Viata in Japonia (36)
Raspunsuri - Pagina 19
Dandush spune:
quote:
Originally posted by Ileana2000
Nu inteleg,la ce va trebuiesc 2 pasapoarte!?Eu nu am facut nici macar certificat de nastere,nu inteleg la ce mi ar trebui??Asa ca sa platesc 70000\??2pasap.cum le folositi!?Cu pasap.romanesc,intrati in Romania iar cel japonez in Japan??Pe bune daca va inteleg
Si eu la fel. Copiii mei (8 si 6 ani) n-au decat pasaport japonez si n-am avut nici o problema pana acum nici macar cand cel mic a stat 10 luni in Romania fara mine . Cred ca mai degraba e "mendokusai " cu cel romanesc (declaratii de la tata, schimbatul pasaportului care e o alta durere de cap daca nu poti sa mergi in tara ......).
*grupul fetelor fantastice *
noi
devylla spune:
quote:nu este deloc muri ...ci chiar se poate.
Originally posted by paula_mea
Sa detii 2 pasapoarte,unul rom. si unul jap.este imposibil,muri desu
japonia prin ochii unui amator,www.danasoft.com/sig/devylla.jpg" target="_blank">despre tine
www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina
paula_mea spune:
[/quote]nu este deloc muri ...ci chiar se poate.
japonia prin ochii unui amator,www.danasoft.com/sig/devylla.jpg" target="_blank">despre tine
[/quote]
Sincer???e pt. prima oara cand aud asa ceva,dar totusi eu vreau dovezi...fara dovezi nu pot crede ca se poate asa ceva(2 pasap.)
Devylla Gomenasai ne!
devylla spune:
va trebui sa ma crezi pe cuvant ca nu ma apuc acu' sa scanez pasaportu' pupilului.
Sincer...crezi ca as avea motive sa mint?
shian spune:
Anca,eu l-am trecut pe Shion in pasaportul meu.Cand mi-am facut pasaportul(la urgenta),asa am fost sfatuita ca ar merge mai repede.
Desi am acea declaratie semnata de catre sotul meu ,nu mi-a fost ceruta niciodata.Anul acesta cand am intrat in tara ,m-au intrebat daca ,calatoresc singura sau cu copilul.Le-am raspuns si asta a fost...
Paula,in momentul in care ii faci copilului certificat de nastere romanesc,acesta devine cetatean roman si deci poate detine si pasaport romanesc.Desi Japonia nu accepta cetatenia dubla,in cazul minorilor se face o exceptie.Dupa ce vor deveni majori(adica la 21 de ani ),isi vor putea alege singuri cetatenia.Pana atunci pot detine doua pasapoarte.
Utilitatea certificatului de nastere ar fi ca poti sta mai mult de 90 de zile in tara.Fara certificat,copilul este cetatean strain pe teritoriul Romaniei si deci nu poate sta mai mult de trei luni.
Dandush spune:
quote:
Originally posted by shian
Anca,eu l-am trecut pe Shion in pasaportul meu.Cand mi-am facut pasaportul(la urgenta),asa am fost sfatuita ca ar merge mai repede.
Desi am acea declaratie semnata de catre sotul meu ,nu mi-a fost ceruta niciodata.Anul acesta cand am intrat in tara ,m-au intrebat daca ,calatoresc singura sau cu copilul.Le-am raspuns si asta a fost...
Paula,in momentul in care ii faci copilului certificat de nastere romanesc,acesta devine cetatean roman si deci poate detine si pasaport romanesc.Desi Japonia nu accepta cetatenia dubla,in cazul minorilor se face o exceptie.Dupa ce vor deveni majori(adica la 21 de ani ),isi vor putea alege singuri cetatenia.Pana atunci pot detine doua pasapoarte.
Utilitatea certificatului de nastere ar fi ca poti sta mai mult de 90 de zile in tara.Fara certificat,copilul este cetatean strain pe teritoriul Romaniei si deci nu poate sta mai mult de trei luni.
Ba da "poate". Baietelul meu a stat 10 luni . A fost nevoie de o procura la notar precum ca eu si sotul il incredintam bunicilor si cand i-a expirat viza de "turist" i-au prelungit-o fara mare tam-tam la Evidenta Populatiei.
*grupul fetelor fantastice *
noi
paula_mea spune:
Shian si eu cand am fost cu bb-ul meu in romania avea certificat romanesc...si degeaba ca dupa o luna de sedere m-au b
anuntat ca trebuie sa-i prelungesc viza si cand am mers sa-i prelungeasc viza(pe inca o luna)mi-au zis ca certificatul nu are nici o legatura cu cetatenia romana ,deci chiar daca are certificat romanesc eliberat de ambasada rom. din jap.asta nu inseamna ca este cetatean roman,vreau sa zic ca am ramas si eu blocata ,dar daca stam bine sa ne gandim...certificatul nu are nici o legatura cu cetatenia
bits spune:
quote:
paula_mea Posted - 30/08/2006 : 16:43:54
--------------------------------------------------------------------------------
Shian si eu cand am fost cu bb-ul meu in romania avea certificat romanesc...si degeaba ca dupa o luna de sedere m-au b
anuntat ca trebuie sa-i prelungesc viza si cand am mers sa-i prelungeasc viza(pe inca o luna)mi-au zis ca certificatul nu are nici o legatura cu cetatenia romana ,deci chiar daca are certificat romanesc eliberat de ambasada rom. din jap.asta nu inseamna ca este cetatean roman,vreau sa zic ca am ramas si eu blocata ,dar daca stam bine sa ne gandim...certificatul nu are nici o legatura cu cetatenia
mey da tu cu ajutorul caror acte dovedesti ca esti cetatean roman?nu e vb de certificatul de nastere?!din momentul in care copilul are certificat de nastere romanesc este considerat cetatean roman!
Anca Naomi poate detine 2 pasapoarte fara doar si poate.anul trecut am vrut sa-i fac baietelului meu si pasaportul romanesc dar din pacate nu am reusit pt ca s-a imbolnavit si a trebuit sa stam in spital.
la ce mi-a folosit mie certificatul de nastere?am beneficiat ca toti copii romani de medicamente si de spitalizare gratuita in Romania.sa-ti mai spun ca copilul meu ia alocatie ca toti copii romani!nu e cine stie ce dar este dreptul lui.
20,KEN(1nov 2004)
naomi_ioana spune:
Fetelor va multumesc pt sfaturi,am sunat si la ambasada si se paote face pasaport romanesc fara nici un fel de problema...Paula suna la ambasada si te vei lamuri singura ca minori pot detine doua pasapoarte...numai bine la toata lumea
paula_mea spune:
OK Naomi,maine am sa sun la ambasada,ca azi este JOI si nu au program cu publicul, decat LUNI,MIERCURI si VINERI