si am mers in romania,iar cand am ajuns in romania supriza mi-a fost mare si tare,mi-au zis cei de la vize ca al meu bb nu este cetatean roman,si ca acest certificat dovedeste doar un singur lucru;ca eu sunt mama acelui copil ci nicidecum ca el ar fi cetatean roman,chiar a si ras de mine nenea de la vize mi-a zis;cum poti tu sa zici ca acest copil este cetatean roman cand in certificat scrie ca este nascut in japonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_mea spune:

quote:
Originally posted by RIARA

quote:
Originally posted by devylla

va trebui sa ma crezi pe cuvant ca nu ma apuc acu' sa scanez pasaportu' pupilului.
Sincer...crezi ca as avea motive sa mint?

japonia prin ochii unui amator,www.danasoft.com/sig/devylla.jpg" target="_blank">despre tine

Si baiatul meu are doua pasapoarte,japonez si romanesc individual si imi trebuiesc amindoua...
Fiti fericiti; prietenii dispar cand sunteti nefericiti. - Euripide

La ce?spunemi si mie,ca poate cine stie in viitor mi-o trebui,barem sa apuc sa-l fac de pe acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

paula, nenea de la vize nu stia pe ce lume traieste ,este atat de evident,copii au cetatenia romana.
Ete ce scrie aici alb pe negru:
CETATENIA ROMANA SE DOBANDESTE PRIN:
A.Prin nastere
Copii nascuti pe teritoriul Romaniei,din parinti cetateni romani sunt cetateni romani.
Sunt,de asemenea,cetateni romani,cei care:
A.S-au nascut pe teritoriul statului roman,chiar daca numai unul dintre parinti este cetatean roman.
B.S-au nascut in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana.

Edit: sa pun linkul ca acu zici ca nascocesc
http://www.avoconsult.ro/cetatenia_romana.html#nas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns knicoleta spune:

vrem pe listuta AMY 30iunie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana2000 spune:

Sa tinem putin cont de legile Japoniei :
http://www.moj.go.jp/ENGLISH/information/tnl-01.html
Atata timp cat pe certificatul de nastere scrie nascut in Japonia si japonezii nu accepta dubla cetatenie,eu ce sa mai inteleg?
Daca sotul meu ar vrea sa mi ia copii,cu toate certificatele si pasapoartele din lume mi i ar lua
Devylla,am gasit atatea pe net despre cetatenia romana,legile romanilor afara ca m-am saturat de toata harababura asta.Poate pui toata sursa ca sa se inteleaga mai bine,nu doar atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana2000 spune:

Scuze,acum am vazut sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Dovada cetateniei romane http://www.avoconsult.ro/cetatenia_romana.html#dov

Eu am stat cu Stefan 2 luni in Romania (am intrat cu pasaportul japonez, asa e si singurul pe care il are acum; nu m-a intrebat nimeni daca are certificat de nastere romanesc) si cand am plecat din Romania nu mi-a zis nimeni ca trebuia sa ii prelungesc viza sau mai stiu eu ce.
Cetatenii japonezi au dreptul sa stea pe teritoriul Romaniei 3 luni fara viza, Stefan avand si cetatenia romana ar fi putut sa stea oricat.

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
noi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei Alte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

paula, cand o sa iti mai zica asa ceva nenea de la vize "acest certificat dovedeste doar un singur lucru;ca eu sunt mama acelui copil ci nicidecum ca el ar fi cetatean roman" sa ii duci pasaportul tau sau cartea de identitate, certificatul copilului plus o hartie printata cu citatele astea:

"CETATENIA ROMANA SE DOBANDESTE PRIN:
A.Prin nastere
Sunt,de asemenea,cetateni romani,cei care:
B.S-au nascut in strainatate si ambii parinti sau numai unul dintre ei are cetatenia romana. "

"(2) Cetatenia copilului pana la varsta de 14 ani se dovedeste cu certificatul sau de nastere, insotit de buletinul ori cartea de identitate, dupa caz, sau pasaportul oricaruia dintre parinti."

(sursa: LEGEA CETATENIEI ROMANE Nr. 21/1991
modificata si completata potrivit prevederilor
Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 43 din 29 mai 2003 http://www.roembus.org/english/services/legea-cetateniei-romane.htm )

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
noi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei Alte

Mergi la inceput